#10 Arda Turan | Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #10 Arda Turan | KAPTAN

Arkadaşlar bunları birkaç ay önce forumda yazdığımızda fikirlerimiz adeta linç ediliyordu! Gerçekler acıdır ama polyannacılık oynamaktan iyidir. Arda'nın mental olarak, fiziki olarak, beşeri olarak kendini çok geliştirmesi yani 40 fırın ekmek yemesi lazım Avrupa'da oynamak için dahası çok iyi bir oyuncu olabilmek için.

Linç falan edilmiyordu. Bırak bir iki ayı 1,5 yıl önce de yazılıyordu aynı şeyler. Ve Arda'nın şut çektiğini iddia eden kimse de yok. Bence uzaktan kaleyi görmesine gerek de yok. Senede ceza alanı dışından kaç gol atabilirsin ki?(Hagi'yi ayırıyoruz burada) Sadece ceza alanında bitirici olsun yeter. Ki genelde böyledir Arda. Hızı gelişmez, çevikliği gelişir. Arda'nın en büyük özelliği zekası ve dar alanda adam geçme kabiliyeti. Hız çok oyuncuda var. Ama geniş alnın dışında adam geçmeki için bir işe yaramaz hız. İster kabul edin ister etmeyin. Sadece son maçta kewell'a verdiği iki pas zekasının güzel bir göstergesi. Bu sene gitse de kurtulsak şu Avrupa da oynayamaz muhabbetinden. Biz Rijkaard'dan Zico'dan Lippi'den Wenger'den Juventustan(Juventusun çok ciddi ilgilendiği, Ardayla görüştüğü biliniyor.) daha iyi biliyoruz ya oynayamaz dedik mi oynayamaz...

Orada utanmadan vermeseydi bide ? 4 kisi birden giriyor ardaya kewell zaten müsait degildi arda topu hemen aldiginda, mecburiyetten verdi topu.

Verse, mecburiyetten. Vermese keyfinden...:)

Ek olarak;

YouTube - Arda Turan & Elano Blumer paslasmasi (REKLAMSIZ)

Ilk maclarinda cok iyi anlasiyorlardi, gollerden sonra sarilip sakalasiyorlardi vs , ama su an cok belli mecbur kalmadikca vermiyor iste topu.

Arda'daki oyun zekası çoğu futbolcumuzda yok. Hatta Türk futbolcular arasında onun kadar zeki bir ikinci oyuncu yok. Son 2 maçta 6 tane yüzde yüzlük gol pası verdi. 6 tane yahu. Son maçta ayağının dışıyla Kewell'a attığı topu, Mustafa Sarp'ın kucağına bıraktığı topu kaç kişi atabilir. Xavi'yi bu pasları için övüyoruz. Arda son iki maçta Xavi'nin kopyası paslar attı. Değerlendirilmeyince asist hanesine yazılmayıp, eleştirildi tabi.

Bana göre eksikleri olan ama oyuna koyduğu ağırlıkla bunları neredeyse sıfırlayan bir oyuncu Arda. Sakatken hücum pres yapacak adam, takımına ihanet etmez. Artık şu garip Elano muhabbetini yapmasak? Top atmıyormuş vs. Golümüzde neden Elano'ya top attı peki Arda? Neden attı yani? Direk içeri kat edebilirdi. Topu tutup, solbeki bekleyebilirdi. Keita'ya doğru yollayabilirdi. Kewell ile verkaç yapabilirdi. Daha bir dolu şey.

Hayır suçlamak, bok atmak o kadar kolay ki ülkemizde. Gazeteler, televizyon kanalları, bloglar, forumlar vs. vs. sürekli bir çamur atma derdindeyiz. Başkalarını eleştirip, bir türlü kendimize çeki düzen vermiyoruz.

