#10 Wesley Sneijder (ESKİ KONU)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
adam akilli arguman uretirsen adam akilli tartisabiliriz, gordugum sadece etrafa ipe sapa gelmez ufurukler sactigin, ki soylemlerinden sneijder'a bagintili kisisel bir problemin yahut husumetin oldugunu dusunuyorum, cekemiyorsun falan mi herifi? cunku sneijder aldigi paranin hakkini fazlasiyla odemis bir elemandir, gerek ismiyle, gerek karakteriyle, gerek yaptiklariyla, madden kulube geri kazandirmistir.

icten icten gs'nin sorunu sneijder demeye getiriyorsun, burak yilmaz'in satilmasini kinayip, sneijder niye satilmadi diyorsun. sana gore sneijder'in niteligi nedir ki? ne kadarlik futbol izleyicisisin? sneijder 10 milyona satilirsa kulup duzluge cikar, uefanin gozune girer, falan fisman mi senin olayin?

her halukarda, bazi futbolcularin varliklarinin paraya iliskin olmadiginin idragina varmamis olman benim sorunum degil. o halde, ya iyi bir gozlemci degilsin, ya hakikaten futbolun dinamiklerinden anlamiyorsun (genc bir kongre uyesi oldugun halde, ki bu gs adina uzucu bir hadisedir), ya da belirttigim gibi, kisisel bir problemin var..

duzgun mesaja yanit elbette veririm ..

bir yonetimin bir hamlesinde sureklilik ve tutarlilik olmasi gerekir . Sen eger sneijderi muslerayi tutup uzerine poldiyi filan ekliyorsan , o zaman burak i satma .. yok eger kemerleri SIKIP , bir tasarruf politikasina girisiyorsan , o zaman da donk u , linnes i alma .. carole lar ,rodrigueslerle ugrasma ..

Sneijder konusu Muslera ile ayni degil . Muslera bu sezon en kotu zamanini yasiyor dahi olsa kac tane macta "yine muslera yine muslera.." dendi .. Peki sneijder bu sene ne yapti ,beni en iyi boyle susturursunuz ,ornegin gecen sene olsaydi , demeyecek miydiniz ,sikintili tum maclari 4 lu skorlara sneijder getirdi diye , veya demeyecek miydiniz gencler, fener, bjk maclarini kim kazandirdi diye

ondan onceki sene icin demeyecek miydiniz juventus macinda kim havalara ucurdu bizi , ordu macini kim cevirdi vs vs .. diye

ama sunu da dusunecegiz, dun yok futbolda diyen de bizleriz .. sneijderi boyle rezalet bir takimin oldugu sene, 7 inci haftadan beri deplasman kazanamamis , son 10 macinda 1 galibiyette olan bir takimda neden tutuyoruz diye ben dusunuyorum .. diyebilir misiniz ,bu sene sneijder bize sunu kazandirdi , avrupada , ligde . ne etkisi var ?

masanin diger tarafinda da ,soylenen dogruysa 14 milyon bir teklif var, 5 milyon da odemeyecegin oyuncu ucreti var .. sneijderin sana tek hizmeti atacagi goller degildir, faydasi dustugu zaman boyle bir altin firsati degerlendirirsin satarsin .. bu diego icin de gecerli , performansi dustugunde gomez icin de ..

takim CL den elenmis , ligde kaybetmis herseyi , mali sikinti da ortada , bu durumda boyle bir teklifi bir daha bulamazsin . peki yarin sneijder 7-8 neyse gitse ,biz bu isten 10 milyona yakin eksik para kazanmis olmayacak miyiz ?

bu is bir degisimdir , hagi varken lincoln un gelecegini bilemezdik ,sonra keita geldi , kewell geldi , elano geldi baros geldi ... gelenler de bir sekilde gitti

benim kastettigim budur , aynisini drogbada yasadik ,lincolnde yasadik , hatirlayin , bu iki adam da ilk geldiginde beklentileri karsiladilar , ama sonra bir tanesi bulent dedi ,dizim agriyor dedi 1 sene yatti , drogbanin mancinili sezonun ikinci yarisinda hic bir is yapmadan gittigini de hatirlayin ..

biri yukarida yazmisti ,sneijder artik dikis tutmaz diye . onemli olan dogru is yapmak . tabi ki sneijder bir butunun 10% u , geri kalan yapilmasi gereken tonla is var ... kayaya yapismis midye misali evlatlari coktan halletmek gerekirdi ,o da baska tabi

Tursun buraya adam göndermiş sneijder ve muslera satışı için algı yaratmak için kafası satış içinde çok iyi çalışıyo

Sneijder topla buluştu ve faul bekliyor, oyun devam ediyor..
Top Sneijder'deeee ve topu kaybetti..
Sneijder... hatalı pas..

