Cevap: #10 Cássio de Souza Soares "Lincoln"
Lincoln bir değişik adamdı. Nedense gittiğine sizler gibi de üzülmüyorum. Keita'ya çok üzülüyorum mesela. Belli etmesem de bildiğin keşke olsaydı lan diye düşünüyorum.
Lakin Lincoln olayı çok farklıydı. Büyük umutlarla geldi ve bekleneni veremedi işte kabul edin. Güzel oynadığı maçlar yok muydu? Elbette vardı. Sorun ne hocasını seçmesi ne de antremanlara geç gelmesi. Saha içinde umursamaz. Hadi umursamazlığı geçtim, öyle abarttığınız kadar yetenekli falan değildi. Şimdi yanlış anlayıp üşüşenler olacak, şöyle düzeltelim cümleyi. O yeteneği hiçbir zaman gösteremedi. Belki Berlin maçı bile dahildir buna.
Sahada dokunsalar ölecek gibi bir tavrı vardı hep. Buna fizik gücünün en iyi olduğu zamanlarda dahil. En ufak müdahelede yere düşmesi falan bir sorundu bence. Çalım olayında Felipeyle kıyaslıyanlar olmuş, bildiğin güldüm ben ona. Felipe hayatımda gördüğüm en kolay adam geçen adamlardan biridir. Belki 1. bile olabilir. Oturarak falan adam geçerdi.
Lincoln'e dönelim tekrar. Çok nadir maçını hatırlıyorum milimetrik ara pasları falan atsın veya 2-3 kişiyi geçsin falan. Elano'yu seviyoruz çünkü takım oyuncusu. Rijkaard bunları yapsın diye istemedi o adamı. Veya Rijkaard'ın beklentisi o değildi. Şimdi Hagi'nin beklentisi de o değil. Ama Lincoln'ün görevi oydu. Feldkamp zamanında da, Skibbe zamanında da, Bülent zamanında da. Ve bence tam olarak yapamadı o görevini. Sadece Skibbe zamanında istenileni yaptı ki Skibbe zamanında bireysel performans olarak herkes üst düzey idi. Meira ve Servet dışında. Ayhan, Barış falan süper ötesi top oynuyorlardı o zamanlar. Barış'ın bile bu kadar olduğu zaman bırakın da Lincoln alıp gitsin.
Belki de ben Lincoln'den aşırı umutlu olduğum için böyle diyorum ama Lincoln kendisinde olan yeteneğin %0,1'ini falan göstermiş Galatasaray'da. Bildiğin böyle bir oranı var bence. Tekrar diyorum, Skibbe döneminin dışında.
Hafızam yanıltıyor olabilir ama Skibbe zamanında da alıp maçı götürdüğü çok nadirdi mesela. Berlin maçı falan var yine sadece aklımda. Çok gol atmış, asist rekorları kırmış olabilir lakin bir Hagi değildi işte. Hagi gol atmasa, asist yapmasa bile alıp götürürdü maçı. Sağa sola basardı, top sürerdi, sürekli denerdi. Lincoln sadece kaçırdı. Kaleciyle karşı karşıya kalır Emre Çolaktan bile cılız vurur toplara. Hep böyle takıldı yahu. Cenabetlik gibi birşey vardı adamın üstünde çünkü üzülüyordu yapamayınca.
O yüzden aşırı derecede üzülmedim ben gitmesine. Gelsin ister miyim? Kesinlikle hayır. Onun yerine bence en az onun kadar yetenekli Misimovic ve Elano var. Onlara sahip çıkalım. İlla biri dönsün, dönse nasıl olur diye konuşacaksanız Skibbeyi, Mondi'yi, Keita'yı falan konuşun.
Ve evet, Felipe Lincoln'den iyi olmasa bile en az Lincoln kadar yeteneklidir.