Cevap: Gheorghe Hagi | Teknik Direktör

Yok artık dalgaya mı sürmüşüm işi ben veya Hagi'yi mi küçültmüşüm o yazıyla ? Sırf efsane futbolcumuz diye b.k sürdürmeyenlere inat yazdım onu. Hagi'yi küçültmekle ne alakası var saçmalayın lütfen.

Bir laf söyledin bari kıvırma, dürüst ol !

Neyin kıvırması Allah aşkına Ahmet ? Gene diyorum o lafı sırf efsane futbolcumuz diye laf attırmayanlara, b.k sürdürmeyenlere dedim. Alınan alınabilir, sorun yok. Yapabileceğim birşey de yok.

Kim bok surdurmuyor pardon? Kimsenin bilmedigi Misimovic olayi yuzunden adama catanlar, takima geleli 3 ay olmusken kovulsun defolsun diye aglayanlara karsi cikiyorsam kusura bakmayin. Oynattigi futbolu ve aldirdigi adamlari ben de begenmiyorum. Ama en azindan sezon sonuna kadar arkasinda durmak gibi bir gorevimiz var.

Ben Hagi geldiğinde sevinmiştim, çünkü gerçekten seviyordum Hagi'yi. Adam gibi adamdır, adaletlidir dedim, hiç değilse bile futbolcular Hagi gibi bir efsaneye saygı duyar oynarlar dedim. Ama Hagi geldi önce Misimovic'i kendi mevkisinde oynatmadı, sonra "oynamıyor, disiplinsiz" diye kadro dışı bıraktı, sonra bunun üstüne gerçekten oynamayanları her maç 11'de başlatmaya devam etti. Üstüne haklıymış gibi hep üste çıkmaya çalıştı Misimovic olayıyla ilgili. Bir de "kariyeri beni ilgilendirmez" gibi bir cümle kurdu, iyice delirdim ben. Ben çok takarım bu tür haksızlıklara elimde değil. İsterse en sevdiğim yapsın ona da karşı olurum. Belki yukarıda söylediğim söylem fazla ağır oldu ama onu da kimlere yönelik dediğimi söyledim zaten...

Kim bok surdurmuyor pardon? Kimsenin bilmedigi Misimovic olayi yuzunden adama catanlar, takima geleli 3 ay olmusken kovulsun defolsun diye aglayanlara karsi cikiyorsam kusura bakmayin. Oynattigi futbolu ve aldirdigi adamlari ben de begenmiyorum. Ama en azindan sezon sonuna kadar arkasinda durmak gibi bir gorevimiz var.

Kimse bilmiyor Misimovic de bilmiyor.

Buna inananlar lobotomi yaptirsin.

O zaman açıklasın kardeşim.Resmi sitedeki açıklamayı öne sürerek,konu kapandı demesin her defasında.

Buna inananlar lobotomi yaptirsin.

Hagi kendi dedi bunu Hayri ben demedim. Bu kadar kariyerli ve kariyerinde bir kere bile disiplinle ilgili bir vukuatı bulunmayan, ayrıca bu kadar da maliyetli bir adamı bu gibi sebeplerle kadro dışı bırakamazsın, hakkın yok buna. Eğer bıraktıysan mantıklı bir sebebi olmalı. Ama Hagi hep geçiştiriyor bu konuyu. Resmi sitede açıkladık diyor, resmi sitede de "disiplinsiz ve istenilen performans vermediğinden" için kadro dışı kaldığı yazıyor. Eğer mantıklı sebebi olsaydı zaten başta açıklamaz mıydı ? Veya Hagi aptal mı ki niye açıklamasın ve her defasında geçiştirsin bu konuyu...

Hagi kendi dedi bunu Hayri ben demedim. Bu kadar kariyerli ve kariyerinde bir kere bile disiplinle ilgili bir vukuatı bulunmayan, ayrıca bu kadar da maliyetli bir adamı bu gibi sebeplerle kadro dışı bırakamazsın, hakkın yok buna. Eğer bıraktıysan mantıklı bir sebebi olmalı. Ama Hagi hep geçiştiriyor bu konuyu. Resmi sitede açıkladık diyor, resmi sitede de "disiplinsiz ve istenilen performans vermediğinden" için kadro dışı kaldığı yazıyor. Eğer mantıklı sebebi olsaydı zaten başta açıklamaz mıydı ? Veya Hagi aptal mı ki niye açıklamasın ve her defasında geçiştirsin bu konuyu...

Disiplinle ilgili vukuati yok diyerek bizi kandirma. Bosna milli takimini birbirine katti adam.

Hagi öyle bir idman yaptır öyle kan kustur ki bizim oyunculara sene sonunda senin yerine gelen adam biraz gülünce tanrı bu deyip tapsınlar. Rijkaard ı mumla aradıklarına eminim. Bu takımın bekaası için ne olur 3 saat idman yaptır şu takıma hagi. Aşağıla hakaret et hor gör futbolcuları ki akılları başlarına gelir belki

Macı 30. dakika'dan sonra izleyemedim. Kim girdi kim cıktı? Sarp girdi mi? Baya da istekliydi takım o zamana kadar. Böyle bitecegine ihtimal vermiyodum. Ilk yarıdaki istek ve baskı devam ettiyse bütün mac, yazık olmus.

horozlar gibi koşuşuyor takım sahada.

ben bu yönetime güvenmiyorum ki Hagi ye güveneyim, destekleyim. Şimdi hagi ye güvensem, bu yönetim yine kendini kurtarmak için tutar 3 maç sonra bilemedin sene sonu Hagi yi yollarlar başkasını getirir, ben güvendiğimle kalırım. Artık Galatasaray hakkında olumlu-olumsuz bir yorum bile yazasım gelmiyor, öyle izliyorum, heycanlanmıyorum bile artık, Mustafa Sarp, Hakan Balta nın saçmalıklarını bile tepkisiz bi şekilde izliyorum. Nasıl olsa bu adamlar takımda kalıyor, oynamaya devam ediyor.

Aynı tas aynı hamam..

Macı 30. dakika'dan sonra izleyemedim. Kim girdi kim cıktı? Sarp girdi mi? Baya da istekliydi takım o zamana kadar. Böyle bitecegine ihtimal vermiyodum. Ilk yarıdaki istek ve baskı devam ettiyse bütün mac, yazık olmus.
5 dakika da gol yememize rağmen 90 dakika boyunca 10 kişiyle defans yaptık.Penaltı noktasında 2 kişinin aynı anda olduğunu 1 kez bile görmedim.Yeterli mi?

Durum sırf Hagi'lik veya TD'lük değil. Yönetim sallantıda, futbolcular ligin bittiğini çoktan biliyor. Futbolcular da, kendini çok vermiyor ve orta da vurdum mu yumruğunu ses çıkaracak bir yönetim olmadığı için pek sallamıyorlar. Hagi bunları dövsede, oynayacakları maksimum budur. Ha Rijkaard olsaydı, biraz daha fazla gol atardık ona eminim. Ama Rijkaard ile de 2-3 puan fazlasını alırdık en fazla. Belki de daha azını, bilemeyiz. Ama sorun tamamen kulübün tamamında. Hani diyoruz ya, yönetim-futbolcu-taraftar, hepsinde sorun var.

Adnan Polat saolsun, öyle bir hale soktu ki takımı, bunun mesajı bize Temmuz ayında, Haldun Üstünel'in nedensiz istifasından verilmişti. Ama bizler o zamanlar, nasıl olsa Keita satıldı, yerine Robben kalitesinde bir adam gelir diye hayallerde beklerken, durumlar daha da kötüye gitti. Göstermelik Misimovic ve İnsua aldılar, sırf taraftar sussun diye son gün, bulunabilecek en iyi oyuncular. Sonra Misimovic 1-2 maçta bekleneni veremedi ki; gayet doğal adamın masrafı çok diye, birde leasing denen dümen bir yolla alındığı için, Hagi'yi kukla yapıp kadro dışı bıraktılar. Hagi'nin tek hatası bu konu da, yönetime maşalık etmesidir.

Adnan Polat masaya yumruğunu vurup, görevimin başında kesin ve kesin duracağım diye mesaj vermezse veya, ben istifa ediyorum demezse, bu takım hep 1 hafta galibiyet, 1 hafta mağlubiyet devam edecektir. Yani önümüzde ki, sezon iyi kadro kurulursa da bu olay devam edecektir. Çünkü oyuncuların sallayacağı bir birey olmayacak. Aman nasıl olsa hepsi gidici, biz paramıza, eğlencemize bakalım olacak. O yüzden Adnan Polat, bu olayın kilit noktasıdır. Bir hamle yapması gerekiyor artık, ya istifa edecek, ya da ben sonuna kadar görevin başında kalacağım diyip masaya yumruk vuracak. Ama öyle içten pazarlıklı değil. Direk ciddi bir şekilde.

Ama işin acı tarafı, Galatasaray karanlık bir dönem de ve bu dönem gerçekten uzun sürecek.

Hagi "takımın oturması için 6 aya ihtiyaç var" demiş. Benim anladığım kadarıyla tüm takımda kıl dönmesi var galiba..

Geri
Üst Alt