Cevap: Gheorghe Hagi | Teknik Direktör

Birincisi Trabzon'dan fazla gol şansı bulmadık. Onlardan fazla da gol şansı bulmadık.

İkincisi 5'li orta saha ile çıkarsan tabiki daha az gol pozisyonu verirsin. Zaten Kayseri maçında bulduğumuzu da belirttim fakat Kayseri 'de pozisyon buldu onlar da kaçırdı. Sadece Kayseri maçını veri olarak alıyorsun ve sanki her maç Kayseri'deki kadar çok gol pozisyonu buluyoruz. Kayseri bir şekilde açık oynadı o maçta ve bizim futbolcular da biraz hırslı oynadı.

Takımda operasyon söylentilerinin yayılması ile Kayseri maçında Manisa karşısında oynayan farklı bir Galatasaray'ın çıkması ne kadar tesadüf değil mi ? Hagi'nin futbol dehası yol açtı buna değil mi ? Bir haftada takım inanılmaz diri gözüktü Hagi sayesinde değil mi ?

Takımın Hagi sayesinde ileri falan gittiği yok. Değişen hiçbir şey yok. Sadece orta sahayı kalabalık tutuyor ve bu her zaman Türkiye'de iş yapacak bir taktik. Fakat ön önemli neden takımdaki futbolcuları bir korkunun alması. Çok koşuyorlar ve en büyük nedeni de korkuları işte. Her sene bu film tekrar ediyor. Sen de bu filmi izlemekten bıkmadın mı ?

Hagi zaten Barça falan yaratamaz bu kadro ile kimse Barça, Chealse falan yaratamaz. Sadece birkaç maçı veri alıyorsun ama diğer etkenlerin hiç birini göz önüne almıyorsun ve herşeyi Hagi'ye yoruyorsun. Futbolcuların kaybedeceği milyon euroları hiç hesaba katmıyorsun.

Hagi üzerinden Rijkaard'a sallıyorsun, yok total futbol hikayesi falan değilmişte ayağa pas yapan oynayan takımmış. Futbolcuların korkuları yüzünden daha fazla koşmalarının ve orta sahayı kalabalık tutmanın dışında değişen hiçbir şey yok. Hagi üzerinden kesinlikle oyuncuları aklama durumuna gelmeyin. Beni ilgilendirmez Servet'in, Mustafa'nın, Ayhan'ın vs. vs. Hagi ile biraz daha koşması.

Sen de Hagi'yi bize Tanrı yapma. Diğer etkenleri de göz önüne al.

Ekstra ben Hagi'yi de eleştirmiyorum sürekli fakat sen Hagi'yi Tanrı yapıyorsun. Benim en büyük derdim oyuncular ve onları korku saldığında oynamaları, diğer zamanlarda rahat olmaları. Sürekli her sene aynı filmi izlemekten bıktım. Rijkaard ile sezona çok güzel başlayıp, her maç 3-4 gol atıp sonra oyuncuların tekrar umursamaz tavırlara girmesinden bıktım. Bu oyuncular gitmediği sürece benim temel derdim değil Hagi'nin iyi ya da kötü oynatması. Çünkü bu film seneye tekrar edecek ben her sana aynı filmi izlemek istemiyorum.

Hagi muhtemelen sezon sonu gider bunu herkes biliyor. Hagi'nin kariyeri kendi kişiliği değişmeden yükselişe geçmez! Erman Toroğlu, Bursaspor'lu yöneticilerden dinlediği Hagi ile ilgili bir olayı anlattı şaştım kaldım. Montum kayboldu diye maç öncesi ortamı germiş, ortalığı ayağa kaldırmış Bursaspor'lu yöneticiler anlamış bu adamla yürümez diye. Bakalım bizde ne kadar düzgün duracak diyecekken Misimoviç skandalı geliyor aklıma. Yazık Hagi'yi bu takıma teknik direktör yapanlara yazıklar olsun.

Hagi muhtemelen sezon sonu gider bunu herkes biliyor. Hagi'nin kariyeri kendi kişiliği değişmeden yükselişe geçmez! Erman Toroğlu, Bursaspor'lu yöneticilerden dinlediği Hagi ile ilgili bir olayı anlattı şaştım kaldım. Montum kayboldu diye maç öncesi ortamı germiş, ortalığı ayağa kaldırmış Bursaspor'lu yöneticiler anlamış bu adamla yürümez diye. Bakalım bizde ne kadar düzgün duracak diyecekken Misimoviç skandalı geliyor aklıma. Yazık Hagi'yi bu takıma teknik direktör yapanlara yazıklar olsun.

Hagi konusundaki fikirlerinize katılıyorum. Bizim efsanevi futbolcumuz ve herkes seviyor. Ama Hagi kendini değiştirmediği sürece sadece Galatasaray değil, hiçbir takımda teknik direktörlük yapamaz. Zaten bu konuda herhangi bir başarılı süreci yok. Sonuçta yönetim Hagi'yi kendine kılıf olarak getirdi. Ciddi bir değişim gerekiyor. Yerli kalitesinin yükselmesinden bahsediyoruz ama mali durum ortada. Zaten bu takıma yararlı olabilecek kaç tane Türk yerli kalitesinde futbolcu var. M. Pektemek, Murat Ceylan, Hamit Altıntop, N. Şahin, Gökhan İnler, Sercan Yıldırım vs.. bu futbolcuları almak bu şartlarda zor. Zaten bunları devre arasında alamayacağına göre yine eldeki futbolcularla devam edecekler. Hani diyoruzya M. Sarp, Ayhan, Servet, Barış Özbek ve Hakan Balta vs. gibi futbolcular hemen gönderilmeli diye. Bu futbolcular asla gönderilmez. Gönderilseler zaten bu sezon başı yeniden yapılanma adında Rijkaard istemediklerini göndertirdi ve bahsettiğim yerli futbolcuları isterdi. Adnan Polat geçen sene sonu "Bu takıma yakışmayan futbolcuları göndereceğiz dedi. Neden gönderemedi? Çünkü eli mahkum. Bile bile lades oldu. İşimiz çok ama çok zor.

Bu yönetim gitmediği sürece kolay kolay takımda hiçbir şey değişmez. Sportif direktör, sportif direktör değilki. Bakalım bir de yarınki yönetim kurulu toplantısında neler olacak. Misi sorunu bu kadar kolay kapatılmaz. Eğer zaten yönetim Hagi'ye alacaksın takıma der ve Hagi alırsa ( kendi kararı ile Misi'yi kadroya almadığı ihtimalini düşünürsek ) zaten Hagi'nin otoritesi de sarsılır. Daha sonraki süreçte bazı futbolcular performans gösteremezse sonra neden Misi neden bunlar da kadrodan çıkarılmıyor denir ve problemler iyice büyür. Tamamen kriz ortamı var, umalımki yarın yönetim kurulu istifa etsin.

Erman gibilerinin laflarını referans kabul edip Hagi gibi efsanelerimizi harcamak için sırada bekleyenler var görüyorum da.Çok yazık.

Ya hani hiç kimse istemiyor sürekli td değişsin vs. vs. diye. Fakat Hagi bugünü kurtarma projesi. Hagi gerçekten Galatasaray'ın uzun vadede önünü açacak bir td mi ve bunlardan bahsetmek gerçekten Hagi'yi eleştirmek mi ? Hagi mentalitesi bizi yukarı taşır mı ? Tamam takımımız problemli fakat bunu çok göz ardı ediyorsunuz oyuncular gidince Hagi ile herşeyin düzeleceğini düşünerek. Oyuncular gidince Hagi bizi hem mentalite hem de takım olarak bir üst noktaya sıçratacak td mi ? Bence de gitsin oyuncular sonrasında gerçekten bizim td'miz Hagi mi olmalı onla mı yapılanmalı? Bu sorular da sorulmalı. Benim bu konuda derin kaygılarım var.

Boşuna tartışılıyor bence Hagi. GS tarihinin gelmiş geçmiş en kaliteli yabancı futbolcusuydu ama TD olarak değil GS; hiçbir camiayı bir adım ileri götürecek donanıma sahip değil. Aynen Bülent Korkmaz gibi. Lig TV'de maç öncesi yaptığı yorumlar için, ona özel başlık bile açılabilir.

Boşuna tartışılıyor bence Hagi. GS tarihinin gelmiş geçmiş en kaliteli yabancı futbolcusuydu ama TD olarak değil GS; hiçbir camiayı bir adım ileri götürecek donanıma sahip değil. Aynen Bülent Korkmaz gibi. Lig TV'de maç öncesi yaptığı yorumlar için, ona özel başlık bile açılabilir.

Takım her geçen gün üstüne ekliyor ama.

30 milyon Galatasaray taraftari Sabrinin futbol zekasinin yetersiz oldugunu goruyor ve Hagi bunu nasil gormuyor hala anlamis degilim. Sabrinin cift yonlu oyuncu oldugu icin orta saha oynamasi yetmez! Zeka lazim, teknik lazim, pozisyon alma lazim, pas lazim...

Erman gibilerinin laflarını referans kabul edip Hagi gibi efsanelerimizi harcamak için sırada bekleyenler var görüyorum da.Çok yazık.

Onu kabul etme, bunu dinleme, o adam değil, bu bilmem ne değil ! Bu nasıl bir anlayış yani bir tek sizin işinize gelenleri söyleyenler mi referans kabul edilir? Hagi efsaneydi futbolculuğunda hala futbolcu olarak efsanedir ama bu ona gelip takımımızı kepaze etme hakkı vermez. Koskoca adam ulusal yayın yapan bir kanalda canlı yayında yalan mı söylecek? Allah'ınızı seversiniz şaşırmayın Hagi'yi koruyacağız diye. Erman Toroğlu dobra adamdır. Asıl Galatasaray'a çok yazık yarım teknik direktör bile etmeyen Hagi'nin eline teslim edildi.

