- 17 Eylül 2009
- 15.237
- 1.039
- 1.618
Cevap: Gheorghe Hagi | Teknik Direktör
Sami Yen'de Antep'i elersek zaten kupayı alırız.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Ben ne dedigini gayet iyi anladim. Ama senin idrak edemedigin:
1. Her iki macida deplasmanda oynadik
2. Genel anlamda futbolcu kaliteleri bizim cok ilerimizde
3. Her gittigimizde onemli eksiklerimiz vardi
4. Samiyen'de Antepi eleyip BJK'yi hezimete ugratacagiz
Samiyen de kolay olur tabi hem zeminde bozuk Antep'in kaliteli adamları da düzgün oynayamaz iyi fikir![]()
Bende sorgulamak icin erken diyorum. Bu takim her haliyle sezon basindakinden iyi durumda. O neydi oyle kaleye yaklasamiyoduk. Simdi rakip ceza sahasinda cirit atiyoruz. Giriyo girmiyo ayri olay.
Bende sorgulamak icin erken diyorum. Bu takim her haliyle sezon basindakinden iyi durumda. O neydi oyle kaleye yaklasamiyoduk. Simdi rakip ceza sahasinda cirit atiyoruz. Giriyo girmiyo ayri olay.
Ne demessin inanılmaz yaklaşıyoruz.Özellikle deplesmanlarda
Sonunda dogru bir laf ettin arkadas. Kayserispor, Fenerbahce vs. Besiktasa Fiyapida neler yapacagiz dusunmek bile istemiyorum.
İşte bu işin ortası yok. Hücum futbolu diyoruz, pas yok. Defansta sürekli açık var. Böyle hücum futbolu olmaz. Ben onu beğenmiyorum sevmiyorum. Açık vermeyeyim diyorsan, böyle oynuyorsun. Bundan iyisi olacak tabii.
Ama stoperde Servet var, orta sahaya kadar çıkarıyorsun, her maç bir sürü pozisyon veriyorsun. İleriye adamları yığdığın için de pozisyon buluyorsun doğal olarak.
İkisi de iyi değil. Çünkü bizim orta sahamız yok. Ya hücum oynayacağız ya defans.
Rijkaard hücum oynuyordu, fenerden fark yeyince BAM icat edildi. Bu süreci hepimiz biliyoruz zaten.
Fenerbahçe'nin genel oyun kültürüne yakın birşey olacak muhtemelen seneye. Hagi kalırsa tabii. Genel olarak beğendiğim bir sistemdir. Büyük maçları kazandırır, şampiyonluğu da sonuna kadar kovalarsın. Avrupa'da da çeyrek final görebilirsin. O her zaman olmaz tabii ama bize göre daha muhtemel orası kesin.
Temposu fazla olmayan ama bol pas yapan, defans-ofans dengesini sağlamış bir takım. Ben feneri böyle görürüm.
Hagi'nin oyun felsefesi de buna yakın benim anladığm kadarıyla. Zaten onunla da büyük maçları genelde kazanmışızdır. Ya da kafa kafaya gitmişizdir. İlk geldiğinde feneri iki sefer yendik biri de 5-1'di. Bu sene de berabere kaldık.
Kalli'ye de bakabiliriz o da buna yakın bir felsefeyle oynuyordu. Fener'i yenmiştik yine evimizde.
Hücumcu hocalarımıza bakarsak;
Gerets kadıköyde 4 yedi, Skibbe 4 yedi, Rijkaard 3 yedi. Bu tesadüf değil.
Rijkaard'ın şanssızlığı Anadolu takımlarının kalitesi arttı bu dönemde. Gerets'leyken büyük maçları alamasak da diğer maçları kazanıyorduk. Onlar da biraz top oynamaya başlayınca takılmaya başladık. Gerçi belki yine takılmayacaktık Baros o kadar uzun gitmese.
Avrupa maceralarına da bakabiliriz. Hagi'nin şansına geldiği dönemlerde avrupada değildik. Dediğim gibi Skibbe'yle bir dönem iyiydik, zaten o dönemi herkes biliyor. Gerets ise fiyaskoydu; Tromsö, sonraki yıl ş.ligi).
Rijkaard'la da hiç parlak değil bu karne.
Sadece fb maçlarını baz aldım, net örnek çünkü. Bunlar tesadüf olamaz bence.
rakip de bizim cezasahamızda cirit atıyor.
Sonunda dogru bir laf ettin arkadas. Kayserispor, Fenerbahce vs. Besiktasa Fiyapida neler yapacagiz dusunmek bile istemiyorum.
Beşiktaş bizden kötü bence.Biz yenerdik kendi sahamızda dinamoyu...
Sezon başında 4 maç üst üste bile kazanmıştık.