Cevap: #10 Metin Oktay

[video=dailymotion;xc8cfg]https://www.dailymotion.com/video/xc8cfg_tacsiz-kral-metyn-oktay_sport[/video]

Doğan Dergi Yayıncılık tarafından Haziran 2010 tarihinde Türkiye'de yayımlanmaya başlanmış aylık popüler tarih dergisi olan "Atlas Tarih" komik bir iddia ortaya attı. Neymiş efendim "Metin Oktay aslında Beşiktaşlıymış ve de az daha Beşiktaş'a imza atıyormuş!."

Bu haber Hürriyet'in spor sayfalarında yer aldıktan sonra Hıncal Uluç, Metin Oktay transferinde çok kimsenin bilmediği bir gerçeği açıkladı; İşte Hıncal Uluç’un ağzından Metin Oktay gerçeği.

Omuzları dar, yaramaz

1952 yılında Milli Teknik Direktörlüğü de yapan Arap Sadri lakaplı Beşiktaşlı yönetici Sadri Usuoğlu, Metin Oktay’ı izliyor. Ve raporunu veriyor, “Omuzları dar, bize yaramaz, on para etmez.” Bu söz tarihe geçiyor.

Düşünün o zaman en cin yöneticilerinden biri Arap Sadri, o beğenmiyor. Bunun üzerine Gündüz Kılıç’a (Baba Gündüz) haber veriyorlar.

Kılıç, İzmir’e gidiyor ve İzmirspor’un bir maçında Metin Oktay’ı izliyor. İzmirli yöneticiler ve gazeteciler şüpheleniyorlar. Ve hemen bir kısmı Fenerbahçeli yöneticilere haber veriyor. Böylece F.Bahçe de Metin’in peşine düşüyor.

Tarihe geçen konuşma

Baba Gündüz, İstanbul’a geldiğinde, kendisine Metin Oktay’ı soran gazetecilere, “İzledim 5 para etmez” diye demeç veriyor. Bu demeci gazeteler yayınlarken, Kılıç, Hasnun Galip’teki kulüp binasına geliyor. Ve orada Metin Oktay’ın transferinde tarihe geçen ikinci sözü söylüyor:

"- Kulübü satın Metin’i alın..."

Film gibi bir hikayedir Metin Oktay’ın transferi...

Necati Bilgiç: Ben aracı oldum

Hıncal Uluç’un bu iddiasına benzer bir yaklaşım da Necati Bilgiç’ten geldi. Bilgiç, Metin Oktay transferi için F.Bahçe adına aracı olduğunu ifade etti. İşte Bilgiç’in sözleri; “1955 yılında Metin Oktay’ı gören dönemin F.Bahçe Genel Sekreteri Rüştü Dağlaroğlu beni aradı. ‘Necati, ben ulaşamıyorum sen gazetecisin rahat bulursun. Metin Oktay’ı transfer etmek istiyoruz. Randevu al konuş, teklifimizi ilet dedi’. Ben de Metin Oktay’ın kamp yaptığı yere gittim. “Aracıyım” diyerek teklifi ilettim. Çok memnun olduğunu söyledikten sonra, ‘Ben Gündüz Kılıç’a söz verdim. 1956 model Chevrolet araba alacağım’ diyerek teklifi geri çevirdi.”

Kaynak: Hürriyet Spor Sayfası (1 Ekim 2010)

Doğan Dergi Yayıncılık tarafından Haziran 2010 tarihinde Türkiye'de yayımlanmaya başlanmış aylık popüler tarih dergisi olan "Atlas Tarih" komik bir iddia ortaya attı. Neymiş efendim "Metin Oktay aslında Beşiktaşlıymış ve de az daha Beşiktaş'a imza atıyormuş!."

Bu haber Hürriyet'in spor sayfalarında yer aldıktan sonra Hıncal Uluç, Metin Oktay transferinde çok kimsenin bilmediği bir gerçeği açıkladı; İşte Hıncal Uluç’un ağzından Metin Oktay gerçeği.

Omuzları dar, yaramaz

1952 yılında Milli Teknik Direktörlüğü de yapan Arap Sadri lakaplı Beşiktaşlı yönetici Sadri Usuoğlu, Metin Oktay’ı izliyor. Ve raporunu veriyor, “Omuzları dar, bize yaramaz, on para etmez.” Bu söz tarihe geçiyor.

Düşünün o zaman en cin yöneticilerinden biri Arap Sadri, o beğenmiyor. Bunun üzerine Gündüz Kılıç’a (Baba Gündüz) haber veriyorlar.

Kılıç, İzmir’e gidiyor ve İzmirspor’un bir maçında Metin Oktay’ı izliyor. İzmirli yöneticiler ve gazeteciler şüpheleniyorlar. Ve hemen bir kısmı Fenerbahçeli yöneticilere haber veriyor. Böylece F.Bahçe de Metin’in peşine düşüyor.

Tarihe geçen konuşma

Baba Gündüz, İstanbul’a geldiğinde, kendisine Metin Oktay’ı soran gazetecilere, “İzledim 5 para etmez” diye demeç veriyor. Bu demeci gazeteler yayınlarken, Kılıç, Hasnun Galip’teki kulüp binasına geliyor. Ve orada Metin Oktay’ın transferinde tarihe geçen ikinci sözü söylüyor:

"- Kulübü satın Metin’i alın..."

Film gibi bir hikayedir Metin Oktay’ın transferi...

Necati Bilgiç: Ben aracı oldum

Hıncal Uluç’un bu iddiasına benzer bir yaklaşım da Necati Bilgiç’ten geldi. Bilgiç, Metin Oktay transferi için F.Bahçe adına aracı olduğunu ifade etti. İşte Bilgiç’in sözleri; “1955 yılında Metin Oktay’ı gören dönemin F.Bahçe Genel Sekreteri Rüştü Dağlaroğlu beni aradı. ‘Necati, ben ulaşamıyorum sen gazetecisin rahat bulursun. Metin Oktay’ı transfer etmek istiyoruz. Randevu al konuş, teklifimizi ilet dedi’. Ben de Metin Oktay’ın kamp yaptığı yere gittim. “Aracıyım” diyerek teklifi ilettim. Çok memnun olduğunu söyledikten sonra, ‘Ben Gündüz Kılıç’a söz verdim. 1956 model Chevrolet araba alacağım’ diyerek teklifi geri çevirdi.”

Kaynak: Hürriyet Spor Sayfası (1 Ekim 2010)

:sopa::sopa: Ülkemizde birde gazetecilik ilerliyor diyorlar hikaye tam tersi geriliyor . :sopa::sopa: Bu kadarda saçmalık olmaz küçük çocuk bilse metin oktayı okutsan bu haberi ****yle güler o biçim :lol::lol:

Moderatör tarafında düzenlendi:

Kemikleri sızlıyordur rahmetlinin.

Seni sevenleri bugün ne kadar üzdüklerini bilsen Kral! Iyi ki bu günleri görmedin, keske biz de görmeseydik.

Şimdi taksitleri geç yatınca mızmızlanan para sefa içinde yüzüp hangi formayı giydiğinin farkında olmayanlara. Metin Oktay. Kralın parası yok ve sadece su içiyor.,:(

[video=youtube;gXYNGwQQu-4]https://www.youtube.com/watch?v=gXYNGwQQu-4[/video],

Seni sevenleri üzdüler be baba, sahip çıkan yok takımına...:(

Yaşasa 75. yaşına girecekti. İyi ki doğdun, seni her zaman yaşatacağız Taçsız Kral Metin abi... :(

[video=youtube;WYvj5AS2MFw]https://www.youtube.com/watch?v=WYvj5AS2MFw[/video]

'Bence Galatasaraylılık din gibi mezhep gibi yerleşmiş köklü bir inançtır. Galatasaray'ı işte bunun için tercih eder ve Galatasaraylılığımla her zaman gurur duyarım...'

Iyi di dogdun, iyi ki Galatasarayli oldun tacsiz kral!

[video=youtube;v5ILp11WGIw]https://www.youtube.com/watch?v=v5ILp11WGIw[/video]

Bugünün Özel Bir Anlamı Var Metin Oktay Adına Bugün Fenere Gol Attığı ve Ağları Deldiği Gün Olarak Kayıtlara Geçmiş

Ruhu Şad Olsun...

"küçükken hayaller kurardım.

bir çoğunda ünlü bir şarkıcı, bazılarında bir ressam, aktör, bazılarında ise çok ünlü bir futbolcu olurdum. o kadar ünlü bir futbolcuyum ki böyle, leblebi gibi gol atıyorum, fener-beşiktaş hikaye, real madrid dayanmış klübün kapısına, milyon dolarları sayıyor, gitmiyorum. basın toplantısında soruyorlar bana "dünyanın en büyük kulüplerinden biri teklif yaptı, niye gitmiyorsun" diye, "zaten dünyanın en büyük kluübünde oynuyorum" diyorum. başkan geliyor " oğlum, satmamız lazım seni, büyük paralar veriyorlar, rahatlayacağız" diyor, "ya gassaray ya hiç, gerekirse para da vermeyin bana" diyorum. öyle de artist bir futbolcuyum.

bugün futbolun geldiği nokta gerçekten çok farklı. milyon dolarlık stadlar yapılıyor, korkunç transfer rakamları dönüyor. eskiden sadece şampiyonların katıldığı, şampiyon kulüpler kupası gitmiş, şampiyonlar ligine bir ülke 5 takım gönderebiliyor, her yıl formalar değişiyor, formaların arkasında futbolcu isimleri yazıyor falan. muazzam bir endüstri. ve bu endüstri sonucunda takımına, formasına, renklerine aşık bir futbolcu yetişmiyor. bir futbolcu, çocukken hayalini kurduğu takımı yüz üstü bırakıp, başka bir formanın arkasına, hatta ezeli rakibinin formasının arkasına ismini yazdırabiliyor. sonra da "akşam yastığa kafamı koyduğumda rahat uyuyacağım" diyor.

metin oktay'ın durumu farklı. oynadığı zamanlarda klasik parçalı formanın dışında bir forma olmamasına, arkasında futbolcuların isimleri yazmamasına rağmen, metin oktay'ın ismi 10 numaralı formadan silinmiyor. kurduğum hayalleri birebir gerçekleştiren birinin olması, üstelik bu kişinin galatasaraylı olması müthiş bir şey.

bu bünye o kadar çok "kendisini sevenlere ihanet eden" gördü ki, bu yüzden kendisini daha çok özlüyor.

yaşıyor; ali samiyen'de, her on numarada, galatasaray armasının hemen altında, o meşhur fotoğrafında elini koyduğu yerde.

adı silinmiyor."

Alıntı

Öyle denk geldi paylaşmak istedim.

23 Ağustos 1969, Bir efsane futbolu bırakır.

Geri
Üst Alt