Onu kabul etme, bunu dinleme, o adam değil, bu bilmem ne değil ! Bu nasıl bir anlayış yani bir tek sizin işinize gelenleri söyleyenler mi referans kabul edilir? Hagi efsaneydi futbolculuğunda hala futbolcu olarak efsanedir ama bu ona gelip takımımızı kepaze etme hakkı vermez. Koskoca adam ulusal yayın yapan bir kanalda canlı yayında yalan mı söylecek? Allah'ınızı seversiniz şaşırmayın Hagi'yi koruyacağız diye. Erman Toroğlu dobra adamdır. Asıl Galatasaray'a çok yazık yarım teknik direktör bile etmeyen Hagi'nin eline teslim edildi.

Usta kusura bakma ama Erman'ın adamlığı gayet tartışılır.Rating için maymun olacak adamları referans olarak kabul etmem.Yalan da söylerler sıkma canını. O tarz adamlardan herşey beklenir.

misimovic i derhal kadroya almalı.önemli oyuncu bjk maçında iş yapar. tabi yerinde oynarsa

Takım her geçen gün üstüne ekliyor ama.

Ne ekliyor her geçen gün üstüne? 20 yıldır ilk kez takım 3 maç üst üste gol atamamış. Kayseri'de iyi oynamış falan, hikaye bunlar. Bu kadar geniş alanda da oynayamıyorlarsa zaten hiç oynamasınlar.

İşte Trabzon; Manisa GS'ye pozisyon vermedi, çünkü onlar GS'nin dar alanda oynayabilecek kapasiteye sahip bir takım olmadığını gayet iyi biliyorlardı. Oyunu sıkıştırıp, topun arkasına geçtiler ve skoru aldılar. Çünkü GS'de oyunu açabilecek oyuncular oynatılmadığı gibi, bireysel hata yapmaya müsait bütün oyuncuları sahaya süren bir zihniyet var kenarda. Kayseri ise kendi oyun anlayışından vazgeçip, kötü yakaladıkları GS'ye karşı tarihi bir galibiyet alayım hevesine kapılınca geride çok fazla geniş alan bıraktılar. febe ise doğal olarak ileride basmaya çalıştı çünkü kendi sahasında oynadı. Denizli maçını hiç saymıyorum adamlar A2 kadrosuyla az daha puan alacakladı bizden!

ts, Manisa gibi topun arkasına geçip, sana geride boş alan bırakmayan takımlara karşı hiçbir çare üretemeyen Hagi'yi övüp mesafe katettik demek içi boş bir tespitten öteye gitmez. Siz daha hala klasik Anadolu takımı zihniyeti ile oynadığımızın farkına varamadıysanız söylenecek bir şey yok.

İşte bu yüzden GS'nin zor maçı bu haftaki bjk maçı değil, ondan sonra oynayacağı 3 maçtır. Çünkü onların hiçbiri GS'ye geride boş alan bırakmaz, sende süper yaratıcı orta sahanla(!) sonuca gidersin!

Unutmayalım ki Fatih Terim sonrasında Galatasaray Spor Kulübü yöneticilerine Mircae Lucescu’yu öneren insandır Hagi. Yetmez, 2000-2001 sezonunda Ac Internazionale’yle sözleşme imzalayan Okan Buruk’la Emre Belözoğlu’nun kadro dışı bırakılmasını Galatasaray yöneticilerine önermiş insandır Hagi. Yetmez, Mehmet Topal, Mehmet Topuz, Gökhan Ünal gibi futbolcuları daha Türkiye hiç tanımamışken kendi radarına almış insandır Hagi.

Melih Şabanoğlu

Unutmayalım ki Fatih Terim sonrasında Galatasaray Spor Kulübü yöneticilerine Mircae Lucescu’yu öneren insandır Hagi. Yetmez, 2000-2001 sezonunda Ac Internazionale’yle sözleşme imzalayan Okan Buruk’la Emre Belözoğlu’nun kadro dışı bırakılmasını Galatasaray yöneticilerine önermiş insandır Hagi. Yetmez, Mehmet Topal, Mehmet Topuz, Gökhan Ünal gibi futbolcuları daha Türkiye hiç tanımamışken kendi radarına almış insandır Hagi.

Melih Şabanoğlu

Lucescu 'yu anlarım da diğerler hakkında kim bu kadar emin olabilirki? Ayrıca bunlar basit şeyler niye unutmuyoruz?

Melih Şabanoğlu

Bırakın allah aşkına yahu saçma sapan kuruntuları

Hagi çok iyi bir insan olabilir

Çok iyi bir futbolcu çok iyi bir adamda olabilir

Bize çok büyük şeylerde yaşattı kimse bunları inkar edemez

Ama hocalıkla falan alakası yok bu adamın

Tek bir kişi Servet-Barış değişikliğini açıklasın ne yapmaya çalışıyor

Canayı Stopere çekiyor adamın sarı kartı var ve kırmızı yemeye en müsayit adam

Melih Şabanoğlu

gecelim

Geri
Üst Alt