#10 Arda Turan | Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #10 Arda Turan | KAPTAN

Arda kötü oynuyor artı mücadele etmiyor. Solda oynadı doğru mu?? doğru

1 kere Arda Caner Erkin e gelip yardım etti mi?

(eski Arda 80 dk defans ileri gelip giderdi)

Arda Turan, Topu güzelce alıyor kabul peki 1 e 1 e girince biraz rakip iyi bassa düşüyor mu? Düşüyor niye? Güç yok!! Güç niye olmaz. Gece hayatın varsa aklın dağınıksa olmaz.

Kısaca Arda Turan elde etmek istediğini elde etti ve malesef şımardı.

Kaptanlığı vermesek hala kendini gösterip kaptan olmak için sahada iyi olacaktı.

Şimdi artık kaptanım koşmayım ayağıma top gelsin oynayım havasında.

Pana ve belediye maçlarında mücadelesi gayet iyiydi. Bu maçta biraz durgundu, durgun olduğu maçta bile takımı 3-4 tane net pozsiyona sokuyo. Ayrıca şu kaptanlık da baya bi abartıldı. Hiç bir takımın kaptanı tartışılmıyo bugüne kadar GS da da birinin kaptanlığını tartışıldığı yoktu ama Arda takınca kaptan teknik direktör kadar değerli oldu. Adam kız arkadaşı ile gezdi diye denmedik kalmıyo uygunsuz, bir olayla da yakalanmadı. Arada bir geziyo sadece. Ayrıca Baros belediye maçından sonra sakat ayakla gece klubünden çıkarken görüntülenmiş bu hiç kımsenin umrunda deil Arda en ufak bişey yaptığında takımdan gitsin felan laflar, nedir bazı insanların Arda ya karşı art niyeti anlamıyorum...

Dünkü kötü haliyle bile bir asisti var Arda'nın.

Arda kötü oynamıyor daha ne yapsın adam.

Arda'nın kötü oynadığı fikirlerine katılmıyorum. Dün 2-3 bindirme yaptıki bunlar gol olabilecek nitelikteydi. 1-2 saniyelik bir kırılma anı vardı, orayı aşamadık. Arda'nın iyi niyetine inanıyorum, zor günlerden çıkacak karaktere ve yapıya sahip bir oyuncu. Bu takımın ruhunun oluşmasındaki en baş faktörlerden biridir Arda. Bu yüzden iyi oynadığında nasıl destek veriyorsak kötü oynadığında da o şekilde yanında olacağız.

Arda yavaş yavaş formunu kazanmaya başladı. Takım genel olarak düşüş yaşadığı için tüm futbolcular zor bir dönemden çıktı. Boşuna dememişler her düşüşün bir çıkışı vardır. Maç sırasında yapılan eleştiriler ise çok talihsizdi. Türk insanı sakin olmayı beceremiyor bence.

Arda kötü oynuyor artı mücadele etmiyor. Solda oynadı doğru mu?? doğru

1 kere Arda Caner Erkin e gelip yardım etti mi?

(eski Arda 80 dk defans ileri gelip giderdi)

Arda Turan, Topu güzelce alıyor kabul peki 1 e 1 e girince biraz rakip iyi bassa düşüyor mu? Düşüyor niye? Güç yok!! Güç niye olmaz. Gece hayatın varsa aklın dağınıksa olmaz.

Kısaca Arda Turan elde etmek istediğini elde etti ve malesef şımardı.

Kaptanlığı vermesek hala kendini gösterip kaptan olmak için sahada iyi olacaktı.

Şimdi artık kaptanım koşmayım ayağıma top gelsin oynayım havasında.

Arda sürekli ileri gidip gelirken bu kadar sonuca yönelik bir oyuncu değildi, şu anda çok daha sonuca yönelik oynuyor, belki spektaküler gelmiyor o kadar, ama direkt etki ediyor tabelaya neredeyse her maçta.

"Güç niye olmaz? Gece hayatın varsa olmaz." gibi bir açıklama yok. Saçmalığın daniskası bu, bin tane sebebi olabilir, antrenmanına zamanında çıkıyorsa ve hocası memnunsa bu konuda kimseye konuşmakta düşmez. Gider istediği yere, eğlenir istediği yerde. O onun hayatı. Gece hayatı dışında da etkenler var bu dünyada, hastalık var, arkadaş sorunları var, aile sorunları var, baskı var, bin tane sebep var.

"Gece hayatı yüzünden!" diye bu kadar emin konuşan insanların hayatları boyunca eğlenmediklerini, ya da eğlenmeyi bilmediklerini, bu yüzden de bir insanın eğlenmesini işine saygısızlık olarak gördüklerini düşünüyorum. Mesela gidersin bir gece kulubüne dans edersin 2 saat? İlla hayvanlar gibi içip sarhoş olmaya gerek yok eğlenmek için, siz bilmiyorsunuz diye başkaları da bilmeyecek değil eğlenmeyi. Tamam gittiğine eminsin, gördün mü Arda'yı hiç gece kulubünde? Eşekler gibi içip yerlerde mi sürünüyordu acaba? Yoksa adam gibi sevdiği insanla veya arkadaşıyla eğleniyor muydu? Gece kulubüne giden, ya da sizin yapmadığınız/yapamadığınız şeyleri yapan insanlar illa bunları çığrından çıkmış olarak yapıyor diye bir kural mı var? Arda kendi hayatını bize göre mi yaşamalı? Öyleyse Arda da ki yetenek biz de var mı? Varsa ondaki para bizde var mı? Ya da gördüğü ülkeleri biz gördük mü? Hayat standartlarımız aynı mı? Bırak Galatasaray kaptanlığını onun yaşında acaba üniversite'de öğrenci temsilciliğini kaldırabilir miydik? Onu da bıraktım sınıf başkanlığı yapabilir misiniz?

Varsa yoksa "gece hayatı!". Birşey bilmeden adamın özel hayatı hakkında dolduruşa gelip böyle saçma sapan nedenler sunmayın artık.

Ben mutluyum çok koşmamasından, kendini parçalamamasından. Böylece yeteneklerini gerektiği zaman kullanabiliyor, akıllı oynuyor. Yıldız oyuncular da böyle oynar. Üstüne zaman zaman "yıldız" olmaktan çıkıp "sistem oyuncusu" gibi oynuyor. İnisiyatifi ne zaman eline alıp ne zaman başkasına vereceğini öğrenmeye başlamış.

Sağa sola koşarak kendini parçalayan adamlar istikrarlı olamazlar hiç bir zaman. Akıllı oynayanlar olur. Akıl hep vardır, sabittir çünkü; fizik kalitesi değişkendir.

Hızlı bir gelişim gösteriyor Arda,

zamanında Elano için de Sarp içinde söylüyordum bunları, ama aynı şekilde saydırıyordu herkes. Lig'in ikinci bölümünün sonlarında ağzınız açık izlerken Arda'yı çıkarmayacağım bu yazıları, ama umarım yazanlar unutmazlar yazdıklarını.

Arda dün ne iyi ne kötüydü,vasattı,ama standartının altında kaldığı için kötü diyebiliriz.Ama yine de Arda ile kontra atağa çıkacağımıza,Elano ile çıkmak daha mantıklı.Çünkü Arda maalesef topu ayağına aldıktan sonra düsünüyor,ama Elano topu almadan önce düşünüyor,ama yetenek bazında değerlendirdiğimizde Arda daha iyidir,hiç kimse unutmasın,Arda henüz 22-23 yasında ve bu özellik oynadıkça daha fazla gelişebilir.

2.yari Bomba gibi dönecektir .Inaniyorum güveniyorum Ardaya.

emre peker arkadisimiz cok guzel yazmis bize soz birakmamis tebrikler aynen katiliyorum yazdiklarina

offf arda offff :mad:

yine disarda geceleri gezerken magazinlere yakalanmis

cok bitik bi hali vardi

baskan artik bu ise bi el atmasi lazim

Arda'nın kesinlikle Avrupa'ya gitmesi gerekli. Türkiye'de üzerine çok geliyorlar. Kendisi de eleştirenlere çok fazla malzeme veriyor.

Kewell'n golünden sonra kewell a değil keita'ya gitti. Enteresandı. Maçta iyi sayılırdı. Az bir süre de olsa Elano-Topal-Arda orta sahası oluştu. Arda çok ilerde kaldı, iyi işler de yapacaktı top tutacaktı ilerde ama Nonda çok kötüydü. Hücumdayken kötü bir diziliş değil, Xavi de zaman zaman çok ilerde oynar oyunu. Ancak top rakipteyken hemen geri gelmesi, alanını kapatması lazım. İşler iyiye gitmeye başladı diyebiliriz.

Arda'nın kesinlikle Avrupa'ya gitmesi gerekli. Türkiye'de üzerine çok geliyorlar. Kendisi de eleştirenlere çok fazla malzeme veriyor.

Eğer Arda Avrupa'nın önemli liglerinden birine giderse şu anda ki futbolunun üstüne çok daha fazlasını katacağını inanıyorum. Asıl o zaman gerçek yıldız olacaktır..

ya biz bu adamin ustune cok gidiyoruz gercekten bu adam bugune kadar tam 36 mac oynamis gerisini siz dusunun

Geçmiş sayfaları okudum ve çok şaşırdım. Arda topla çok oynuyor diye eleştirilmiş. Halbuki hücum bölgesinde topla en az oynayan adamdı. En fazla Keita oynadı sonra Kewell ve Elano. Topal bile daha çok oynamıştır topla. Arda sadece Barışı geçmiştir bu alanda. Ki barış'ın bu korkak oyunu da fena halde canımı sıkıyor. Arda topla az buluştu, etkili işler yaptı, hep tek top oynamaya çalıştı, ayağına gelir gelmez orta yaptı. İki kez kewell'a iki kez keitaya kesti güzel toplar. Bir de asisti var tek topta elanoya. Yani topla çok oynadı demek büyük haksızlık olur ona.

Geçmiş sayfaları okudum ve çok şaşırdım. Arda topla çok oynuyor diye eleştirilmiş. Halbuki hücum bölgesinde topla en az oynayan adamdı. En fazla Keita oynadı sonra Kewell ve Elano. Topal bile daha çok oynamıştır topla. Arda sadece Barışı geçmiştir bu alanda. Ki barış'ın bu korkak oyunu da fena halde canımı sıkıyor. Arda topla az buluştu, etkili işler yaptı, hep tek top oynamaya çalıştı, ayağına gelir gelmez orta yaptı. İki kez kewell'a iki kez keitaya kesti güzel toplar. Bir de asisti var tek topta elanoya. Yani topla çok oynadı demek büyük haksızlık olur ona.

1. yariya bakarsan Arda en çok top'la oynamistir hatta her atagi kendi etrafinda 3 kere dönerek sabote etmistir ama bu ilk yarida.

1. yariya bakarsan Arda en çok top'la oynamistir hatta her atagi kendi etrafinda 3 kere dönerek sabote etmistir ama bu ilk yarida.

O dediğini sadece iki kez yaptı yanlış hatırlamıyorsam. Birinde sol kanattaydı ayağı takıldı, dengesini kaybetti o yüzden oldu. Diğerinde de sağ kanatta çok güzel sakladı topu iki kişinin arasından da geçti sonra pasını da attı ama isabetli olmadı. İki pozisyonda da top kaybı olmadı. Sadece birinde pas hatası vardı. Topla kaç kez buluştu ki Arda? Benim hatırladıklarım bu iki pozisyon var. Sol kanatta aldığı topların yüzde doksanını tekte orta yaptı içeri doğru. İyi ya da kötü, düşüncesi orta yapmaktı. İkinci yarı da Rijkaard'ın talimatıyla ayağında top tutup 3-2 yi korumaya çalıştı, o bölümde oynadı topla. Bahsettiğim bölümdeki hatalarının çoğunluğu da nonda dan kaynaklandı. Pozisyonları hatırlatırsanız, daha sağlıklı bir şekilde tartışabiliriz.

Arda bence yavaş yavaş gücünü ekonomik kullanan bir oyuncuya dönüşüyor.

Oha o videolarda neymiş öyle ilk parladığı zamanlar hatırladım da yani o zamanlar süperdi harbi hızlıydı bide.

Ama harbiden o oyuna göre değerlendirirsek değil 15, 35 M € rahat eder. Oynadığı rakiplerde hafif değil yani Liverpool'a da aynı oyun Bordeaux'a da aynı oyun diğerkilerede aynı oyun.

Neden şimdi böyle ki ya üzülüyorum vallahi :( ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt