#10 Jaka Lakovič

Cevap: #50 Jaka Lakovič

Jaka'nın oyun kuruculuk özelliği iyice köreldiği ortada sağ eliyle dribling bile edemiyor, sırf ceza şutu sokabiliyor diye bir oyuncuya 1€ verilmez, gerçi suç o kontratı 2 yıl yapan zeki yöneticide, Jaka katkı verir mi derseniz verir çünkü takım çok sert bir oyuncuyu idare edebilir, hemen hemen bütün oyuncularımızın şutu var ve risk edilmeyecek kadar değerli şutörler buda Jaka'nın boş şut bulma imkanı sağlayabilir, geçen sene takımdaki tek net şutördü çünkü birazda Shumpert o yüzden boşluk bulamıyordu bu yıl daha çok katkı verebilir ama ben kalmasından yana değilim bu bir dayatma olucak çünkü mecburiyetten kadroda olan bir oyuncu, kesinlikle sistemde düşünülmeyen planlarda olmayan biri yarar sağlayalımderken zarar verebilir, ona verilecek parayla sezon ortasında istediğin boştaki her oyuncuyu alabilirsin, kaldı ki daha Nba'de net kadrolar ortaya çıkmadı kesilecekler var, hadi yabancıda düşünmüyorsan o paraya İzzet'in bonservisi alınabilr.

Lakovic'den gelecek bir üçlük. :(

Su kadro yapılanmasında Lakovic'in getirileri,götürülerinden daha fazla olacak bence. Kötüsünden baslayacak olursak, bizim sezon basında kurduğumuz 2 yönlü ve fizik odaklı kadroya cok uyacak bir isim değil. Takımın savunma gücünü düşürme ihtimali var. Fakat bu demek değildirki mücadele etmeyecek, Lakovic mücadeleden kacan bir oyuncu değil ama savunma pozisyonundayken isteneni veremeyebilir malesef. Tecrubesiyle o acığını kapatmasını umacaz artık. Veya yanındaki oyunculardan dolayı takım savunmasına güvenecez.

Getirileri neler olabilir? Gecen sezon ki takımda kendisi haricinde 2 şutör vardı hoca ikisinide kullanmayı basaramamıstı. Dolayısıyla kendisi üzerindeki savunma baskısı artıyordu. Kendi kötü performansıyla birleşincede o yapı içerisinde katkı veremiyordu. Şimdi ise Domercant,Hawkins,Macvan gibi üç tane müthiş skorer + Cenk ve Engin gibi iki tane ciddi dıs sut tehditi var. Kendisine daha fazla bos atıs fırsatı gelecek, üzerindeki savunma baskısı azalcak ve oyun zekasıyla diğer skorerleri rahatlatacak. Ayrıca takımdaki PG'ler içerisinde uzunları besleyebilecek yaratıcılıkta tek PG, Lakovic(Engin'in eskisi gibi olmadığını düşünürsek). Bu acıdan bakınca gecen sezon ki gibi sık sık ikili oyunlar görebiliriz. Uzunları daha efektif kullanabiliriz. Daha adil bir top paylasımı,hücum varyasyonları görebiliriz.

Netice itibariyle ligin dış şut tehditi en yüksek takımı olduk. 2007'nin Fenerbahcesine benzedik biraz. Ayrıca taraftar desteğinide hesaba katarsak yarım adım-bir adım farkımız kaldı Fener'den. Artık Lakovic'i takımı adapte ettiğimizde, fazla sakatlıklar olmaması kosuluyla gönül rahatlığıyla 3 kupadan söz edebiliriz.

Not: Ücret için 600 bin euroya düşmüş sanırım. 1 Milyon Euro alıyordu.

Aksam matchwinner olur.

Hawkins Lakovic'i twitter'da takip etmeye başladı biraz önce :asd:

Lakovic her maç oynayacak mı sanıyorsunuz arkadaşlar.:)

Eurocup'ta ve bazen zayıf takımlara karşı ligde 10-15 dakika oynayacak.

Onun dışında ligde kadroya almaz Ergin hoca.

Benim beklentim avrupada maç başı 2-3 üçlük atsın ve 2 civarıda asist yapsın yeterlidir.

Birde basit fauller zaten aldırır buda bizim için iyi olur.

Rolü zalaınca iş yapar dedikte o da olmayacak.Yine bildiğimiz işe yaramaz Lakovic.Hiç fark yok

Aynen çok kötü yine.Beklediğimi bulamadım lakovic de.

Lakovic'ten ne bekliyorsunuzki.

Hem ilk maçı daha ama olsun ondan beklentim yok zaten.

Şu an için gözümde mevcut haliyle iyi bir görev adamı.

Zaten ligde bu tarz maçlar hariç oynamaz.

ülker,efes veya beşiktaş gibi bir takımla oynasak Domercant reis anında kadroda olurdu.

Eurocup'ta sokacağı 2-3 üçlük yeterlidir.

Lakovic'ten ne bekliyorsunuzki.

Hem ilk maçı daha ama olsun ondan beklentim yok zaten.

Şu an için gözümde mevcut haliyle iyi bir görev adamı.

Zaten ligde bu tarz maçlar hariç oynamaz.

ülker,efes veya beşiktaş gibi bir takımla oynasak Domercant reis anında kadroda olurdu.

Eurocup'ta sokacağı 2-3 üçlük yeterlidir.

Ben Eurocupta da süre alacağını sanmıyorum. 2 üçlük atacak diye beklersek 10 tane yedirir bize.Maçın yıldızı yaptı Mehmet Yağmur'u.Eurocupta Hawkins,Domercant,Gordon,Engin ve zaman zaman Ender,Cenk yeterli zaten. Lakovice vereceğin 5 dakikayı bunlara 1 dakika olarak ekle daha iyi

Ben Eurocupta da süre alacağını sanmıyorum. 2 üçlük atacak diye beklersek 10 tane yedirir bize.Maçın yıldızı yaptı Mehmet Yağmur'u.Eurocupta Hawkins,Domercant,Gordon,Engin ve zaman zaman Ender,Cenk yeterli zaten. Lakovice vereceğin 5 dakikayı bunlara 1 dakika olarak ekle daha iyi

Ne oynayacakki en fazla 5-10 dakika işte.

Bende oynamasını istemiyorum zaten.

Çok iyi niyetli müthiş profosyonel ama ayaklar gitmiyor.

Bu saatten sonra lakovicten bişey beklemek çok mantıklı olmaz

Reisin kariyerini noktalama vakti geldi maalesef. Yine de seviyoruz kendisini.

Ne oynayacakki en fazla 5-10 dakika işte.

Bende oynamasını istemiyorum zaten.

Çok iyi niyetli müthiş profosyonel ama ayaklar gitmiyor.

Ergin Ataman dar rotasyon sever.Engin bile ancak 10 dakika süre bulacak ciddi Eurocup maçlarında.Lakovic'in o süreyi bile bulacağını sanmıyorum. Pg-sg-sf olarak düşünelim. 3x40 toplam 120 dakika. Hawkins 35,Domercant ve Gordon 30ar desek Ender 15,Engin 10 dedik mi Cenk'e bile süre kalmıyor?Lakovice süre falan yok bu takımda hiç bir şekilde.Hele böyle rakip oyun kurucuya boş şut antrenmanı yaptırırsa benchte bile yeri yok.

bencede kötüydü ama hawkins ve gordonlarla felan oynaması lazım. boşta kalamıyor bu durumda. gerçi 1 kere kaldı atamadı.

Onu mu bekleyeceğiz reyiz. Atıyorum Lakovice vereceğin 10 dakikayı Engin'e ver.Savunması,saha görüşü çok daha iyi.Şutları da atıyor. Lakovic 10 Engin 10 oynayacağına Engin 20 oynasın.Lakovicin yapıp onun yapamadığı herhangi bir şey yok şu an

Geri
Üst Alt