- 6 Aralık 2009
- 14.446
- 818
- 1.738
Cevap: Gheorghe Hagi | Teknik Direktör
Geçen sene çok çok daha iyiydik. Millet geçen seneyi eleştirir sürekli ama son 3 sezonun en iyi performansını sergileyip, üçüncü olduk. Son 3-5 hafta kala CL umudumuzu kaybettik. En azından pozitif futbol oynuyorduk, maçlar bu kadar sıkıcı geçmiyordu. Eleştirilerimiz Mustafa Sarp'ın, Ayhan'ın, Servet'in, Barış'ın pas hatalarıyla sınırlıydı. Şimdi ise bunların yanında forvet ile defansın arasındaki mesafeyi hesaplamak ile sürüyor.
Dahası yok diyorsun da neden hala bu şekilde oynuyoruz, neden ileriyi düşünmüyoruz? Zaten sezon bizim için bitti, oynat şu takıma adam gibi futbol o zaman görelim. En azından sıkıntı yapmadan, keyif veren bir futbol izlettirmiş olursun. Neden hala arkayı düşüneyim diye komik komik takımlara eziliyorsun?
Ben Rijkaard'ın gideceği hafta söylemiştim, biz ettiğimizi bulacağız diye... Hagi'ye yine de kızamıyorum, bu hiçbir şey ama bu halimizden memnun değilim, daha da içimde saklayamam bunu...
Geçen sene farklı mıydık? Bu kadar çabuk unutmayın yahu. Keita, Arda alıp gidiyordu. Servet-Hakan gibi defans adamlarıyla ortaya kadar çıktığımız için de şu anki halimizden daha çok pozisyon veriyorduk.
En azından şu anki kadrodaki oyuncuların gerçek performanslarını görebilmemiz için sağlıklı bir ortama ihtiyacımız var. Çağlar yeter mi? Serkan yedek için uygun mu? Emre Çolak gelişim gösterebilecek mi? Stancu-Kazım-Culio ne kadar yeterli, Arda ne yapacak, nasıl dönecek sakatlıktan vs. Sadece şunları halletsek o bile kar gelecek sene için. Ama şu ortamda kimse iyi oynamıyor. Kahvede maç seyrettiysen bilirsin, her türlü küfürü yer topçular... PAs atsa-atmasa, top sürse sürmese... Bu ortamda Hagi'nin oyun anlayışını da eleştiremezsin. Anlatmak istediğim bu. Yanalım, bitelim de dahası yok yani. Yandık, bittik kül olduk.
Bu maçı hadi kazandık, diğer mağlubiyetlerimizden ders çıkaralım. Kaynak bol bu sene. Bu maçı da kazanalım...
Geçen sene çok çok daha iyiydik. Millet geçen seneyi eleştirir sürekli ama son 3 sezonun en iyi performansını sergileyip, üçüncü olduk. Son 3-5 hafta kala CL umudumuzu kaybettik. En azından pozitif futbol oynuyorduk, maçlar bu kadar sıkıcı geçmiyordu. Eleştirilerimiz Mustafa Sarp'ın, Ayhan'ın, Servet'in, Barış'ın pas hatalarıyla sınırlıydı. Şimdi ise bunların yanında forvet ile defansın arasındaki mesafeyi hesaplamak ile sürüyor.
Dahası yok diyorsun da neden hala bu şekilde oynuyoruz, neden ileriyi düşünmüyoruz? Zaten sezon bizim için bitti, oynat şu takıma adam gibi futbol o zaman görelim. En azından sıkıntı yapmadan, keyif veren bir futbol izlettirmiş olursun. Neden hala arkayı düşüneyim diye komik komik takımlara eziliyorsun?
Ben Rijkaard'ın gideceği hafta söylemiştim, biz ettiğimizi bulacağız diye... Hagi'ye yine de kızamıyorum, bu hiçbir şey ama bu halimizden memnun değilim, daha da içimde saklayamam bunu...