#10 Leroy Sané

Sane çakması almışız resmen. Sıkıntı ya bir tane yararlı işini göremedik yine yararlı iş yapmadığı gibi zrar da veriyor

Temudan gelen sane bu
Yarım sezon geçecek herifin hiç katkısı yok maaşı 12.5 milyon inanılmaz rezil bir transfer şimdiye kadar
Keşke bunu bir yere iteleme şansı olsa yoksa çok pis girdi gibi görünüyor

Böyle maçlarda fark yarat diye o kadar para veriyoruz sana.

Böyle maçlarda fark yarat diye o kadar para veriyoruz sana.
İstekli.istek konusunda sıkıntı yok.Ama aynı hata yada aynı çalım sevdası bir maçta kaç defa yapılır arkadaş.Yemin ediyorum yusuf sarı tarzı bir oyuncu çok daha fazla verim verir diye düşünüyorum.Basit oynamak bukadar zormu arkadaş.Her top bize bumerang gibi dönmemeli.

Top kontrolü inanilmaz kötü bunu daha önce de yazdim

Sirti dönük oldugu zaman takimin tamami anlamis bunu mecbur kalmadiklari sürece pas atmiyorlar

Buna göre bir görev vermek gerekiyor set’e falan dahil olmasina hic gerek yok beceremiyor cünkü

Topu dışa çekse orta yapamıyor sağ ayağı zayıf, içe çekip şut atacak en iyi ihtimalle ama şutuda sıfır. İstek konusunda bir sıkıntı göremiyorum ben ama baya hayal kırıklığı bir adam.

Topu sürüyor sürüyor sürüyor sürüyor sonra ya rakibe atiyor ya da kaptırıyor

Ins milli takima secilmezsin bir daha. Böyle oynadigin surece secilmemelisin de

Takımda o kadar eksik-formsuz-sakatlıktan yeni çıkmış veya Yakup gibi ağrıları olan futbolcular varken, iş bitiren bir rol üstlenmesini beklerdim.

Yine olmadı.

Bence Sane nin isteğinde fizik gücünde sıkıntı yok. Kullanamıyoruz Sane yi kaleye çok uzak topla buluşuyor. O da bazen gereksiz zorluyor.

Bu herif hayal kırıklığından öteye geçemez bizde Okan kaldığı sürece. Sebebi de basit. Bütün hayatı boyunca bir sistem içerisinde oynamış, o sistemin dişlisi rolünü üstlenmiş adam tek futbol taktiği önde şok pres yapmak ve forvete uzun şişirmek olan bir takıma geldi. Nerde topla buluşacak, kimle üçgen yapacak, nereye koşu atacak, ne zaman rakibi üzerine çekip başkasına alan açacak vs kariyeri boyunca bunlar adama her daim dikte edilmiş şu ana kadar. Ne yetenek repertuarı olarak, ne de karakter olarak Osimhen gibi one man army'lik yapabilecek biri değil. Her oyuncu bu rolü kaldıramaz. Başka bir hoca kullanma kılavuzunu çözerse fark yaratabilir ama onun da kesinliği yok. Belirli bir sistem içerisinde iş yapmış oyunculardan her daim uzak duracaksın, bunu bir kez daha gördük. Bu ligde pata küte oynamasını bilen adamlar iş yapıyor. Katkı manasında BAY ve Yunus'dan fersah fersah geride olması boşuna değil. Yani bu adamlar Sane'den daha mı yetenekli? Değil ama iş her zaman yeteneğe bakmıyor işte.

Herkes doğru söylüyor fakat adam çizgiye iniyor herkes rakip stoperlerle beraber ip gibi dizilmiş, kendini boşa atan kimse yok.
Birinde dripling yapıyor aynı yöne BAY da dripling yapıyor hem de yarım metre yanında.
Işe yarayabilecek anlar oldu ama onu da beceremedik.
Yine de isteyen varsa Ocak ayında gitsin. Kanatlar BAY + Yunus bir tane de Onyekuru gibi genç birini ( ucuz) bulalım.

Şu ana kadarki performansıyla formayı hak etmiyor. Bundan bağımsız olarak, özellikle İlkay'ın da gelmesiyle bence sol kanatta olmalı oynadığı zaman. Sane ve Eren'i kullanarak sol çizgiye inmeyi amaçlayıp içerde konumlanan Osimhen-İlkay-Yunus/Barış üçlüsüyle gol bulmayı deneyebiliriz.

Sane'yi mevcut kullanım şeklimiz katı defanslar karşısında verimliliği neredeyse sıfırlıyor. Oyunu 30 metrede oynamak istiyoruz, rakip 15-20 metrede defans yapıyor. Burada Sane'nin şut pozisyonu bulması pek de kolay değil. Ayrıca bence Yunus'u da sağda oynatmayarak onun performansını da düşürmüş oluyoruz. Yunus bire bir hatta bire ikilerde rakibe daha rahat çalım atabilen ve tehlike yaratan bi oyuncu bence Sane'ye kıyasla.

Sane-Osimhen-Barış/Yunus diziliminde Barış'tan da daha çok verim alma şansımız var. Barış top kendisindeyken çizgiye veya içeriye yönelebilir. Top ters kanatta olduğunda da ikinci bir forvet gibi ceza sahasında gol arar.

Kanat oyuncularımız şu ana kadar çok az çizgiye inme tehdidi oluşturdular. Ben Eren'in birkaç koşusundan başkasını hatırlayamıyorum. Yanlışım varsa düzeltin, maçları çok da iyi izlediğimi söyleyemem. Bence oyunumuzu kısırlaştıran başka bi unsur bu. Kanatlarımızın oyundaki rolleri rakibi ikilemde bırakmıyor. Çizgiye inme tehdidi oluşturarak atak oyunumuzu çeşitlileştirebiliriz.

Sane bence iyi oyuncu ama kendisine bağlanan maliyet performansına yansımıyor. Bence hocanın şu ana kadarki kullanım tarzıyla da doğru transfer olma ihtimali kısıtlı.
^

devamlılığı olan oyuncuya saygı duyarım. dün barış ve saneyi iyi savundular ceza sahasına giremedik. ceza sahasına girebilmemiz için osimhen ve gününde ilkay gerekiyordu. lemina olsaydı torreira bile ileri çıkışlarla yerden paslarla iş yapardı.

Pası ver Sane ye sana maçı çözsün taktiği ile değil Sane Mbappe de gelse tatmin olmayız.

Geri
Üst Alt