Cevap: Gheorghe Hagi | Teknik Direktör

Mourinho gittigi her takima ilk alan savunmasini øgretiyormus ilk burdan basliyormus ise. Daha sonrasinda teknik organizasyonlar sistem vs. vs. uzerine calisiyormus fakat ilk øncelikli olarak temel hedefi alan savunmasi oluyormus.

Geçen sezon Nou Camp'daki maç derslikti bence. 10 kişiyle, kapan bakalım Barca karşısında 7-8 tane sallarlar...

Ama Xavi, İniesta'nın ters toplarında öyle bir kademe kaydırıyorlardı ki, bir ara topu bıraktım savunmayı izledim. Tek bir açık vermediler, cidden derslikti.

O anlarda ben küfürler yağdırıyordum bu arada, Barca birşeyler yapmaya çalışıyor, elenmesin istiyordum ama olmadı:)

İniesta son dakikada Chelsea'ye golü attığında evde sevinç turu atmıştım resmen.

Ama gerektiğinde adamın hakkını vereceksin...

galatasaaryin kadosu kötü falan degil bence.getirsinler lucescuyu bakin nasil oynuyoruz

Gönderilmesi hata.

Ama 2. kez gelenlerin çoğu başarısız oluyor. Özellikle biz bu durumda iken Lucescu'ya söylenmeyen kalmaz. Adam orada Shakhtar ile her sene Şampiyonlar Ligi'nde oynuyor ve gayet başarılı bir şekilde takımını Avrupa'da sürüklüyor. Aynı zamanda Gerets'in de gönderilmesi yanlıştı. Hagi'nin ne olacağını göreceğiz. Açıkcası başarılı olmasını isterim, ümitli değilim.

Basarili olamayabilir. O dønem bir mac gøruntulerine denk geldim de savunmada 8 kisiler ve ust uste hata yapiyorlar Anadolu takimlari. Iyi takimlar tum iyi oyunculari topluyorlardi køtuler de Anadolu takimlarina kaliyordu bence. Fakat futbol genel olarak cøktu ustune bir de Anadolu takimlarindan cok cok ustun bir kadromuz yok. Artik onlar da dogru seyleri yapabiliyorlar dogru transferler yapabiliyorlar. Bence kesin degil basarili falan olmasi.

Luce döneminde şampiyonlar liginde de mükemmeldik. Bir sezon çeyrek final oynadık, sonrakinde de baya şanssız bir şekide yine çeyreğin kapısından döndük.

Hagi gitsin diyen arkadaslar!

Biz böyle, habire teknik adam degistirsek hic bir sekilde basarili olamayiz. Unuttun basariyi.

önce bi adama güvenecksin. Hagi zor dönemde, risk alarak gelmis buraya. 1 senesini doldurmadan, hemen göndermek isteyenler var. Peki kimi getireceksiniz yerine? Mourinho? Wenger?

Hagi'den bahsediyoruz, bu takimin avrupada basarili olmasinda en önemli adamlardan biri!

Bazilari Tugay'i getirin falan diyor. Tugay gelir, oooo padisahim cok yasa olur. 2-3 mac sonra, ya Tugay'la olmuyor, yerine Hasan Sas gelsin ya falan denmeye baslar.

ISTIKRAR olamdigi sürece, basari falan beklemeyin bu takimdan...

Tabiki basariyi etkileyecek baska faktörlerde var, onlarinda farkindayim.. Burda sirf teknik direktörden bahsediyorum...

Bir Teknik Direktörle uzun süreli calismak istiyorsan, güvendigin kariyerli bir isim getireceksin ve basarisizlikta bile arkasinda durup yola devam edeceksin. Ama bu isim Hagi degil cünkü gecmisinde Teknik Direktörlük anlaminda hicbir basarisi yok ve Galatasaray´in gelecegini ona emanet etmek riskin en büyügü olurdu. Uzun süreli isler icin 2 Teknik Direktörümüz vardi zaten ama hicbirine bu sabri göstermedik. Fatih Terim ve Lucescu. Bu adamlara sabretmedikten sonra kime sabredeceksin ki? Hagi´ye mi? Ferguson kadar olmasa da en az 10 yil basimizda kalmasi gereken bu 2 isim vardi. Elimizden kacirdik.

Geçen sezon Nou Camp'daki maç derslikti bence. 10 kişiyle, kapan bakalım Barca karşısında 7-8 tane sallarlar...

Ama Xavi, İniesta'nın ters toplarında öyle bir kademe kaydırıyorlardı ki, bir ara topu bıraktım savunmayı izledim. Tek bir açık vermediler, cidden derslikti.

O anlarda ben küfürler yağdırıyordum bu arada, Barca birşeyler yapmaya çalışıyor, elenmesin istiyordum ama olmadı:)

İniesta son dakikada Chelsea'ye golü attığında evde sevinç turu atmıştım resmen.

Ama gerektiğinde adamın hakkını vereceksin...

Chealse Barca macini izlemistim. Hakem cok yanliydi ya. Barca'yi sevsem de net bir sekilde Barca'yi cok korumustu hakem. Adalet duygusu ben de o macta Barca sevgisinin ønune gecti. Alan savunmasi derken gercekten iyi bu konuda bizim takima øgretebilir mi øgremez mi bilinmez de iste ilk alan savunmasi sorununu tamamen yerlestirdikten sonra diger seylerle daha fazla ilgilenmeye basliyormus atak organizasyonlari vs. vs.

