Cevap: Gheorghe Hagi | Teknik Direktör
Bak kardeşim kusura bakma yaşını bilmiyorum büyük isen affola. Ben Hagi den umutlu değilim güvenmiyorum. Güvenmeme nedenlerimde şunlar.
1-) Zapata'ya onay vermiş olması bile felaket. Adam kaç aydır top oynamadı. Biz Zapata'yı uzun vaade de yararlanırız diye almadık.
Haginin Zapata konusundaki tavrı cok dogruydu. Neden?
Udinenseli Handanovic ve AZ Alkmaarlı Romeroyu talep etti ilk olarak. Hali ile degerinin cok üzerinde, yani astronomik bir teklif gelmedik sürece, hic bir akıllı kulüp yönetimi as kalecisini devre arasında baska bir kulübe verip takımının o sezondaki akibetini riske sokmaz. Bunu yapsa yapsa bizimkiler yapar
Eldekiler Aykut ve Ufuk gibi kaleci sıfatını kattiyen haketmeyen iki kaleci lisanslı futbolcu. Haginin birseyler üretmesi lazımdı. Aksi taktirde kupada elden gidicekti. Zira Aykutun iki sezon evvel Sivas kurasıda takımı nasıl Türkiye kupasından ettigini hepimiz hatırlıyoruz. Hagi'de son care serbest kalmıs eski oyuncusunu talep etmek zorunda kaldı.
Gecmisine bakarsak kagıt üzerinde mantıklı bir transfer gibi geliyo. Sonucta bu adam Romanya liginde iki sefer ünvan sahibi olmus bir kaleci, e sampiyonlar ligi tecrübeside var. En önemliside zaten kayıp gitmis bir sezon icin riski minimum bir transfer. Tutmazsa sezon sonu sakin kafa ve daha elverisli imkanlarla bir transfer yapılır.
2. yarı için aldık. Hazır bi kaleci almalıydık. Ben şu anda Aykut'un oynamasını istiyorum.
Aykut kendini ve gercekte ne oldugunu bir cok kez kanıtladı. Bu konuya girmem bile.
2-)Israrla Hakan Balta'yı oynatması. 5 yabancı ile çıktığımız maçlarda bile Hakan Balta oynuyor. Tamam Insua yeterli değil ama Hakan yetersiz bile değil. Oynadığı her maç o kanat aksıyor. Ne hucum ne defans. Bu sene yedirdiği gollerin haddi hesabı yok.
O konuda bisey diyemem, cünkü bende elestiriyorum Hagiyi. Cagların gelisiyle birlikte bu konununda rafa kalkacagı maglum. Caglar hazır oldugu zaman Haginin istisnasız beki Caglara emanet ettigini izledik gördük.
3-)Cana-Neill değişikliği. Neill o tempoyu kaldıramaz. Tamam iyi top çıkarıyor ama dişli bi takıma karşı oynadığında kaldıramıyor o mevkiyi. O mevkinin rakibi ısırması lazım. Cana'da stoperde tehlikeli.
Adnan Polatta söyledi, "Hagi defansif bir orta saha istedi" diye. Benim duyumlarıma göre Mavuba ve Alou Diarra ikilisinden birini istemis. Bu oyuncuyu yetistiremediklerini Adnan Polat bizzar kendi söyledi. Yani Hagi bos topcular talep etmiyor. Düsünün ki Culio ve Stancu gibi adamlar Haginin 2. ve 3. alternatifleriydi. Daha ne istiyosunuz anlamıyorum ki
Cana yaratıcılık acısından orta sahada kesinlikle yetersiz. Teknik olarak Servetin yanına fazla olan bir adamı orta sahaya kaydırıp Lorik Cananın fizik gücünden yararlanması gayet normal. Sene sonu istedigi bir defansif orta saha oyuncusu ile bu dizilisi mutlaka düzene sokacaktır.
4-)Sabri'yi orta sahada oynatması. Sadece koşuyor diye bi adam oyun kurucu rolünde oynatılmaz. 10 metre önüne pas atamıyor şut atamıyor ara pası atamıyor. yapamıyor da yapamıyor. Onu orta sahaya çekince yerine geçen Serkan Kurtuluş Zaten evlere şenlik.
Ne kadar savunsalarda Serkanın Galatasarayın beki olmayacagını elli sefer yazdım burada.
Neillı orta alanda yaratıcılık yoklugundan oynatıyo. Normalde Neill yası itibariyle tek basına o tempoyu kaldıramazdı. Elinde Kalli ve Skibbe döneminde saha basmadık yer bırakmayan eski Barısta yok. Sabri yetersizde olsa tempolu futboluyla orta sahaya dinamizm kazandırıyo. Yoksa bek icin Sabri'de eksik bir oyuncu. Sabrinin en fazla mükemmel bir yedek olması gerekirdi normal sartlarda, fakat kadro tastikli bir enkaz. An itibari ile yapacak fazla birsey yok.
5-) Hazırlık maçlarında bile oynatmadı Anıl'ı ama gitti tam seri yakalayalım üst sıralara çıkalım dediğimiz maçta ilk 11 de başlattı. Bu çocuk kaldıramaz daha o yükü. Hatırlarsanız CaferCan'ı da böyle bi maçta oynatmıştı bi daha da görememiştik. Bu da aynısı olmaz inş.
Genc oyuncu mevzularına fazla girmeyi sevmiyorum. Bremen'den aldıgımız Alparslanı oynatmıyo diye o kadar saymıstım Skibbeye, simdi ne oldugu ortada. Eger Hagi ve Tugay Anılı hazır görmüsse demek ki hazırdır. Sonucta Cafercanı takımdan gönderen Eric Gerets idi. Bende iste bu yüzden Hagiye tolerans gösterin diyorum. Hagiyi o dönem rahat bıraksalardı, belki de ertesi sezon Cafercanı Ugur ve Arda gibi yıldız yapardı.
6-) Transferlerde ihtiyacımız olan mevkilere adam alınmadı. Forvetim yok forvet transfer etcez dedi kaç kere. 5 küsür milyona Stancu alındı ama forvet değil. Baros yarın sakatlansa yine forvetsiz çıkcaz maçlara. Kazım Kewell forvet oynar diyceksin ama olmuyor işte 2 senedir görüyoruz bunu.
Burada Haginin bir santrafor istedigini biliyoruz en azından. Bence Barosun daha iyisi olan Mutu gelicekti, kulübü sorun cıkarttı. Kaleci konusunda dedigim gibi, bu durumda olan bir Galatasaraya cokta iyi oyuncular, hele ki devre arasında hic gelmez.
Konu yine aynı yere geliyo. Hagiye yaz sezonunda kendi takımını kurması icin zaman verilmeli. Hagiyi seviyorum diyosun, ama Hagiyi sevmek onu her sartta kabul etmektir. Hagi basarısız olacagını hisettigi an kendi cekip gider zaten. Kimseye laf bırakmaz.
7-) Yekta'nın Hagi'nin isteğiyle alındığını düşünmüyorum ama Hagi alın demiş ise ve kanatta oynatcak ise buda başlı başına hatadır. O kadar para verildi. Yine Ayhan'a muhtaç olcak bu takım demektir.
Yektayı ben sıkca izledigimi söyleyemem. Ama suan icin sergiledigi pasif futbol vasatın altında. Eksiklerin dönmesiyle birlikte kendi mevkisine monte edileceginden eminim.

Misi olayının iç yüzünü bilmiyoruz ama açıklandığı gibi disiplinsiz hareketler sonucu ise gerçekten skandal bi karar buda.
Zamanında benzer bir skandala disiplinini öne sürerek Feldkamp imza atmıstı. Yine Bosnak bir oyuncu Bolicti. O sezon ve akabetinde Galatasarayın geldigi yer bellidir. Haklı veya haksız, bu konuda tek yapabilecegim fikir üretmek olur. Hagiye güveniyorum.
Aklıma bu saatte gelenler bunlar. Ben Hagi'yi çok severim inş başarılı olur ben bu sözlerimi yutarım yanılmışım derim.
Ama hiç ışık görmüyorum ben.
Sözlerini yutma, destegini ver ve Haginin gelecek sezon takımı nerelere getirecegini izleyip görelim. Bu Haginin kariyerine devam veya tamam deme periyodudur. Bu zamanda yanında olmayacaksak ... kadar yolumuz var.
Bir daha ki yazımda bende neden Hagiye güvendigimi teker teker yazıcam. Hemde futbolculugunun f sini karıstırmadan.