Cevap: Gheorghe Hagi | Teknik Direktör

Defansta oynayan hicbir oyuncuyu Hagi aldirmadi. Onun aldirdigi defans adamina ornek Songdur mesela. Rijkaard Barcelona'da ilk sezonun da kotu giderken Crujff kendi kurmadigi takimla ne kadar basarili olabilir demisti. Hagi Adnan Sezgin'in tez konusu oyunculariyla ne kadar basarili olabilir?

Yani hep Romanya liginden oyuncu almiyormus. Bunu mu demek istiyorsun:) Bir onceki mesajinda tam tersi seyler yazmistin da.

Hayır demek istediğim dünya futbolunu genel olarak bilmediği işte.Yazdım önceki sayfalarda.Bu sene ki tüm aldığımız oyuncular Romanya'dan çünkü avrupa da çok oyuncu bilmiyor demek istediğim bu.Ya da bilse bile bilinen oyuncular maliyetleri uygun değil vs..Yoksa son 10 senede Romanya'dan üst düzey kaç oyuncu çıkmış beraber bakalım.Oyuncu üretemeyen bi ülkeden sürekli transferleri yaptırmak istemesini nasıl açıklarsın?

Ahmet, Baros, Keita ve Arda'da bir arada oynasa yine değişen bir şey olmayacak. Takım çok geride oynuyor ve en önemlisi defansta yapamıyor. En basit örnek bunu Buca maçıyla anlayabilirsin. Neden anlaşamıyoruz anlamadım. Kabul et, bende Hagi'ye kızamıyorum ama gerçeklerden kaçamayız. :)

Hurra hucumdan bize ne? En yakindan hatirlayacaginiz 5-1'lik veya icerideki 1-0'lik Fener maclarindaki hucum aksiyonlarini, orta sahadaki muthis presi tekrar gormek istiyorum. Galatasaray hucum futboluyla Avrupada estirdi hikayelerine inanmayin.

Hayır demek istediğim dünya futbolunu genel olarak bilmediği işte.Yazdım önceki sayfalarda.Bu sene ki tüm aldığımız oyuncular Romanya'dan çünkü avrupa da çok oyuncu bilmiyor demek istediğim bu.Ya da bilse bile bilinen oyuncular maliyetleri uygun değil vs..Yoksa son 10 senede Romanya'dan üst düzey kaç oyuncu çıkmış beraber bakalım.Oyuncu üretemeyen bi ülkeden sürekli transferleri yaptırmak istemesini nasıl açıklarsın?

O oyuncu uretemeyen ulkenin oyuncularinin biri Interde, digeri Romada, bir digeride Fiorentinada. En gelecek vaadedenide GALATASARAY'da :) Romanyayi bu kadar yerin dibine sokmayin.

lucescuyu getirin.sezgini kov baskan haldunu geri getir

Defansta oynayan hicbir oyuncuyu Hagi aldirmadi. Onun aldirdigi defans adamina ornek Songdur mesela. Rijkaard Barcelona'da ilk sezonun da kotu giderken Crujff kendi kurmadigi takimla ne kadar basarili olabilir demisti. Hagi Adnan Sezgin'in tez konusu oyunculariyla ne kadar basarili olabilir?

Bende sorarım sana Liverpoolu.

Hodgson out

Kenny Dalglish in

Ve değişim.

s.bükresi yenemiyoruz daha ne kötülüyorsunuz

Hurra hucumdan bize ne? En yakindan hatirlayacaginiz 5-1'lik veya icerideki 1-0'lik Fener maclarindaki hucum aksiyonlarini, orta sahadaki muthis presi tekrar gormek istiyorum. Galatasaray hucum futboluyla Avrupada estirdi hikayelerine inanmayin.

Gözle görülen şeylere hikaye denmez, Mete... :)

Biz kontra atak futbolunu da oynayamıyoruz, asıl pres falan hikaye artık. İki pas yapan takım karşımıza çıktığında görürüm ben pres futbolunu... Dakika 60'tan sonra dökülürüz.

Surekli mi? Sadece bu devre arasinda aldirdi bize.

Devre arasinda da iyi oyuncular genelde serbest olmuyor buyuk liglerde. Formsuz, kadro disi kalmis, yasli oyuncular getirecegine en iyi tanidigi maliyeti dusuk oyuncular getirdi. Bence yazin transferler Romanya'dan olmayacak, daha once olmadigi gibi.

Beyler sezon sonuna kadar sabredemeyecek miyiz Hagi'ye ?

Çok kaçamak ve duygusal bir cevap bu. Skibbe ve Rijkaard döneminde hücum futbolu aşkı yüzünden arkada yapılan hatalar bu hocaları daha temkinli oynamaya itti ve işler arap saçına döndü. Hagi'de ise olay bambaşka 2005'tede böyleydi 2010'da da böyle. Belki önümüzdeki sezon gönderilmezse şansı yanında olur iyi işler de yapabilir ama şu Galatasaray'ın futbol adına gram ışığı yok. Bir oyun anlayışı yok bir kere önceki mesajımda belirttiğim gibi. Böyle biryerlere gelemesin. Vizyon küçültmektir ya bu.

İşte bu işin ortası yok. Hücum futbolu diyoruz, pas yok. Defansta sürekli açık var. Böyle hücum futbolu olmaz. Ben onu beğenmiyorum sevmiyorum. Açık vermeyeyim diyorsan, böyle oynuyorsun. Bundan iyisi olacak tabii.

Ama stoperde Servet var, orta sahaya kadar çıkarıyorsun, her maç bir sürü pozisyon veriyorsun. İleriye adamları yığdığın için de pozisyon buluyorsun doğal olarak.

İkisi de iyi değil. Çünkü bizim orta sahamız yok. Ya hücum oynayacağız ya defans.

Rijkaard hücum oynuyordu, fenerden fark yeyince BAM icat edildi. Bu süreci hepimiz biliyoruz zaten.

Fenerbahçe'nin genel oyun kültürüne yakın birşey olacak muhtemelen seneye. Hagi kalırsa tabii. Genel olarak beğendiğim bir sistemdir. Büyük maçları kazandırır, şampiyonluğu da sonuna kadar kovalarsın. Avrupa'da da çeyrek final görebilirsin. O her zaman olmaz tabii ama bize göre daha muhtemel orası kesin.

Temposu fazla olmayan ama bol pas yapan, defans-ofans dengesini sağlamış bir takım. Ben feneri böyle görürüm.

Hagi'nin oyun felsefesi de buna yakın benim anladığm kadarıyla. Zaten onunla da büyük maçları genelde kazanmışızdır. Ya da kafa kafaya gitmişizdir. İlk geldiğinde feneri iki sefer yendik biri de 5-1'di. Bu sene de berabere kaldık.

Kalli'ye de bakabiliriz o da buna yakın bir felsefeyle oynuyordu. Fener'i yenmiştik yine evimizde.

Hücumcu hocalarımıza bakarsak;

Gerets kadıköyde 4 yedi, Skibbe 4 yedi, Rijkaard 3 yedi. Bu tesadüf değil.

Rijkaard'ın şanssızlığı Anadolu takımlarının kalitesi arttı bu dönemde. Gerets'leyken büyük maçları alamasak da diğer maçları kazanıyorduk. Onlar da biraz top oynamaya başlayınca takılmaya başladık. Gerçi belki yine takılmayacaktık Baros o kadar uzun gitmese.

Avrupa maceralarına da bakabiliriz. Hagi'nin şansına geldiği dönemlerde avrupada değildik. Dediğim gibi Skibbe'yle bir dönem iyiydik, zaten o dönemi herkes biliyor. Gerets ise fiyaskoydu; Tromsö, sonraki yıl ş.ligi).

Rijkaard'la da hiç parlak değil bu karne.

Sadece fb maçlarını baz aldım, net örnek çünkü. Bunlar tesadüf olamaz bence.

Ayrıca eklemek istediğim bişey daha var Hagi rakipleri ne kadar analiz ediyor,ya da ediyor mu merak ediyorum?.Mesela Gaziantep le yaptığımız maçta Anıl'ın ilk 11 çıkması rezalet ötesi bişeydi çünkü karşısında BANA GÖRE ligin en iyi defans ikilisi Danny ve Emre güngör vardı.Baros oynasa o bile bu ikiliye karşı çok zor iş yapar.Mesela o maçta rakibi iyi analiz etmiş olsaydı Anıl'ı kesinlikle oynatmazdı diye düşünüyorum.Bu yüzden genç oyuncuları erken kaybedersin.

Arda-Kewell eksikliği sol tarafı bitiriyor, Culio'nun etkinliğini azaltıyor. Sabri'nin tek yönlü oyunu Kazım'ın etkinliğini azaltıyor. Biz ileride pres yapamazsak, rakip bizi oynatmıyor. Neill'in oyuna katkısı Cana'dan fazla ama ön stoper gibi topa gelişi var, alışkın değil. Yekta sağ iç oynasa fizik gücü yeter mi?

Bu kadroyla deplasmanda Yekta-Cana-Culio orta sahasıyla rahat maç kazanabilir miyiz?

Gaziantepe bile 2 defa avlandı. 3. defada avlanırsa yazık diyeceğim.

orta yapamayan adamı orta sahanın sahasında oynatmanınn mantığı nı aöıklasın hagi.hagi nin futbol anlayışı çok koşan pres yapan mücadele eden ama berbat futbol oynayan bir takım..

Geri
Üst Alt