Arda ilk fırsatta topla oynamayı düşünen bir oyuncudur. Bu böyle. Kötü bir özelliği. Fakat üstesinden yavaş yavaş gelmeye başladığı bir özellik bu. İlk yarıda pas atmak yerine üç kişinin üstüne gidip kaptırdığı bir top vardı. Kewell'a atabilirdi, atmadı. Onla da mı küs? Elano'yu sürekli topla görmek istediğiniz için, topla buluşmayınca altında sebep arıyorsunuz. Bu kadar basit bu olay. Caner'in onca bindirmesine 1-2 kere top attı sadece. Onla da mı küs? Yahu bu kadar takım kaptanına çamur atmak kolay mı?

Her şeyi geçiyorum, bir hafta boyunca onlarla beraber olan Rijkaard bu durumu farketmez mi? Sadece sizin mi gözleriniz var? Siz mi zekiniz?

Ne bu gariplik yahu. Yetmedi. Doymadınız adam tüketmeye.

Keita da atmıyor pas falan. Ama kimsenin dikkatini çekmiyor iyi oynadığı için. Keita'nın adam geçmeden pas attığını gördünüz mü? Elanoyla çok mu oynuyor? Arda'nın da tarzı bu.( Düzeltmeye çalışıyor gibi geliyor bana.) Şu an temposunda düşüş var, oyunu forse edemiyor. Ettiği zaman zaten o maç biter. Buna rağmen her maç skora etki edebilecek işler yapıyor. Hem de iyi oynamıyor denirken. Arda ilk çıktığı günden beri aynı topu oynuyor sokun artık şunu kafanıza. Yeni yeni adetler çıkarmayın.

Arda'daki oyun zekası çoğu futbolcumuzda yok. Hatta Türk futbolcular arasında onun kadar zeki bir ikinci oyuncu yok. Son 2 maçta 6 tane yüzde yüzlük gol pası verdi. 6 tane yahu. Son maçta ayağının dışıyla Kewell'a attığı topu, Mustafa Sarp'ın kucağına bıraktığı topu kaç kişi atabilir. Xavi'yi bu pasları için övüyoruz. Arda son iki maçta Xavi'nin kopyası paslar attı. Değerlendirilmeyince asist hanesine yazılmayıp, eleştirildi tabi.

Bırak Xavi yi Alex maç boyu hiç bir şey yapmıyor araya 1 - 2 top bırakıyor (örn trabzon maçı) gol oluyor. Yere göğe sığdırılamıyor. Arda nın şanssızlığı 2 maçta 6 tane hazırladığı %100 lük gol pozisyonlarının kaçması.

Bırak Xavi yi Alex maç boyu hiç bir şey yapmıyor araya 1 - 2 top bırakıyor (örn trabzon maçı) gol oluyor. Yere göğe sığdırılamıyor. Arda nın şanssızlığı 2 maçta 6 tane hazırladığı %100 lük gol pozisyonlarının kaçması.

Arda konusunda katılıyorum ama Alex oyun zekası çok yüksek , çok klas bir oyuncu fanatkliğimizi karıştırmassak işe Skora çok etkisi oluyor fb adına

He o tarz adamları sevmiyebilirsin ona lafım olmaz tabi

Bana göre eksikleri olan ama oyuna koyduğu ağırlıkla bunları neredeyse sıfırlayan bir oyuncu Arda. Sakatken hücum pres yapacak adam, takımına ihanet etmez. Artık şu garip Elano muhabbetini yapmasak? Top atmıyormuş vs. Golümüzde neden Elano'ya top attı peki Arda? Neden attı yani? Direk içeri kat edebilirdi. Topu tutup, solbeki bekleyebilirdi. Keita'ya doğru yollayabilirdi. Kewell ile verkaç yapabilirdi. Daha bir dolu şey.

Hayır suçlamak, bok atmak o kadar kolay ki ülkemizde. Gazeteler, televizyon kanalları, bloglar, forumlar vs. vs. sürekli bir çamur atma derdindeyiz. Başkalarını eleştirip, bir türlü kendimize çeki düzen vermiyoruz.