Oncelikli olarak:

1 kaleci,

2 merkez defans,

1 defansif orta saha.

Sonra Hagi gole gidiyor, Hagi bir calım nefis bir hareket, Hagi Haggi Hagggi Hagggi, Hagggggiiiiii olur bu takım.

Chealse Barca macini izlemistim. Hakem cok yanliydi ya. Barca'yi sevsem de net bir sekilde Barca'yi cok korumustu hakem. Adalet duygusu ben de o macta Barca sevgisinin ønune gecti. Alan savunmasi derken gercekten iyi bu konuda bizim takima øgretebilir mi øgremez mi bilinmez de iste ilk alan savunmasi sorununu tamamen yerlestirdikten sonra diger seylerle daha fazla ilgilenmeye basliyormus atak organizasyonlari vs. vs.

Hangi Chelsea maçı bu? Çünkü hatırladığım 60'larda Abidal haksız bir şekilde kırmızı kart görmüştü.

Ayni mac iste. Ballack'in hakemi neredeyse døvecegi mac. Bence o macta Chealse'nin aleyhine daha fazla karar verdi.

Doğrudur. Ballack, Drogba falan delirmişti hatırlıyorum.

O macta gørdu mu ya Abidal kirmizi kart ben hatirlamiyorum gercekten hatirlamiyorum. Mourinho bazen futbolu ølduruyor ama stadi sulattirmisti gene bir Chealse-Barca maci øncesi o maci da hatirliyorum hatta oyunun baslarinda Messi sakatlanmisti :( Hatta arkadasim Ronaldinho kim asil yetenek Messi falan diyordu ben de hadi ordan falan diyordum.Ne bileyim Messi'yi o zaman herkesin dilinde Roni vardi tabi o aralar.

Mourinho iyidir falan da bazen futbol adina gercekten guzellikleri ølduruyor sonucta futbol show tamam taktik sistem vs. vs. de futbol var bir de ortada ya bazen Mourinho icin hic ønemli degil bu her turlu seyi yapabilir kazanmak icin.

Mourinho yoktu o maçta. Ama Messi'yi sakatladılarında vardı. Ashley ve Joe Cole dalmıştı yanlış hatırlamıyorsam.

Edit: Del Horno ve Robben'miş, Yunus kardeşime sevgiler...

Yok o yoktu Hiddink vardi herhalde. Bu Messi'nin sakatlandigi sanirsam 2006 øyle birsey hatirliyorum.

Demek ki Mourinhonun sistemi Inter takiminin gercek karakterini daha cok tamamliyomus. Yeter ki olumlu bir taktik anlayis uzerine dogru oyuncu secimleri yapilsin. Lucescunun ikinci senesinde kiralik adamlarla tirnaklariyla kurdugu kadroyu ve o kadronun hegemonyamizi bir senelikte olsa devam ettirdigini. Sonrasinda Terimin egosuyla paramparca oldu o kadro.

Abartmayalım yahu Fatih Terim de ertesi sezon aynı puanı aldı Lucescu ile ama 2. oldu Bjk 85 puan aldığı için şampiyon oldu. Fatih Terim 2. döneminin 2. sezonu başarısızdı

Robben'le,Asier Del Horno'ydu olm ya ne adamsın:D.Neyse konu çok dağılmış zaten:D

Yanlış hatırlamıyorsam dedim ya:D İki kişi dalmıştı orası doğru ama:asd:

Del Horno'yu şimdi hatırladım da Robben'i hala seçemedim...

ortasahaya Culio nun yanına adam bulsun takımın performansı direk 2 ye katlar zaten.

tekniği taktiği geçtim, iş o konulardan çok uzak daha. takımın omurga henüz tam düzelmedi.

yahu bu Elano cidden Hagi nin isteğiyle mi satıldı acaba?

shaktar da başarılı olmuş bir adamdan Hagi faydalanırdı bence.

yahu bodoslama bir giriş olacak ama son zamanlarda "futbolcu hagiyi seviyoruz ama t.d olanını değil" diye bir anlayış ortaya çıkmış. her yerde görebiliyorum bunu. eğer içinizde böyle düşünen varsa onlara diyeceğim "bir tane Hagi var". gelirken bu adamı da harcayacaklar diyenler şimdi o yolda önden gidiyorlar. bilinçli olalım lütfen

Hagi'ye 3 ay sabriniz yok lan UTANIN

ortasahaya bradley gelseydi devre arasında şimdi çok farklı bir noktadaydık.

Misimoviç yada Elano, 2 oyuncunun en az birinde yönetimin bir oyunu var.

yoksa Hagi nin ikisini birden istemeyeceğini hiç sanmıyorum.

Elano yu sat, Misimoviç kadro dışı. elde kalanlar Ayhan, Barış, Mustafa Sarp.

elde kalanlara bakınca hiçbir teknik adam şu 2 oyuncunun ikisinden birden vazgeçmez.

yok laubaliymişler, sakız çiğnemişler, Hagi böyle sorumsuz adamlarla çalışmazmış falan masal bunlar.

tamam zamanında Ümit Karan ı yolladı ama o bölgede Hakan Şükür ve Necati vardı.

Geri
Üst Alt