Cevap: Gheorghe Hagi | Teknik Direktör

Cok özlemisim. Bi de saha kenarinda havadan gelen toplara topuk filan caksa yine :D

Hagi = 2000 ruhu

Hagi = Güven

Bir teknik adam takımına bu kadarmı yakışır!

Aynı olay tugay saha kenarında koşarken de oldu, herkes alkış yağmuruna tuttu sanki birazdan oyuna girecekmiş gibi :D

Gerçi girse M.Sarp dan yine iyi oynardı.

Tugay hakikaten oyuna girecekmiş gibi koşu yaptı, çok hoştu orası.

O ruhu iliklerime kadar hissettim desem yalan olmaz.. :)

vlcsnap2010102511h29m39.jpg

vlcsnap2010102511h29m58.jpg

on numara adamsın harbi adamsın :D

Dünkü maçı izlemedim ama bazı arkadaşların ve spor yazarlarının yazdıklarından çıkardığım kadarıyla sağ kanatta Elano, sol kanatta Ayhan dizilişinden çok Ayhan-Sarp-Cana, önlerinde Elano-Misimovic. 4-4-1-1'den çok "Christmas Tree" olarak da adlandırılan bir taktikle oynadık yani. Ben bu takıma Baros, Kewell ve özellikle Arda girdikten sonra nasıl bir dizilişle sahaya yayılacağımızı merak ediyorum asıl. Eğer Arda'dan biz de bir Schweinsteiger yaratmayı başarabilirsek şampiyon Wolfsburg'un taktiğini deneyebiliriz. Yani Arda-Cana-Elano, önlerinde Misimovic, en önlerinde de Baros-Pino ikilisi. Biraz fazla ofansif kaçabilir bu diziliş, oyuncu tercihleri, bana da öyle gelmedi desem yalan olur ama eldeki kaliteli oyunculardan maksimum sayıda faydalanabilmek için mutlaka Hagi-Tugay ikilisinin uygun bir diziliş bulmaları gerekiyor. Şemaya dökecek olursak.

Dünkü maçtaki dizlişimiz;

----------------------

----------Pino--------

----------------------

---Misimovic--Elano---

-Ayhan--Cana--Sarp--

----------------------

4-4-2;

------Baros--Pino-----

----------------------

-------Misimovic------

---Arda--Cana--Elano-

4-4-2 "Diamond";

-----Baros--Pino------

----------------------

-------Misimovic------

-Arda-----------Elano-

---------Cana--------

Dünkü maçı izlemedim ama bazı arkadaşların ve spor yazarlarının yazdıklarından çıkardığım kadarıyla sağ kanatta Elano, sol kanatta Ayhan dizilişinden çok Ayhan-Sarp-Cana, önlerinde Elano-Misimovic. 4-4-1-1'den çok "Christmas Tree" olarak da adlandırılan bir taktikle oynadık yani. Ben bu takıma Baros, Kewell ve özellikle Arda girdikten sonra nasıl bir dizilişle sahaya yayılacağımızı merak ediyorum asıl. Eğer Arda'dan biz de bir Schweinsteiger yaratmayı başarabilirsek şampiyon Wolfsburg'un taktiğini deneyebiliriz. Yani Arda-Cana-Elano, önlerinde Misimovic, en önlerinde de Baros-Pino ikilisi. Biraz fazla ofansif kaçabilir bu diziliş, oyuncu tercihleri, bana da öyle gelmedi desem yalan olur ama eldeki kaliteli oyunculardan maksimum sayıda faydalanabilmek için mutlaka Hagi-Tugay ikilisinin uygun bir diziliş bulmaları gerekiyor. Şemaya dökecek olursak.

----------------------

----------Pino--------

----------------------

---Misimovic--Elano---

-Ayhan--Cana--Sarp--

----------------------

4-4-2;

------Baros--Pino-----

----------------------

-------Misimovic------

---Arda--Cana--Elano-

4-4-2 "Diamond";

-----Baros--Pino------

----------------------

-------Misimovic------

-Arda-----------Elano-

---------Cana--------

Diamond oynamak için Arda'nın illa merkez adam olmasınada gerek yok bence hocam.Oyunun defansif yönünü aksatmasın yeter.Wolfsburg'da Gentdner,Benfica'da Di Maria,Chelsea'de Malouda,Schalke'de Farfan,hatta ilk Daum döneminde Tuncay diamond un sol-sağ kısımlarında oynamıştı.(Hatta Wolfsburg'dan ek olarak Ziani'yi,Uruguay milli takımından Alvaro Perreira'yı da katabiliriz.)

