#1 Fernando Muslera

1,5 + 250 bin sampiyonluk primi + puan basi 5 bin €. 40 mac yapsa, ordan +80 puan cikartsak sezonu 2,2 milyon civari maasla tamamlar.

Bu arada 38 yaşında bir oyuncu için en pahalı kontratlardan biri olur zaten 2 milyon euro. Yarın istediğiniz performansı veremezse bugün verelim deyip yarın bu yaşta adama niye bu kontratı verdik demeyin de, yapmadığınız iş değil.

Kaleci ve yaşından dolayı aldığı maaş her ne kadar fazlada olsa konu Muslera olunca helali hoş olsun diyor insan. 1+1 2m civarı devam edecektir diye umuyorum.

Bu arada 38 yaşında bir oyuncu için en pahalı kontratlardan biri olur zaten 2 milyon euro. Yarın istediğiniz performansı veremezse bugün verelim deyip yarın bu yaşta adama niye bu kontratı verdik demeyin de, yapmadığınız iş değil.

Ben Muslera için demem. Başkasını bilmem. Hiçbir zaman da öyle "çok kötü" performans verdiğini düşünmüyorum. Taraftar üst düzey kaleci performansına alıştı, 2 topu tutamayınca, 2 hatalı pas verince fazla gözlerine batıyor. Bu beklenti standartlara göre Curtois'dan tut, Alisson'a, Donnarumma'dan tut Neuer'e kadar tüm kaleciler Muslera kadar eleştirilirdi son 3-4 yılda. Bir de ondan pas alan oyuncunun kaptırdığı pozisyonların %90'ında hatanın onda olduğunu düşünmüyorum. Eğer o dönemki hoca Muslera'ya önceliğimiz pasla çıkmak dediyse o topların %90'ı gayet normal pas tercihleri. Muslera gidince yerine doğru birini bulana kadar anlayacak millet hanyayı konyayı.

Ben Muslera için demem. Başkasını bilmem. Hiçbir zaman da öyle "çok kötü" performans verdiğini düşünmüyorum. Taraftar üst düzey kaleci performansına alıştı, 2 topu tutamayınca, 2 hatalı pas verince fazla gözlerine batıyor. Bu beklenti standartlara göre Curtois'dan tut, Alisson'a, Donnarumma'dan tut Neuer'e kadar tüm kaleciler Muslera kadar eleştirilirdi son 3-4 yılda. Bir de ondan pas alan oyuncunun kaptırdığı pozisyonların %90'ında hatanın onda olduğunu düşünmüyorum. Eğer o dönemki hoca Muslera'ya önceliğimiz pasla çıkmak dediyse o topların %90'ı gayet normal pas tercihleri. Muslera gidince yerine doğru birini bulana kadar anlayacak millet hanyayı konyayı.
Bence de kalabilir istediği yere kadar.

Ama ilk hatasında sözleşmeyi aldı, yatacak laflarını görür gibiyim.

Sözlesmesi tabiki uzatilmali ama 1 seneligine olmali bu

Her sezonun sonunda performansina göre yine uzatilir cünkü haziran ayinda 38 olacak

Orası öyle. Ama zaten yerine çok mucizevi şekilde ilk denemede nokta atış çok üst düzey performans verecek bir kaleci bulamazsak aynı herifler yeni kaleciye de sövecek.

Muhtemelen olacak olan ilk denediğimiz 1-2 kaleciden vasat üstü performans alsak bile beğenmeyeceğiz, kötüyse zaten beğenmeyeceğiz. Sonra gelen iyi kaleci sözde performansı düşmüş Muslera kadar oynasa o 1-2 kaleciden sonra çok çok iyi görünecek, olumlu havası olacak. Bu sayede güven kazandıkça belki daha da iyi olacak (özellikle gençse) ve devam edecek. Mesela 1 sezon vasat kalecilerden sonra De Sanctis'in performansı için "çok iyiydi, keşke gitmeseydi" dendiğini hatırlıyorum. Gerçi yerine gelen Leo Franco'nun fena batırması etkili oldu bunda ama De Sanctis'in yaptığı bazı hataları falan bugün Muslera yapsa ağır lince uğrar o tayfadan.

