Soru: Önce İspanya maçında 6 gol, ardından Frankfurt maçında 5 gol gördün kalende ama buna rağmen performansın her maçta beğenildi. Liverpool maçında da çok iyi bir performans sergiledin. O süreçten sonra kendini nasıl motive ettin, psikolojik açıdan etkilendin mi?
Uğurcan Çakır: "Çok güzel bir soru. Ben işimizin bir parçası olarak düşünüyorum. Vicdanen işimi en iyi şekilde yaptığımı düşünüyorum, çok çalışıp hem milli takımda hem kulübümde en iyi performansı vermeye çalışıyorum.
Tabii ki futbolda da hayatta da zorlu süreçler olabiliyor. Benim için de öyle bir dönem geçti. Ama ben her zaman en iyi yaptığım işi yapmaya, çok çalışmaya devam ettim. Kendimi geliştirmek için hep elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım, ondan sonraki süreçte benim açımdan iyi geçti.
Zor süreçler herkesin başına gelebiliyor, gollü maçlar, zorlu sonuçlar ama ben en iyi yaptığım işi yapmaya çalışıyorum.
Çok çalışıyorum, hem ülkeme hem takımıma en iyi performansımla takım arkadaşlarıma yardım etmeye çalışıyorum."
Aferin çalışkan çocuk.