Cevap: Gheorghe Hagi | Teknik Direktör

İsterse Mourinho gelsin oynatacak sarpı da ayhanı da barışı da. Eldeki malzeme bu başka adam yok malesef eliştirenler td olsa onlar da oynatacak. Ha ama ara transferde hala takviye yapılmazsa oraya ozaman suçlu td olur ayhan barış sarp olmaz.

benim kızdığımda bu kim demiş malzeme bu cumhur la musa var. beşiktaş tak diye nasıl necip i oynatıyor. ayrıca başka şansı yok adam yok diyosunuz. allaşkına maça 10 kişi başlarım genede o adamı takıma almam

valla cumhurla musayı görmedim hiç görenler tartışsın sarpa tercih edip etmiceklerini. gerçek ve doğru olan bişey varsa o da devre arası takviyenin şart olduğu.

Mehmet Helvacı'nın son açıklamalarına bakılırsa devre arası kaliteli bir takviye olmayacak sanırım.

hala bekliyorum yahu

sarpi oynatiyor diye rijkaardi yerin dibine sokanlar

bekliyorum adam iki mactir 90 dkk oynuyor

buz futbolu bilmiyoruz demekmi zor yoksa bu td ler harbiden kendi ayaginami ates

ediyor

kotu niyetle sormuyorum sadece merak

hayur hissediyorum 2 mac kaybetsek azar gene bazi kafatasi avcilari cok belli

Bir şeyi atlıyorsunuz sanırım. Sarp daha çok Rijkaardın sistemine uymadığı için eleştirilmiştir. En azından ben kendi adıma öyle yaptım. Rijkaardıda zaten en çok bu yüzden eleştirmişimdir. Eldeki malzemeye göre sistem diziliş ve taktik üretemediği için. Oynanan son iki maçta Sarpa uygun bir diziliş taktik anlayış vardı. Ayrıca Sarp Rijkaard döneminde olduğu gibi bağlasan durmaz olayını Hagi ile birlikte terketmiş gözüküyor. Yani sisteme uygun olduğu sürece kim oynarsa oynasın farketmez Ayrıca geçişler çok sert olamaz.Yavaş yavaş Hagi kafasındaki ideal 11 i oluşturacaktır. Sonuçta iki maçta bile gördük ki Hagi maç içinde bile diziliş ve taktik değişiklik yapabiliyor. Rijkaard sistem adamı idi. Elindeki malzeme sisteme uymuyordu. Ancak o her ne olursa olsun sisteminden vazgeçmiyordu. Hagi ise eldeki malzemeye, rakibe ve maçın gidişatına göre taktik anlayış ve dizilişte değişiklikler yapabilen bir teknik adam. Dolayısı ile ortada bir çelişki yok.

evet cok iyi oldu bu sarp sistem kurbani:)

dagilin

Sarp'a en iyi uyan sistem su olur.

Hapishane sistemi

evet cok iyi oldu bu sarp sistem kurbani:)

dagilin

Burada kurban lafı biraz saçma kaçmış. Her zaman dediğimiz gibi sisteme uymayan futbolcular desek daha doğru olur. Ben ortada bir çelişki olmadığını vurgulamaya çalıştım. Çelişki Rijkaardda idi. Eldeki malzeme ve sistem uygun değildi. Ama o ısrar etmekle kendi kendini kurban etmiştir.Yani aslında sistem kurbanı olan Rijkaarddır. Sarpı hiç beğenmediğimi de özellikle belirteyim. Sadece olayı Sarpla sınırlamak ta doğru değil zaten. Servet Gökhan,Barış, Ayhan, Elano,Hakan Balta, Misimoviç hatta Ardayı katabiliriz bunların hiçbiri Rijkaardın sistemine uygun futbolcular değildi.Bu konuyu 1,5 yıl tartıştık zaten o yüzden uzatmaya gerek yok. Ortada bir çelişkide yok.

Zaten sonunda Rijkaard'in sistemine uyan futbolcularin Iniesta, Xavi ve Messi oldugu ortaya cikacak.

Tam beklediğim gibi oynatıyor Hagi. Arda döndüğünde daha da iyi olacak.

Sabri-----Neill-----Servet-----H.Balta

-------Elano---Cana---Ayhan--------

---------Misimovic-----Arda----------

-----------------Baros-------------

Kontrol kesin elimizde olacak. Baros ilerde bekleyen bir adam değil, sürekli zorluyor. Misimovic de iyi mücadele ediyor. Arda zaten en çok top çalan adamımız. Bunlar ilerde sürekli hareket halindeyken defans ileri çıkamaz, orta sahada mecburen onlara yakın oynar. Ayhan-Cana--Elano üçlüsünün de top hakimiyeti gayet iyi. Defansif açıdan Elano onların gerisinde kalır ama diğer özellikleriyle bunu da kapatabilir.

Bu sistemde Sabri'nin biraz canı çıkar ama alışkın o. Hakan Balta'yı da Hagi tercih ettiği için yazdım. Sanırım pek düşünmüyor Insua'yı.

Pino'yu kanatta oynatacağını sanmıyorum çünkü bu durumda oyun hakimiyetini elimizde tutmamız zor olacaktır.

3 tane değişik özellikteki oyun kurucuyla(Arda-Misimovic-Elano) sahada olacağımız günü iple çekiyorum:)

Güveniyorum bu adama. Kewell'li, Arda'lı, Baroş'lu kadrosuyla daha iyi işler yapacaktır.

B_3673ff83899e2d9b9fa921f27350283a.jpg

:o

Teşekkürler hagi. oyunda iyi oynayan bütün adamları çıkartıp mustafa ayhan ve serveti oyunda tuttuğun için teşekkürler.

Pino iyi oynuyordu çıkar diye bekledim. Haftaya yine unutma Cana 'yı çıkarmayı.

Hayatımda gördüğüm en saçma değişiklikleri yaptı.

Sorması ayıp Cana'nın çıkarmanın mantığı nedir ben Hagicim ?

Bu Mustafa Sarp'ta bu kadar ısrar etmenin mantığı nedir Allah'ını seversen ? :(

Haginin sonuna kadar arkasındayım. T.Direktör öğütücülere yedirmem.

Geri
Üst Alt