Bu seneki Sneijder bu işte :) Turşusunu kuralım yerlilerle birlikte.
Takım Muslera da dahil olmak üzere çöktü resmen. Fizik olarak tek adamımızın durumu iyi, o da Podolski. Adam resmen geçen sene ki Sneijder gibi tek başına bir şeyler yapmaya çalışıyor. Takımda şu an kalmayı hak eden tek isim var, o da Podolski.

Son düzenleme:
Futbol'u bilmeyenleri kongre üyesi yaparsan kulüpten cacik olmaz. Adam Sneijder'i Diego ve Gomez ile bir tutuyor.

Sen futbol hic izlememissin kardesim türkiye ligi disinda. Sneijder hakkinda tek bildigin yildiz olmasi ve bu sezon kötü olmasi.

Bu üyelerle bu kulüp'ten cacik olmaz, yillardir yaziyoruz.

Her oyuncu'nun formsuz bir dönemi olabilir ama bu satilmasi gerekiyor anlamina gelmez.

Sneijder'i 20 milyon'a bile satsan bahsedilen FFP ve borclarda Degisen birsey olmaz.

Bizim icin cözüm = taraftar olarak genel kurulu basmak ve kongre uyelerini delik desik etmek

Seneye mümkünse Çin'e falan satılmalı, bu saatten sonra faydası olmaz bize. Artık genç, dinamik, adam eksiltebilen, top saklayabilen çok yönlü oyunculardan bir kadro kurmalıyız.

Nedenmiş o acaba ? Hadi dediğini yaptık full genç dinamik bi kadro kurduk sneijderin kalması bize zarar mı vericek yoksa tursuna yeni bi otel yapsın diye yardım mı edelim ? Birinizde çıksın desin selçuk , olcan , sabri , umut satılsın şunu şunu alalım ama yok onlar yerli dokunmak yasak onlara.

duzgun mesaja yanit elbette veririm ..

bir yonetimin bir hamlesinde sureklilik ve tutarlilik olmasi gerekir . Sen eger sneijderi muslerayi tutup uzerine poldiyi filan ekliyorsan , o zaman burak i satma .. yok eger kemerleri SIKIP , bir tasarruf politikasina girisiyorsan , o zaman da donk u , linnes i alma .. carole lar ,rodrigueslerle ugrasma ..

burak yilmaz top kontrol edemeyen, topu istop dahi edemeyen, ve gol atamayan, hic bir ise yaramayan bir asalak oldugu icin satildi. donk transferi elbette hata idi, lakin hamza denen pustun zarfina gelip melo'yu satacak kadar gerzeklesen bir yonetim sahibiysen, bu tur hatalar kacinilmaz olur. carole ve linnes'in transferleri ise zaruri idi, zira ayni yonetim, hamzanin sozuyle sezon basinda sabriyi takimda tuttu, telles'i gonderdi.

Sneijder konusu Muslera ile ayni degil . Muslera bu sezon en kotu zamanini yasiyor dahi olsa kac tane macta "yine muslera yine muslera.." dendi .. Peki sneijder bu sene ne yapti ,beni en iyi boyle susturursunuz ,ornegin gecen sene olsaydi , demeyecek miydiniz ,sikintili tum maclari 4 lu skorlara sneijder getirdi diye , veya demeyecek miydiniz gencler, fener, bjk maclarini kim kazandirdi diye

sneijder bu sene ne yapti,

bu sezon, ortada galatasaray diye bir varligin olmadigini idrak edeydin, boyle bir sual de uretmezdin. futbol bir takim oyunudur, bu bir. ikincisi, sneijder bu sezon querasma gibi saklabanliklar yapip 10 gol de atsaydi, hic bir degismezdi, cunku bir ekibin yok, islevsel bir mekanizman yok.

