#10 Arda Turan | Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #10 Arda Turan | KAPTAN

Sorun forvet pozisyonunda oynadığı için performansı düştü sorunu değil,en azından ben bundan bahsetmiyorum,İlk 5-6 haftayı yok sayarsak o zamandan bu zamana kadarki performansından bahsediyorum...Yoksa forvette neden Baros gibi oynamıyorsun diye eleştiri yapmıyorum,daha geniş bir söylem zaman dilimi bakımından...

Anlayamadığım olay Arda daha 23 yaşında ve futbol hergün geriye gidiyor.Tamam diyebilirsiniz Forvette yeteneklerini gösteremiyor vs ama bugün bi ara sola geçti adam geçmekte zorlanıyor sanarsın ki futbolunun son yıllarında.

Bosna macindan beri Arda'da ciddi bir dusus var buna katiliyorum ama yeri gelince iyi isler de yapti o zaman diliminde gene de beklentilerin cok altinda oldugu bir gercek. Sorun zihinsel zaten uzerine cok geliniyor dedigin gibi imkan olsa dinlendirmek en iyisi olurdu ama su sartlarda olmicak gibi.

Anlayamadığım olay Arda daha 23 yaşında ve futbol hergün geriye gidiyor.Tamam diyebilirsiniz Forvette yeteneklerini gösteremiyor vs ama bugün bi ara sola geçti adam geçmekte zorlanıyor sanarsın ki futbolunun son yıllarında.

Bu konuda katılıyorum.Arda'nın kanatları,ortayı her tarafı yardırması lazım,hele bu yetenekle.Ama o kıç kalkmıyor,kalkmasına da imkan yok zaten,fizik kurallarına aykırı.Anfield'da ki Arda ile bugünkü Arda arasındaki fark inanılmaz.Kilo vermesi lazım.

Aynı şeylerden bahsediyoruz yani sorun oynadığı mevki değil,Arda'nın 23 yaşındaki bir gençten çok 30 yaşlardaki bir oyuncu gibi davranması,çok yavaş,çok bitkin,hakikaten zorlanıyor...Bu durumu kanatlara geçtiğinde daha net ortaya çıkıyor...Ben söylemim şimdi ayıp olur diyodum ama söylenmiş,evet o kıç kalkmıyor işin gerçeği,patlama kuvveti yok,kilosunun fazla olduğu çok belli...Halı sahalarda eski futbolcu abilerimiz gibi duruyor sahada,yani yetenek var ama bizden geçti yiğen der gibi...

Bu konuda katılıyorum.Arda'nın kanatları,ortayı her tarafı yardırması lazım,hele bu yetenekle.Ama o kıç kalkmıyor,kalkmasına da imkan yok zaten,fizik kurallarına aykırı.Anfield'da ki Arda ile bugünkü Arda arasındaki fark inanılmaz.Kilo vermesi lazım.

Sadece Anfield'dekine değil Geçen seneki Arda'ya bakarakda bunu çok net birşekilde anlayabiliriz.Fazlada birşey demek istemiyorum sonra kötü bir sonuçta herkez Arda'nın üstüne gidiliyor diyecek ama görünen köyde kılavuz istemez.

Sadece Anfield'dekine değil Geçen seneki Arda'ya bakarakda bunu çok net birşekilde anlayabiliriz.Fazlada birşey demek istemiyorum sonra kötü bir sonuçta herkez Arda'nın üstüne gidiliyor diyecek ama görünen köyde kılavuz istemez.

Arda'yı hepimiz seviyoruz ama bu eleştirmeyeceğiz anlamına gelmez.Eleştirilerimizle iyi yerlere gelecek Arda.Ki ben şuan onun oyununu eleştirmiyorum,performansı düşük olabilir,anlarım.Ama o fizik .. Çok kötü çok.

Arda'da müthiş bir düşüş var. Insallah kendini toparlar yoksa artık eskisi gibi Arda Arda seslerini zor duyar böle giderse.

oynama zevkini kaybetmis

formsuzluk falan degil

adam futboldan sogumus

bence avrupa maclari onu kendine getirecek tum takim bu anamizin liginden baydi bu basit cekismelerden

yaziyorum buraya sonra bol bol link atacagim:)

eger atleticoyu gecersek arda kendine gelir

sorun su ki arda kendinde degilken atletico yu nasil gececegiz:)

Bu gün çok çalıştı. İyi değildi çünkü forvette kayboldu. Ama kanada geçtiğinde yine eski Arda'ydı. Kimsenin gazına gelmeyin. Piyasaya saldılar 30 yaşındaki oyuncu gibi oynuyor lafını devamlı duyuyorum. Her futbolcu formsuz olabilir. Kaldı ki sorun form değil, kaptan hiç bilmediği bir mevkide oynuyor.

Yerinde oynadığı dakikalarda çok iyi olduğunu düşünüyorum. Zaten gollerde katkısı yüksek. Özetleri izlerseniz bir çok pozisyonumuzun içinde Arda'nın başrol oynadığını ve maçın en keyifli hareketlerinin Emre Çolak ile Arda tarafından yapıldığını görürsünüz. Hele sağ kanatta 3 rakip oyuncuyu maymun edişi tekrar izlenmeye değer...

İstatistikleri yayınlayan bir site varsa bakmak lazım, maçın en çok koşan adamı olması muhtemel.

bende kotu demiyorum ama isteksiz

bu da sadece kendini degil taraftari da etkiliyor

bir an once attitude in da bir degisiklik lazim

İsteksiz adam o kadar mücadele etmez. Sadece bira açacağıyla şarap açmaya çalışmak gibi bir şey Arda'nın forvet oynaması. 40 yıl geçse o çocuk orda başarılı olamaz. Hiç bir forvet özelliği yok çünkü. Aralara hızlı koşular yapamıyor, gol vuruşları kötü, çalım stili bir forvet oyuncusunda olması gereken gibi değil, topla son noktada buluşan bir oyuncu değil, sezgileri forvet oyuncusundakilerden farklı, mevkisi değil adamın, mevkisi değil.

Arda bu takima herzaman gerekli ama düsüs yasadigi bir gercek. Konu forvet oynamasi filan degil bunu hepimiz biliyoruz. Forvet oynadiginda bile genellikle arkalara kaciyor topu almak icin. Sorun, topu aldigi zaman oyunu gereksiz sekilde yavaslatmasidir. Gereksiz calim atmaya calismasidir. Zaten son maclarda bu calimlar da bi ise yaramamaya basladi cünkü toplarin cogunu kaybetti. Eskiden de yapiyordu bunu diyeceksiniz. Evet yapiyordu ama topu kaybetmiyordu:) Bu tarzi biraz abartmis gibi geldi bana. Calim atacagi zamani iyi ayarlamasi gerekiyor. Herzaman calim atmak faydali olmaz takima, zararli olur. Elestirimiz bundandir.

Bu gün çok çalıştı. İyi değildi çünkü forvette kayboldu. Ama kanada geçtiğinde yine eski Arda'ydı. Kimsenin gazına gelmeyin. Piyasaya saldılar 30 yaşındaki oyuncu gibi oynuyor lafını devamlı duyuyorum. Her futbolcu formsuz olabilir. Kaldı ki sorun form değil, kaptan hiç bilmediği bir mevkide oynuyor.

Yerinde oynadığı dakikalarda çok iyi olduğunu düşünüyorum. Zaten gollerde katkısı yüksek. Özetleri izlerseniz bir çok pozisyonumuzun içinde Arda'nın başrol oynadığını ve maçın en keyifli hareketlerinin Emre Çolak ile Arda tarafından yapıldığını görürsünüz. Hele sağ kanatta 3 rakip oyuncuyu maymun edişi tekrar izlenmeye değer...

İstatistikleri yayınlayan bir site varsa bakmak lazım, maçın en çok koşan adamı olması muhtemel.

Valla maçı nasıl seyrettim bilmiyorum ama en keyifli hareketler Elano değilde Arda tarafından yapıldı demen hakikaten fiyasko bir söylem,bugün sahada bir Elano vardı birde Lucas diyerlerinin hepsi vasattılar...Yani k.bakma kendi çocuğumuzu koruyacam diye gerçekle bu kadar taban tabana zıt söylemler geliştirmek hiçte rasyonel değil...Arda en az 10 maçtan beri vasat altı oynuyor,pozisyonuyla alakalı bir değerlendirme değil yapılanlar,biraz gözlüklerimizi çıkarıp izleyelim,çocuk bizim çocuğumuz eyv. sonuna kadar korururuz onada eyv. ama Arda uzun bir süreçten beri oldukça formsuz,ezdiği topların hesabını tutmaya istatistik bilimi bile yetmiyor artık...Çırpınıyor,mücadele ediyor falan filan,bunları görüyoruz ama yeterli güce ve psikolojiye sahip değil...Birçok pozisyonda önünden geçen 3 metre topa bile iyi niyetli olmasına rağmen yetişemiyor...Dikkatlice maçları izlersen bu dediğim şeye çoğu zaman rastlayacaksındır...Biz dünya yıldızı diyorsak Arda'ya daha fazla şey beklemek tabiki normal...

23 yaşında ama 33 yaşında gibi oynuyor.isteksiz arzusuz bide kaptan olacak sen böyle oynarsan takımı kim ateşleyecek.tamamen şövanist bir yaklaşımla kaptan yapıldı hiç bir liderlik özelliği yok.bence sevgilisine sinema kapatacağına önce kendisine bi fitness salonu kapatsın 23 yaşında o göbek ne öyle

Biraz yuzun gulsun Kaptan.Seni gorunce icim karariyor yahu.

Selena,selena,selana..

HEr oyuncunun kotu gunler kotu macları olabılıyor.bı ara hakan sukur gol atsın dıye dua edıyoduk ardada kotu gunler gecırıyor kendını toparlaması lazım...kobal hanfendı el at su ıse :D:D:D

Nasil yani? Ilk yari kotu gunler gecirdigini hatirlayip ikinci yari unuttu mu?

Maca kendisini verdiginde nasil etkili oldugunu goruyoruz.Kotu gunler gecirdigi falan yok.

Bu adamdaki döt göbek bir tek benim mi dikkatimi çekiyor yahu ? Git gide Sergen Yalçınlaşan bir Arda var karşımızda,hangi yıldız oyuncunun fiziği böyle ? Bir Serkan Balcı bir Arda. :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt