#10 Arda Turan | Arşiv

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #10 Arda Turan | KAPTAN

yavas yavas benim gibi dusunen renkdaslarin bunlari dile getirdigini gormek cok guzel

yanliz kaldim bunlari soylerken aylarca:)

Sen yalnız değildin Serdar. Senden önce de bunları hatta çok daha sertlerini söyleyenler vardı merak etme. Bu mağdur politikası nedir yahu?

Biraz geriye git. Kötü oynadığı maçlardan sonra ne yorumlar, ne terbiyesizlikler yapılmış, kaç kişi(2-3) savunmaya çalışmış. Çok uzakta değildir. Bulursun biraz geri gidersen.

Bırakın bu işleri...

Ya tamam da, Arda'nın kendini geliştiremediğini söylemek bir şey, Arda'nın ilişkisi yüzünden performansının düştüğünü söylemek başka şey, Arda'yı bu yüzden eleştirmek bambaşka bir şey. Arda'nın kendini geliştiremediği doğru. Ama Arda eninde sonunda bir değerdir. Var mı bir tane daha? Hem Arda'nın bir ilişkisi olamaz mı? Yani eften püften şeylerden dolayı adam eleştirmekte üstümüze yok. Adamı kendini geliştiremedi diye eleştir, eyvallah. Ama gidip de özel hayatından eleştirme. Ayrıca Arda'nın kendini geliştirebilmesi için daha iyi bir ligde ve daha iyi bir takımda oynaması lazım. Sonuç olarak adamı buradan kovar gibi, memnuniyetsiz bir şekilde göndermek ayıp oluyor. Senin kaç tane böyle adamın var? Ayrıca Arda'yı kendini geliştiremedi diye eleştirenler kendilerini geliştirmek için ne yapıyorlar, onu da merak ediyorum.

Orada anlatmak istediğim 2 temel konu var. Bu ikisi tamamen farklı durumlar, dikkat!

• Arda'nın kendini gerektiği kadar geliştirememesi
  • Bu sezon performansının belirli bir noktadan sonra ciddi bir düşüşe geçmesi

İlk madde için fikrimi söyledim, yapması gereken tek şey çalışmak, başka hiç bir şey değil. Günde 3 saat antrenmanın varsa antrenmandan sonra gidip playstation oynamaktansa çalış. Daha fazla çalış.

2. konu da bana göre tesadüf değil, Arda'nın performansının düşmesinde - bana göre - Sinem'le yaşadığı ilişkinin payı var arkadaşlar. Bir kız arkadaşın olmasa, onu düşünmez, konsantrasyonunu işine verirsin. Ama kız arkadaşın varsa, ekstra antrenman yapamazsın, bitse de Sinem'le yemeğe gitsek, eve gitsek film izlesek dışarı çıksak dersin. Bu bir suç değil, normal bir davranıştır. Bunu Cevat Güler de söylemedi mi zaten? Arda şu anda ekstra çalışması gereken yaşta, 2 sene sonra isterse 10 saat antrenman yapsın, bir faydası olmaz. Ha sevgilisi Arda'yı daha çok motive eder diyenlere katılmıyorum. Eş/sevgili, bir futbolcuyu olgunluk çağında motive eder, gençken kanı kaynarken değil.

Bu da naçizane görüşümdür, Arda'yı çok seviyoruz ve çok fazla şey bekliyoruz. Sen de beklentilerimizi boşa çıkarma Kaptan!

Arda 'nın artık geliştirebileceği birşeyi kalmadı Türkiye 'de.Hem kendini hem de takımı düşünüyorsa biraz Avrupa 'ya gider.Wenger ve Ferguson 'un elinde Arda üstüne daha fazla koyabilir.Kalırsa medya tarafından yıpratılmaya devam edicektir.Taraftar daha fazla üzerine gidecektir.