sneijder'in nasil bir oyuncu oldugunu bilmedigin, bu argumanindan anlasilmiyor mu? sen soyle.

ondan onceki sene icin demeyecek miydiniz juventus macinda kim havalara ucurdu bizi , ordu macini kim cevirdi vs vs .. diye

dostum, dedim ya, bu sezon takim yok, islevsel bir yapilanman yok, disiplin yok. bu durum sneijder'a degil, yonetimin is bilmezligine, amatorlugune iliskin.

ama sunu da dusunecegiz, dun yok futbolda diyen de bizleriz .. sneijderi boyle rezalet bir takimin oldugu sene, 7 inci haftadan beri deplasman kazanamamis , son 10 macinda 1 galibiyette olan bir takimda neden tutuyoruz diye ben dusunuyorum .. diyebilir misiniz ,bu sene sneijder bize sunu kazandirdi , avrupada , ligde . ne etkisi var ?

sneijder'in varligi, bu sezon belki 5000 kisiye oynamamizi engelledi. anlaman gereken; takim olmayan bir ortamda, hic bir futbolcu tek basina fark yaratamaz, bu ronaldo da olsa degisecek bir kaide degil.

masanin diger tarafinda da ,soylenen dogruysa 14 milyon bir teklif var, 5 milyon da odemeyecegin oyuncu ucreti var .. sneijderin sana tek hizmeti atacagi goller degildir, faydasi dustugu zaman boyle bir altin firsati degerlendirirsin satarsin .. bu diego icin de gecerli , performansi dustugunde gomez icin de ..

14 milyon da, 24 milyon da, galatasaray'i kurtarmaz.

galatasaray'i kurtaracak olan yapilanma ve disiplindir, is bilen adamlarin varligidir. adam gibi bir yonetim yaratin, adam bir bir futbol koordinatorlugu yaratin, adam gibi takim kurun, iste o zaman sneijder seni avrupada finale tasir, sneijder o kadar buyuk bir isim.

takim CL den elenmis , ligde kaybetmis herseyi , mali sikinti da ortada , bu durumda boyle bir teklifi bir daha bulamazsin . peki yarin sneijder 7-8 neyse gitse ,biz bu isten 10 milyona yakin eksik para kazanmis olmayacak miyiz ?

sneijder galatasaray'in ruhu konumunda bir adamdir, yapilmasi gereken de sneijder'i gondermek degil, etrafini, mumkun mertebe yakin kalitede adamlarla doldurmaktir.

bu is bir degisimdir , hagi varken lincoln un gelecegini bilemezdik ,sonra keita geldi , kewell geldi , elano geldi baros geldi ... gelenler de bir sekilde gitti

sneijder'i degistirmek icin herhangi bir sebep yok, zira kendi mevkisinde dunyanin en iyi 3-5 topcusundan biri.

benim kastettigim budur , aynisini drogbada yasadik ,lincolnde yasadik , hatirlayin , bu iki adam da ilk geldiginde beklentileri karsiladilar , ama sonra bir tanesi bulent dedi ,dizim agriyor dedi 1 sene yatti , drogbanin mancinili sezonun ikinci yarisinda hic bir is yapmadan gittigini de hatirlayin ..

drogba 37 yasinda bir adamdi, makul argumanlar uret, demagojik degil, ki drogba'nin buyuk faydasi oldu bu kulube. lincoln'da ise hic bir sey yasamadik, bulent korkmaz cahili herifi itin gotune soktu, bu kadar. lincoln cok iyi ve keyif veren bir topcuydu.

biri yukarida yazmisti ,sneijder artik dikis tutmaz diye .

ufurmek bedava

onemli olan dogru is yapmak . tabi ki sneijder bir butunun 10% u , geri kalan yapilmasi gereken tonla is var ... kayaya yapismis midye misali evlatlari coktan halletmek gerekirdi ,o da baska tabi

dogru is yapmak icin, dogru isin ne oldugunu dogru saptayin.

sonuc itibariyle dusuncelerin hatali.

