Cevap: Gheorghe Hagi | Teknik Direktör

İşin kötü yanı efsane olduğu için istifaya davet etmekte yakışık almaz protesto etsen ayrı dert etmesen ayrı dert

Bugün gene oyunu müthiş okudun, yaptığın değişiklikler maça damga vurdu.Hele Antep'e ataklarına eskortluk yapan Mustafa Sarp hamlesi beni benden aldı resmen.

Yekta da en az Mustafa kadar kötüydü bugün. Sorun Yekta'yı çıkarması değil, Mustafa'dan başka yedeği olmaması.

Oyuna etkisi müthis. Herseferinde oyunun kaderini degistiriyor masallah. 8-10 tane mac sayarim. Oyunu okumasi ve oyuncu tercihleri berbat. Oyunculara yeni mevkiler yaratmasi da cok komik. Bu hamlelerle iyi teknik adam imaji yaratmaya calisiyor ama beceremiyor. Kesinlikle Teknik Direktörlük icin yaratilmamis. Muhtemelen son Teknik Direktörlük görevi olacaktir zaten. Oyuncu yetistirmeye devam Hagi. Birak bu isi. Ne olursa olsun hep kalbimizdesin.

Dünyanın bildiği önliberoyu stoperde oynatıp dünyanın bildiği stopei önliberoda oynatmak dünyanın bilemeyeceği bir iş...TEbrikler Hagi...

Bu kez "iyi oynadigimizi düsünüyorum" demismi acaba?

Neyse.

Yektayi oyundan neden aldi diye bende elestiremem Hagiyi, cünkü Yekta hicbirsey oynamiyordu ama iste onun yerine oyuna giren Mustafa sarp olunca, insan ister istemez "nasil yani" diyor.

Kewelli neden oyundan aldin diye de elestiremem ama yine ve yine yerine giren oyuncu Aydin ise, bilmiyorum ...

Ama bu kadar defansif futbol oynatmasi ve bunu defansin d sini yapamayan bir takimla israr etmesi, beni deli ediyor.

Üstüne "iyi oynadik" dedigi zaman, off ne koyuyor ama adama.

Neyse, bir mucize olmazsa seneye yok Hagi, burasi kesin.

Tek istegim var, daha fazla zarar vermeden istifa edip gitse, kovulmadan diyorum .

Hagi ne kadar hata yaparsa yapsın Adnan Polat kadar yapmış olamaz. O yüzden Hagi 'den önce gitmesi gerekenler gitsin.

İstifa edince, yerine herhangi bir hoca gelince herşey çözülecek mi? Hagi gidecek, sezon ortası diye, Hasan Şaş-Hakan Şükür tarzı bir adam gelecek. Diyelim ki, Alex Ferguson geldi. Ne yapacak? Rafael-Fernandes-Obertan tarzı oyuncular mı çıkaracak alt yapıdan. Veya sezon ortası, yasak olduğu halde, 11 tane adam mı transfer edecek? Ya da, takımı ilk ikinin içine mi sokacak? Tek tek cevap istiyorum. Sorun hocalarda değil.

Takımımız 1 ay öncesine kadar vasattı. Yeni gelen oyuncular ile, kalite artmadı. Takım tam bir toplama oldu. Herkes birbirine yabancı ve sorumluluk almaz oldu. Yani Hagi gidince, bu takım yine böyle oynayacak. Rijkaard varkende,
Tek istegim var, daha fazla zarar vermeden istifa edip gitse, kovulmadan diyorum .
deniliyordu. Sonra Hagi geldi, harika-böyle-şöyle; Fenerbahçe ile 0-0 berabere kaldık ve şampiyon olduk sandık. Sonra Hagi ilede aynı başarısızlık devam edince, suçlu o oldu. Ama olay çok farklı. Yani Üniversitelerden yardım alıp, son iki senemizi tez yaparsak çok başarılı bir çalışma olur. Çünkü artık benim aklım, ne bu taraftarı anlıyor, ne de bu takımı...

burda en büyük sorun ne bilyormusun renkdasim taraftar ile takim okadar sogmuski birbirine ne oyuncular taraftar icin oynuyor ne taraftar oyunculara destek veriyor.

ic saha puan durumu zaten bunun en büyük kanitidir.

birde takimin savunma hatti, basla orta sahasindan bukadar gücsüz olunca bu sonuclar ortaya cikiyor.

önce camia bir olmasi lazim yönetim futbolcu taraftar sonra hersey olur bizde herkes birbirne küsmüs

yolunu tutmus gidiyor!

İstifa edince, yerine herhangi bir hoca gelince herşey çözülecek mi? Hagi gidecek, sezon ortası diye, Hasan Şaş-Hakan Şükür tarzı bir adam gelecek. Diyelim ki, Alex Ferguson geldi. Ne yapacak? Rafael-Fernandes-Obertan tarzı oyuncular mı çıkaracak alt yapıdan. Veya sezon ortası, yasak olduğu halde, 11 tane adam mı transfer edecek? Ya da, takımı ilk ikinin içine mi sokacak? Tek tek cevap istiyorum. Sorun hocalarda değil.

Takımımız 1 ay öncesine kadar vasattı. Yeni gelen oyuncular ile, kalite artmadı. Takım tam bir toplama oldu. Herkes birbirine yabancı ve sorumluluk almaz oldu. Yani Hagi gidince, bu takım yine böyle oynayacak. Rijkaard varkende, deniliyordu. Sonra Hagi geldi, harika-böyle-şöyle; Fenerbahçe ile 0-0 berabere kaldık ve şampiyon olduk sandık. Sonra Hagi ilede aynı başarısızlık devam edince, suçlu o oldu. Ama olay çok farklı. Yani Üniversitelerden yardım alıp, son iki senemizi tez yaparsak çok başarılı bir çalışma olur. Çünkü artık benim aklım, ne bu taraftarı anlıyor, ne de bu takımı...

Hagiyle devam edersek, gelecek 2 sezonu zora sokariz, bu yüzden istemiyorum. Bu yüzden simdi gecici olarak Tugay calistirsin, bu sezon zaten gitti diyorum. En azindan bir-iki mac futbol izleriz, Hagi ile bu mümkün görünmüyor. Gelecek sezon icin bir TD getirsinler istiyorum. Dedigim gibi, acile etmeye gerek yok, iyi arayip, saglam birini getirsinler, mesela su Hoffenheimden ayrilan herifi getirsinler dicam ama o yüksekten ucar.

Ayrica Hagi kalirsa, ve sezon sonuna dogru üstüste 3-4 mac kazanirsa "güvenmeliyiz, sans vermeliyiz" gibi bir durum söz konusu olacak, en cokta bundan korkuyorum. Cünkü takim er yada gec bir seri yakalayacak, üst üste 2 mac kazanacak ve iste buna inanip, Hagiyle devam etme karari cikarsa, gelecek sezon baslamadan biter.

tugaya sans diyorsunda suan tugay takimin basinda degilmi?

bence hagi sadece kendi kararlariyla mac yönetmiyor tugayada danisyor sonucta!

aslinda hagi tugay degil baska sorunlar var bu takimda, yukariyada yazdim sorunlari!

bizim hagi mi yoksa içinene birimi girmiş onun

canayla neilli degistirmemesini anlayamiyorum

canadan zorla stoper neilldende zorla orta saha oyuncusu yapmaya calisiyo ama olmuyo iste

yenilen iki golde cananin hatasi var pozisyon alamama eksikligi eminim neill yerinde oynasa o goller yenmeyebilirdi

Hagi kimi oynatacak deniyorya ben onu anlamiyorum,bu A2 veya altyapida,bir hakani bir ayhani yerine cidden oyniyacak adam yok mu? bence vardir ama cezaret yok oynatacak,hadi kupa macinda anlarim bir hedef var ama lig maclarinda hic bir hedefimiz yok,hakanin yerine üst üste 4 veya 5 mac oynasin altyapidan biri en kötü ihtimal hakan kadar oynar ya ondan da kötü oyniyacak degil ya.

Ama eger cidden yoksa oniyacak adam ,ozaman suanki oyunculari derhal göndersiner,ikinci bir bam ekibi yetistirmesinler.

Neillden iyi önlibero olurda Canada stoper olmaz :) Canadan ortasahada olmaz. Sadece çok iyi mücadele ediyor.İyi niyetli ama bir insan hiçmi top ayağanda birşey yapamaz.Barıştan ne farkı kalıyor.

Futbolcuları yerli yerinde oynatmak bu kadar mı zor yoksa ben mi anlayamıyorum? Tamam arada Neill orta sahaya çekilir Cana stoper oynar adamsızlıktan falan bunlar denenir ama bu kalıcı bir oyun planı olamaz ki. Bunu denemenin yeri de ligin ortası veya tek tutunacağın dal olan Türkiye Kupası'nın en kritik maçı da değildir.

Sanki yazılı kural gibi bu takım herkes oynamaya çalışıyor diye 4-3-3 oynamak zorunda mı? Kanatları orta saha oyuncuları habire yerdeğiştirmek zorunda mı? Sanki kendi yerlerinde süper oynadılar sıra yer değiştirmeye geldi.

Bir de sahada Kazım varken takımda olmayan Misimovic var ki o konuya girmeyeyim bile...

Her maça 4-3-3 başlayıp birşey üretemiyoruz ve ilk yarım saatten sonra taktiği değiştiriyoruz.. Hagi'nin 4-2-3-1'e dönmesi lazım artık.

bırak şu futbolcu olduğun zamanı bir ara stancuyu sol kanata doğru çektin

Stancu anlasıldığı üzere tam bir forward değil second forward diye tabir ettiklerimizden.Ancak Hagi bu adamı ne amaçla getirdi anlamış değilim.

He işimize yararmı tabiki yarar.Ama bize tam bir orta saha ve tam bir santrofor lazımken hala bu transferlerin yapılmamış olması çok saçma.Çok açık bir şekilde buda yönetimle birlikte Hagi'ninde takım kurmaktan bir nebze anlamadığına kanıt oluyor.

İvelin Popov,Karcemarskas,CENK TOSUN,Olcan,Murat Ceylan,Dany

Adamlardaki şu futbolculardan herhangibirisini al bizde ilk 11 de rahat oynar.Hepside dün kendi mevkilerinde oynadı.Peki bizim oyuncularımız?

Kewell - Forvet

Neil - Ön Libero

Cana - Stoper

Culio - Orta Saha

Stancu - Sol Açık

Hasan Şaş'ında yapmış olduğu bu tespit herşeyi çok iyi açıklıyor.Ya Hagi futbolcuların mevkilerini bilmiyor.

Ya da yönetimin -büyük uğraşlar- sonucu almış olduğu futbolcular bize lazım olan mevkilerin futbolcusu değil.! Yazık.

Hıncal Uluç Kırmızı Çizgide Adnan Polata güzel bi laf söyledi:Almışsın Stancuyu Culioyu Yektayı kupa bekliyosun UEFAda oynamak istiyosun.

Adam haklı arkadaşlar bi Beşıktaşın bide bizim aldığımız futbolcalara bakın.Tamam Culionun Stancunun kalitesine bişey demiyorum ama bu takıma bu saatten sonra yetenekli değil yıldız futbolcular lazım.Burda Hagini yüzde yüz suçu var çünkü bu transferleri o istedi.

Geri
Üst Alt