Cevap: Gheorghe Hagi | Teknik Direktör
Daha çok su kaldırır şu Hagi-Misimovic mevzusu... Gerçek sebebi RTE ile Büyükanıt'ın Dolmabahçe görüşmesi gibi saklanıyor. Kimi sakız diyor, kimi Trabzon deplasmanında mağlup olduktan sonra otobüste güldü... Neden ciddiyetsizlik olabilir ama sanki başka bir şey var.
Ben Hagi'yle Misimovic arasında yaşananları kuşak farkına bağlıyorum. Yazıyı yazmadan önce de aklıma Neeskens'in 28 Mayıs'da GS TV'ye verdiği röportajdan şu pasaj geldi:
Bir örnek vereyim, benim dönemimde Feyenoord’da oynayan sol ayaklı bir oyuncu vardı. Çok sevdiğim bir oyuncuydu. Milli Takım’da da beraber oynardık. Fakat ben Ajax’ta oynadığım zaman oraya gittiğimizde tünelde maç başlamadan önce saha içinde hiç onu görmezdim, bakmazdım bile. Maç biterdi birbirimizi tebrik ederdik. Biz de oyuncularımızdan bunu rica ettik; hala yapanlar var bunu yapmamalarını istiyoruz. Maç bittikten sonra gitsinler tebrik etsinler birbirlerini. Mesela Fenerbahçe ile oynadığımız iki müsabakaya bakın; oradaki maçta sahaya çıktık, sahaya atılanlar, su şişeleri.. Ondan sonra bakın maç ne kadar gergin geçti. Buradaki maça bakın; sahamıza geldiler bizimkiler gitti onlara sarıldı. Olmaz bu.
İşte Hagi tam da bu kafadan... Ve Neeskens'e göre katı olmasında başka tarafları da var. Mesela Demirperde bloğunda yetişmesi, mesela şu resimdeki formayı giydiğinde Albay rütbesiyle top koşturması gibi... İstediği kadar İtalya, İspanya dolaşsın, istediği kadar Dünya Kupası görsün Bükreş'in ortamında mayalanan Hagi'nin değişmesi mümkün değil. Dolayısıyla günümüz futbolcularıyla hep sıkıntı yaşıyor. Geçmişte Hakan Yakın'la yaşamıştı, şimdi Misimovic'le. Yarın Ronaldinho gelse onunla da yaşar. Evet Hagi çok yetenekliydi ama onun için bir futbolcusunda aradığı öncelikli kriter yetenek değil: Aidiyet duygusu, sahiplenme ve çok çalışma.
Tüm buraya neden geldim... Bir başka açıklama yüzünden... Bugünkü City maçın öncesi Giggs neler demiş:
"Bu maçı kaybedersek 1 hafta evden çıkmam"
Misimovic neden şu an Galatasaray forması giymiyor bilmiyorum ama hocası Hagi değil de Giggs veya Neeskens de olsaydı onu sevmeyeceklerdi işte bundan eminim.
ALINTIDIR Petit'in Yeri adlı blog sitesinden.