Cevap: Gheorghe Hagi | Teknik Direktör

Rijkaard dönemi bundan nasıl kötüydü ki??? Rijkaard ligin daha yarısında, şampiyonluğa veda fln etmemişti. Ligin ikinci yarısında Mart ayına kadar da, liderdik geçen sene. Bu sene Rijkaard'ın enkazı lafını geçin, Rijkaard enkaz bırakmadı, enkazı yaratan Adnan Polat'dır. Hadi şimdi Hagi'nin elinden, Baros-Arda-Cana'yı alsın, yerlerine ikinci ligden bir forvet, Fenerbahçe'den Selçuk, yine ikinci ligden sakat bir sol bek alıp versinler, bakalım Hagi ne yapacak? Hagi'ye verilen transfer bütçesi Rijkaard'a gerekli olan zamanda verilmedi.

Adnan Polat işi şova döküp Elano'yu elde tuttu, Keita'yı ve Mehmet'i sattı derken, takımın içine etti. Burda suçlular teknik direktörler değil. Ama Rijkaard zamanı en kötü zamandır derseniz, bende derim ki, Hagi zamanı da, 105 yıllık tarihin en kötü zamanıdır. Ligin bitmesine 15 hafta kala 10 mağlubiyet alıyorsan, bu Rijkaard'ın suçu değil heralde, hem Hagi bu kadroyu uçururum diye konuşuyordu, hani motor arıza mı yaptı? Biz bundan 5 ay önce de, dedik. Hagi değil 10 tane Mourinho bile gelse bu takımdan 1 gr. birşey olmaz. Çünkü bunun sadece adı takım. İçindekilerin %95'i boş, futbolculukla alakası olmayan adamlar, bir o kadarı da sakat ve yaşlı. Takımda maç kurtaracak adam yok, ama hala teknik direktörler, Hagi suçlu, Rijkaard suçlu olayını aşmamız lazım.

Suçlu arıyorsanız, hergün televizyonlara çıkıp, kendi ticari geleceğini düşünüp, bazı kişilere sırnaşan Adnan Polat'dır.

Edit: Yeni gördüm, Ahmet; Bordeaux maçında Lincoln nasıl etkisizdi? Deplasmandan bahsediyorsan tamam ama ASY'de etkisizdi dersen ayıp olur. :)

Rijkaard döneminde bence de daha kötüydük. Daha önce 50 sefer de yazdım nedenlerini. En önemli sebep Rijkaard'ın aynı kadroyu 50 kez sahaya sürüp farklı sonuçlar beklemesiydi. Hagi çözüm üretmeye çalışıyor. Bamı sürekli oynatmaktansa Sabri-Hakan-Neill'i denedi orada. Hepsi de bamdan iyiydi.

Yazmaktan sıkıldım ama benim nedenim bu.

Rijkaard döneminde bence de daha kötüydük. Daha önce 50 sefer de yazdım nedenlerini. En önemli sebep Rijkaard'ın aynı kadroyu 50 kez sahaya sürüp farklı sonuçlar beklemesiydi. Hagi çözüm üretmeye çalışıyor. Bamı sürekli oynatmaktansa Sabri-Hakan-Neill'i denedi orada. Hepsi de bamdan iyiydi.

Yazmaktan sıkıldım ama benim nedenim bu.

Şu Hakan Balta ve Ayhan'ı da oynatmayı kesse senle aynı düşüncem ama Insua inadı yüzünden Balta gibi koşmayı bile bilmeyen bi adamı izliyoruz.

Hagi her hafta farklı şeyler deniyorda ne oluyor? Daha kötü sonuçlar çıkıyor ortaya. Hem gol atamıyorsun, hemde bir gram futbol adına bir oyun oynamıyorsun. Rijkaard zamanı da iyi değildi tamam ama; yenildiğin maçta bile 1 golün garantiydi, maçta sürekli heyecan vardı, ama futbol adına yine birşey pek yoktu. En azından kaleye gidebiliyorduk o maçta. Ayrıca Rijkaard'ın elinde Cana-Neill yoktu. Neill'i keşfedene kadar zaten yarıştan koptuk 1.5 ay içinde. Ondan sonra Keita ve Mehmet'in gitmesiyle BAM'ı oynatmayıp da, kimi oynatacaktı ki? Cana ve Neill diyeceksin ama, Misimovic İnsua gibi gereksiz iki transfer geldi hemde orta saha SOS verirken. Gereksiz dememin nedeni, Rijkaard'ın istediği oyuncular değildi. Tercümelerde yapılan dümenler, adam oyuncu istemedi mi sizce orta alana? İstemedi diyen kendini kandırır. Aynı şeyler Hagi'ye de yapılacak, şuan popo korkusundan biraz para saçıp, Hagi'nin her istediğini aldılar ki, yine Kazım'ı yabancı transfer diye yutturdular ses çıkarmadık.

Ayrıca Sabri'nin sağ açıkta oynatılması kadar da, gereksiz bir hamle yok. Sabri yavaş yavaş yine 2009 Mart öncesi taraftar küslüğüne-düşmanlığına doğru çekiliyor bu hamle ile, kimin yüzünden Hagi. Ama Hagi'ninde suçu yok. Adamın elinde vasat vasat sağ açıklar var, o da çağresiz Sabri'yi oynatıyor.

rijkaard dönemi 2 ye ayrılır

k.ö ve k.s

keitadan önce keitadan sonra keita takımda olsaydı bu sene hala potada olurduk 10 futbolcudan daha fazlasıydı bu adam ben bunu içerde 3-0 agücünü yediğimiz maçta kendi gözlerimle gördüm maçtan sonra arkadaşlarıma dedim keitaya agücü forması giydirseydik bu maçı onlar 3-0 alır diye

tek başına aldığı rahat 7-8 maç sayarım geçen sene ki çoğuda bu sene rezalet olan iç saha performansı en fazla 5 mağlubiyetimiz olurdu bu sezon işte hesap edin

Edit: Yeni gördüm, Ahmet; Bordeaux maçında Lincoln nasıl etkisizdi? Deplasmandan bahsediyorsan tamam ama ASY'de etkisizdi dersen ayıp olur. :)

Lincoln'e gelene kadar Arda-Kewell vardı ön tarafta. Ortada Barış-Ayhan. Sonra Baros-Lincoln derim. Hani Lincolnsüz pozisyona giremiyorduk falan denilmiş onun için örnek verdim. Sabri'nin golünü de unutmayalım, analım:tiphat:

Lincoln'e gelene kadar Arda-Kewell vardı ön tarafta. Ortada Barış-Ayhan. Sonra Baros-Lincoln derim. Hani Lincolnsüz pozisyona giremiyorduk falan denilmiş onun için örnek verdim. Sabri'nin golünü de unutmayalım, analım:tiphat:

Ama o maç bence Lincoln çok iyiydi en iyilerdendi hatta.

Lincoln'süz maç kazanamıyorduk kesinlikle doğru bu. Skibbe zamanında o zaman hatta forumda Lincoln düşmanları saçma sapan argümanlarla savunmaya çalışıyorlardı.

İşin komik tarafı, aynı adamlar Arda'sız maç kazanamıyoruz diye yaygaralar koparıp ne kadar ikiyüzlü olduklarını cümle aleme göstermişlerdir. İsim vermeyeceğim ama onlar kendilerini çok iyi biliyor. Lincoln zamanında tam ters düşünürken, konu Arda olunca Arda'sız galibiyetgimiz yok vs. vs. konuşup duruyorlardı.

Ayrıca şu Skibbe aşkı devam edenlere hala hayret ediyorum. Arkadaşım gidin Steaua Bucharest maçını izleyin ondan sonra hala Skibbe diyorsanız gidin curling izleyin bırakın futbol izlemeyi.

Bordeaux maçında etkisiz olan Lincoln her zaman olduğu gibi asistini yapmıştır Ardaya. Hamburg maçında Baros'un attığı golde de Lincoln çapraz koşu yaparak Hamburg defansını bozmuş Baros rahat rahat golü bırakmıştır Hamburg kalesine.

Lincoln'süz maç kazanamıyorduk kesinlikle doğru bu. Skibbe zamanında o zaman hatta forumda Lincoln düşmanları saçma sapan argümanlarla savunmaya çalışıyorlardı.

İşin komik tarafı, aynı adamlar Arda'sız maç kazanamıyoruz diye yaygaralar koparıp ne kadar ikiyüzlü olduklarını cümle aleme göstermişlerdir. İsim vermeyeceğim ama onlar kendilerini çok iyi biliyor. Lincoln zamanında tam ters düşünürken, konu Arda olunca Arda'sız galibiyetgimiz yok vs. vs. konuşup duruyorlardı.

Ayrıca şu Skibbe aşkı devam edenlere hala hayret ediyorum. Arkadaşım gidin Steaua Bucharest maçını izleyin ondan sonra hala Skibbe diyorsanız gidin curling izleyin bırakın futbol izlemeyi.

Bordeaux maçında etkisiz olan Lincoln her zaman olduğu gibi asistini yapmıştır Ardaya. Hamburg maçında Baros'un attığı golde de Lincoln çapraz koşu yaparak Hamburg defansını bozmuş Baros rahat rahat golü bırakmıştır Hamburg kalesine.

