muslera ile yeni sözlesme imzalarsak yedek kalmayacak işte mevzu o
O yönden haklısın. Muslera'yı yedek oturtabilecek bir babayiğit ben de göremiyorum. Ama işte yeni kaleci alacağın zaman, bonservis, imza parası, menajer komisyonu, maaşı, şusu busu derken yine deli gibi maliyet çıkacak ve dediğim gibi ben Galatasaray kalesini sağlama alacak bir kaleci getirebileceklerine inanmıyorum.
Ve Muslera'nın gidişi, takımda moral olarak nasıl bir etki yaratacak, onu da bilmiyoruz. Sonuçta her şey saha içi performans değil. Muslera Galatasaray adına büyük bir figür ve tesislerde de oldukça sevilen bir oyuncu. Takımın da kaptanı. Bu adamı gönderdiğin zaman takımın psikolojisine de negatif etki edebilir.
Kısacası işin artı ve eksi yönlerine bakıp bir karar verilmesi gerek. Umarım o kararı da doğru şekilde verirler.
Muslera kalırsa ne olur?
İlk 11'de yine Muslera oynar.
Performansını yükseltemezse takıma zarar verir.
Tribünlerle ilişkisi bozulur ve protesto edilebilir.
Muslera giderse ne olur?
Yerine gelecek kalecinin tutma garantisi yok.
Yeni kaleci operasyonu ciddi bir maliyet demek.
Muslera'nın ayrılığı takımı psikolojik yönden düşürebilir. Örneğin Torreira gibi oyuncuları moral olarak aşağı çekebilir.
Takımda tüm Galatasaray dinamiklerini bilen, yönetim ve hoca ile futbolcular arasında köprü vazifesi görebilen bir lider eksiği doğabilir.
Verilecek karar umarım Galatasaray için en hayırlısı olur.