#10 Cássio de Souza Soares "Lincoln"

Cevap: #10 Cássio de Souza Soares "Lincoln"

Lincolnü Real Madrid de takip etmiş diye okumuştum bir yerde.Schalke den bize gelmeyip,adam gibi oyununu 1 yıl daha sürdürseydi,daha kalburüstü takımlara giderdi.Ama cidden adam değil.Hani neden adam değil diyorum.Bir insan çok relax olabilir.Lincolnde böyle.Ama bu adam kendi ağzıyla demedimi:Babasız büyüdüm.Açlık çektim.Ekmek çaldım diyen bu değilmiydi.Hayatımda en sevmediğim insan tipi budur."Nerede geldiğini unutanlar" Bu taraftar Hagi gibi bağrına bastı Lincolnü.Ama işte kafasında bitirmiş herşeyi.Gerçi ilk röportajlarında açıklamıştı;futbolu 32 yaşımda bırakacağım diye.Bunu diyen adam zaten herşeyi bitirmiş

Lincoln Real'lerde, Barca'larda ilk 11 oyuncusu olacak bir adam değil. İsterse 7/24 çalışsın.

2004 yılında Schalke 04’e transferi gerçekleşti. 2004-2005 sezonunda Schalke’nin Almanya Lig Kupası’na ulaşmasında büyük rol üstlendi. Aynı sezon Bundesliga’da çıktığı yirmi sekiz maçta, 12 gol atan Lincoln, Schalke’yi Bundesliga ikinciliğine ve Almanya Kupası finaline taşıdı. 2004-2007 yılları arasında Schalke 04 forması altında çıktığı seksen üç maçta, 32 gol kaydeden Lincoln bu performansı ile Brezilya milli takım aday kadrosuna çağrılmış fakat yedek çıktığı maçlarda oyuna dahil edilmemiştir.O sezon Lincoln Real madrid tarafından sıkı gözetim altındaydı.Real madrid klübü,Lincoln'ün Bundesliga’daki mükemmel futbolu sayesinde kendi takımana katmaya kara vermiştir.Real madrid o sene schalke'ye lincoln için bonservis bedeli 50 milyon euro lincolne'e yıllık ise 8 milyon euro önermiştir.Fakat shalke taraftarları,schalke klüp binasını basarak ve stadda ateşler açarak,lincolnün gitmemesi için protestolar yapıyorlardı.Bundesliga’daki son sezonunda yirmi üç karşılaşmada, 4 gol ve 13 asist kaydetti.

şimdi şans eseri gördüm bu yazıyı. uzun bir yazıydı bu kısmını alıntıladım.tabi bahsi gecen rakamların ciddiyetine inanmıyorum :D

lincoln beni Galatasaray forması altında en heyecanlandıran futbolcu olmustur.tabi yaşımın 18 olması , hagi ve diğer bazı oyuncuları kendimi bilir bir şekilde canlı canlı izleme fırsatı bulamamış olmam belki bunda etkilidir ama lincoln gerçekten de benim şimdiden unutulmazlarım arasına girmiştir. hala düzenli olarak youtube'da videolarını izler , kendisini sürekli anarım.

keske psikolojik açıdan biraz iyi durumda olsaydı da bizi çok büyük noktalara taşısaydı.

bunu başarabilirmiydi ? kesinlikle başarırdı...

şimdi şans eseri gördüm bu yazıyı. uzun bir yazıydı bu kısmını alıntıladım.tabi bahsi gecen rakamların ciddiyetine inanmıyorum :D

lincoln beni Galatasaray forması altında en heyecanlandıran futbolcu olmustur.tabi yaşımın 18 olması , hagi ve diğer bazı oyuncuları kendimi bilir bir şekilde canlı canlı izleme fırsatı bulamamış olmam belki bunda etkilidir ama lincoln gerçekten de benim şimdiden unutulmazlarım arasına girmiştir. hala düzenli olarak youtube'da videolarını izler , kendisini sürekli anarım.

keske psikolojik açıdan biraz iyi durumda olsaydı da bizi çok büyük noktalara taşısaydı.

bunu başarabilirmiydi ? kesinlikle başarırdı...

Lincoln'e taraftarlarca ve kısmi olarak yönetimde gerekli maddi-manevi desteği verdi.

Maçta Arda gol atardı, Kewell atardı ardından Lincoooln Lincooooln sesleri gelirdi. Maçta yenilirdik Lincoool Lincoool sesleri. Maça başlarız Lincooool Lincooool sesleri.

Adnan Polat kendisi açıkladı, takımda tek kişilik oda da kalan tek futbolcu Lincoln'dü diye.

vs. vs.

Lincoln'e taraftarlarca ve kısmi olarak yönetimde gerekli maddi-manevi desteği verdi.

Maçta Arda gol atardı, Kewell atardı ardından Lincoooln Lincooooln sesleri gelirdi. Maçta yenilirdik Lincoool Lincoool sesleri. Maça başlarız Lincooool Lincooool sesleri.

Adnan Polat kendisi açıkladı, takımda tek kişilik oda da kalan tek futbolcu Lincoln'dü diye.

vs. vs.

oteldeki suları beğenmediği için 2 tane malzemeci cağırıp damacanalarla kafasına su döktürüp saçını öyle yıkarmış :D

a.polat'ın otelinde h.şükür , lincoln , a.polat sürekli buluşup lincoln'ü oynamaya ikna etmeye çalışırlarmış.

bunları da h.şükür söylemişti bu seneki programlarından birinde.

ne adamdı bu lincoln ya :asd:

vs. vs.

Lincoln'ün gitmesinin en büyük sebebi bu anlattığın olaydır

Futbolu ne kadar keliteliyse, karekteri o kadar zayıf biriydi.

Futbolun show kısmına meraklı bir oyuncuydu ama iyi veya büyük bir oyuncu değildi..

inanılmaz tekniği olmasına rağmen kendi kendini bitirdi başka bir şey değil aklı yok :D

Bundesliga'nın en iyi oyuncusu seçilmişti bize gelmeden önceki sezon. Aynı Misimovic gibi.

Lincoln'e, Gerrard'dan daha yetenekli diyene kafa atmak isterim. :o

Ayrıca yetenek tartışılması çok saçma, önemli olan ne kadar "iyi" futbolcu olduğudur.

*ki sen Lincoln'ün daha yetenekli olduğunu neye dayanarak söylüyorsun.

Allah Allah yok böyle bir şey ya.

Mert Sayar, kusura bakma ama hocam,

Adam Şampiyonlar Ligi kazanmış, açık ara dünyanın şu anda en iyi 3-5 orta sahasından birisi, Liverpool'un efsanevi kaptanı, attığı mükemmel goller ve müthiş ara pasları ve oyunu çift yönlü oynamasıyla meşhur S. Gerrard için Lincoln'den yetenekli değil diyorsun.

Ne bu yetenek anlamıyorum ki? Evet Lincoln topu daha fazla sektiriyordur doğru.

Evet önemli olan o. Ben yetenekli diyorum ve ne kadar iyi olduğunu tartışmıyorum. Ben Lincoln Live'de olsa Gerrard'dan daha fazla katkı yapar demiyorum. Daha yetenekli diyorum. Topu 50 metreden istediği yere atar. Fantazi hareketleri çok iyi yapar. Çünkü adam topla oynamak için doğmuş. Gerrard disiplinli, mücadeleci oyun zekası iyi adamdır. Mesela Gerrard Ronaldinho'nun yaptığı hareketleri yapmaya çalıştığımda topa basıp düşüyorum demişti.

Ronaldinho'da; Gerrard beni atak yaparken durdurabiliyor. Ama aynısını ben ona yapamıyorum demişti. Burda Gerard'ın katkısının daha fazla ama Ronaldinho'nun yeteneğinin daha fazla olduğunu anlayabiliyorum ben. Lincoln, Ronaldinho kadar yetenekli olmasada, Gerrard'dan yeteneklidir.

Olabilir de Ahmet işe şu yönden bak,

Lincoln eğer prensipli, disiplinli, düzgün çalışan bir adam olsaydı bu isimlerden "belki" daha önde olabilirdi.

Ama bugün biri Arsenal'de, diğeri Lyon'da oynuyor. Lincoln nerde?

Yani bugün mesela Lebron'un, Kobe'nin bile basamadığı türden smaçlar basan sokak basketbolcuları var.

Ama bunları Lebron'dan, Kobe'den daha iyi mi kılar? Hayır. Lincoln'de bu hesap işte.

Daha iyi kılmaz. Yetenekli kılar. Yetenek kavramının ne olduğunu tam anlayıp gelin. Sonra burda bana gülüyorsunuz, bende acıyarak bakıyorum. Yanlış anlaşılmasın diye "yetenekli" kelimesini boldladım ama yinede beklediğim tepkiler geldi.

Şimdi salon futbolu oynayan sporcuların belli bir kısmıda burda hayretle izlediğimiz oyunculardan yetenekli.

Alex'i yarım sezonda 2'ye katlamış bir oyuncu.Fakat bütün gittiği takımlardan sorunlu ayrılması karakterini zaten anlatıyor.

bende bi yerde okumustum simdi nerde okudugumu hatirlamiyorum lincoln schalke de iken bütün takim antreman sonrasi yemektelermis salata nin marollarinin dogranisini begenmemis lincoln. lincoln de bu yüzden cingar cikartmis asci yeniden salata yapmis buna marollarini lincolnün istedigi gibi dogramis tabi

enterasan bi adamdi vessalam

Evet önemli olan o. Ben yetenekli diyorum ve ne kadar iyi olduğunu tartışmıyorum. Ben Lincoln Live'de olsa Gerrard'dan daha fazla katkı yapar demiyorum. Daha yetenekli diyorum. Topu 50 metreden istediği yere atar. Fantazi hareketleri çok iyi yapar. Çünkü adam topla oynamak için doğmuş. Gerrard disiplinli, mücadeleci oyun zekası iyi adamdır. Mesela Gerrard Ronaldinho'nun yaptığı hareketleri yapmaya çalıştığımda topa basıp düşüyorum demişti.

Ronaldinho'da; Gerrard beni atak yaparken durdurabiliyor. Ama aynısını ben ona yapamıyorum demişti. Burda Gerard'ın katkısının daha fazla ama Ronaldinho'nun yeteneğinin daha fazla olduğunu anlayabiliyorum ben.
Lincoln, Ronaldinho kadar yetenekli olmasada, Gerrard'dan yeteneklidir.

Şimdi salon futbolu oynayan sporcuların belli bir kısmıda burda hayretle izlediğimiz oyunculardan yetenekli.

Özet geç.

Yetenek = Fantazi hareketler ?

Geri
Üst Alt