Cevap: Gheorghe Hagi | Teknik Direktör

Sabri'nin orta alan da oynaması yanlış. Hiddink'de yanlış yapıyor. Bu demek değil ki Hiddink kötü hoca. Adam büyük bir hoca evet ama bu demek değildir ki hata yapamaz.

Hagi'yi destekliyorum elbette.

Ancak Adolf Hitler tarzı disiplin anlayışını değiştirmesi gerek.

Misimovic'in yanında Sarp-Barış gibi isimleri de kadro dışı bırakamıyorsan ben ne anladım bu işten?

Hiddink kıytırık bir hazırlık maçında büyük ihtimal oğuz çetinin tavsiyesiyle sabriyi ortasahada denedi.Zaten o maçta birçok oyuncu farklı mevkilerde oynadı.Haginin yaptığı hatalar o kadar çok olmaya başladı ki,td lik kapasitesini sorgulatmaya başladı.

Sabri'nin ortada oynamasına neden bu kadar itiraz ettiğinizi anlayamıyorum. Gayet verimli oynuyor iki üç senedir oynadığımız orta sahaya göre. Sabri'nin oynayacağı yerde Mustafa Sarp ve Yekta var ama ikisi de ısıran adamlar değil. Yekta en son o bölgede oynadı ve gayet verimsizdi. İkinci yarıda da hemen çıkardı Hagi onu.

Hagi'yi şu anda sadece Insua konusunda eleştirebilirsiniz onun dışında gayet olumlu bir kadro.

150 milyon tane hatasını sayın Hagi'nin. Kendi bakış açınızla tabii hepsi. Kimse birşey demez.

Saygı çerçevesinde tutarsanız işi.

Rijkaard'ı çok çok eleştirdim ama asla karakterine, teknik direktörlüğüne laf etmedim. Haddim değil çünkü. Edene ilk cevabı da ben verdim.

Hagi de en azından bu kadarını hak ediyor. Bir de objektif bakış açısını. Örneğin gençlere en çok fırsat veren hocamız Hagi son yıllarda. Örnek.

Size göre Sabri ortada oynayamaz. Yetenekleri kısıtlı, baskı yeyince top kaptırıypr, pas hatası yapıyor. Örnek.

Daha çok su kaldırır şu Hagi-Misimovic mevzusu... Gerçek sebebi RTE ile Büyükanıt'ın Dolmabahçe görüşmesi gibi saklanıyor. Kimi sakız diyor, kimi Trabzon deplasmanında mağlup olduktan sonra otobüste güldü... Neden ciddiyetsizlik olabilir ama sanki başka bir şey var.

Ben Hagi'yle Misimovic arasında yaşananları kuşak farkına bağlıyorum. Yazıyı yazmadan önce de aklıma Neeskens'in 28 Mayıs'da GS TV'ye verdiği röportajdan şu pasaj geldi:

Bir örnek vereyim, benim dönemimde Feyenoord’da oynayan sol ayaklı bir oyuncu vardı. Çok sevdiğim bir oyuncuydu. Milli Takım’da da beraber oynardık. Fakat ben Ajax’ta oynadığım zaman oraya gittiğimizde tünelde maç başlamadan önce saha içinde hiç onu görmezdim, bakmazdım bile. Maç biterdi birbirimizi tebrik ederdik. Biz de oyuncularımızdan bunu rica ettik; hala yapanlar var bunu yapmamalarını istiyoruz. Maç bittikten sonra gitsinler tebrik etsinler birbirlerini. Mesela Fenerbahçe ile oynadığımız iki müsabakaya bakın; oradaki maçta sahaya çıktık, sahaya atılanlar, su şişeleri.. Ondan sonra bakın maç ne kadar gergin geçti. Buradaki maça bakın; sahamıza geldiler bizimkiler gitti onlara sarıldı. Olmaz bu.

İşte Hagi tam da bu kafadan... Ve Neeskens'e göre katı olmasında başka tarafları da var. Mesela Demirperde bloğunda yetişmesi, mesela şu resimdeki formayı giydiğinde Albay rütbesiyle top koşturması gibi... İstediği kadar İtalya, İspanya dolaşsın, istediği kadar Dünya Kupası görsün Bükreş'in ortamında mayalanan Hagi'nin değişmesi mümkün değil. Dolayısıyla günümüz futbolcularıyla hep sıkıntı yaşıyor. Geçmişte Hakan Yakın'la yaşamıştı, şimdi Misimovic'le. Yarın Ronaldinho gelse onunla da yaşar. Evet Hagi çok yetenekliydi ama onun için bir futbolcusunda aradığı öncelikli kriter yetenek değil: Aidiyet duygusu, sahiplenme ve çok çalışma.

Tüm buraya neden geldim... Bir başka açıklama yüzünden... Bugünkü City maçın öncesi Giggs neler demiş:

"Bu maçı kaybedersek 1 hafta evden çıkmam"

Misimovic neden şu an Galatasaray forması giymiyor bilmiyorum ama hocası Hagi değil de Giggs veya Neeskens de olsaydı onu sevmeyeceklerdi işte bundan eminim.

ALINTIDIR Petit'in Yeri adlı blog sitesinden.

Hagi'ye desteğim her zaman sürecektir.

Ayrıca Anıl'ı ilk 11 başlatması alkışlık bir durum.

Ancak şu Sabri alışkanlığından vazgeçmesi lazım. Sabri asla orta sahanın göbeğinde oynayacak kapasitede bir oyuncu değil.

sevgim sonsuz ama baltanin oynamasi ve kazimin sag acik oynama olayi cok zedeliyor saygimi:)

Haftaya bucaya 4 atarız,her şey güllük gülistanlık olur yine.No problem.

Alın size BALTA alın size sabri alın size ZAPATA.Takım 1-0 geride 10 kişiyle savunma yapıyoruz,nasıl savunursunuz bu adamı? Rakip teknik direktör gelsin bu kadar kötü oynayamaz bu takım.

Beni mahcup etmedin, tesekkur eder sevgilerimi sunarim

Hagi gitsin yerine başkası gelsin,sabri gollük ortalar açar,ayhan xavi gibi oynamaya başlar,balta rakip takımın kanadını koridora çevirir,mustafa sarp her maç yıldız olur,zapatası panterleşir,uzaktan vurulan şutlar kaleyi tutar,duran top organizasyonları golle sonuçlanır değil mi ?

Hagi yenilgide doğrudan etken sayılmaz, bu maç için.Lakin bizi bu kısır orta sahada Misimovicsiz bıraktığı için 40 satır lazım.

Hagi Neill'dan misimoviç yaratmaya çalışarak bi halt olmadığını bir kez daha kanıtladı. Büyük futbolculardan büyük teknik direktörler çıkacak diye bir kaide yok. Forumdaki hagi hayranları onun futbolculuğu dönemini hatırlayarak kredi vermeye çalışıyor fakat durum bu kadar basit değil..

Hagi yenilgide doğrudan etken sayılmaz, bu maç için.Lakin bizi bu kısır orta sahada Misimovicsiz bıraktığı için 40 satır lazım.
Doğrudan etken olması için oyuna girip kendi kalesine gol falan mı atması lazım? Hakan baltayı oynatarak bal gibi direk etki ediyor işte.

Yok artık dalgaya mı sürmüşüm işi ben veya Hagi'yi mi küçültmüşüm o yazıyla ? Sırf efsane futbolcumuz diye b.k sürdürmeyenlere inat yazdım onu. Hagi'yi küçültmekle ne alakası var saçmalayın lütfen.

Olmuyor Hagi. Takımda organizasyon denen birşey yok. Kim nereye koşu yapacağını, nerde duracağını bilmiyor. Böyle başarılı olmamız mümkün değil. Aslantepe'de gazla mazla gidiyoruz ama o da bir gün yetmeyebilir.

Yok artık dalgaya mı sürmüşüm işi ben veya Hagi'yi mi küçültmüşüm o yazıyla ? Sırf efsane futbolcumuz diye b.k sürdürmeyenlere inat yazdım onu. Hagi'yi küçültmekle ne alakası var saçmalayın lütfen.

Kim bok surdurmuyor pardon? Kimsenin bilmedigi Misimovic olayi yuzunden adama catanlar, takima geleli 3 ay olmusken kovulsun defolsun diye aglayanlara karsi cikiyorsam kusura bakmayin. Oynattigi futbolu ve aldirdigi adamlari ben de begenmiyorum. Ama en azindan sezon sonuna kadar arkasinda durmak gibi bir gorevimiz var.

Geri
Üst Alt