Cevap: #10 Gheorghe Hagi

19 Ocak 2000

HAGİ ÖYLE İSTEDİ

Galatasaray 2-1 Samsunspor

Galatasaray’ın alınmadık kupa bırakmadığı 1999-2000 sezonunda Türkiye Kupası 4. turunda rakip Samsunspor’du. Dönemin tek maç üzerinden oynanan Türkiye Kupası maçlarında Samsunspor karşısında kağıt üstünde de, sahada da favoriydik.

Ali Sami Yen tribünlerinin seyirciden fazla nasibini almadığı klasik bir Türkiye Kupası maçı gibi gözüküyordu Samsunspor karşılaşması. Fatih Terim bu maçta Gheorghe Hagi, Bülent Korkmaz ve Hasan Şaş gibi oyuncular dinlendirmeyi seçmişti. Galatasaray, maça boğucu bir presle başlasa da istediği golü bulamamıştı. Samsunspor ise 13. dakikada ani gelişen atakta İlhan Mansız ile bulduğu golle 1-0 öne geçti. Konuk ekip, 30. dakikada ise Moldovalı Epureanu’nun gördüğü kırmızı kartla 10 kişi kaldı. Artık her şey daha kolay denilse de, ilk yarı Samsunspor’un üstünlüğü ile sonuçlanmıştı.

İkinci yarının başında Ali Akdeniz de kırmızı kart görünce Samsunspor 9 kişi kalmıştı. Fakat Galatasaray geliştirdiği ataklarda Samsunspor kilidini açamıyordu. Öyle ki, bu karttan birkaç dakika sonra Popescu’nun penaltı kaçırması üzerine, Fatih Terim, Hagiyi sahaya sürdü. Samsunspor kalecisi Göksel’in penaltıyı kurtarmasının ardından, kale arkasında ısınan Hagi, Göksel’e birazdan sahaya gireceğini işaret etmiş ikili arasında ilginç bir diyalog yaşanmıştı. 62. dakikada Hagi oyuna girmiş ve oyuna girdikten 5 dakika sonra sol çaprazdan gönderdiği füze kilidi açmıştı. Kalan dakikalarda Galatasaray, Capone ile bir daha gol bulmuş ve çeyrek finale kalmıştı.

Galatasaray, o sezon çeyrek finalde Trabzonspor’u, yarı finalde Ankaragücü’nü, finalde ise Antalyaspor’u mağlup edecek ve Türkiye Kupası’na uzanacaktı.

[video=youtube;340Fe7h7Ugg]https://www.youtube.com/watch?v=340Fe7h7Ugg[/video]

Bir gurbetci olarak , belki Hagi olmasa su an Bayern Münih ya da 1. FC Köln taraftariydim, babamla kücük yasta Galatasaray'i izledim, o Dortmund'a caktigi golden sonra Galatasaray'i tamamen kabullendim. UEFA finalinden 9 yasindaydim, ve evde tek ben vardim, finalde Hagi Adams'e vurduktan sonra kirmiziyi yiyince kendi kendime dedim, tamam biz bunu Hagi'siz alamayiz diye, kapattim televizyonu yattim. O zamanlar Galatasaray'in Avrupa'da yolun baslangici oldugunu saniyordum, meger ki Hagi birakti ve o sezon takim dagildi. Eminim carsamba günü bizim maci izleyecektir ve bizim gol atmamizi umut edecektir.

I love you Hagi :ayatollah:

Avrupa'da yolun basinda degildik aslinda. Galatasaray'in 1989 senesinde donemin Sampiyonlar Ligi'de bir yari finali vardir. Ondan once 3 ceyrek finali. Ama yolun sonunda da degildik. Hem dis etkenler, hem ic etkenler Galatasaray'i bitirdi. Disarida sike saibe derken hak yediler. 2000-2001 sampiyonlugumuzu cocugun elinden sekerini alir gibi aldilar ve biz hic birsey yapamadik. Iceride ise basari paylasilamadi. Ozellikle kulubun derin abileri donemin basarilarini sahiplenmeye calisti ve buyuk baskan, adam gibi adam, vizyon kelimesinin tanimi FARUK SUREN' indirdiler asagiya. Sonra Mehmet Cansun ile baslayan sacma sapan yonetimler, Ozhan Canaydin ile zirve yapti. Adnan Polat donemi ise yakin tarihimiz herkez biliyor, tekrar yazip hatirlamak istemiyorum.

Ne diyorlardı biz Hagi'yi teknik direktörlük görevinden alınca: "Biz efsanemizi kovmayız".

Biz futbolcu Hagi'yi kovmadık. Teknik direktör olarak yetersiz görünen Hagi'yi gönderdik. Siz ise Alex'i futbolcuyken gönderdiniz..

Avrupa'da yolun basinda degildik aslinda. Galatasaray'in 1989 senesinde donemin Sampiyonlar Ligi'de bir yari finali vardir. Ondan once 3 ceyrek finali. Ama yolun sonunda da degildik. Hem dis etkenler, hem ic etkenler Galatasaray'i bitirdi. Disarida sike saibe derken hak yediler. 2000-2001 sampiyonlugumuzu cocugun elinden sekerini alir gibi aldilar ve biz hic birsey yapamadik. Iceride ise basari paylasilamadi. Ozellikle kulubun derin abileri donemin basarilarini sahiplenmeye calisti ve buyuk baskan, adam gibi adam, vizyon kelimesinin tanimi FARUK SUREN' indirdiler asagiya. Sonra Mehmet Cansun ile baslayan sacma sapan yonetimler, Ozhan Canaydin ile zirve yapti. Adnan Polat donemi ise yakin tarihimiz herkez biliyor, tekrar yazip hatirlamak istemiyorum.

O dönemi Ünal Aysal ile atlatacağız umarım.

Hagi ise Türkiye dışında dünyaya gelmiş sayılı yeteneklerden.Daha da söz sözlemeye gerek yok.

Hey gidi hey.Leeds maçında ki çalımı,Roberto Carlos'u maymuna çevirmesi,Atletico ve Milan'a o golleri.İzleyememiş yeni nesil Galatasaray'lı kardeşlerim çok şansızsınız biz ise çok şanslıyız.

Benim bildiğim kadarıyla Hagi şu an kendi ülkesinde kendi kurduğu bir projeyi yürütüyor. Amacı bir çok genç futbolcu yetiştirmek.

Yahu gelsin bizim alt yapıyı alsın işte :b5: sonra görün Emre Çolak'lar, Semih Kaya'lar ve Arda Turan'lar nasıl çoğalıyor :)

[video=youtube;fjuohM5Yi4s]https://www.youtube.com/watch?v=fjuohM5Yi4s&feature=related[/video]şu maçta maradonayı mal ettiği kalmamış,tüm arjantinle dalga geçmiş..bana göre dünyanın gelmiş geçmiş en iyi 2 oyuncusundan biri hagi ,diğeri ise maradona.

^master

[video=youtube;fjuohM5Yi4s]https://www.youtube.com/watch?v=fjuohM5Yi4s&feature=related[/video]şu maçta maradonayı mal ettiği kalmamış,tüm arjantinle dalga geçmiş..bana göre dünyanın gelmiş geçmiş en iyi 2 oyuncusundan biri hagi ,diğeri ise maradona.

Hagi be borumu :ayatollah: dünyanın en iyi oyuncularından biri formamızı giydi çok şanslıyız

Hagi'nin kıyaslanacağı biri varsa zaten Maradona'dır o.Alex'le kıyaslıyorlar bir de deli oluyorum.

:ayatollah:

FIFA, resmi internet sitesinde bir tartışma başlattı: "Hagi mi büyük, Stoichkov mu?" Dünyanın dört bir yanından gelen mesajlar çok çarpıcı.

‘Kararı siz verin!..’

Futbolun patronu FIFA, resmi internet sitesinde ilginç bir tartışma başlattı: “Rumen Hagi mi daha büyük futbolcuydu, Bulgar Stoichkov mu? Kararı siz verin!” Dünyanın dört bir yanından siteye giren futbolseverler, konuyla ilgili görüşlerini bildirdiler. Yapılan yorumlarda, Hagi’nin ezici bir üstünlüğü ortaya çıktı. FIFA’nın, her iki oyuncuyu da kısaca anımsattığı bilgilerin ardından, taraftarların yaptığı çarpıcı yorumlardan bazıları sitede şöyle yer aldı:

‘Böyle 10 numara yok’

“Stoichkov iyi bir golcüydü evet, Hagi ise bir sanatçıydı!” (Nijerya), “Stoichkov gibi golcülerden her yılda bir doğar, ama Hagi gibi sanatçılar 100 yılda bir dünyaya gelir” (İspanya), “Hagi Romanya’nın, Stoichkov Bulgaristan’ın efsanesi. Ama Hagi tek başına takımdı” (Almanya), “Önce ikisinin de sanatçı olduğunu düşündüm. Ama sonra Hagi’nin niye daha büyük olduğunu anladım. Stoichkov gibi golcü çok, ancak Hagi gibi 10 numara dünyada yok” (ABD).

bize bugünkü maçta hagileşecek birileri lazım.:o

Cok ozluyorum buyuk ustayi.

Buyuklerimiz icin Metin Oktay ne ise, sen benim icin fazlasisin HAGI'm.

Altlarda kalmasin buyuk usta.

Seviyoruz seni HAGI.

887568_full-lnd.jpg

video silinmiş,göremedim :(

Hagi Hagi Hagi Hagi ne günlerdi :sad007:

Hagi ve Alex'i kıyaslayanlar------>Beyinsizler

Bu kalp seni unutur mu ?

Nah unutur :(

Benim izlediğim en iyi oyunculardan.Gönlüme sorarsanız onlar arasından en iyisi kimdi diye.Tek cevabım HAGI olurdu.Çok şanslıyım seni bizim takımda izlediğim için.

HAGİ demek benim için 10 numara tabiri ile andığımız futbol mevkisine aşık olmak demek.

I LOVE YOU HAGI....

Geri
Üst Alt