Diamond oynamak için Arda'nın illa merkez adam olmasınada gerek yok bence hocam.Oyunun defansif yönünü aksatmasın yeter.Wolfsburg'da Gentdner,Benfica'da Di Maria,Chelsea'de Malouda,Schalke'de Farfan,hatta ilk Daum döneminde Tuncay diamond un sol-sağ kısımlarında oynamıştı.(Hatta Wolfsburg'dan ek olarak Ziani'yi,Uruguay milli takımından Alvaro Perreira'yı da katabiliriz.)

Diamond'da MC, yani merkez adam diye tabir edeceğimiz bir pozisyon yoktur zaten. Belki yeterince açık şekilde çizememişimdir ama 4-4-2 Diamond'da ben de Arda'yı sol kanada çizdim, sennin dediklerine paralel yani. Arda bana kalırsa zaten 4-3-3 kanadından çok 4-4-2 kanadında verimli olabilecek bir oyuncu, oranın oyuncusu. Orta alanda savunma yapmak başkadır, orası tartışılabilir ama Arda'nın çizgi savunması bence gayet iyi ve yeterli. :)

beyler tvde hincal hagiye salliyor

onun yuzunden kazanamamamisiz

evet basladik

Ben Hincal kadar problemli bir adam görmedim. Herkes kötü anasini satayim. Getirelim basa da kurtulalim.

----------------------

----------Pino--------

----------------------

---Misimovic--Elano---

-Ayhan--Cana--Sarp--

----------------------

4-4-2;

------Baros--Pino-----

----------------------

-------Misimovic------

---Arda--Cana--Elano-

4-4-2 "Diamond";

-----Baros--Pino------

----------------------

-------Misimovic------

-Arda-----------Elano-

---------Cana--------

Hagi 4-4-2 oynatmaz insanların dediklerine göre. Defansa fazla önem veriyor diyorlardı. Artı bir de tek maçlık performans sonucunda Pino ve Baroş ikilisi yapmak bence mantıklı değil. Pino iyi oynamış Fener maçında fakat çok güçlü bir orta saha ile çıkıldığından dolayı Pino iyi gözüktü.. Eksta çok dirençsiz bir orta saha olur eğer Pino ile çift forvet yapılırsa. Zaten Elano dediklerine göre Fener maçında çok iyi oynamış ve o şekilde oynarsa artı bir de Arda gelirse kadroya zaten çok yaratıcı bir ofans hattı olacak.. Çift forvetli bir taktikte tek başına Cana orta sahayı toparlayamaz ve diğer oyuncuların defansa ne kadar yardım edeceği de meçhul.. Eğer oyuncular oynarsa tam formuyla zaten çok güçlü bir ofans hattı var ve tek forvet yeter onun yerine orta sahayı güçlendirmek daha mantıklı

Fener maçını baz almayalım bence. Çünkü çoklu orta saha ile oynamışız ve tek maçlık bir performans söz konusu. Diğer maçları da görelim hatta sezonun ilk kısmının bitmesini bekleyelim bakalım takım ne olacak.

Vallahi Hagi de kovulursa, Hincal i görmek istiyom takimin basinda. Bari ondan sonra susar...

----------------------

----------Pino--------

----------------------

---Misimovic--Elano---

-Ayhan--Cana--Sarp--

----------------------

4-4-2;

------Baros--Pino-----

----------------------

-------Misimovic------

---Arda--Cana--Elano-

4-4-2 "Diamond";

-----Baros--Pino------

----------------------

-------Misimovic------

-Arda-----------Elano-

---------Cana--------

Sonuncusu guzel olabilir. Reis-ul Hagiden beklerim

Baba-ul Hagi genc topcular icin de bir nimet. 04/05 sezonunda bir Goteborg maci vardi hazirlik mealinde, o maca PAF takimi cikarmisti ve cocuklar show mahiyetinde bir futbol oynayip 4-1 mi ne yenmisti. Ozellikle Cafer falan iyiydi. Hagi baba.

hagin.png

:tiphat:

Geri
Üst Alt