#10 Felipe Melo (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #10 Felipe Melo

bu mesaj üzerine konu kitlensin,kallstrom defansif,kranjcar ha keza öyle :D sabahtan beri birşey anlatıyorsun ama alakasız adamlar üzerinden

Sen bence kendini bu konudan azlet..Çünkü katılmadığın her yorumda kilitleniyorsun..Bu konu kilitlenmesin ki sezon sonunda göreyim bu konuyu..

trabzon bile selçuk-colman ikilisi ile oynadı ama şampiyon olamadı,gittiler zokora'yı aldılar,kesici her takıma lazım.

4-3-3 oynasan bile oynayamazsın ki yine kesici birine ihtiyacın mutlaka var guardiola eşşekmide busquetsi oynatıyor yani

mourinho öküzmüde khedirayı hatta gerektiğinde pepeyi oynatıyor adam gelmiş klasström kranjcar o olmazsa tim cahill diyor selçuğun yanına ya iyice resitale döndü iş

Morinho çok bildiği için derbi karnesi süper..Dünya da oyun sistemlerinde merkez ön orta sahalardır..Xavi Alonso ve Khedira Xavi ve İniesta'nın yarısı etseydi bir şansı olurdu..

Onur sen iyi hatırlıyorsun..Hiç uğraşamam..

Ne demek uğraşamam.

Getireceksin arkadaşım.Öyle iftira at kaç yok.Benim mesajlarım duruyor.Tecrübeli ve GSE'lere sor istersen.İlk günden beri adam gelmez diyorum.Kaldı ki böyle bi durum için yönetime sallamam.

Sen beni Onur Yilmaz ile felan karıştırıyorsun.Ya da benden moderasyon olayı için uyarı veya ceza almışsındır en fazla o kadar.

Shaqiri iptal olduğu saatte burada değildim zaten.

Getirmezsen adam değilsin, net.Eğer öyle bir mesajım var ise getirdiğin zaman ben de özür dilerim.

Gereksiz yüklenmeler de yapılmış Emreye, tamam Alper ancak alternatif olur Meloya, ama Kallström dediğinde, vay sen ne anlarsın farklı mevkilerin oyuncuları da mantıklı olmamış, hem 4-4-2 yi savunacaksınız, hem de net bir önlibero isteyeceksiniz, mantıklı değil. Eğer tam anlamıyla 4-4-2 oynayacaksak bir Melo, bir Selçuk değil, iki tane Selçuk gerekir, yani Selçuk-Kim bu sistemin ikilisidir. Defansa gömülü bir orta saha oynatacaksan da 4-4-2 buna uygun değil.

Ne demek uğraşamam.

Getireceksin arkadaşım.Öyle iftira at kaç yok.Benim mesajlarım duruyor.Tecrübeli ve GSE'lere sor istersen.İlk günden beri adam gelmez diyorum.Kaldı ki böyle bi durum için yönetime sallamam.

Sen beni Onur Yilmaz ile felan karıştırıyorsun.Ya da benden moderasyon olayı için uyarı veya ceza almışsındır en fazla o kadar.

Shaqiri iptal olduğu saatte burada değildim zaten.

Getirmezsen adam değilsin, net.Eğer öyle bir mesajım var ise getirdiğin zaman ben de özür dilerim.

Haklısın kardeş özür dilerim..İsim karıştırdım..

Kalström ve Melo aynı mevkide oynayan oyuncular..İkisi de defansif olarak görev yapıyor..Ben Selçuk'un yanına bu tip defansif görev yapıp böyle ayağı olan adam isterim..Bu olmasa Tim Cahill..

Defansif, Melo olur, Diarra olur, Baroni olur. Kesicidir bunlar.Ama Emana, Kalström Krancjar filan cmdir. Bir Emre Belözoğludur, bir Selçuk İnandır. Defansa yardım ederler ama ofansada yardım ederler. Orta sahayı toplarlar. Meloda senin kafanı karıştıran, adam kesiciliğin yanında çok teknik olduğu için ekstra ofansada yardım ediyor. Bu da onun ne kadar kaliteli olduğunu gösterir.

bu mesaj üzerine konu kitlensin,kallstrom defansif,kranjcar ha keza öyle :D sabahtan beri birşey anlatıyorsun ama alakasız adamlar üzerinden

Merih Kalström defansif ön orta saha..İkiside aynı mevkinin oyuncuları..Ama sadece bu sezon attığı golleri koysam sabaha kadar komik duruma düşmeye devam edersin..

Merih Kalström defansif ön orta saha..İkiside aynı mevkinin oyuncuları..Ama sadece bu sezon attığı golleri koysam sabaha kadar komik duruma düşmeye devam edersin..

defansif orta saha oyuncusu değil, orta saha oyuncusu ve hücum özelliği daha üstün olan oyuncu olduğundan o golleti atari komik duruma düşen sensin , alakasız adamları kıyaslayarak iki saattir kafamızı şişirdin, lass de, de jong de, ama böyle saçma sapan kıyaslamalar yapma.

defansif orta saha oyuncusu değil, orta saha oyuncusu ve hücum özelliği daha üstün olan oyuncu olduğundan o golleti atari komik duruma düşen sensin , alakasız adamları kıyaslayarak iki saattir kafamızı şişirdin, lass de, de jong de, ama böyle saçma sapan kıyaslamalar yapma.

Benim maç izlemediğimi söyleyen senin ne kadar maç izlediğin belli oldu..Geçen sene bu adamın isimi çok geçtiği için Kanal A'da Lyon'un bütün lig maçlarını izledim..Adam Melo'yla aynı mevkide oynuyor..Devamında bir arkadaş şöyle yazmış...Bu yazan arkadaş..Kalstrom'un bu yıl yaptıklarına baksın..

melo ne yapar??

defansif

top keser

top çalar

hava topu alır

kademeye girer

fiziken güçlüdür

ikili mücadele kaybetmez

ofansif

dribling yapar

oyunu açar

şut atar

ara pası atar

seninse saydığın öbür tüm adamları toplasan bunları yapıcak yarı özellikleri yoktur hem defansif hem ofansif anlamda..

Bir kere şunu almayalım, çoğunuzun savunduğu sistem 4-4-2, benim değil, ama madem bu sistem üzerinde yoğunlaşıyorsunuz, mantıklı olmakta fayda var, bu sistemde defansif orta sahaya yer yok, iki tane CM lazım, yani Kallström Melo kıyaslaması yanlış değil, keza, eğer bu sistemde oynayacaksak Transfermarkt ta yazan mevkisi hikaye kısmı, yok şu özelliği iyi, yok defansif, yok ofansif gibi saçmalıklara girmek gereksiz. Tam anlamıyla sistem takımı olacaksan Melo ve Selçuk birbirinin kopyası olması lazım, aksini iddia eden varsa 4-4-2 yi savunmasın.

Bir kere şunu almayalım, çoğunuzun savunduğu sistem 4-4-2, benim değil, ama madem bu sistem üzerinde yoğunlaşıyorsunuz, mantıklı olmakta fayda var, bu sistemde defansif orta sahaya yer yok, iki tane CM lazım, yani Kallström Melo kıyaslaması yanlış değil, keza, eğer bu sistemde oynayacaksak Transfermarkt ta yazan mevkisi hikaye kısmı, yok şu özelliği iyi, yok defansif, yok ofansif gibi saçmalıklara girmek gereksiz. Tam anlamıyla sistem takımı olacaksan Melo ve Selçuk birbirinin kopyası olması lazım, aksini iddia eden varsa 4-4-2 yi savunmasın.

Deniz Abi ağzından bal damlıyor..Fazla konuşma seni de kuş yapmasınlar..

Yıllardır 4-4-2 oynayan Fenerde her zaman bir defansif birde cm olmuştur. Çoğu takımda da böyledir, ama Melo gibi, ekstra oyuncularınız varsa, Melo hem defansı çok iyi yapar hem ofansı, iki tane Melo koyabilirsiniz orta sahanıza. Ama iki tane Kalströmle Türkiyede ilk 4e zor girersin.