Bu sene hangi oyuncumuzun sezonun ikinci yarısında performansı düşmedi ki? Daha doğrusu kim doğru dürüst top oynadı? Elano, zaman zaman çok iyi maçlar çıkartan ama istikrarsız Keita, Jo, Kasımpaşa maçı hariç Dos Santos, Servet, Emre, Topal, Sarp, Sabri, Caner... Diğer bir deyişle hepsinin performansı yerlerdeydi. Bana kalırsa kız arkadaş etkisinden daha derin birşeyler oldu. Ben takımdaki birlik-beraberliğin dağıldığını ve inancın kaybolduğunu düşünüyorum. ÖZellikle Nonda'nın gönderilişi, Baros ve Kewell'in bir türlü dönemeyişleri, Madrid maçlarını forvetsiz oynamamız ve bu sebeple elenmemiz birçok şeyi etkiledi. Yoksa Arda, sakatlanana kadar, özellikle ikinci yarının başında takımın en iyisiydi. Bütün gollerde Arda'nın katkısı vardı. Ben kız arkadaşı yüzünden performansı düştü eleştirilerine katılmıyorum. Düzenli bir yaşantı, düzenli bir ilişki futbolcuya belli bir disiplin kazandırıyor. Antrenman olayına gelince, kim Sergen'e ekstra antrenman yaptırabilirdi? Yeteneklerine çok güvenen adamlar, antrenmanları angarya olarak görmeye başlıyorlar bir süre sonra. Bunun önüne geçecek adam da teknik direktör ve antrenörlerdir. Felix Magath'ın takımındaki bir oyuncunun çalışmama gibi bir lüksü olabilir mi mesela? onu çalıştırmak, gelişimine yardımcı olmak Rijkaard'ın işi. Arda, Wenger'in Ferguson'un elinde dünya yıldızı olur diyoruz da, Messi'yi, Bojan'ı, Dos Santos'u vitrine çıkaran adam da Rijkaard!

Sen yalnız değildin Serdar. Senden önce de bunları hatta çok daha sertlerini söyleyenler vardı merak etme. Bu mağdur politikası nedir yahu?

Biraz geriye git. Kötü oynadığı maçlardan sonra ne yorumlar, ne terbiyesizlikler yapılmış, kaç kişi(2-3) savunmaya çalışmış. Çok uzakta değildir. Bulursun biraz geri gidersen.

Bırakın bu işleri...

ahmet hangi gun bir mac sonrasi kalkip elestirdigimi gordun

hayatta yapmayacagim birsey

Arkadaşlar şöyle genel yorum yaparsak, sezon içine dönersek; Galatasaray taraftarı Arda'yı protesto etmiştir,evet. Hatırlayın Fenerbahçe mağlubiyetinden sonraki gerilimi. Onun dışında alınan başarısız sonuçlar ve yahut Fenerbahçe yenilgisi taraftar için sadece gelip geçici bir üzüntüydu..Fakat saha içinde vurdumduymazlığıa gelinceğe dek. Yıllardır o tribünde "Başarılar gelir geçer. Asaletin bize yeter" diyerek takımını her koşulda destekleyen yine onlardı/taraftardı. Geçen sezon tarihi boyunca ligde hiç bir takımın 5 gol atmadığı Galatasaray’a ligden düşen bir takımın 5 gol atmasında bile bu kadar protesto olmamıştır. En azından o maçta bir takım ruhu vardı. Bazı şansızlıklar neticesinde yenildi ve unutuldu.

Perşembe'nin gelişi çarşamba'dan belliydi. Eğer bu tepki olmasaydı ve taraftar takım sahaya çıktığında "yenilsen de yensen de taraftarın senle" deseydi, şakşakçılar bu forumdaki gibi çoğalsaydı bu bohemlik, bu vurdum duymazlık eminim devam edecekti.

Geçen sezon ve ondan önceki sezon Lincoln'e taparcasına destek veren yine bu taraftardır ki unutmayalım. Ve Lincoln'ü bir çırpıda silen yine bu taraftardır. Çünkü hiçkimse Galatasaray'dan büyük değildir. Söz konusu Galatasaray ise gerisi teferruattır. Ama takımda kendini vazgeçilmez sanan ve taraftar içinde sonsuz kredisi olduğunu sananlar vardı. Evet Arda'nın, Sabri'nin, Baros'un, hatta ve hatta Ayhan'ın, M. Sarp'ın, vs. vs hepsinin kredisi vardır bu takımda; Fakat bu krediler sahada öyle aciz ve basiretsiz bir takıma değil, çıkıp formasının hakkını veren oynamaya çalışan oyuncular içindir.

Öyle basiretsiz ve aciz bir şekilde sezon içinde puan kaybettiyse bu takım ve bu taraftar tüm sezon varını yoğunu verip maddi-manevi fedakarlık yapıyorsa bunun hesabını sormayada hakkı vardır. Kimse kusura bakmasın.

Ve taraftara yapılan eleştriler sırf bu protesto yüzündense "yanlış" demekle kalırım ben sadece. Arda'yı koruyanlar bizi Arda düşmanı diye empoze etmesin sakın ha! Öyle bir çabam, öyle bir derdim asla olmaz ve olmayacaktır. Bizde koruyalım, sevelim sayalım güzel hoşta. Bu takım kaptınına sezon içinde yaşanılanlardan dolayı herkesin hesap sormaya hakkı vardır.

ahmet hangi gun bir mac sonrasi kalkip elestirdigimi gordun

hayatta yapmayacagim birsey

Diyorsun ya ben yalnız kalıyordum görüşlerimde falan diye. Onun için söyledim. Senin söylediklerini ben 2 yıldır duyuyorum. Öyle azınlık falan da değil.

Arda'ya hesap sorayım derken buraya "Büyük Kaptan!" yazısı altında Bülent Korkmaz resimleri koyanlar var bu forumda... Küçük Kaptan! yazanlar. Git artık diyenler... Çok uzak da değil...

Arda 'yı kaptan yapmak çok büyük bir hataydı.Baskıyı kaldıramamakla kalmadı medyaya ağır bir şekilde yenildi.Taraftarla arası zaten pek iyi değil gelecek yıl kalır ve bu yaşananalar tekrar devam ederse olacakları siz düşünün.Gitmeli , kendini ve takımı kurtarmalı.

Arda kaptanlığı çok çok iyi yapıyor bana göre takımda en fazla sözü geçen kendini toparlayıp eski arda olacakdır

Arda kaptanlığı çok çok iyi yapıyor bana göre takımda en fazla sözü geçen kendini toparlayıp eski arda olacakdır

Takımda Elano gibi vurdum duymaz bir adam var.Bırak Arda 'yı geç Ayhan ve Servet 'i bile ciddiye almıyor.

Arda kendinden ufaklara söz geçirmeye çalıştığında Caner 'in burnu kırılıyor.

Atletico gibi bir maç öncesi kampta oyunculara liderlik yapacağına Sinem 'in doğum gününde yer alıyor.

Bu nasıl kaptanlıktır böyle...

Diyorsun ya ben yalnız kalıyordum görüşlerimde falan diye. Onun için söyledim. Senin söylediklerini ben 2 yıldır duyuyorum. Öyle azınlık falan da değil.

Arda'ya hesap sorayım derken buraya "Büyük Kaptan!" yazısı altında Bülent Korkmaz resimleri koyanlar var bu forumda... Küçük Kaptan! yazanlar. Git artık diyenler... Çok uzak da değil...

ben hic benle ayni fikirde olanlara rastlamiyordum da ondan belki

ama sen cok var diyorsan dogrudur benden cok zaman geciriyorsun forumda

mac mac elestiri yapmiyorum genelde cunku

ardanin soyledigine gore 6 ay para almamis oyuncular bu durumda bu isler fazla basina sizmiyorsa sakiz olmuyorsa bu ardanin basarisidir kaptan olarak

ama canerle taraftarla yasadiklari, yanlis zamanda yanlis laflar etmesi

fizigini mac kondisyonunu koruyamamasi onun basarisizligidir

messiyi seyrediyormusun nasil it gibi kosuyor 90 dkk?

hem de orta sahada oynuyor

cok bisey istemiyormusum demekki

Neden Arda sürekli Messi'yle karşılaştırılıyor, bunu anlayamıyorum bir türlü ya. Elano'yu Xavi'yle, Iniesta'yla karşılaştırmak kadar saçma bence. O Messi'dir, bu Arda'dır. Yani Arda'nın Messi gibi olmasını beklemek saçma değil mi? Bir tarafta Maradona'nın veliahtı denilen adam, bir tarafta Arda. Ben mi yanlış düşünüyorum? Ayrıca Messi de 90 dakika durmadan koşan bir adam değil ki. Asıl top ayağına gelince basiyor gaza. Arda da gerektiği yerde, gerektiği kadar koşan bir adam. O şekilde etkili olabiliyor. Şu da var, Keita da öyle 90 dakika koşmuyor ki. Kimse Keita'ya "koşmuyor" diyor mu? Asıl koşması gereken adamlar orta sahadakiler. Elano mesela. Elano koşuyor mu 90 dakika?

Arda'nın kaptanlığından dolayı eleştirilmesine birşey demem. Hakkını vererek yapmıştır, yapmamıştır, tartışılabilir. Ama onun kaptan olmasını isteyen yönetimdir, Adnan Polat'tır. Arda belki de kaptanlığa hazır olmadığını söyleyip reddetmeliydi. Ama Arda'nın yerinde olan herkes kaptanlığı seve seve, gururla, onurla kabul ederdi. bu yüzden onu suçlayamıyorum. Arda'dan bir Metin Oktay, bir Galatasaray efsanesi yaratma çabasına giren, bu şekilde ondan önceki sezonun başarısızlığını örtmek isteyen yönetimi suçlamak lazım.

