#10 Arda Turan | Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #10 Arda Turan | KAPTAN

Bu maç için demiyorum ama bazen gereksiz yerde, gereksiz hareketlere giriyor, topu doğru zamanda ayağında çıkarmıyor ya da çıkaramıyor belki de.

Mesela üç kişinin arasına dalıyor, çıkıyor pasını veriyor. Eyvallah, ancak o üç kişinin arasına girmese de o pası verebilecek konumdaydı zaten. Anlatabiliyor muyum?

Bu fazla sorumluluk almak istemesinden veya kendisinin daha farklı şeyler yapmak zorunda hissetmesinden olabilir, bilmiyorum.

En büyük eksikliği bu bence Arda'nın. Çünkü bu tempo yapmasını zorlaştıdığı gibi gereksiz yere de yoruyor Arda'yı.

Sorun fazla çalım atmasında değil, takım için yerine kendi için attığı çalımlarda. Bunları biraz daha azaltmalı.

Yoksa Arda bu takımın Elano, Keita dahil en yetenekli oyuncusu. Yeteneklerini doğru zamanda ve doğru yerde kullanmasını daha iyi öğrenmeli sadece.

Bu alışkanlığı yüzünden kontra atak nedir unutturdu bize.Hasan Şaş' ı hiç aratmadı.:( Kimi fazla sorumluluk alıyor diyor ben ise arkadaşlarına karşı bencillik yaptığını düşünüyorum.

Bu maç için demiyorum ama bazen gereksiz yerde, gereksiz hareketlere giriyor, topu doğru zamanda ayağında çıkarmıyor ya da çıkaramıyor belki de.

Mesela üç kişinin arasına dalıyor, çıkıyor pasını veriyor. Eyvallah, ancak o üç kişinin arasına girmese de o pası verebilecek konumdaydı zaten. Anlatabiliyor muyum?

Bu fazla sorumluluk almak istemesinden veya kendisinin daha farklı şeyler yapmak zorunda hissetmesinden olabilir, bilmiyorum.

En büyük eksikliği bu bence Arda'nın. Çünkü bu tempo yapmasını zorlaştıdığı gibi gereksiz yere de yoruyor Arda'yı.

Sorun fazla çalım atmasında değil, takım için yerine kendi için attığı çalımlarda. Bunları biraz daha azaltmalı.

Yoksa Arda bu takımın Elano, Keita dahil en yetenekli oyuncusu. Yeteneklerini doğru zamanda ve doğru yerde kullanmasını daha iyi öğrenmeli sadece.

Bu maçtaki pozisyonda pas veremezdi. Önü ve sağ tarafı kapalıydı. Hatta başka bir futbolcu olsa çok büyük ihtimalle şişirir ya da taca atardı o topu. Bu çalımların nasıl yararı olduğunu anlamak lazım. Antalya maçında da 3 kişinin arasından geçti. Pası geriye çıkarttı o anda keita bomboş kaldı. Topu alınca ortaladı Arda o sırada içeri geçmişti. Aslında rahat bir kafa pozisyonuydu ama vuramadı. Yani Keita rahat rahat ortaladı Arda da rahat vurabilecek pozisyondaydı. Olmadı orası ayrı. Oysa aynı pozisyonda Arda topu direk sağındaki keitaya verebilirdi. Ama keitanın önünde rakip bek arda nın önünde de rakip stoper bekliyor olurdu. Bu tarz hareketler ne kadar çok olursa savunmanın dengesi o kadar bozulur.

Yazıdan bağımsız; Hasan Şaş kadar...

Bu arada şu iki maçta neler yapmış yahu?

https://www.youtube.com/watch?v=Unf9aWYu1N0

Hakli olsan agir olmaz. En basitinden 84-85 dakika civari Keita'nin Hagi vari ters ayak ici pasini Arda kendi ekseninde donerek gebertti. Halbuki Dos Santos bombos solda kaciyodu :2_thumbs_up_-_anima

O pozisyonu iyi izle anlarsın bencillikle felan alakası yok. Sadece orda geç gördü Santos u pas atacağı zaman adam kapattı alanı, o da geri döndü...

Bu alışkanlığı yüzünden kontra atak nedir unutturdu bize.Hasan Şaş' ı hiç aratmadı.:( Kimi fazla sorumluluk alıyor diyor ben ise arkadaşlarına karşı bencillik yaptığını düşünüyorum.

Sen Hasan şaş ın bize ve milli takıma yaptığı kattkıları görmedin heralde. Her kötü örneğe Hasan Şaş ı göstermeyin. Bencil bi adam asist kralı olurmu. Senin gibi adamlar neden Arda ya karşı takıntılı onuda anlamıyorum. Bişey mi yaptı size ağzı ile kuş tutsa beğenmiyonuz...

Bu maçtaki pozisyonda pas veremezdi. Önü ve sağ tarafı kapalıydı. Hatta başka bir futbolcu olsa çok büyük ihtimalle şişirir ya da taca atardı o topu. Bu çalımların nasıl yararı olduğunu anlamak lazım. Antalya maçında da 3 kişinin arasından geçti. Pası geriye çıkarttı o anda keita bomboş kaldı. Topu alınca ortaladı Arda o sırada içeri geçmişti. Aslında rahat bir kafa pozisyonuydu ama vuramadı. Yani Keita rahat rahat ortaladı Arda da rahat vurabilecek pozisyondaydı. Olmadı orası ayrı. Oysa aynı pozisyonda Arda topu direk sağındaki keitaya verebilirdi. Ama keitanın önünde rakip bek arda nın önünde de rakip stoper bekliyor olurdu. Bu tarz hareketler ne kadar çok olursa savunmanın dengesi o kadar bozulur.

YouTube - Arda Turan - Will Be Missed In The World Cup 2010

Bu maçtaki pozisyon için birşey söylemedim zaten, Arda'nın yeteneklerine vs. de laf söylemedim.

Şu maçtaki şu pozisyon diye fazla örnek veremem, hafızam o kadar güçlü değil ancak dikkat ederseniz fark edeceksinizdir siz de mutlaka.

Ben çalım atmasın demiyorum zaten. Senin dediğin gibi bir çok kez yararlı da oluyor ancak önemli olan doğru zamanda doğru şeyi yapmak.

Arda bu doğru kararları daha çok vermeye başladıkça hem takım için hem kendisi için daha yararlı olacaktır.

Bazen bir ara pası, bir ters top, bir tek pas savunmanın dengesini iki üç çalımdan çok daha fazla bozabilir.

YouTube - Arda Turan - Will Be Missed In The World Cup 2010

Bu 2 maçta süperdi. Hele Estonya maçında olağan üstü oynamıştı, hayatındaki en iyi futbollarından birini oynamıştı resmen. Hep öyle oynasa 50 M € fiyata bile satabiliriz abartmıyorum.

Arda 'nın bu sezon oynadığı en iyi maç Bosna-Türkiye idi.

Arda kontra atak oyuncusu değil Arda büyük takım oyuncusu dar alanda oynamayı seven bir futbolcu.Mesela Hagi kontra atak futbolcusuydu bunu Cruyf söyledi.Onun için Barcelona'da fazla başarılı olamadı.Hagi'nii Galatasaray'da attığı gollere bakarsanız zaten çoğu ceza sahası dışından atılmış şutlar, penaltı, freekick ve deplasmanda atılan goller Arda sizin istediğiniz türde bir oyuncu değil.Olabilirmi olabilir o ayrı konu

Sakatlığı cidde değildir inşallah. Çok güzel koydu.

Yavaş yavaş düzülme var hırsı güzeldi. hep böyle oynaman yeterli :)

Rijkaard Arda'yi soyunma odasinda gordugunu ve ciddi birseyi olmadigini soyledi.

Helal Kaptan. Sakatlanıp çıkmasaydın daha çok işler yapardın.

Forvet oynamaya alışan futbolcumuz oldu kendisi. Galatasaray'ın artık Kewell'dan sonra 4.forvetidir.

Captain death. Golden sonra tavana çarpıyordu kafam. Beşiktaşlılar nasıl sinir oldu be, bravo sahadaki biz.

Helal KAPTAN attın golünü.KAPTAN ve Elano çıkmasa galip bitirirdik maçı.

23693_317907029326_175174619326_3705227_4556101_n.jpg

:bid::bid:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt