Cevap: Gheorghe Hagi | Teknik Direktör
Durum sırf Hagi'lik veya TD'lük değil. Yönetim sallantıda, futbolcular ligin bittiğini çoktan biliyor. Futbolcular da, kendini çok vermiyor ve orta da vurdum mu yumruğunu ses çıkaracak bir yönetim olmadığı için pek sallamıyorlar. Hagi bunları dövsede, oynayacakları maksimum budur. Ha Rijkaard olsaydı, biraz daha fazla gol atardık ona eminim. Ama Rijkaard ile de 2-3 puan fazlasını alırdık en fazla. Belki de daha azını, bilemeyiz. Ama sorun tamamen kulübün tamamında. Hani diyoruz ya, yönetim-futbolcu-taraftar, hepsinde sorun var.
Adnan Polat saolsun, öyle bir hale soktu ki takımı, bunun mesajı bize Temmuz ayında, Haldun Üstünel'in nedensiz istifasından verilmişti. Ama bizler o zamanlar, nasıl olsa Keita satıldı, yerine Robben kalitesinde bir adam gelir diye hayallerde beklerken, durumlar daha da kötüye gitti. Göstermelik Misimovic ve İnsua aldılar, sırf taraftar sussun diye son gün, bulunabilecek en iyi oyuncular. Sonra Misimovic 1-2 maçta bekleneni veremedi ki; gayet doğal adamın masrafı çok diye, birde leasing denen dümen bir yolla alındığı için, Hagi'yi kukla yapıp kadro dışı bıraktılar. Hagi'nin tek hatası bu konu da, yönetime maşalık etmesidir.
Adnan Polat masaya yumruğunu vurup, görevimin başında kesin ve kesin duracağım diye mesaj vermezse veya, ben istifa ediyorum demezse, bu takım hep 1 hafta galibiyet, 1 hafta mağlubiyet devam edecektir. Yani önümüzde ki, sezon iyi kadro kurulursa da bu olay devam edecektir. Çünkü oyuncuların sallayacağı bir birey olmayacak. Aman nasıl olsa hepsi gidici, biz paramıza, eğlencemize bakalım olacak. O yüzden Adnan Polat, bu olayın kilit noktasıdır. Bir hamle yapması gerekiyor artık, ya istifa edecek, ya da ben sonuna kadar görevin başında kalacağım diyip masaya yumruk vuracak. Ama öyle içten pazarlıklı değil. Direk ciddi bir şekilde.
Ama işin acı tarafı, Galatasaray karanlık bir dönem de ve bu dönem gerçekten uzun sürecek.