Cevap: #10 Arda Turan | KAPTAN
Arda'yı bu hale sokan başta onu kaptan yapan yönetim, sonra medyanın gazına gelen taraftar bozuntuları. Hayırlısı olsun, emeği geçen herkesin eline, ağzına sağlık. Arda'ya yapılanlar yapanlara yakışıyor, ama Arda'nın söyledikleri yakışmıyor, öyle mi. Az bile söyledi, ben olsam daha da fazlasını söylerdim.
Kaptan yaparak bitirdiler Arda'yı. 22 yaşında bir adamı Türkiye gibi bir yerde taraftarın medyanın önüne attılar. Böyle olacağı belliydi, sezon başında büyük kaptan diyen insanlar şimdi Arda bitmiş, bir an önce satılmalı diyor. Bana kalırsa bunu diyen insanların Galatasaraylılığı bitmiş. İnsanlığı bitmiş. Kim, ne hakla çıkıp sevgilisiyle olan ilişkisini tezahürata dönüştürebilir bu adamın? Kim, ne hakla sinema kapattı diye Arda'ya laf edebilir? Arda'yı Jo ile karşılaştırmak, onunla aynı kefeye koymak aptallığın, bilinçsizliğin, cahilliğin daniskasıdır. Jo bugün var, yarın yok. Ya Arda? Yarın fenere giderse kim ne diyebilir Arda'ya? azizin milyon dolarlarına "Ben Galatasaraylıyım" diyen bir adamdan bahsediyorum. Bu adamın bir anasına küfretmediğiniz kaldı, gerçi onu yapanlar da var tribünde. Takımın yabancıları bir bir dökülürken ya da neredeyse sezonun yarısı sakatken, Arda sezon başından beri kolunda kaptanlık bandıyla kendini paraladı. Ama yine de yaranamadı, bu taraftar Elano'ya daha fazla değer verdi. 2 sezondur sakat Kewell'ı efsane yaptı. Baros'u kral yaptı. Keita'yı sihirbaz yaptı. Bu kadar yabancı hayranlığı olan bir ülkede normal tabi yaşananlar. Arda'yı bitirmeleri de normal. Neymiş efendim, formsuzmuş. Adamın hayatını verdiği Galatasaray'ın o büyük taraftarının yaptıklarından sonra ne yapacaktı, tek başına maç mı alacaktı. Bu kadar yüzsüzlük olur mu, hem adamı yerle bir edeceksin cahilliğinle, aptallığınla, hem de top oynamasını bekleyeceksin. Bu nasıl bir bencillik, bu nasıl bir insanlık ben anlayamıyorum. Benim Arda'ya tek tavsiyem, git Arda. İngiltere'ye git, İspanya'ya git, almanya'ya git. Git, kurtar kendini bu kısırdöngüden. Sen gittikten sonra bu takımın zaten yerlerde sürünen ruhundan en ufak bir kırıntı kalır mı, göreceğiz.