#1 Fernando Muslera

renktaş günay bile musleradan iyi kaleci şuan
Tamam o zaman. Seneye Günay 11 oynasın, Muslera yeni sözleşmeyle yedek otursun. Ama bu yönetim lütfen gidip kaleci transferi falan yapmasın. Çünkü alacakları kaleci Günay'dan da iyi olmayacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca Günay'ın şu an Muslera'dan daha formda olduğuna ben de katılıyorum.

Tamam o zaman. Seneye Günay 11 oynasın, Muslera yeni sözleşmeyle yedek otursun. Ama bu yönetim lütfen gidip kaleci transferi falan yapmasın. Çünkü alacakları kaleci Günay'dan da iyi olmayacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca Günay'ın şu an Muslera'dan daha formda olduğuna ben de katılıyorum.
muslera ile yeni sözlesme imzalarsak yedek kalmayacak işte mevzu o

Ben Muslera mutlaka kalsın, yerine daha iyi kaleci alınmasın demiyorum ki. Yerine daha iyisi alınacaksa zaten alınsın. Muslera da şanına yakışır şekilde taraftardan tepki görmeden, alkışlarla uğurlansın.

Ama ben mevcut yönetim Muslera'dan daha iyi bir kaleci getirip o boşluğu dolduramaz diyorum. Hiç değilse para kulübün kasasında kalsın. Boş yere birsürü masraf daha yapılmasın.

Transfer konusunda ehil bir ekip olsa şu an işin başında, ben de derim yeni, genç ve üst seviye bir kaleci gelsin diye. Ama yok. En azından ben güvenmiyorum.
Yönetim+Okan Buruk transfer konusunda felaket derecede kötüler ona katılıyorum ancak bence iyi kaleci zaten iyidir yani ülkeye uyum sorunu yaşamazsa, çok büyük hata yapabileceklerini zannetmiyorum kaleci konusunda.

Bugün almazlarsa 2 sene sonra yine kaleci arayacağız, çok birşey farketmez. en azından Muslera kötü anılmadan ayrılır takımdan. Dediğim gibi gelecek sene avrupada başarısızlık çok yıkıcı olacaktır. Taraftarda sabır kalmadı artık, biz burada şampiyonluk yarışından itildiğimiz sezonda bile uefada finale gidiyorduk neredeyse.

Bunun dışında geçmişteki gibi kötü olduğu bariz olan Leo Franco gibi bir adama gitmeye kalkarsalar zaten taraftar orada tepkiyi gösterir, cesaret edemezler diye düşünüyorum.

yav kardeşim 14 sene izlemişsiniz hala bu neyin romantizmi ya. Kadro da olsa ne olmasa ne. Muslera varken Günay'ı filan oynattırmazlar ayrıca seneye de. Kulüpte ki ağırlığıyla Günay'ı ezer kaleyi alır. Performansta da takım savunması oturmazsa sıvar haftalarca. Avrupa rezaletlerini söylemiyorum bile. Okan Muslera daha fazla rezil olmasın diye 2. akmar maçında Günay'ı koydu kaleye o maç oynasa yüzde yüz yuhalanacaktı. Topçularla vedalaşmayı öğrenin.

muslera ile yeni sözlesme imzalarsak yedek kalmayacak işte mevzu o
O yönden haklısın. Muslera'yı yedek oturtabilecek bir babayiğit ben de göremiyorum. Ama işte yeni kaleci alacağın zaman, bonservis, imza parası, menajer komisyonu, maaşı, şusu busu derken yine deli gibi maliyet çıkacak ve dediğim gibi ben Galatasaray kalesini sağlama alacak bir kaleci getirebileceklerine inanmıyorum.

Ve Muslera'nın gidişi, takımda moral olarak nasıl bir etki yaratacak, onu da bilmiyoruz. Sonuçta her şey saha içi performans değil. Muslera Galatasaray adına büyük bir figür ve tesislerde de oldukça sevilen bir oyuncu. Takımın da kaptanı. Bu adamı gönderdiğin zaman takımın psikolojisine de negatif etki edebilir.

Kısacası işin artı ve eksi yönlerine bakıp bir karar verilmesi gerek. Umarım o kararı da doğru şekilde verirler.

Muslera kalırsa ne olur?
İlk 11'de yine Muslera oynar.
Performansını yükseltemezse takıma zarar verir.
Tribünlerle ilişkisi bozulur ve protesto edilebilir.

Muslera giderse ne olur?
Yerine gelecek kalecinin tutma garantisi yok.
Yeni kaleci operasyonu ciddi bir maliyet demek.
Muslera'nın ayrılığı takımı psikolojik yönden düşürebilir. Örneğin Torreira gibi oyuncuları moral olarak aşağı çekebilir.
Takımda tüm Galatasaray dinamiklerini bilen, yönetim ve hoca ile futbolcular arasında köprü vazifesi görebilen bir lider eksiği doğabilir.

Verilecek karar umarım Galatasaray için en hayırlısı olur.

Yönetim+Okan Buruk transfer konusunda felaket derecede kötüler ona katılıyorum ancak bence iyi kaleci zaten iyidir yani ülkeye uyum sorunu yaşamazsa, çok büyük hata yapabileceklerini zannetmiyorum kaleci konusunda.

Bugün almazlarsa 2 sene sonra yine kaleci arayacağız, çok birşey farketmez. en azından Muslera kötü anılmadan ayrılır takımdan. Dediğim gibi gelecek sene avrupada başarısızlık çok yıkıcı olacaktır. Taraftarda sabır kalmadı artık, biz burada şampiyonluk yarışından itildiğimiz sezonda bile uefada finale gidiyorduk neredeyse.

Bunun dışında geçmişteki gibi kötü olduğu bariz olan Leo Franco gibi bir adama gitmeye kalkarsalar zaten taraftar orada tepkiyi gösterir, cesaret edemezler diye düşünüyorum.
Stoperde Cuesta'ya, sağ bekte Jelert'e, sol bekte ciddi sakatlık problemleri olmasına rağmen Jakobs'a giden anlayış, kaleci transferinde de yeni nesil bir Leo Franco'ya, Zapata'ya yönelebilir bence. Endişem bu zaten.

Major kupa sayısında (avrupa,lig,tr kupasıı ve tr süper kupası);

Bülent Korkmaz 18 kupa, Muslera şu an için 17 kupa eğer ligi ve kupayı alırsak 19 ile tarihimizin en çok kupa kazanan futbolcusu olacak.

images - 2025-02-22T203928.454.webp

Geri
Üst Alt