Kardeşim Steaua maçında haklısın 5 stoperle çıkmıştık maça. Ama bence Skibbe çok güzel futbol oynatıyordu. Zevk alıyoruduk 4-1 bitiyordu genelde maçlarımız. Oysa ben Hagi'nin takımını izlemekten en ufak keyif almıyorum sinir olarak izliyorum Sabri'yi orta saha da Balta'yı 11 de kalede o Zapata'yı görünce.

Hagi her hafta farklı şeyler deniyorda ne oluyor? Daha kötü sonuçlar çıkıyor ortaya. Hem gol atamıyorsun, hemde bir gram futbol adına bir oyun oynamıyorsun. Rijkaard zamanı da iyi değildi tamam ama; yenildiğin maçta bile 1 golün garantiydi, maçta sürekli heyecan vardı, ama futbol adına yine birşey pek yoktu. En azından kaleye gidebiliyorduk o maçta. Ayrıca Rijkaard'ın elinde Cana-Neill yoktu. Neill'i keşfedene kadar zaten yarıştan koptuk 1.5 ay içinde. Ondan sonra Keita ve Mehmet'in gitmesiyle BAM'ı oynatmayıp da, kimi oynatacaktı ki? Cana ve Neill diyeceksin ama, Misimovic İnsua gibi gereksiz iki transfer geldi hemde orta saha SOS verirken. Gereksiz dememin nedeni, Rijkaard'ın istediği oyuncular değildi. Tercümelerde yapılan dümenler, adam oyuncu istemedi mi sizce orta alana? İstemedi diyen kendini kandırır. Aynı şeyler Hagi'ye de yapılacak, şuan popo korkusundan biraz para saçıp, Hagi'nin her istediğini aldılar ki, yine Kazım'ı yabancı transfer diye yutturdular ses çıkarmadık.

Ayrıca Sabri'nin sağ açıkta oynatılması kadar da, gereksiz bir hamle yok. Sabri yavaş yavaş yine 2009 Mart öncesi taraftar küslüğüne-düşmanlığına doğru çekiliyor bu hamle ile, kimin yüzünden Hagi. Ama Hagi'ninde suçu yok. Adamın elinde vasat vasat sağ açıklar var, o da çağresiz Sabri'yi oynatıyor.

Çok basit. Keita-Arda ve Baros. Rijkaard'ın elinde bu adamlar varken iyiydik. Baros gitti sarsıldık. Arda da gitti galibiyet alamadık. Hagi de bu adamların hiçbirini kullanamadı. Tek fark bu, demişsin ya bir golümüz vardı falan diye. İşte bu adamlar o gol de.

Senden bağımsız Sercan;

Bazıları sesini kessin anladı o kim olduğunu. Adamı perdelemiş... Tüm maç ortalıklarda gezin sonra adamı engelledin diye maçın yıldızı mı seçeceğim?

Ayrıca Lincoln'ün o takımın çok önemli bir parçası olduğunu hiç inkar etmedim. Beyin kıvrımlarından elektrik geçsin biraz. Futbolculuğuyla ilgili bir prolemim yok. İyi oynadığı her dönem de hakkını verdim.

Benim problemim başka yönleriyleydi, zaten şu anda brezilyada olmasının sebebi de o.

Şimdi harbi kes bulaşma.

Evet beyler teklifimde ciddiyim bazılarımız futbolu bıraksın curling'e başlasın. Çünkü savunma yapacam diye daha da batıyorlar. Galatasaray tekrardan başarılı zamanlarına döndüğünde uyandırırız o arkadaşları. Bunu bütün samimiyetimle söylüyorum.

Hagi'nin elinde de, Misimovic-Stancu-Baros-Culio-Kazım var. Hemen hemen, o üçlüyle aynı oranda kalite olarak. Misimovic'i maşa olup kesmeseydi takımdan mesela, ben Hagi'ye sırf bu olaydan kızıyorum. Elinde Avrupa'nın sayılı asistçilerinden biri var ama, oynatmıyorsun.

Baros'tan en fazla yararlanan adam Skibbe'di. 5. olan takımda Baros gol kralı olmuştur. Rijkaard ne kadar yaralandı Baros'tan sanki. Hagi'nin elindeki forvet zenginliği Rijkaard'da yoktu bir kere. Serdar Özkan'la oynamak zorunda bırakıldı Rijkaard. Bütün bunlara rağmen forvetsiz Athletico Madrid'e kafa tutan Rijkaard'ın Galatasaray'ıdır.

Arkadaşlar, ikili tartışma ve atışmalara da girmeyelim, sonra uzayıp hakaret boyutuna ulaşıyor.

Rijkaard Rijkaard, Barcelona, total futbol dediniz, sonuc ortada. Bize 5 attı, kesin iyi hocadır, Almandır, disiplinlidir, Skibbe dediniz, 2002'den sonraki en iyi kadro girdigi her alanda sıfır cekti.

Simdi bırakında bide Hagi hünerlerini denesin, bakalım oluyomuymus yoksa olmuyomuymus.

Gittigi her Kulüpten kovulan, Vizyonu SIFIR olan, Galatasaray'daki Teknik Direktörlük kariyeri rezaletlerle dolu olan Kisiyi neden nicin, hangi sebeple savunursun ve sabir gösterilmesini istersin.Futbolculugunu bana anlatma, iyi kötü bizde izledik futbolculugunu.

Hagi'nin elinde de, Misimovic-Stancu-Baros-Culio-Kazım var. Hemen hemen, o üçlüyle aynı oranda kalite olarak. Misimovic'i maşa olup kesmeseydi takımdan mesela, ben Hagi'ye sırf bu olaydan kızıyorum. Elinde Avrupa'nın sayılı asistçilerinden biri var ama, oynatmıyorsun.

Misi konusunda yorum yapmam, içeriğini bilmiyorum. Baros hep sakattı. Culio-Kazım-Stancu yeni geldi. Bi dur Sercan:)

Birkaç dakika sakinleyin derim ben.

Sukûnetle devam edersiniz umarım...

Hagi giderse kimse gelmesin nasılsa kovuyoruz. Adnan Sezgin yönetiversin 2012 'ye kadar.

Beyler bakın, ben ya kendimi anlatamıyorum yada siz anlamak istemiyosunuz. Hepinize cevap vermeye kalksam parmaklarıma felc girer :)

Evvela sunu idrak edelim, Galatasaray Hagi önderligindede olsa mükemmele yakın bir takım olarak basarıdan basarıya kostu.

Peki Hagi hoca olarak ne yaptı ve bunun takım üzerindeki akibeti ne oldu? Kısaca yazayım:

Kendigini begenmis, takımı kendine muhtac sanan gereksiz oyuncuları kenara cekti. Bireysel ayaklardan ziyade toplu halde futbol oynamayı ögretti tekrardan. Takım bir karakter, disiplin ve oyun anlayısına sahip oldu. Bahsettigim takım Terimin iki pas üst üste yapamayan beceriksiz facia Galatasarayıdır. Hagi o zaman bir devrime gitmistir ve bunun meyvelerinin devamını Galatasaray bir sezon sonra rekor puanla lig sampiyonu olarak almıstır. O sezon eksikleri olsada müthis bir takım vardı ve bu takım eksiklerini takım oldugundan ötürü bir kac mac haricinde hic hissettirmedi. Takım takım takım.

Geretsin eksik futbolcu tanımı ve o zaman ki ekonomik sıkıntılarla sampiyonlugun ertesi sezonu yine bir kaos ortamı olustu. Feldkamp, Haginin bıraktıgı yerden bir takım kurmaya calısırken fazla calısmaya, mesaiye ve yorgunluga gelemeyen takım agaları tarafından postalandı.

Sonra Skibbe geldi. Müthis bir baslangıcla S.Ligi eleme turunun ilk karsılasmasında "Ali Sami Yen" stadında Setaua'nın karsısına 5 defans adamıyla cıktı :) Sonraları elindeki kadronun ne denli kaliteli oldugunu anlasada is isten gecmisti. Skibbenin takım üzerinde hic bir etkisi olmadıgı gibi bu takıma hic birsey ögretemedide. Onun icin kimse Skibbe demesin. Galatasaray o sezon bir kac kaliteli ayagın ve Kalli'den kalma oyun disiplininin verdigi gücle Avrupa'da iyi isler yaptı.

Rijkaard geldi, 4-3-3 yaygarası basladı. Kısaca sunu diyeyim, Keita gittikten sonra Rijkaardın o total futbol oynayan takımı bir anda bir Anadolu takımından farksız oldu, hatta daha beter. Kısaca sapka düstü kel göründü. Halbuki total futbolun bireylere bakmaması lazımdı degil mi?

Sonuc olarak Galatasaray son senelerde bir kac oyuncunun ayagına bakmaya mahkum edildi. Basarının bir türlü gelmemeside bu yüzden, yani bir takım olamamaktan. Bu düzenle ve yeni bir hocayla bakarsınız gelecek sezon sampiyon olunabilir. Ama sonrası yine kayıp, yine karanlık. Iste ben bu yüzden yeni bir devrimin tohumlarını atan teknik direktör Haginin sonuna kadar arkasında olucam.

Geri
Üst Alt