Arda ilk fırsatta topla oynamayı düşünen bir oyuncudur. Bu böyle. Kötü bir özelliği. Fakat üstesinden yavaş yavaş gelmeye başladığı bir özellik bu. İlk yarıda pas atmak yerine üç kişinin üstüne gidip kaptırdığı bir top vardı. Kewell'a atabilirdi, atmadı. Onla da mı küs? Elano'yu sürekli topla görmek istediğiniz için, topla buluşmayınca altında sebep arıyorsunuz. Bu kadar basit bu olay. Caner'in onca bindirmesine 1-2 kere top attı sadece. Onla da mı küs? Yahu bu kadar takım kaptanına çamur atmak kolay mı?

Her şeyi geçiyorum, bir hafta boyunca onlarla beraber olan Rijkaard bu durumu farketmez mi? Sadece sizin mi gözleriniz var? Siz mi zekiniz?

Tam olarak demeyi düşündüğüm şeydi bu. İnsanlar pirana gibi. Biri ufacık açık vermeyegörsün. Hemen yok etmek için başına üşüşüyorlar.

Katılıyorum. Arda kesinlikle oyun görüşürü çok üst düzey bir futbolcu. Geçen senede böyle inanılmaz pasları olmuştu. (hatırlamıyorum hangi maçtı ama avrupa maçıydı. Baroşa ayağının üstüyle aşırtıp bıraktı penaltı aldı baroş. gibi ve benzerleri ) Pas atılmadığı kısmı bence de saçma. Elano biraz az topla buluşuyor olabilir ama bunu pas vermiyolara yormak bence biraz erhan telli haberi gibi oluyor.

Yabancı Elano: Pas atmıyorlar

Yerliler: Ama biz bayram seyran dinlemeden pas atıyoruz...

:)

Netice itibariyle atamasa bile pasları maç içinde izlerseniz denemesi veya pası atmaya yeltenmesi bile oyun bilgisini açığa çıkartıyor.

Alex şuan ligteki futbol zekası en üst düzey futbolcudur. Fakat şahsen takıma bedava verseler oynatmam, nedeni ise anlık çıkıyor ortaya her maçta tek harekette skora etki ediyor olayı böyle. Maçta devamlı yok, sadece ofansif oynuyor ve mücadelesi yok. O 1-2 pozisyonu da zekasıyla hazırlıyor resmen. Oyun stili hep böyleydi, böyle devam edecek. Bu yüzden kimse bişey demiyor adama. Ama Arda'nın oyunu ve kapasitesiyle, sergilediği oyun örtüşmeyince negatif yorumlar oluyor...

Ama Arda'da iyi bir zekaya sahip olmasına rağmen ara ara kullanıyor işte maça yayamıyor. Bakın istese hayvan gibi futbolcu olur dünya klasında. Basit oynarsa, oynamayı öğrenirse, hızlı ve tek oynamayı öğrenirse süper olur ki öğrenmesine de gerek yok aslında bakın işte geçen maçta bile tek topla pozisyona felan soktu arkadaşlarını, istese yapabiliyor, fakat nedense topu aldıktan sonra bekliyor çoğu zaman sonra çalıma girişiyor hep.

Bu kafa yapısı ile maalesef avrupada oynayamaz. Avrupada bunu devamlı denese, ve başarılı olamazsa, 2.maç yedek kalır, sonrasında formayı kapabilir mi orası meçhul. Gerektiğinde çalım atması lazım, gerektiğinde basit oynaması lazım. Çalım her zaman atılmaz.

:f50: Arda Turan Holeyyyyyyyyyyyy Arda Turan Holeyyyyyyyyyyy Arda Turan Holeyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

Ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo :f50:

Alex şuan ligteki futbol zekası en üst düzey futbolcudur.

Arda Turan gibi üstün yeteneklerle bezenmiş bir futbolcu ve alex gibi 5 para etmez, odunlarla dolu bir takımda bir iki pas verdiği için göklere çıkartılan bir oyuncuyu kıyaslamak deliliktir. Benim için tabi... Zeka falan yok, alex'te, pozisyona girme var okadar... O da, takım onu oynatırsa...

