#10 Arda Turan | Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #10 Arda Turan | KAPTAN

omg dün 3 tane net pozisyona soktu takım arkadaşlarını hala bencilliğinden dem vuruyorsunuz..

dün yeteri kadar oynadı,aferin.

yok ya renkdas 3 tane golluk pas neki 13 olsa neyse de alti ustu 3 tane cik ayrica elanoya arda pas atmiyor deniliyor ya attigimiz golde elano ya pasi kim atmis arda atmis arda nin kafasinda cinlik olsa orda elano ya pas atmaz doner calim atardi yada kewell e oynardi

yok ya renkdas 3 tane golluk pas neki 13 olsa neyse de alti ustu 3 tane cik ayrica elanoya arda pas atmiyor deniliyor ya attigimiz golde elano ya pasi kim atmis arda atmis arda nin kafasinda cinlik olsa orda elano ya pas atmaz doner calim atardi yada kewell e oynardi

İlk yarı Arda dahil kimse pas atmadı Elano ya. Keşke imkan olsa da Elano ya atılmayan pasların videosunu yapabilsem.

Her hareketiyle tehlike yaratabilecek kapasitede. Kötü oynadı dediğimiz maçlarda bile 3-4 tane yüzde yüzlük pozisyon hazırlıyor. Örneğin Keita mükemmel-harika oynadı, Arda rezaletti diyoruz, ama gol pozisyonlarının hepsi Arda'dan. Keita sonuca yönelik, Arda yavaş diyoruz ama yine o var(Bu maçla alakası yok, genel. Keita'ya laf atıyormuşum gibi yorumlar yapılmasın lütfen. Keita'ya kötü diyen çarpılır.). Yıldız oyuncu böyle olur bence. Şu an formunun zirvesinde değil bunu biliyoruz. Sadece tek-tük hareketlerle değil oyunun genelini forse ettiği zaman izlemeye doyum olmayacak(Kast ettiğim hem oyun içinde keita gibi etkin, hem de son paslarda etkili olması). Elano'ya pas atmama muhabbetini de bırakın artık yahu...

o zaman niye sadece arda ya yukleniliyor onu anlamiyorum kewell de mi atmadi keita dami atmadi

Kewell ile Keita aklımda kalmamış. Ne desem boş. Sadece 1 kere izledim maçı. Tekrar izlemek lazım yargıya varmak için.

İlk yarı Elano Top yakınındaki birindeyse iki eli ile ayağını göstererek, biraz daha uzağında birindeyse iki elini havaya kaldırarak defalarca pas istedi fakat bir türlü pas verilmedi. Hatta bir pozisyonda adam şaşırıp kulübeye döndü :) Arda ve Mustafa aklımda kalmış benim.

2. yarı ise heyecandan her hangi bir oyuncuyu dikkatle takip edemedim.

Ama Caner'le bir uyum yakaladı Arda böyle oynarlarsa sol kanadımızda süper olucak.

hep savundum arkasinda durdum ama artik hem kendine hem takima zarar vermeye basladi. sezon sonunda iyi bir paraya satilip en iyisi yapmis oluruz. yerine de Volkan Sen alinsin.

ayhan'a yaranmak icin Elano'ya gider yapiyor. bunu göremeyen varsa simdi ögrenmis oldunuz. öyle fazla zeki olmaya da gerek yok bunu fark etmek icin.

Kewell ile Keita aklımda kalmamış. Ne desem boş. Sadece 1 kere izledim maçı. Tekrar izlemek lazım yargıya varmak için.

İlk yarı Elano Top yakınındaki birindeyse iki eli ile ayağını göstererek, biraz daha uzağında birindeyse iki elini havaya kaldırarak defalarca pas istedi fakat bir türlü pas verilmedi. Hatta bir pozisyonda adam şaşırıp kulübeye döndü :) Arda ve Mustafa aklımda kalmış benim.

2. yarı ise heyecandan her hangi bir oyuncuyu dikkatle takip edemedim.

Belki bencil oyun stilinden olabilir. Hasan Şaş ne yapardı, kaybedeceğini bilse bile kimseye vermezdi topu. Yabancı oyuncuları sevmediğini, dişine göre pasif, sessiz ya da sözüm meclisten dışarı laçkasını buldu mu ezmeye çalışacağını tahmin edebiliyorum çünkü pek çok hareketi o yönde. Hagi, Kewell, Meira gibi profesyonellere bu numaraları yapamazlar yaşları ve verecekleri tepkiden dolayı. Baros'a takımın as forveti geçen yılın gol kralı olduğu için dokunamaz. Geçen yıl bir maçta penaltı oldu Baros atacakken Sabri, Baros'a attırmadı vermedi topu o an Sabri'nin ve diğerlerinin iç yüzünü gördük. O an Sabri'ye duyduğum nefreti anlatamam. Bunları tımar etmek Rijkaard'ın görevi yedirmesin Elano'yu emre'nin kankasına!

O yaglari kas'a çevirmesi lazim, sonra Chelsea'de Manu'dada oynar.

Birde bol sut çalismasi ve hiz çalismasi lazim.

Evet Arda'nın frikik ve şut felan çalışması lazım. Genç ve potansiyeli olan, bu haliyle bile muhteşem yeteneklere sahip bir oyuncu. Fakat şutları ve frikikleri iyi değil. Özellikle duran toplar felan ortaları iyi olabilir ama duran topun başına geçtiğini görmedim hiç kaleye doğru şut atmak için vs. Geliştirmesi gereken yönlerinden bir kaçı da bunlar.

Bu arada Rijkaard, antrenman öncesi futbolcularıyla yaklaşık 20 dakika süren bir toplantı gerçekleştirdi. Bu nedenle geç başlayan antrenmanın ardından Rijkaard, Arda, Aydın ve Alpaslan'a şut çalışması yaptırdı. Uzun süren bu çalışmada, Arda'nın attığı şutların çoğunun isabetsiz olması ya da direklerden dönmesi dikkati çekti.

Daha cok calismasi lazim avrupada büyük bir takimda oynayabilmesi icin.

Ya ben Körüm,yada bunlar Arda ve Elanonun Ikizleri.

Paslasma!

YouTube - Arda Turan & Elano Blumer paslasmasi (REKLAMSIZ)

Elanonun Golünden Sonra,Ardaya bir bakin nasil sariliyo Elanoya,nasil zipliyolar beraber?Hayalmi görüyom?

YouTube - Elano Vs Kayserispor Fantastic Goal

Lütfen Medyanin oyunlarina gelmeyin.Eger Ardanin Elanoya pas vermemesi gibi bir olay varsa,bunlar baska sebeplerdendir.

Mesela Calima girmekten zevk almak gibi seyler.Ama asla Ardanin Elanyo sevmediginden degildir!

O yaglari kas'a çevirmesi lazim, sonra Chelsea'de Manu'dada oynar.

Birde bol sut çalismasi ve hiz çalismasi lazim.

Evet Arda'nın frikik ve şut felan çalışması lazım. Genç ve potansiyeli olan, bu haliyle bile muhteşem yeteneklere sahip bir oyuncu. Fakat şutları ve frikikleri iyi değil. Özellikle duran toplar felan ortaları iyi olabilir ama duran topun başına geçtiğini görmedim hiç kaleye doğru şut atmak için vs. Geliştirmesi gereken yönlerinden bir kaçı da bunlar.

Daha cok calismasi lazim avrupada büyük bir takimda oynayabilmesi icin.

Avrupada oynamak istyen futbolcu, kaleyi uzaktan görmeyi de ogrenmeli.

Arkadaşlar bunları birkaç ay önce forumda yazdığımızda fikirlerimiz adeta linç ediliyordu! Gerçekler acıdır ama polyannacılık oynamaktan iyidir. Arda'nın mental olarak, fiziki olarak, beşeri olarak kendini çok geliştirmesi yani 40 fırın ekmek yemesi lazım Avrupa'da oynamak için dahası çok iyi bir oyuncu olabilmek için.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt