#10 Cássio de Souza Soares "Lincoln"

Cevap: #10 Cássio de Souza Soares "Lincoln"

Senin yaşın Felipe'ye yetiyor mu yeğen

Niye yetmesin?Ben 20 yaşındayım 30 yaşındaymışsın gibi konuşma.Felipe'nin brezilya ligi dışında hiçbir başarısı yok bize geldi bi halt oynayamadan gitti işte olay bu.

Kendi içinde yaşamaya devam et, senin kulübünün yönetimi adamı satacağım diye dört dönüyordu. Bu performansları sergilediğine şükret. Felipe'yi izlemeden de yorum yapıyorsun, awesome! denir buna ancak. Gerçi bu ilk değil ama...

Neyini izlemedim Felipenin?Lise 1 e giden sensin ben değil.

Lincoln'ün kalitesine laf söylemek düşmez, öyle balondur kulübe katkısı olmamıştır diyenlerden de değilim fakat öyle abartılı yorumlar var ki burada sanırsın dünyanın en yetenekli adamıdır kendisi. Hani abartı var, abartı var.

felipe GS dan gitmesine en cok icimin yandigi topculardandir:(

Lincoln bir değişik adamdı. Nedense gittiğine sizler gibi de üzülmüyorum. Keita'ya çok üzülüyorum mesela. Belli etmesem de bildiğin keşke olsaydı lan diye düşünüyorum.

Lakin Lincoln olayı çok farklıydı. Büyük umutlarla geldi ve bekleneni veremedi işte kabul edin. Güzel oynadığı maçlar yok muydu? Elbette vardı. Sorun ne hocasını seçmesi ne de antremanlara geç gelmesi. Saha içinde umursamaz. Hadi umursamazlığı geçtim, öyle abarttığınız kadar yetenekli falan değildi. Şimdi yanlış anlayıp üşüşenler olacak, şöyle düzeltelim cümleyi. O yeteneği hiçbir zaman gösteremedi. Belki Berlin maçı bile dahildir buna.

Sahada dokunsalar ölecek gibi bir tavrı vardı hep. Buna fizik gücünün en iyi olduğu zamanlarda dahil. En ufak müdahelede yere düşmesi falan bir sorundu bence. Çalım olayında Felipeyle kıyaslıyanlar olmuş, bildiğin güldüm ben ona. Felipe hayatımda gördüğüm en kolay adam geçen adamlardan biridir. Belki 1. bile olabilir. Oturarak falan adam geçerdi.

Lincoln'e dönelim tekrar. Çok nadir maçını hatırlıyorum milimetrik ara pasları falan atsın veya 2-3 kişiyi geçsin falan. Elano'yu seviyoruz çünkü takım oyuncusu. Rijkaard bunları yapsın diye istemedi o adamı. Veya Rijkaard'ın beklentisi o değildi. Şimdi Hagi'nin beklentisi de o değil. Ama Lincoln'ün görevi oydu. Feldkamp zamanında da, Skibbe zamanında da, Bülent zamanında da. Ve bence tam olarak yapamadı o görevini. Sadece Skibbe zamanında istenileni yaptı ki Skibbe zamanında bireysel performans olarak herkes üst düzey idi. Meira ve Servet dışında. Ayhan, Barış falan süper ötesi top oynuyorlardı o zamanlar. Barış'ın bile bu kadar olduğu zaman bırakın da Lincoln alıp gitsin.

Belki de ben Lincoln'den aşırı umutlu olduğum için böyle diyorum ama Lincoln kendisinde olan yeteneğin %0,1'ini falan göstermiş Galatasaray'da. Bildiğin böyle bir oranı var bence. Tekrar diyorum, Skibbe döneminin dışında.

Hafızam yanıltıyor olabilir ama Skibbe zamanında da alıp maçı götürdüğü çok nadirdi mesela. Berlin maçı falan var yine sadece aklımda. Çok gol atmış, asist rekorları kırmış olabilir lakin bir Hagi değildi işte. Hagi gol atmasa, asist yapmasa bile alıp götürürdü maçı. Sağa sola basardı, top sürerdi, sürekli denerdi. Lincoln sadece kaçırdı. Kaleciyle karşı karşıya kalır Emre Çolaktan bile cılız vurur toplara. Hep böyle takıldı yahu. Cenabetlik gibi birşey vardı adamın üstünde çünkü üzülüyordu yapamayınca.

O yüzden aşırı derecede üzülmedim ben gitmesine. Gelsin ister miyim? Kesinlikle hayır. Onun yerine bence en az onun kadar yetenekli Misimovic ve Elano var. Onlara sahip çıkalım. İlla biri dönsün, dönse nasıl olur diye konuşacaksanız Skibbeyi, Mondi'yi, Keita'yı falan konuşun.

Ve evet, Felipe Lincoln'den iyi olmasa bile en az Lincoln kadar yeteneklidir.

Niye yetmesin?Ben 20 yaşındayım 30 yaşındaymışsın gibi konuşma.Felipe'nin brezilya ligi dışında hiçbir başarısı yok bize geldi bi halt oynayamadan gitti işte olay bu.

onur sen harbiden maç izliyomusun merak ediyorum,olm oynadı hemde baya iyi oynadı felipe,lincoln ü falanda katlar her açıdan,fatih terim in yüzünden gitti adam,koşmuyo bahanesiyle postaladı adamı,hatta o dönemde basın falan baya tepkiliydi olaya,rahmetli özhan canaydın da felipe yi göndermekle büyük hata yaptık demişti,aynı felipe den bahsetmiyoruz galiba aga.

onur sen harbiden maç izliyomusun merak ediyorum,olm oynadı hemde baya iyi oynadı felipe,lincoln ü falanda katlar her açıdan,fatih terim in yüzünden gitti adam,koşmuyo bahanesiyle postaladı adamı,hatta o dönemde basın falan baya tepkiliydi olaya,rahmetli özhan canaydın da felipe yi göndermekle büyük hata yaptık demişti,aynı felipe den bahsetmiyoruz galiba aga.

Ne oynadığı yahu 2 çalıma tav oluyorsunuz.Lincoln>Felipe

Asla lincoln kadar oynayamadı, oynayamazda.

Şampiyonlaar Ligi'nde grup sonuncusu olmayıp biraz tur geçseydik Felipe kalırdı bizde.

Ne oynadığı yahu 2 çalıma tav oluyorsunuz.Lincoln>Felipe

Asla lincoln kadar oynayamadı, oynayamazda.

felipe lincoln den her türlü daha iyi,yahu garip olan o değil adamı izlememişsin doğru dürüst,asla lincoln kadar olamaz diyosun,yahu adamı izlemediğin o kadar bariz ki,şimdi sana lincoln neden ilk senesinde bi b.k yiyemedi diycem feldkamp falan diye anlatacaksın dimi,skibbe nin ilk döneminde başarılydı sadece,2 sezonda çeyrek dönem oynadı,yattı,gitti.felipe fatih terim döneminde olmasına rağmen çok iyiydi,fatih terim lincoln ü kadroya bile almazdı,o tarz adamları sevmiyor pek,ama felipe o kadar iyiydi ki almama gibi bi durumu olamadı,ama göndermek istiyodu,koşmuyo bahanesini buldu postaladı adamı,felipe terim denen adama rağmen muazzaam oynadı bana göre,futbolcu yemekte terim in üstüne pek yoktur.

Neden koşmuyor diye göndersin?Hagi 90 dakika koşuyormuydu bizde?Felipede bi numara yoktu gönderildi olay bu kadar.Sanki alırken Dünya starını alıştık Barcelonadan :asd: Felipe kim arkadaş kendi ligi dışında ne yapmış?

neyse onur moralim bozuk uzatmıyorum aga:o

Felipeyi izlemeyenler hakikaten belli oluyor.

Ek bilgi: Pele'de Brezilya dışına çıkmamış. :happy0025:

Neden devamlı insanları birbirleriyle kıyaslayıp dururuzki yok felipe iyi yok lincoln yok hakan iyi yok jardel yok hagi iyi yok lincoln.Arkadaşlar hepsinin karakteri birbirinden farklı ve hepsi birbirinde değerli oyuncular 2gündür yorumları okuyorumda felipeyi resmen mahalle maçalarında dahi oynamıycak adam yaptı bazı arkadaşlarımız felipede enaz bir lincoln kadar iyi bir oyuncuydu neden ısrarla adamın yetenkelerine yokmuş gibi muamale ediliyor anlamıyorum sanki eski oyuncumuz değilde fenerde oynamış bu adam selçuk vari goller atarak canımızı yakmış gibi konuşuyolar.Ama anladığım kadarıyla felipeyi bukadar eleştirenler kötüleyenler felipe bizdeyken başka şeylerle ilgileniyolardı haralde dersleriyle okullaryla filan Galatasaray hariç herşeyle yada sadece lincolnun üstüne çıkarmak için konuşuyolrlar.Felipe Galatasaraya gelmiş gerek tekniği gerekse gerek kişiliğiyle en iyi oyunculardan biriydi ancak o dönem Fatih Terim ve yönetimle yaşadığı anlaşmazlıklar sonucu ülkesine gönderildi.Kİ ÜLKESİNE DÖNER DÖNMEZ TAKIMINA GÜNEY AMERİKANIN EN BÜYÜK KUPASINI KAZANDIRDI.Ardından lincoln gelene kadar her transfer dönemi ozamnki yönetimimiz defalarca almak için uğraştı ama oyuncuda istemsine rağmen olmadı.Konuşulduğu gibi kötü bir oyuncu değil gerçi o dönem de Galatasarayı takip eden arkadaşlarmız nasıl bir oyuncu olduğunu çok iyi biliyolar sölüyolarda.Bırakalı c C c lincoln c C c yada c C c felipe c C c olaylarını ikisininde çok önemli özelikleri varken ikisininden çok önemli eksiklikleri vardı ne felipe bize çok şey vermiş gibi oynayalım nede lincoln ikiside bizden çok şey aldı götürdü günlük mutluluklarla ikiside zaman zaman çok sevindirdi.

Geri
Üst Alt