Playstation diyince aklıma geldi.Ne güzel demiş Arsene Wenger '' Messi Playstation gibi oynuyor , Arda Playstation oynuyor.'' :)

Arda ile Messi'yi kıyaslıya kıyaslıya ne hale getirdiniz adamı.

Neden Arda sürekli Messi'yle karşılaştırılıyor, bunu anlayamıyorum bir türlü ya. Elano'yu Xavi'yle, Iniesta'yla karşılaştırmak kadar saçma bence. O Messi'dir, bu Arda'dır. Yani Arda'nın Messi gibi olmasını beklemek saçma değil mi? Bir tarafta Maradona'nın veliahtı denilen adam, bir tarafta Arda. Ben mi yanlış düşünüyorum? Ayrıca Messi de 90 dakika durmadan koşan bir adam değil ki. Asıl top ayağına gelince basiyor gaza. Arda da gerektiği yerde, gerektiği kadar koşan bir adam. O şekilde etkili olabiliyor. Şu da var, Keita da öyle 90 dakika koşmuyor ki. Kimse Keita'ya "koşmuyor" diyor mu? Asıl koşması gereken adamlar orta sahadakiler. Elano mesela. Elano koşuyor mu 90 dakika?

Arda'nın kaptanlığından dolayı eleştirilmesine birşey demem. Hakkını vererek yapmıştır, yapmamıştır, tartışılabilir. Ama onun kaptan olmasını isteyen yönetimdir, Adnan Polat'tır. Arda belki de kaptanlığa hazır olmadığını söyleyip reddetmeliydi. Ama Arda'nın yerinde olan herkes kaptanlığı seve seve, gururla, onurla kabul ederdi. bu yüzden onu suçlayamıyorum. Arda'dan bir Metin Oktay, bir Galatasaray efsanesi yaratma çabasına giren, bu şekilde ondan önceki sezonun başarısızlığını örtmek isteyen yönetimi suçlamak lazım.

Sana katılıyorum Messile karşılaştırmak saçma ama işte medya ve bazı taraftarlar Messi gibi yaptılar o yüzden diğer bazı taraftarlarda bakın karşılaştırın Messiyle Messiden daha kalitesiz futbolcu demeye çalışıyor sanırım :o

Dünya Kupasında boy gösterseymiş 20 liraya çıkarmış değeri.

Arda'nın 400 bin Euro'luk oyuncağı

Her yaptığı olay olan, spor basını kadar magazin dünyasının da gündeminde olan Arda Turan, 400 bin Euro'luk yeni arabasıyla yine çok konuşulacağa benziyor.

fft1mm1050326.jpg

O Türk futbolunun süperstarı. Her yaptığı olay, her dediği manşet. Arda Turan’dan söz ediyoruz. Genç kaptan bu kez de 400 bin Euro’luk yeni arabasıyla gündeme oturdu. Geçtiğimiz günlerde sevgilisi Sinem Kobal’la birlikte bir restoranda yemek yiyen Arda, kendilerini gören gazetecilere açıklama yapmaktan kaçındı ve “Kusura bakmayın, özel hayatım hakkında konuşmuyoruz” dedi. Ancak yine gündem oluşturmaktan kurtulamadı ve yeni aldığı Mercedes SLS AMG marka son model otomobiliyle ilgi odağı oldu.

‘Arda kanatlandı’

Teknoloji harikası olan yeni Mercedes SLS’in en dikkat çeken yanıysa, kapılarının yukarı doğru açılıp kanat gibi olması. Bu nedenle ‘Arda kanatlandı’ yakıştırmaları yapılıyor. Genç oyuncu daha önce de Acun Ilıcalı’dan 450 bin Euro’ya Aston Martin DB9 almıştı. Arda’nın bir de Wolkswagen minibüsü bulunuyor.

Arabanın özellikleri

Tanıtımı “Bir kokpit, bir motor, iki kanat. Hâlâ bir otomobil mi?” şeklinde yapılan SLS AMG, 6.3 litrelik V8 motoru kullanıyor ve 571 beygir güç üretiyor. 0-100 km’ye 3.8 saniyede çıkan SLS AMG’nin azami hızı ise saatte 317 km’ye ulaşıyor. Araç, segmentinin en güçlülerinden biri. SLS AMG’nin iç tasarımında uçaklardan esinlenerek pilot kabini havası yaratıldı.

vay karizma araba yapmış bunuda konuşun ve tartışın aynı zamanda abartın Türk Basını !!!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt