Arda herşeyden önce bir insan. Türkiye de yaşayan bir insan ve doğal olarak görüşleri var yaşam hakkında, siyaset hakkında vs... Önce bunu kabul edelim. İkincisi Arda farklı bir adam, herşeyiyle; futboluyla, samimiyetiyle, açık sözlülüğüyle ve ifade biçimiyle. Bunu bizim felsefemize uygun açıklamalar yapmadığı zaman kötü, yaptığında iyi bir özellik gibi gösteremeyiz. Ben milliyetçi bir insan değilim yani Arda'nın kastettiği milliyetçi kavramıyla barışık değilim. Ama Arda'nın farkı burada o açıklamaları yapabilen bir adam olmasıdır. Yani cidden açık sözlü, politik cevaplar vermiyor. Yani siyaset yapmıyor kesinlikle. Damara göre şerbet vermiyor. Tribünlere oynamıyor. Vb... Belki de şöyle demeliydi Arda; "Evet hocamızla ayrıldığımız için üzgünüz, çok güzel günlerimiz geçti. Büyüklerimiz türk ya da yabancı eminim iyi bir hoca getireceklerdir başımıza, onunla başarılı olmaya çalışacağız. Önümüzdeki maçlara bakıyoruz...".(Bir yerlerden tanıdık geliyor...) Ama demedi. Farklı bir adam. Aynı Fatih Terim gibi. Sev, beğen ya da beğenme(Ki ben beğenmem Fatih Terim'i). Bırakın konuşsun, konuşsun sonra sonuçlarına katlansın. Niye susturuyoruz? İnsanların konuşmalarına neden bu kadar tahammülsüzüz? Olaylı fener maçından sonra çıkıp konuşmuştu o heyecanla; çocuk gibi hatırlarsınız o konuşmayı. Belki konuşmamalıydı... Bence konuşması iyi oldu. Saçmalasa da iyi oldu, doğruyu söylese de. O çıkıp görüşünü söylesin ki başka bir zaman başkası da çıkıp görüşünü söylesin. Herkes aynı düşüncedeymiş gibi davranılmasın. Belki çok dramatize ettim olayı ama cidden böyle düşünüyorum...