Benim maç izlemediğimi söyleyen senin ne kadar maç izlediğin belli oldu..Geçen sene bu adamın isimi çok geçtiği için Kanal A'da Lyon'un bütün lig maçlarını izledim..Adam Melo'yla aynı mevkide oynuyor..Devamında bir arkadaş şöyle yazmış...Bu yazan arkadaş..Kalstrom'un bu yıl yaptıklarına baksın..

melo ne yapar??

defansif

top keser

top çalar

hava topu alır

kademeye girer

fiziken güçlüdür

ikili mücadele kaybetmez

ofansif

dribling yapar

oyunu açar

şut atar

ara pası atar

seninse saydığın öbür tüm adamları toplasan bunları yapıcak yarı özellikleri yoktur hem defansif hem ofansif anlamda..

ya bizimle dalga geçiyon ya da futboldan zerreyi geçtim gram anlamıyorsun

hadi bu kadar izlemissin ya kallströmü yanında kim oynadığınıda söyle bakalım???

kim oynuyordu geçen sene toululan bu sene sidy kone veya fofana

kimlere ne anlatıyoruz te allam ya

biz 4-4-2 oynamıyoruz ki zira bu kanatlarla ve beklerle oynayamazsın zaten bizim oynadığımız sadece çift forvet

kağıt üstünde illa bir sistem diyorsanız 4-1-4-1 bu sahaya yayılışımız

hocanın temel felsefeleri var kağıt üstünde belli bir sistemimiz kesinlikle yok gereksiz şeyler zaten bunlar son 2-3 senedeki rijkaard faciasından sonra hele

ya bizimle dalga geçiyon ya da futboldan zerreyi geçtim gram anlamıyorsun

hadi bu kadar izlemissin ya kallströmü yanında kim oynadığınıda söyle bakalım???

kim oynuyordu geçen sene toululan bu sene sidy kone veya fofana

kimlere ne anlatıyoruz te allam ya
Touallan ve Kalstorm aynı tarz oyuncular..Ama teknik açıdan Kalstorm daha iyi..Yazdıklarına iyi bak..

melo ne yapar??

defansif

top keser

top çalar

hava topu alır

kademeye girer

fiziken güçlüdür

ikili mücadele kaybetmez

ofansif

dribling yapar

oyunu açar

şut atar

ara pası atar

Kalstrom bunu yapamaz demek kimin komik olduğunun ispatı aslında..

Yıllardır 4-4-2 oynayan Fenerde her zaman bir defansif birde cm olmuştur. Çoğu takımda da böyledir, ama Melo gibi, ekstra oyuncularınız varsa, Melo hem defansı çok iyi yapar hem ofansı, iki tane Melo koyabilirsiniz orta sahanıza. Ama iki tane Kalströmle Türkiyede ilk 4e zor girersin.

Demekki 4-4-2 oynamıyor, bunu anlamak çok mu zor, çakma sistemlere karşıyım, tahtada 4-4-2 gözüküyor diye gerçek olmak zorunda değil. Ben birebir Meloyu eleştirmiyorum zaten, yeteneğine, aklına büyük saygım var, ancak Terim eğer 4-4-2 oynatacaksa Melonun bu şekilde kullanılması hata, yetenekleri boşa harcanıyor demektir, eğer böyle kullanılacaksa da sistem 4-3-3 tür, ve Terimin asıl istediği şablon da budur, o yüzden Meloyu aldırmıştır.

Ancak amacı doğrultusunda kullanmıyor, ha bana sorsan Melo 4-3-3 ün oyunu kuran rölünü oynayacak kadar da teknik ve yeteneklidir, ama aslolan sistem ve ihtiyaçlardır.

Mesela benim kafamdaki şablon 4-3-3 tür, sınırlama düşünmeden Lass (İnler-Cambiasso), Melo, Selçuk orta sahası olsa Meloya 15 te veririm. Sanırım şimdi demek istediğim daha iyi anlaşılmıştır.

Not: Biraz daha açıyım. Terimin oynatmak istediği sistem 4-3-3. Orta sahayı ona göre kuruyor. Kim var Melo, Selçuk. Şablonda Melo defansif, Selçuk tam organizatör (Xavi), önlerinde koşan, mücadeleci ama aynı zamanda birebirde etkili, dikine gidebilen bir orta saha (oyun kurucu da diyebiliriz). Kim var orda, kimse, yani ortada bir kişi eksik oynuyoruz. Yani her maç orta sahamız bir kişi eksik, net. 11 kişi çıkmak durumundayız, e napıcaz, forveti ikile, oyunu yıktığımızda illa sonuç gelecektir ve şimdiye kadar geldi de.

Demekki 4-4-2 oynamıyor, bunu anlamak çok mu zor, çakma sistemlere karşıyım, tahtada 4-4-2 gözüküyor diye gerçek olmak zorunda değil. Ben birebir Meloyu eleştirmiyorum zaten, yeteneğine, aklına büyük saygım var, ancak Terim eğer 4-4-2 oynatacaksa Melonun bu şekilde kullanılması hata, yetenekleri boşa harcanıyor demektir, eğer böyle kullanılacaksa da sistem 4-3-3 tür, ve Terimin asıl istediği şablon da budur, o yüzden Meloyu aldırmıştır.

Ancak amacı doğrultusunda kullanmıyor, ha bana sorsan Melo 4-3-3 ün oyunu kuran rölünü oynayacak kadar da teknik ve yeteneklidir, ama aslolan sistem ve ihtiyaçlardır.

Mesela benim kafamdaki şablon 4-3-3 tür, sınırlama düşünmeden Lass (İnler-Cambiasso), Melo, Selçuk orta sahası olsa Meloya 15 te veririm. Sanırım şimdi demek istediğim daha iyi anlaşılmıştır.
Yine katılıyorum..Melo çok iyi bir Busquets görevi görür ama 4-4-2'de İnler-Kalstorm.Cambiasso çok farklı şeyler yapar..Selçuk'a teknik olarak yakın bir adam alınmalı..

Touallan ve Kalstorm aynı tarz oyuncular..Ama teknik açıdan Kalstorm daha iyi..Yazdıklarına iyi bak..

melo ne yapar??

defansif

top keser

top çalar

hava topu alır

kademeye girer

fiziken güçlüdür

ikili mücadele kaybetmez

ofansif

dribling yapar

oyunu açar

şut atar

ara pası atar

Kalstrom bunu yapamaz demek kimin komik olduğunun ispatı aslında..

git beyzbol felan izle ya cidden bak adam toulalanla kalsströme aynı tarz oyuncular diyor bi de utanmadan

bak arkadaşım sana babam hayrına gel bu başlığa günde 1 saat temel futbol dersleri vereyim bu iyiliğide herkese yapmam bak

şimdi başlayalım

ders 1

2gpxd.jpg
2gpxp.jpg

bu 2 resim arasında ki farkı söyle bakalım bana?

git beyzbol felan izle ya cidden bak adam toulalanla kalsströme aynı tarz oyuncular diyor bi de utanmadan

bak arkadaşım sana babam hayrına gel bu başlığa günde 1 saat temel futbol dersleri vereyim bu iyiliğide herkese yapmam bak

şimdi başlayalım

ders 1

2gpxd.jpg
2gpxp.jpg

bu 2 resim arasında ki farkı söyle bakalım bana?

Tabiki hocam..Birincisi ön orta saha..İkincisi ofansif orta saha..Ancak Melo ve Kalstrom aynı mevki..Senin bilmediğin nokta bu..Yani Melo ve Kalström 1.resimdeki mevkinin adamları..Sen şu yorumuna bak bak gül..

melo ne yapar??

defansif

top keser

top çalar

hava topu alır

kademeye girer

fiziken güçlüdür

ikili mücadele kaybetmez

ofansif

dribling yapar

oyunu açar

şut atar

ara pası atar

Kalstrom bunu yapamazmış..Kalstrom bu işleri Melo'ya göre 2 kat daha iyi yapar..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt