Cevap: Gheorghe Hagi | Teknik Direktör

Gözle görülen şeylere hikaye denmez, Mete... :)

Biz kontra atak futbolunu da oynayamıyoruz, asıl pres falan hikaye artık. İki pas yapan takım karşımıza çıktığında görürüm ben pres futbolunu... Dakika 60'tan sonra dökülürüz.

Kontra atak oynuyoduk demedim ki ben. bak Feldkampla birlikte Galatasaray cag atladi. Jupp Dervallsiz Mustafa Denizlinin sacma sapan hucum futbolundan sonra Feldkamp Galatasaraya belli bir karakter getirdi. Baski kurmak, ayaga oynamak, sahanin her yerinde pres yapmak, bol pas yapmak, cok calismak, ama herseyin onemlisi kontrollu oynamak. Avrupada maclari 1-0 veya 2-1lik skorlara muthis kitliyodu rakibi. O donem Hagi olsaydi Sampiyon Kulupler veya Sampiyonlar Ligi kupasini alabilirdi takim. Yasli kurt bu isin piridir.

Beyler sorun bence yanlış analiz ediliyor. Bu ülkeye getirilen hangi teknik adam kendi takımını tam olarak kurabildi? Bence istisnalar dışında hiçbiri. Çünkü güven yok. Eğer istekler tam olarak yerine getirilirse ve başarısız olunursa maddi olarak bu işin altından kalkamayacaklar. Cruijff teknik direktör olarak çalışırken istediklerinin 1'i bile yapılmazsa görevi kabul etmez ya da görevdeyse anında bırakır. Fatih Terim keza öyle, Florya'nın tek hakimi olmak istiyor ve takımını kendisi kurmak istiyor. Derwall döneminde 35 kişilik futbolcu listesi verilmiş. Derwall ben bunların bazılarını seçip göndereceğim demiş. 10 futbolcuyu koymuş kapının önüne. Düzgün çim yokken çim koydurtmuş sahaya, takım dikine oynamya başlamış bu sayede. Yani yönetimin işine gelmiyor bu. Rijkaard'ın yaptığı transferlerin sadece ikisinin kendi istediği oyuncular olduğunu düşünüyorum. Skibbe de kuramadı kendi takımını. Hagi'de kısmen kurabildi. Bu adamların isteği "biz sana oyuncu vereceğiz, sen bunları takım yap şampiyon ol." Bu. Oyun felsefesiymiş, iyi futbol oynamakmış falan bunları düşündüklerini hiç sanmıyorum. Zaten yönetim futbolu biliyorum diye geçinerek buralara getirdi bu takımı. Adnan Polat kürsede şöyle diyor "Hagi de yapamazsa onu da gönderirim."

orta yapamayan adamı orta sahanın sahasında oynatmanınn mantığı nı aöıklasın hagi.hagi nin futbol anlayışı çok koşan pres yapan mücadele eden ama berbat futbol oynayan bir takım..

Orta saha'nin ortasindan orta yapmayacagina gore sorun yok. Orta yapamayan adamin sagbek oynamasi nasil aciklanir peki. Burda herkes bunu oneriyor.

orta yapamayan adamı orta sahanın sahasında oynatmanınn mantığı nı aöıklasın hagi.hagi nin futbol anlayışı çok koşan pres yapan mücadele eden ama berbat futbol oynayan bir takım..

sabri bugün orta yapmasını gerektirecek biyerde oynamadı

derin pas atması gereken bi yerde oynadı

atabildi mi ?

hayır

Gaziantep'e bile ne demek yahu? :) İlk 5'te Antep'ten daha iyi bir Antep var o kadar şu an.

2 defa ard arda aynı takımın açıklarını ve güçlerini görememekten bahsediyorum.

Haklısın hocam da öyle ya da böyle ligin en kaliteli takımlarından biri şu an. Karşında iyi takım varsa, üstelik üst üste deplasmanda oynuyorsan, sen de takım oyununu oturtamamışsan bir şekilde açık veriyorsun.

2 defa ard arda aynı takımın açıklarını ve güçlerini görememekten bahsediyorum.

Bu sezon Mourinho bir defa daha yenilirse Barcelona'ya kotu antrenor deriz o zaman. Ayni takima iki defa kaybetmek yeterli bir antrenorun yetersiz olmasi icin:)

Konu Antep ten açılmışken değinmekte fayda var, 3. Antep maçı Hagi nin kaderine etki edicek.

Yine alakası olmayan bir mesaj daha.

Ben ne dedigini gayet iyi anladim. Ama senin idrak edemedigin:

1. Her iki macida deplasmanda oynadik

2. Genel anlamda futbolcu kaliteleri bizim cok ilerimizde

3. Her gittigimizde onemli eksiklerimiz vardi

4. Samiyen'de Antepi eleyip BJK'yi hezimete ugratacagiz

Geri
Üst Alt