Son düzenleme:
Galatasaray bu tip futbol fakiri olan ve sürekli algi yaratan taraftardan kurtulmadigi sürece iyi yerlere gelmez. 1-2 sezon iyi olup diger sezon vasat olur.

@Emir

Ben bir mesajimda deseydim ki , sneijder atilsin edilsin , o zaman bu elestirilerini kabullenirdim ,fakat ortada ciddi bir maddi meblag var. Bugun Burak 2 milyon euro kazaniyor olsaydi, veya 1-2 milyonluk bir teklif alsaydi , o zaman Burak satilir miydi , hayir. ..

Her oyuncuyu ,istisnasiz olarak aldigina verdigine gore degerlendirmek lazim . Eger senin dedigin takim yapilanmasinin kurulabilecegi yonunde bir hissiyatim olsa , Sneijder de bu pastanin kremasi olur , ama yakin zamanda boyle bir olasilik yok. Oncelikle zaten kabul edilmesi gereken sey bu , biz ancak bjk gibi adim adim tekrar 2-3 senede hayata biraz biraz doneriz , bu surecte de hic bir yuksek maliyetli adamla yola devam etmemiz mumkun degil

Mumkun olmamasinin sebebi de tam da senin soyledigin sebepten . Cunku Sneijderin etrafini onun kalitesine yakin adamlarla donatmamiz mumkun degil ,bu asla olmayacak, lutfen bu hayali unutun , Aysal vs gelse dahi olmaz bu. Soz konusu degil , kurallar ortada, boyle bir yatirim yapmamiz olanak disi.

Haliyle tek cikar yol , eldeki halen ise yarar ,umut verenlerden bir cikis beklemek ,bu olmazsa, bu sezonun ikinci yaridaki hali , bir gidim belki daha iyi olarak 2-3 sezon daha devam edecektir. Pollyanna cilik bize bir sey kazandirmaz. Durumumuz bu.

Ve yine senin soyledigin sebeplerden dolayi Sneijder satilsaydi iyiydi dedim . Aynisini Melo icin soylemiyorum , Muslera icin de . Cunku bunlar cogunlukla uzerlerine dusen isi ,takim kotu de olsa bireysel olarak yapan adamlar. Fakat Sneijder bu sezon ,takimla senkronu zaten yok ama bireysel olarak da hic bir sey yapmadi . Yani adamin sutu yok , yukarida yine biri yazmis

Maclari stadyumdan izledigim icin ben spikerleri dinlemiyorum ama adamin dedigi ile birlestirirsek ,evet , aynen oyle, sneijder ve topu kaybetti ,sneijder faul bekliyor, sneijderin attigi uzun top ve top volkana kadar geliyor seklinde bir derbi gecirdi , sakatti vs konusu degil ,bu sezon boyunca bireysel hic bir hamlesini gormedim, galiba rizeye 4-3 yenildigimiz ve konyayi yendigimiz maclardaki katkisi son oldu , ondan sonra bir sey goremedik.

Ulkemize gelen yabancilarin ,sadece Sneijder degil , genel tavri bu , takim coktukce, kendi yapabilecekleri bireysel katkinin da cok altina dusuyorlar, Sneijder gibi bir adamin ,oyunda oyun ici etkinligi olmasa bile , gecen seneki bazi maclarda yaptigi gibi 2-3 sut 1 gol , tuh be korner diyecegimiz hamleleri olmaz mi ?

Ayrica evet Sneijder bu sene berbat otesi ,takim da oyle , o da oyle demek bu kadar mi zor ?

Dortmund gecen sene 7. oldu yanlis bilmiyorsam.

'Ehehehe Dortmund 7. oldu, Reus iyi para yapiyorken acilen satilmali' diyen Dortmund'lu bir idiot varmidir acaba.

Cünkü aynisi burda yaziliyor.

Dortmund gecen sene 7. oldu yanlis bilmiyorsam.

'Ehehehe Dortmund 7. oldu, Reus iyi para yapiyorken acilen satilmali' diyen Dortmund'lu bir idiot varmidir acaba.

Cünkü aynisi burda yaziliyor.

dortmund taraftarı her maç stadı dolduruyor

"bu maç reus yok mu o zaman izlemem" demiyor senin gibi

adama gomezle sneijderi kıyaslıyor diyen sen dortmundla bizi mi kıyaslıyorsun

Son düzenleme:
dortmund taraftarı her maç stadı dolduruyor

"bu maç reus yok mu o zaman izlemem" demiyor senin gibi

adama gomezle sneijderi kıyaslıyor diyorsun sen dortmundla bizi mi kıyaslıyorsun
Ben kulüp kiyaslamiyorum. Taraftar mantigini kiyasliyorum.

Net bir sekilde yaziyor, algilama konusunda sIkIntI var galiba. Doldursa ne olur, doldurmasa ne olur? Biz burda yapilan mantik hatasini abartili sekilde dile getiriyoruz.

Ne anlami var konu'yu 'sen izlemiyorsun, ben izliyorum' lara cekmeye?

Ben kulüp kiyaslamiyorum. Taraftar mantigini kiyasliyorum.

Net bir sekilde yaziyor, algilama konusunda sIkIntI var galiba. Doldursa ne olur, doldurmasa ne olur? Biz burda yapilan mantik hatasini abartili sekilde dile getiriyoruz.

Ne anlami var konu'yu 'sen izlemiyorsun, ben izliyorum' lara cekmeye?

sen taraftar değil misin , senin mantığın kişiye bağlılık üzerine dortmund taraftarlarınınki değil o yüzden çekiyorum oraya

dortmunddaki yapılanmanın 5te biri bizde var mı da onların günlük başarısızlığını bizimkine örnek gösteriyorsun

şu common yorumlarını da her posta taşıma can sıkıyorsun artık

Son düzenleme:
sen taraftar değil misin , senin mantığın kişiye bağlılık üzerine dortmund taraftarlarınınki değil o yüzden çekiyorum oraya

dortmunddaki yapılanmanın 5te biri var mı bizde de onların günlük başarısızlığını bizimkine örnek gösteriyorsun

şu common yorumlarını da her posta taşıma can sıkıyorsun artık
Aynen, olmadigi halde bu yönde sacmaliyoruz iste. Sen kendin demissin, tebrikler. Simdi konu'yu baska yerlere cekmeye gerek yok yazdigim gibi.

Dortmund'n FFPden ceza almış olması ve borç içinde yüzüyor olması lazım o dediğinin mantıklı bir karşılaştırma olması için. Dortmund geçen sene Reus'u satmadıysa önceki seneler dünya kadar topçu satıp yerini doldurdukları içindir. Biz daha en basit pozisyonu doldurmaktan aciz bir kulübüz. Atla samanı karıştırmayalım.

Ayrica bir dakika ya , Gomez ile Sneijderi neden kiyaslamayalim ? Eger kiyaslamamam gerekiyorsa zaten Gomez lehinde mi kiyaslama diyorlar diye dusunurum , adamin verdigi katkiya bak, oynadigi milli takimin guncel performansina bak, bir de hollandaya bak , o hollandanin "bugun icin ne halde olduklari belli" adamlari da burada iste, goruyoruz sneijderin ,veya burda herkesin cigirtkanligini yaptigi rvp nin halini , giden kuyt u da goruyorduk gecen yil . ee sasirmamak lazim bunlardan olusan hollandanin sadece letonya ve kazaklari gecebilecegini ..

Ama biz zengin ulke oldugumuz icin bu tip adamlara , ve bunlarin daha yancilari olan donk lara milyon eurolar odemeyi severiz .

Diyorum ya , bu mantik yuzunden cinden onceki son durak olmaktan kurtulamayacagiz. Bakalim Sneijder bizden ayrilirsa ,bu muthis adami hangi avrupa takimlari yarisacak kadrosuna katmak adina

Aynen, olmadigi halde bu yönde sacmaliyoruz iste. Sen kendin demissin, tebrikler. Simdi konu'yu baska yerlere cekmeye gerek yok yazdigim gibi.

mesele o zaten, sneijderi kaldıracak ne sportif ne ekonomik altapı var adam da o yüzden yollar ayrılmalı diyor katılmayabilirsin tabi

ama siz gelip adama futbol fakiri bilmemne diyorsunuz neden çünkü mevzu sneijder

sadece sneijder için diyorsa sıkıntı vardı tabi ancak öyle bir şey dediğini zannetmiyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt