#10 Cássio de Souza Soares "Lincoln"

Cevap: #10 Cássio de Souza Soares "Lincoln"

Senin özelinde değil ki olay. Şu konu yılda en az 3-4 kere hortluyor. Ben bu adam geldiğinde nasıl sevindiğimi hatırlamıyorum bile, o derece kaybetmiştim bilincimi. Yerimde duramıyordum yahu.:D Ama adam attı golünü, yaptı asistini gitti. Şunun kadar Hagi'yi konuşup yadetmiyoruz. Yazık kendimize, hala takımla antreman yapan adamı, takım antremanlarını zamanında iplemeyen adamla kıyaslıyoruz. Yerim katkısını, bunun yüzünden yönetim, taraftar, takım ne kadar yıprandı biliyor herkes. Medya Lincoln üzerinden üstümüze az mı geldi? Ne çabuk unutuluyor çözemedim, bunun kadar hiçbir futbolcuyu da korumamıştır yönetim, Arda'ya bu kadar sahip çıkmıyoruz biz. Ama Lincoln no-look pas atıyor diye hayran kalıyorduk, evet ben de hayrandım ama şurada hala onu savunacak kadar da başım dik değil, kimse kusura bakmasın. Birçok insana, takıma, taraftara bizi utandırdı. Çok destekledik, her şeyini savunduk ama bir yere kadar. Artık bu adamın tartışılması kadar gereksiz bir konu daha yoktur gözümde.

Toplam zararımız 14 milyon eurodur. Uefadan falan çıkmaz o para. Ayrıca o dönemde Arda solda, Baros ortada, Barış-Topal-Ayhan liberoda coşmuştu. Yani tek başına falan taşımadı Uefada. Ama çok iyiydi tabii.

Hakan Şükür'ün anlattıklarına inanırsak;

"Her deplasman maçı öncesi Lincoln'le Polat otelde buluşup yalvar yakar maçlara götürmeye çalışıyorduk"

Ayrıca Elano kötü örnek neden onun üzerinden gidiyoruz çözemedim:) Hangisi daha beter diye mi?

Yahu neden zarar olsun?Adam bedava mı top oynayacaktı?Bir ilk sezon zarar sayabilirsin ama ondada dediğim gibi çok darbe aldı gerçekten, bu ülkede bilek hareketi yapsan tekme tokat indiriyorlar top sektirdiğinde olanları gördünüz futbolcular yetmedi teknik direktör dalmaya çalıştı.

Peki Ayhanın hatta Barışın coşmasının sebebi Lincoln olamaz mı?Yukarıda videoyu iyi izle Lincoln ne kadar geriye gidip top almış ayaklarından dağıtmış sadece basit oynamışlar lincolne hepsi bu.Ayrıca ben H.şükürün anlattıklarını samimi bulmuyorum.Onun hakkındada çok fazla iddaa var takımda gurublaşma yerli yabancı ayrımı yaptığına dair , o zaman bunlarada inanmak gerekir.Lincoln yedek kaldığında nasıl üzgün olduğunu görebiliyorum, leverkusen maçıydı sanırım yedek oturuyordu asy'deki maçta oynamak istediği üzgün olduğu belliydi suratından.

Senin özelinde değil ki olay. Şu konu yılda en az 3-4 kere hortluyor. Ben bu adam geldiğinde nasıl sevindiğimi hatırlamıyorum bile, o derece kaybetmiştim bilincimi. Yerimde duramıyordum yahu.:D Ama adam attı golünü, yaptı asistini gitti. Şunun kadar Hagi'yi konuşup yadetmiyoruz. Yazık kendimize, hala takımla antreman yapan adamı, takım antremanlarını zamanında iplemeyen adamla kıyaslıyoruz. Yerim katkısını, bunun yüzünden yönetim, taraftar, takım ne kadar yıprandı biliyor herkes. Medya Lincoln üzerinden üstümüze az mı geldi? Ne çabuk unutuluyor çözemedim, bunun kadar hiçbir futbolcuyu da korumamıştır yönetim, Arda'ya bu kadar sahip çıkmıyoruz biz. Ama Lincoln no-look pas atıyor diye hayran kalıyorduk, evet ben de hayrandım ama şurada hala onu savunacak kadar da başım dik değil, kimse kusura bakmasın. Birçok insana, takıma, taraftara bizi utandırdı. Çok destekledik, her şeyini savunduk ama bir yere kadar. Artık bu adamın tartışılması kadar gereksiz bir konu daha yoktur gözümde.

Beni de çok utandırdı lincoln, müthiş bir hayalkırıklıüına uğrattı...

Geldiğinde yine bu forumdaydım ben. Oğuz Serdar zamanları:D

İki gün uykusuz kaldım, her haberi alt yazıyı manyak gibi takip ediyorum. Forumu yenileyeceğim diye elim yapıştı mousea:) Resmi site bir ara verdi haberi geri çekti, deli olduk... Sonra bir daha koydular ama inanmadım:D Adam imzayı atana kadar inanmadım.

Sonuçta yıllar sonra böyle bir transfer yapıyorduk. Lincoln önceden de çok sevdiğim bir adamdı. Karizmaydı, on numaraydı falan. Hatta bizdeki ilk maçlarında da çok karizmaydı, saç baş şekil vücut sağlam falan. Sonra şopara döndü:D Saçı bıraktı, vücut çöp gibi kaldı, sakallar bile bir garip oldu. Lincoln bizi bıraktı beyler, fener maçında yanındaki adamın rüzgarıyla yıkılırken çoktan bırakmıştı bizi. Ben arkadaşlarımın yanında utanırken... Gol yerken öyle üzülmemişimdir...

Yahu neden zarar olsun?Adam bedava mı top oynayacaktı?Bir ilk sezon zarar sayabilirsin ama ondada dediğim gibi çok darbe aldı gerçekten, bu ülkede bilek hareketi yapsan tekme tokat indiriyorlar top sektirdiğinde olanları gördünüz futbolcular yetmedi teknik direktör dalmaya çalıştı.

Peki Ayhanın hatta Barışın coşmasının sebebi Lincoln olamaz mı?Yukarıda videoyu iyi izle Lincoln ne kadar geriye gidip top almış ayaklarından dağıtmış sadece basit oynamışlar lincolne hepsi bu.Ayrıca ben H.şükürün anlattıklarını samimi bulmuyorum.Onun hakkındada çok fazla iddaa var takımda gurublaşma yerli yabancı ayrımı yaptığına dair , o zaman bunlarada inanmak gerekir.Lincoln yedek kaldığında nasıl üzgün olduğunu görebiliyorum, leverkusen maçıydı sanırım yedek oturuyordu asy'deki maçta oynamak istediği üzgün olduğu belliydi suratından.

2 sezonda yarım dönem katkı verdiyse, dünyanın her yerinde zarardır.

Ben Hakan Şükür'e inanırım.

Ayhan-Barış-Topal'ın coşmasının sebebinin Lincoln olduğu doğrudur. Ancak bir gerçek daha var ki L,ncoln'ün coşmasının sebebi de o adamlardır. Özellikle Barış inanılmaz süpürüyordu arkasını. Lincoln sezon başında iyi değildi, steau maçlarında rezaletti, kayseri maçında yedek bıraktı skibbe hatta. O dönem Barış ve Topal sakattı. En güzel maçlarımız onlar döndükten sonra oldu. Benfica maçıyla dönmüşlerdi avrupaya. Yani bir döngü. Herkes birbirini tamamladı.

Videoyu göremiyorum, "Allah'ım Brezilya mı?" mı:D

Beni de çok utandırdı lincoln, müthiş bir hayalkırıklıüına uğrattı...

Geldiğinde yine bu forumdaydım ben. Oğuz Serdar zamanları:D

İki gün uykusuz kaldım, her haberi alt yazıyı manyak gibi takip ediyorum. Forumu yenileyeceğim diye elim yapıştı mousea:) Resmi site bir ara verdi haberi geri çekti, deli olduk... Sonra bir daha koydular ama inanmadım:D Adam imzayı atana kadar inanmadım.

Sonuçta yıllar sonra böyle bir transfer yapıyorduk. Lincoln önceden de çok sevdiğim bir adamdı. Karizmaydı, on numaraydı falan. Hatta bizdeki ilk maçlarında da çok karizmaydı, saç baş şekil vücut sağlam falan. Sonra şopara döndü:D Saçı bıraktı, vücut çöp gibi kaldı, sakallar bile bir garip oldu. Lincoln bizi bıraktı beyler, fener maçında yanındaki adamın rüzgarıyla yıkılırken çoktan bırakmıştı bizi. Ben arkadaşlarımın yanında utanırken... Gol yerken öyle üzülmemişimdir...

Bunu anlatıyorum yahu işte, köpek gibi oynadığı maçlar da oldu kabul ama bıraktı yahu. Umursamadı bizi, bizim onu umursadığımız kadar umursamadı. Tabii der "Tanrı beni olmak istediğim yere gönderdi" diye. Kim istemez lan böyle bir taraftarın önünde oynamayı, kim istemez 25 kişinin koca sezon adını sayıklamasını.

Ahmet, Sertaç iyi hoş söylüyorsunuz kabul ediyorum ama; Elano ile illa ki kıyaslayanlar var tam mevkileri benzemesede. Ama şöyle bir bakıyorsun, Lincoln'ün yaptığı işlerin 10/1'ini yapmamış bir Elano. Biri karakter sorunundan bu kadar tepki alıyorsa, diğerini iyi futbolcu diye savunanlara bırakında herkes isyan etsin. Elano ha oldu ha olacak 1.5 senedir seven-sevmeyen herkes birşey bekliyor, ee hani nerde bu adam? Ayrıca adamın bu takıma gelme niyeti belli, Dünya Kupası için geldi yani bizim sarı-kırmızı rengimize gelmedi. Lincoln yine daha yakındı bu takıma hareketleriyle fln. Ama dediğim gibi iki adamında savunulcak pek yanı yok.

fener maçında yanındaki adamın rüzgarıyla yıkılırken çoktan bırakmıştı bizi. Ben arkadaşlarımın yanında utanırken... Gol yerken öyle üzülmemişimdir...

Eee geçen sene Fenerbahçe'den 3 yediğimiz de neden Elano'ya böyle konuşmadınız? Elano sahada yürüdü resmen. Lincoln yine 2 gol attı Fenerbahçe maçında 13. dakikada 50.000 kişiyi susturdu, sonra hakem golü iptal etti fln maç döndü. Çok sevgili Elano'muz bir tane buna benzer birşey yaşatabildi mi bize? Yani bundan 50 sene sonra taraftar zamanında bir Elano mu vardı der, yoksa zamanında bir Lincoln mü vardı der? Sadece buna cevap verin yeter. Ama yine de iki oyuncunun da savuncak yanları yok, kıyaslama yapmakta pek mantıklı değil dediğiniz gibi.

Eee geçen sene Fenerbahçe'den 3 yediğimiz de neden Elano'ya böyle konuşmadınız? Elano sahada yürüdü resmen. Lincoln yine 2 gol attı Fenerbahçe maçında 13. dakikada 50.000 kişiyi susturdu, sonra hakem golü iptal etti fln maç döndü. Çok sevgili Elano'muz bir tane buna benzer birşey yaşatabildi mi bize? Yani bundan 50 sene sonra taraftar zamanında bir Elano mu vardı der, yoksa zamanında bir Lincoln mü vardı der? Sadece buna cevap verin yeter. Ama yine de iki oyuncunun da savuncak yanları yok, kıyaslama yapmakta pek mantıklı değil dediğiniz gibi.

Sami Yen'deki maçtan bahsediyorum. Elano'nun kapasitesi oydu. O maçlarda inanılmaz bir baskı oluyor. Arda bile kaldıramıyor.

Ama lincoln kaldırabileceğini göstermişti, kapasitesini gösterdi. Sonra yok oldu. Mesele bu. Yapabilecekken yapmadı.

Sami Yen'deki maçtan bahsediyorum. Elano'nun kapasitesi oydu. O maçlarda inanılmaz bir baskı oluyor. Arda bile kaldıramıyor.

Ama lincoln kaldırabileceğini göstermişti, kapasitesini gösterdi. Sonra yok oldu. Mesele bu. Yapabilecekken yapmadı.

Lincoln gerçekten gittiği her ligde hemen uyum sağlayan bir adam bu konuda tartışılmaz. Karakter sorunu var bu konuda da tartışılmaz. Ama Lincoln zamanında maçları izlemek daha heyecanlıydı onu anlatmak istiyor çoğu kişi. Ha bu sene de Misimovic var, artık tutar veya tutmaz bekliyoruz işte.

Resim_1239781734.jpg

Yeminle yoruldum yahu.:D 3 post attım elim ağırdı, tartışmak falan çok zevkli keyifli, hele ki böyle adamlarla ama abi biraz da dikkatli okuyuverin yahu.:D 2-3 kişi dışında söylediğimi anlayan çıkmıyor galiba.:D Ben Elano mükemmel katkı veriyor falan demedim. Elano lafı dahi etmedim yahu. Adamın adını en fazla 2 kere yazmışımdır. Diyorum ki, özellik, oyun karakteri, görev bakımından alakasız adamlar ikisi de Brezilya'lı diye kıyaslarsan işimiz var diyorum. Bana ne yahu, ne halt yediyse yedi Lincoln, bin tane gol atmış olsa ne olacak? Hagi olur mu diye laf ediyorduk ilk geldiğinde, Elano geldi "Lincoln'den daha iyi olur mu?"yu konuştuk. Geçin abi bunları, Lincoln'le kıyaslanacak adam Misimovic'tir, aynı adamlar çünkü. 2 sene sonra kalkıp Misimovic'i tartışın, rahat bırakın Elano'yu.

Ben lisanslı Galatasaray ürünleri, stada giden, kısaca takımıma destek yapan bir taraftar olarak Elano'yu rahat bırakamam. Lincoln'e yapılanları da gördükten sonra, Elano'ya birşey yapılmaması benim kanıma dokunuyor. Ayrıca Elano ile Lincoln'ü kıyaslamıyorum dedim dikkatli okursan, onun rakibi Misimovic dedim, ama daha 5 haftalık Misimovic'le kıyaslamak için de erken. Ama Elano'yu savunan herkeslede tartışırım ben.

Ben lisanslı Galatasaray ürünleri, stada giden, kısaca takımıma destek yapan bir taraftar olarak Elano'yu rahat bırakamam. Lincoln'e yapılanları da gördükten sonra, Elano'ya birşey yapılmaması benim kanıma dokunuyor. Ayrıca Elano ile Lincoln'ü kıyaslamıyorum dedim dikkatli okursan, onun rakibi Misimovic dedim, ama daha 5 haftalık Misimovic'le kıyaslamak için de erken. Ama Elano'yu savunan herkeslede tartışırım ben.

Eskiden savunurdum ama adam milli takımda oynamak için geldi.

Anladım bunu. Katkı vermesini bekliyoruz ama vereceği yok.

Umarım devre arasına kadar birşeyler yapar da zarar etmeden satabiliriz.

Yahu, Elano'yu savunanla tartışma diyen yok ki. Ama gelip bu konuda Lincoln mü Elano mu? oyunu oynamaya da gerek yok. Misi'yle 2 sene sonra kıyaslayın dedim zaten. Elano'yu rahat bırakın derken de Lincoln'le rakip görme konusundan bahsediyorum. Bana ne yoksa yahu, istediğini eleştir.

Elanonun mevkisi daha bulunamadı kimle kıyaslayacağız? :asd:

10 numara değil diyorsunuz 10 numara oynamayınca laf atıyorsunuz.Adamın oynamadığı yer kalmadı bizde en ufak bi numarası yok işte isabetli pas bile veremiyor daha neyin davası zaten, Lincolnle kıyaslamayın evet kıyaslanmaz zaten ayıptır günahtır.Ayrıca Misiyle kıyaslayın demişsinizde şuan itibariyle Misi çok daha fazla koştu Elanodan mücadelesi daha iyiydi.

Lincoln'ün bu kadar tartışılmasının 2 sebebi var.

1) Artistik hareketleri. (No-Look Pas, Hacettepe maçındaki topu sektirerek dribling yapması)

2) "Yıldız Oyuncu" diye anılarak, nerden baksanız haftalarca hatta aylarca "gelecek mi? geldi mi? geliyor mu?" tartışmaları.

Halbuki, kaprisin bini bin para olan, 2 sezonda sadece yarım devre çok iyi oynayan, geri kalan aylarda ister teknik direktör, ister sakatlık ister başka sebeplerden olsun sıfır katkı sağlayan, disiplinsizlik ve istikrarsızlık abidesi olan bir oyuncu için bu kadar arkadan ağlanmaz, tartışılmaz.

Halbuki, kaprisin bini bin para olan, 2 sezonda sadece yarım devre çok iyi oynayan, geri kalan aylarda ister teknik direktör, ister sakatlık ister başka sebeplerden olsun sıfır katkı sağlayan, disiplinsizlik ve istikrarsızlık abidesi olan bir oyuncu için bu kadar arkadan ağlanmaz, tartışılmaz.

Hayır Orkun, Lincoln ikinci senesinin tümünde çok iyi performans sergiledi, Bülent hoca'nın geldiği günlerin iki üç maçında biraz düştü ama sonraki maçlarda da çok iyi oynadığını rahatlıkla söyleyebilirim.Demekki bu adamın sadece biraz pohpohlanmaya ihtiyacı varmış, süper de performans gösteriyordu.

Hayır Orkun, Lincoln ikinci senesinin tümünde çok iyi performans sergiledi, Bülent hoca'nın geldiği günlerin iki üç maçında biraz düştü ama sonraki maçlarda da çok iyi oynadığını rahatlıkla söyleyebilirim.Demekki bu adamın sadece biraz pohpohlanmaya ihtiyacı varmış, süper de performans gösteriyordu.

O kadar pohpohlanmaya Mustafa Sarp bile oynar Taner. :) Şaka bir yana, bu adama gösterilen sevginin haddi hesabı yok. Lincoln maçta oynamıyordu, Arda gol atıyordu ama eski açıktan Lincoooooln Lincoooooln sesleri geliyordu.

Bırak şu albeni bahanecisini şimdi.Lincoln'nün yeteneğinin 1000 de 1i yok Elanoda.Göz var nizam var bunu inkar eden futbol ateistidir.

Göze-nizama girmeyelim bence. Gözüne görselleri soktuğumuz halde Elano'ya hala en ofansif adam diyen kişi başkasıydı galiba. Ona ne diyelim peki ? Futbol ateisti biraz hafif kaçar.

Göze-nizama girmeyelim bence. Gözüne görselleri soktuğumuz halde Elano'ya hala en ofansif adam diyen kişi başkasıydı galiba. Ona ne diyelim peki ? Futbol ateisti biraz hafif kaçar.

Sen defansif oynadığı maçları koydun, geçen sezon son haftalarda geride oynadığını bende kabul ettim.(aslında geriden kasıt amc olmaması mc poziisyonu)Arda ortada oynamaya başlamıştı çünkü sonlara doğru bu yüzden Elano bir kademe geriye gitti.Ama en geri değil mc pozisyonunda.İlerde oynadığı maçlarda oldu öncesinde hemde fazlasıyla sağ kanatta oynadı bu sene ama fos içte havası alınmış gazoz gibi.

Hem defansıf olarak güçlü dediğiniz bir adamın çift yönlü oyunda rezil rüsva olmasıda bu adamın aslında öyle bir oyuncu olmadığını gösteriyor.Elano çift yönlü felan değil bildiğin amc hede vasat düz bir amc.

Not:Lincoln Reisin topiğini kirletme tartışmayalım Elanoyu.

Geri
Üst Alt