Cevap: Gheorghe Hagi | Teknik Direktör

Sami Yen'de Antep'i elersek zaten kupayı alırız.

---------Aykut----------

Sabri-Neill---Cana-Çağlar

Kazım-Yekta-Culio-Kewell

---------Stancu--------

---------Baros---------

Ya herro ya merro deli gibi hücum oynarız :)

Ben ne dedigini gayet iyi anladim. Ama senin idrak edemedigin:

1. Her iki macida deplasmanda oynadik

2. Genel anlamda futbolcu kaliteleri bizim cok ilerimizde

3. Her gittigimizde onemli eksiklerimiz vardi

4. Samiyen'de Antepi eleyip BJK'yi hezimete ugratacagiz

Samiyen de kolay olur tabi hem zeminde bozuk Antep'in kaliteli adamları da düzgün oynayamaz iyi fikir:D

Böyle numaralandırmana gerek yok. Herşeyi anlıyoruz.

Ama sen benim ne demek istediğimi yine anlayamamışsın. Körü körüne Hagiyi savunuyorsun. Hatta o kadar körsünki seneye Barcayı filan yeneriz dedin.

Hiçbir şekilde takım değişim göstermiyor. Hatta daha da kötü oynuyoruz her hafta. Ben bunu sorguluyorum.

Anlamak kolay da anlatmak zor. Burdaki bircok uye FM oynarketn 10-15 yaslarinda, Hagi Hakan'a, Arif'e taktik veriyor, Fatih Terim'le taktik toplantilari yapiyordu. Yok Antep'e bile iki defa yenilmismis.

Bende sorgulamak icin erken diyorum. Bu takim her haliyle sezon basindakinden iyi durumda. O neydi oyle kaleye yaklasamiyoduk. Simdi rakip ceza sahasinda cirit atiyoruz. Giriyo girmiyo ayri olay.

En azından takım son ana kadar koşuyor.Bence henüz fazla konuşmanın anlamı yok.

İşte bu işin ortası yok. Hücum futbolu diyoruz, pas yok. Defansta sürekli açık var. Böyle hücum futbolu olmaz. Ben onu beğenmiyorum sevmiyorum. Açık vermeyeyim diyorsan, böyle oynuyorsun. Bundan iyisi olacak tabii.

Ama stoperde Servet var, orta sahaya kadar çıkarıyorsun, her maç bir sürü pozisyon veriyorsun. İleriye adamları yığdığın için de pozisyon buluyorsun doğal olarak.

İkisi de iyi değil. Çünkü bizim orta sahamız yok. Ya hücum oynayacağız ya defans.

Rijkaard hücum oynuyordu, fenerden fark yeyince BAM icat edildi. Bu süreci hepimiz biliyoruz zaten.

Fenerbahçe'nin genel oyun kültürüne yakın birşey olacak muhtemelen seneye. Hagi kalırsa tabii. Genel olarak beğendiğim bir sistemdir. Büyük maçları kazandırır, şampiyonluğu da sonuna kadar kovalarsın. Avrupa'da da çeyrek final görebilirsin. O her zaman olmaz tabii ama bize göre daha muhtemel orası kesin.

Temposu fazla olmayan ama bol pas yapan, defans-ofans dengesini sağlamış bir takım. Ben feneri böyle görürüm.

Hagi'nin oyun felsefesi de buna yakın benim anladığm kadarıyla. Zaten onunla da büyük maçları genelde kazanmışızdır. Ya da kafa kafaya gitmişizdir. İlk geldiğinde feneri iki sefer yendik biri de 5-1'di. Bu sene de berabere kaldık.

Kalli'ye de bakabiliriz o da buna yakın bir felsefeyle oynuyordu. Fener'i yenmiştik yine evimizde.

Hücumcu hocalarımıza bakarsak;

Gerets kadıköyde 4 yedi, Skibbe 4 yedi, Rijkaard 3 yedi. Bu tesadüf değil.

Rijkaard'ın şanssızlığı Anadolu takımlarının kalitesi arttı bu dönemde. Gerets'leyken büyük maçları alamasak da diğer maçları kazanıyorduk. Onlar da biraz top oynamaya başlayınca takılmaya başladık. Gerçi belki yine takılmayacaktık Baros o kadar uzun gitmese.

Avrupa maceralarına da bakabiliriz. Hagi'nin şansına geldiği dönemlerde avrupada değildik. Dediğim gibi Skibbe'yle bir dönem iyiydik, zaten o dönemi herkes biliyor. Gerets ise fiyaskoydu; Tromsö, sonraki yıl ş.ligi).

Rijkaard'la da hiç parlak değil bu karne.

Sadece fb maçlarını baz aldım, net örnek çünkü. Bunlar tesadüf olamaz bence.

Hücum futbolunda verdiğin örnekler, şu anki Hagi için de geçerli... Defansı ön plana alan bir futbol sergiliyoruz ama onu da düzgün yapamıyoruz. Hani sistem oturmadı falan da diyemiyoruz çünkü pozitif hamleler yapamıyoruz. Sadece oyuncuların kendi becerileriyle ortaya koyduğu atraksiyondan başka elde pozitif hiçbir şey yok.

Ha pozitif futbol derken hücum futbolunu kastetmiyorum. Pozitif futbol demek, yaptığın bütün hamlelerin geçerli ve doğru olduğunu başka bir deyişle yaptıklarını yansıtmak demektir. Takımına bir sistem mi belirledin, o sistemin amaca ulaşması için yeterli derecede ilerleme sağlaman gerekiyor, bunun da dikkat çekmesi ve gözle görülmesi gerekiyor. 10 kişi geri, 1 kişi ileri olmuyor.

Lucescu olsun, Feldkamp olsun küçük maçlarda hiçbir zaman 10 kişiyi defansa çekmemiştir. Ki küçük takımlar zaten kontra atak futbolunu sergiliyor, eğer sen de geriye çekilirsen cesaret kazanıp üzerine gelmeye başlıyorlar. Bir gol bulduklarında ise senin sistemin tamamen çöküyor, kendine güveni olmayan bir takıma sahipsen tamamen çöküyorsun.

Bu gün Buca girdiği pozisyonları değerlendiriyor olsaydı, hepimiz bunu çok iyi idrak edecektik. Neyse dediğim gibi bu galibiyet acının nereden kaynaklandığını 1 hafta geç görmemizi sağlayacak. Haftaya IBB maçında göreceğiz, olmadı ondan sonraki hafta göreceğiz.

Ribery´yi Hagi getirdi diyenler olmus da, uzaktan yakindan alakasi bile yok. Devre arasinda yapilan transferler Hagi nin istegi disinda yapilmisti. O yüzden Hakan Yakin´in yüzüne bile bakmadi. Ribery´yi de oynatmayacakti ama oyuna girdigi macta 10 dakikada show yapinca baska caresi kalmamisti :) Ribery´yi getiren bizzat Adnan Öztürk´tür. Hagi tanimiyordu bile Ribery´yi.

Sezon başında 4 maç üst üste bile kazanmıştık.

Oyun olarak kastettim. Zaten hepsi bala kazanildi o maclarin. Zira 2 pas yapamiyodu o takim. Birinde Baros patladi zaten Belediyeye. Ayhan 10 kere, 50 kere vursa girmeyecek bir top tuttu gol oldu. Antep macinda kalecinin hatasi Ardanin firsatciligi al sana 3 mac. Misi ve Elano gibi senin pas masterleri bile vardi hatta :haha: Baros ve Arda gidince ne oldugu cikti ortaya takimin. Aslen Keita gidince kel ortaya cikmistida neyse.

Geri
Üst Alt