Cevap: #10 Gheorghe Hagi
95 yada 96 senesiydi. Barcelona, Juventus falan o donemin populer takimlariydi. Izlemesekte isimlerini duymayan bilmeyen yoktu. Benden bi kac yas buyuk Kemal abi vardi. Hasta Fenerbahceli, hala hergun birbirimizi yeriz Facebook'ta. Bir gun arka bahcelerine ciktik, top oyniycaz. Herkez kendine bir isim seciyodu, bende sordum ona Barcelonanin en iyi oyuncusu kim diye. Figo var, Hagi var dedi. Hagi ismi bana bi enteresan gelmisti, yani cocuk kafasiyla ilgimi cekmisti. Bende hangisi daha iyi diye sordum ve bana Ha***cii tabiki dedi. Bendeki Hagi takintisida, Hagi hayranligida o zamandan basliyor. Dusunsenize, duydugunuz ilk dunya yildizi ve Barcelonanin 10 numarasi bir iki sene sonra gonul verdiginiz takima geliyor. Anlatilmaz yasanir derler ya, bu da iste oyle biseydi benim icin.
Fatih hocayi ikinci doneminde Ahmet Cakar gibi capulcularin gazina gelip goz yaslariyla istifa ettirmistik. Bir sene sonrada Hagiye ayni sekilde istifa ettirmistik. Pek koymamisti bana o zaman, cunku geri geleceklerini biliyodum. Ama bu sefer oyle bir yolcu ettik ki 10'u, kendi adima yerin dibine girseydim daha iyiydi.
Insanlarin basa gecmeye korktugu bir donemde, cesurca gelip cok sevdigi Galatasarayinin basina gecti. En basta herkes onyargiliydi. "Hagi buyuk oyuncuydu ama ..." laflari milletin dilinde sakiz olmustu, havada ucusuyordu. Takimin basina gecip bir hafta once kendi sahasinda Ankaragucunden 4 yiyen takima Hagi husulu bir revizyon cekti. Pino forvete, Elano ve Misimovic kanatlara yayildi. Sahanin her yerinde baski, yardimlasma ve top sisirmekten ziyade ayaga bilincli olarak oynama mentalitesi daha bir kac gun icinde oyuncularin kafasina yerlestirildi. Butun mac Turk medyasinin ve Fenerlilerin ruya kadro dedigi takima sahasinda kok sokturuyordu Haginin Galatasarayi. Mac oncesi 6-0 rekorunun kirilacagini dusunen "Cimbomlular!" bir kenarda, Hagi ve Tugayi saha kenarinda taktik verirken guveni ve gururu kabaran Galatasaraylilar bir taraftaydi. Futbol dehasi bu sefer Emreyi oyuna aliyor ve mactan once rezil kepaze olacaklarini dusunen "Cimbomlular!" boyle bir macta Emre gibi genc bir oyuncu alinir mi diye daha ilk mactan Hagiye salliyorlardi. Halbuki Emre girip, Turkiyeye Adnanlarin dolaplariyla yatmaya gelmis Misimovic'in butun mac yapamadiklarini dakikalara sigdiriyordu. Macin ertesinde alinan gazla onyargili olanlar batacaksakta Hagi ve Tugayla batalim gibi sahte, iki yuzlu kelimeler kullaniyorlardi. Haftalar ilerdikce keskin donus yapmalarida bi o kadar hizli oldu tabi.
I love you Hagi diye karsilanan adama, kendi "kuramadigi" takimla bile bir sezonu fazla gormus, yuhalayip istifa tezahuratlariyla gondermis nankor otesi bir camiayiz biz. Ulan, adam bana bir sene daha verin, ben Hagiyim, evvelden basardim, yine basaririm diyordu ama anlayana. Yasayan en buyuk efsanemizi buruk, boynu bukuk yolcu ettik. Kreografiye, tezahurata gelince uzerimize yok ama dimi?? Anca bunlarla ovunuruz zaten. Buyuklerimiz analarimizin ak sutu gibi saf ve temiz bir GALATASARAY ismi biraktigi icin bunlarin hepsi kenara cekilip uzeri ortuluyor. Buna minnettar olmaliyiz.