Yanlis hatirlamiyorsam 2016 civari mac basi bonuslar sayesinde 4,3e yakin net maas aliyordu. O dönemler ciddi bir rakamda o maas. Avrupada 8-8,5 milyon brüt maas demek oluyordu. Yanlis hatirlamiyorsam De Gea, Neuer ve Valdes haric kimse o kadar almiyordu. Buffon, Courtois gibi adamlar 6-7 civari aliyordu.

Ondan simdi biraz fedakarlik yapabilir bence.

omuzuyla kurtardığı pozisyonun videosu var mı iyi taştaş geçti orada efsanem

Hala üst düzey performans veriyor ama bu yaştaki bir oyuncu ile performans üzerine kontrat yapmak lazım.
mesela

1 milyon + her 10 maçta 250 bin gibi bir şey olabilir mesela 40 maça çıkacak seviyede performans verirse 2 milyon oluyor ki o performansı verirse zaten hakkı diyebiliriz.

yine cok kritik yerlerde kurtarıs yaptı

2 milyon euro verir 2+1de sözleşme yaparım. Oynasın 42 yaşına kadar. Zoff oynadı Buffon oynadı. Muslera’da oynar

Evet yaşlı olabilir ama hem aidiyeti yüksek hem karakterli hem de istikrarlı ve disiplini sporcu. Bayrak adamı.

Muslera'dan tasarruf edeceğimiz olası bir parayı yine gidip Ndombele, Ziyech gibi heriflere vereceğiz. O yüzden benim açımdan pek sıkıntı yok Muslera'nın maaşıyla ilgili.

Muslera'nın standardı belli önemli olan da bu. Hatalı gol yiyebilir mi? Her kaleci yer önemli değil, Buffon da olsan hatalı gol yiyebilirsin.

Ama önemli olan şu; Muslera tüm eksilerine rağmen sana şampiyonluk kaybettirir mi? Kazandırır mı? Muslera seni yeri geldiğinde en kritik anlarda ayakta tutar mı? Yoksa takımca maçtan kopmana mı sebep olur?

Muslera 1 hatalı gol yerken 5 tane kritik kurtarış yapan, Avrupa'da 1 tane hatalı gol yerken yeri geldiğinde 2 tane maçı da kendi başına ayakta tutan bir oyuncu.

Yani her zaman sonuç ne olursa olsun bir kaleci olarak katkısı her daim pozitif.

Kaptanımız ve efsanemiz olan Nando'yla 1 yıl daha gitmeliyiz.

13 Yıl, 6 Tanesi lig sampiyonlugu olmak uzere 15 kupa. Galatasaraydan aldigini fazlasiyla veren bi Adam. Efsane tanımına hem performans, hem karakter olarak en fazla uyan isim.

6 lig sampiyonlugunun hepsinde buyuk etkisi var. Bu sampiyonluklarda acin performansina bakin. Emegi en fazla gecen 3 oyuncudan biridir Kaptan.

13 yillik uzun bi surede iniş cikisli kısa dönemini surekli ısıtıp ısıtıp buraya getirmek ayıp.

Yatma lafı olmazda,defansımız ne zaman kötü kalecimiz kötü oluyor. Defansımız iyi gittiği sürece Muslera 50 yaşına kadar oynar gibime geliyor:) Neuer'in bu seneki haline düşmesinde .Umarım Muslera bizim için hep iyi kalır.Ama B planımız içinde hamle yapmamız gerekliliğini düşünüyorum.Herşeyi Muslera ile açık açık konuşup veliaht olayınada yavaştan girilmeli.

Pazar 16:00 maçıydı. Passolig kartım yoktu, tek maçlık bileti stat gişesinden alayım derken bilet sırası yüzünden ilk yarıyı kaçırmıştım. 1-0 geri düşmüştük bir de iyice sinir olmuştum. Bir ara içerden öyle bir ses geldi ki aha dedim gol attık. Meğer Muslera bu çalımı atmış. Hey gidi. Zaman çabuk geçiyor valla.

Geri
Üst Alt