Alex bugün fb'den başka hiçbir kulüpte oynayamaz. Arda Turan çoğu Avrupa takımında oynayabilir. Bakmayın, alex sadece fb'de bir yol tuttu okadar. Yanındaki oyuncular onun oyununu anladı, ona göre oynayabilirlerse günü kurtarıyorlar... Ne Arda'yı, nede Elano'yu alex ile aynı kefeye koyarım. Hiç sevmediğim, kalitesiz iğrençte bir oyun tarzı var. Benim için 5 para etmez bir futbolcu.

Arda Turan gibi üstün yeteneklerle bezenmiş bir futbolcu ve alex gibi 5 para etmez, odunlarla dolu bir takımda bir iki pas verdiği için göklere çıkartılan bir oyuncuyu kıyaslamak deliliktir. Benim için tabi... Zeka falan yok, alex'te, pozisyona girme var okadar... O da, takım onu oynatırsa...

Alex bugün fb'den başka hiçbir kulüpte oynayamaz. Arda Turan çoğu Avrupa takımında oynayabilir. Bakmayın, alex sadece fb'de bir yol tuttu okadar. Yanındaki oyuncular onun oyununu anladı, ona göre oynayabilirlerse günü kurtarıyorlar... Ne Arda'yı, nede Elano'yu alex ile aynı kefeye koyarım. Hiç sevmediğim, kalitesiz iğrençte bir oyun tarzı var. Benim için 5 para etmez bir futbolcu.

Evet Alex çoğu kulüpte oynayamaz fakat Alex'i sadece pozisyona girebiliyor, oyun zekası yok demek birbiriyle çelişen ifadeler.

Bir oyuncu zeki olmazsa topun nereye düşebileceğini tahmin edemez. Alex, Türkiye'nin en zeki futbolcularından biri. Mücadele gücü çok çok zayıf diye böyle haksızca eleştirilmesine karşıyım. Öyle ya da böyle Türkiye liglerinin hatırlayacağı bir oyuncu.

Arda ile mevkiileri de çok farklı zaten. Öte yandan sadece zeki diye Seleçao'ya seçilmez bir oyuncu.

Öyle olsaydı Lincoln seçilirdi milli takıma.

Kıyas yok. Dediğim gibi her türlü tercih ederim Arda'yı. Aslında Arda değil, dediğim gibi Alex'i bedava verseler takıma koymam. Sadece zeki olduğundan bahsettim, bunu da kimse inkar edemez çok açık birşey.

Ben de farklı bir açıdan bakmak istiyorum bu kıstas meselesine,

Şimdi mesela biliyoruz uzun zamandır bir tartışma gidiyor "Arda'yı büyütmeyin, abartıldığı kadar yok" diyenler var. Aynısını Alex için Türkiye'de diyenler de var.

Ama mesela Manchaster forum'unda "Arda is overrated" yazanlar da var. Yani "Arda abartılıyor". Nedense Alex için bu tabir kullanılmıyor hiç yurtdışı forum'larında? Alex'in abartılıp abartılmadığı bile merak konusu değil. Ama Arda'nın abartıldığını düşünen yabancılar var.

Hangisi daha iyiden öte bu bile birşey anlatır başlı başına bence.

Arda,en az Alex kadar zekidir bana göre. Onun dışında çalım da atar, top da kapar. Geçen sene Trabzon deplasmanında oynadığı bir forvet arkası oyunu vardı... Koşan, basan, bacağı delinmesine rağmen neredeyse bütün ikili mücadeleleri kazanan, pozisyona sokan, asist ve gol yapan bir adam. Ki asisti de mükemmeldi. Hamburg, Bordeaux maçlarında sol kanatta, beşiktaş deplasmanında sağ kanatta önündeki oyuncuları ağlatmakla kalmamış, birsürü gol pozisyonu hazırlamıştı.

Şimdi şunu açıklığa kavuşturalım. Oyun kimin üzerine kuruluysa onun skor üretmesi ya da ürettirmesi kadar doğal bir şey yok. Fenerbahçe'de oyun Alex'in üzerine kurulu, her maç gol asist. Skibbe oyunu Lincoln'ün üzerine kurdu ilk yarıda asist kralı oldu. Rijkaard da sezon başında oyunu Arda'nın üzerine kurdu o da takımı asist manyağı yaptı. Hele antep deplesmanında ki oyunu mükemmeldi. Ne pozisyonlar yarattı, ayakta kaldı, asist yaptı, gol attı. Belki Arda'nın kafasının şimdilik rahat etmesi ve hatta Galatasaray'ın daha çok gol atması için onun forvet arkası oynatılması mantıklı olabilir. Gazeteler övgülere devam eder o zaman. Ama uzun vadede hem Galatasaray hem de Arda kazanacak eğer uyum sağlanabilirse bu sisteme. Yoksa Arda forvet arkasında bulabileceğimiz en iyi adam.

Ek olarak;

https://www.youtube.com/watch?v=nUP6vENVZs8:D

Arda,en az Alex kadar zekidir bana göre. Onun dışında çalım da atar, top da kapar. Geçen sene Trabzon deplasmanında oynadığı bir forvet arkası oyunu vardı... Koşan, basan, bacağı delinmesine rağmen neredeyse bütün ikili mücadeleleri kazanan, pozisyona sokan, asist ve gol yapan bir adam. Ki asisti de mükemmeldi. Hamburg, Bordeaux maçlarında sol kanatta, beşiktaş deplasmanında sağ kanatta önündeki oyuncuları ağlatmakla kalmamış, birsürü gol pozisyonu hazırlamıştı.

Şimdi şunu açıklığa kavuşturalım. Oyun kimin üzerine kuruluysa onun skor üretmesi ya da ürettirmesi kadar doğal bir şey yok. Fenerbahçe'de oyun Alex'in üzerine kurulu, her maç gol asist. Skibbe oyunu Lincoln'ün üzerine kurdu ilk yarıda asist kralı oldu. Rijkaard da sezon başında oyunu Arda'nın üzerine kurdu o da takımı asist manyağı yaptı. Hele antep deplesmanında ki oyunu mükemmeldi. Ne pozisyonlar yarattı, ayakta kaldı, asist yaptı, gol attı. Belki Arda'nın kafasının şimdilik rahat etmesi ve hatta Galatasaray'ın daha çok gol atması için onun forvet arkası oynatılması mantıklı olabilir. Gazeteler övgülere devam eder o zaman. Ama uzun vadede hem Galatasaray hem de Arda kazanacak eğer uyum sağlanabilirse bu sisteme. Yoksa Arda forvet arkasında bulabileceğimiz en iyi adam.

Ek olarak;

https://www.youtube.com/watch?v=nUP6vENVZs8:D

Bu takımı adama göre kurma mantığı da bana doğru gelmiyor. Böyle birşeyinde takımımda olmasını istemiyorum. Bu yüzden Rijkaard burada zaten. Adamı takıma göre kurarsan, o adam maçta olmadığında takım çuvallar. Fenerbahçe'de örnekleri hep mevcut. Galatasaray'da da geçen sene oldu Lincoln varken süperdik, olmayınca top oynayamıyorduk. Bence bu sisteme devam edilmeli, ısrarcı olunmalı. Bu sistem de şuan takım kimsenin üzerine kurulu değil zaten. Takım halinde oynamaya çalışan bir takımımız var artık şükür. Arda'yı da böyle oynatmamalıyız bence. Sol kanatta devam etmeli, zaten yeri geldiğinde forvet arkası felanda oynar, sol iç felanda oynar, sağ kanatta da zaten rahat rahat oynar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt