#10 Wesley Sneijder (ESKİ KONU)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
@Emir

Ben bir mesajimda deseydim ki , sneijder atilsin edilsin , o zaman bu elestirilerini kabullenirdim ,fakat ortada ciddi bir maddi meblag var. Bugun Burak 2 milyon euro kazaniyor olsaydi, veya 1-2 milyonluk bir teklif alsaydi , o zaman Burak satilir miydi , hayir. ..

sneijder'a odenen mebla, kulubumuzun bir turk ligi kulubu olmasi hasebiyle, olagandir. sunun surasinda da sneijder'a odenen, 2 adet macin hasilatidir, ve bu para galatasaray statusundeki gibi bir kulubun boyle bir oyuncuyu kadroda tutmak icin odemesi gereken miktardir. nitekim, sneijder'in varligi sadece saha ici dinamiklere iliskin bir hadise degil.

yilmaz'i ise, muhim olan elden cikartmak idi, degil 7 milyon, bedavaya da gonderilebilirdi, ha kar ettik iyi oldu, o ayri.

Her oyuncuyu ,istisnasiz olarak aldigina verdigine gore degerlendirmek lazim . Eger senin dedigin takim yapilanmasinin kurulabilecegi yonunde bir hissiyatim olsa , Sneijder de bu pastanin kremasi olur , ama yakin zamanda boyle bir olasilik yok.

boyle bir olasilik var, sadece boyle bir olasiligin materyalize olmasini engelleyenler var.

Oncelikle zaten kabul edilmesi gereken sey bu , biz ancak bjk gibi adim adim tekrar 2-3 senede hayata biraz biraz doneriz , bu surecte de hic bir yuksek maliyetli adamla yola devam etmemiz mumkun degil

sneijder yuksek maliyetli bir oyuncu degil.

yuksek maliyetli oyuncu donk, selcuk inan, tarik camdal, sabri, chedjou, nam-i diger, sokaga atilan para. bildigin gibi, bu ve turevi zevatin avrupada kazanacaklari para sezon basi 300-500.000 euroyu gecmez.

Mumkun olmamasinin sebebi de tam da senin soyledigin sebepten . Cunku Sneijderin etrafini onun kalitesine yakin adamlarla donatmamiz mumkun degil ,bu asla olmayacak, lutfen bu hayali unutun , Aysal vs gelse dahi olmaz bu. Soz konusu degil , kurallar ortada, boyle bir yatirim yapmamiz olanak disi.

o halde seni avrupa futbolunu biraz daha yakindan takip etmeye davet ediyorum. kucuk butcelerle kurulan muazzam takimlari azicik irdele, yapilanma nedir gozlemle, ben sana git barcelona'dan adam al demiyorum ki..

Haliyle tek cikar yol , eldeki halen ise yarar ,umut verenlerden bir cikis beklemek ,bu olmazsa, bu sezonun ikinci yaridaki hali , bir gidim belki daha iyi olarak 2-3 sezon daha devam edecektir. Pollyanna cilik bize bir sey kazandirmaz. Durumumuz bu.

durumumuz, futbola ilisigi olmayan bir yonetime sahip olmamiz. taraftarin sesi forumunda "dursun ozbek neden kulubumuzun baskani yapilmistir" adli basligi oku ornegin, devaminda neden bir sezonda 3.5 hoca degistirdigimizi anlayabilirsin.

Ve yine senin soyledigin sebeplerden dolayi Sneijder satilsaydi iyiydi dedim . Aynisini Melo icin soylemiyorum , Muslera icin de . Cunku bunlar cogunlukla uzerlerine dusen isi ,takim kotu de olsa bireysel olarak yapan adamlar. Fakat Sneijder bu sezon ,takimla senkronu zaten yok ama bireysel olarak da hic bir sey yapmadi . Yani adamin sutu yok , yukarida yine biri yazmis

yok canim, nasil sutu yok, abartma.

belirttigim gibi, sneijder'in bireysel performansi, bu sezonki tabloya bagintisiz, takima bagintili.

Maclari stadyumdan izledigim icin ben spikerleri dinlemiyorum ama adamin dedigi ile birlestirirsek ,evet , aynen oyle, sneijder ve topu kaybetti ,sneijder faul bekliyor, sneijderin attigi uzun top ve top volkana kadar geliyor seklinde bir derbi gecirdi , sakatti vs konusu degil ,bu sezon boyunca bireysel hic bir hamlesini gormedim, galiba rizeye 4-3 yenildigimiz ve konyayi yendigimiz maclardaki katkisi son oldu , ondan sonra bir sey goremedik.

Ulkemize gelen yabancilarin ,sadece Sneijder degil , genel tavri bu , takim coktukce, kendi yapabilecekleri bireysel katkinin da cok altina dusuyorlar, Sneijder gibi bir adamin ,oyunda oyun ici etkinligi olmasa bile , gecen seneki bazi maclarda yaptigi gibi 2-3 sut 1 gol , tuh be korner diyecegimiz hamleleri olmaz mi ?

Ayrica evet Sneijder bu sene berbat otesi ,takim da oyle , o da oyle demek bu kadar mi zor ?

ayni ifadeleri tekrar etmek luzumsuz, bakis acisi hatali, buyuk resmi gormuyorsun. "berbat otesi" turevi itibarsizlastirma politikalarin ise sneijder gibi bir karaktere etki edecek turden degil, demagoji iste bildigin.

sonuc itibariyle, sorun sneijder degil

yonetimdir. YONETIM.

Son düzenleme:
Egemen ,bu konu sneijder konusu oldugu icin o adami konusuyoruz , yoksa yerli sevicilerin kontenjanli elemanlari olan sabri, balta, umut gibileri istiyor anlasilmasin , onlarin biletleri coktan kesilmeliydi , ama yerine dusunulenler de tarik gibi , veysel gibi adamlar olunca kurtulamadik !!!

Muslera ve Melo gibileri ayirdim , onlar ,maliyetli de olsalar cizgileri dusmuyor ,cunku onlar engelleyen adamlar, takim kotu de olsa oynarlar az cok.. Ama senelik 5 milyon odedigim adam ,bana biraz da baskalarinin yapamadiklarini yapacak , gecen sene de sneijder ortaligi esip gurletmiyordu , ama kitlenen anlarda bireysel becerisi ile maclari kurtariyordu , onceki sene de aynen ..

Ama bu sene o da yatisa gecti , hic bir maca "ben buradayim" damgasi vurmadi

Finansal anlamda kiyaslama yapsam haklisin. Ama dedigim gibi ben yapilan mantik hatasindan bahsediyorum.

Sneijder gibi oyuncularin iyi bir düzende performansi ortada. Ama iyi bir düzen olmasina ragmen yillardir gram katki saglayamayan oyuncular var. Bunlari gönderecegine Sneijder'i göndermek neyin kafasi?

He finansal acidan mi satilsin diyorsun? Girmeyelim bu konulara cünkü cok kompleks. Taraftarin anlayisi 'zzzaaaaa kasaya 13 milyon girdi kurtulduk simdi'

Ayrica bir dakika ya , Gomez ile Sneijderi neden kiyaslamayalim ? Eger kiyaslamamam gerekiyorsa zaten Gomez lehinde mi kiyaslama diyorlar diye dusunurum , adamin verdigi katkiya bak, oynadigi milli takimin guncel performansina bak, bir de hollandaya bak , o hollandanin "bugun icin ne halde olduklari belli" adamlari da burada iste, goruyoruz sneijderin ,veya burda herkesin cigirtkanligini yaptigi rvp nin halini , giden kuyt u da goruyorduk gecen yil . ee sasirmamak lazim bunlardan olusan hollandanin sadece letonya ve kazaklari gecebilecegini ..

Ama biz zengin ulke oldugumuz icin bu tip adamlara , ve bunlarin daha yancilari olan donk lara milyon eurolar odemeyi severiz .

Diyorum ya , bu mantik yuzunden cinden onceki son durak olmaktan kurtulamayacagiz. Bakalim Sneijder bizden ayrilirsa ,bu muthis adami hangi avrupa takimlari yarisacak kadrosuna katmak adina
:005: Iste bunlarla ugrasiyoruz.

Ayrica verdigi katki konusunda; Iyi takim'in olunca Gomez de katki verir, Sneijder de verir. Örnegi ortada, kendin yazmissin. Günlük kafadan vazgecelim. Gomez bu takimda olsaydi 10 gol zor atardi. Ama sakin simdi bu cümle'nin üzerine yorum yapma, yazdigin ortada.

Son düzenleme:
:005: Iste bunlarla ugrasiyoruz.

Ugrastirmayim , al buraya bak mesela

UEFA EURO 216 - Standings – UEFA.com

UEFA EURO 216 - Standings – UEFA.com

1-) GSaray bu sene kotu , ama Sneijder iyi aslinda

2-) Hollanda bu grupta 4 uncu , ama Hollanda kotu , Sneijder iyi aslinda (RVP yi de ekleyelim)

3-) Sneijdere gelen teklifler cinden , uae den , Avrupayla ilgili tik yok , Sneijder iyi aslinda

4-) Gomez tonla gol atmis, Sneijderda tik yok , ama o da takimla alakali , Sneijder aslinda iyi , ne iyisi , muthis

Abi simdi bu adamlar cidden kongre üyesi mi yahu :2aloh1:

Gülerek saygisizlik etmeyelim diyorum da, halinize gülsek bile az bence.

Sur yorumlar varya skandal, her hangi bir ülke'de ciddiye bile alinmaz futbol ortaminda.

Senin tartisacak argumanin yok , ben buraya aldigi parayi yaziyorum , oynadigi ulke ve klup takimlarinin durumunu yaziyorum , guncel butun durumu ortaya koyuyorum ,ama senin sneijder iyi demekten fazlan yok

Bari 2010 da finalde guzel oynadi ,gollerde pay sahibiydi filan de

O yuzden demem o ki , benim kongre uyesi olup da senin olmaman aslinda fena bir durum degil

rüyana da giriyor mu sneijder sinan

demek ki sabahtan beri zirvaliyorsun

tipik b.korkmaz-type 10 numara dusmani, ciddiye almakla hata etmisiz.

Eger soylemlerim sadece sneijderi hedef alsaydi Emir , o zaman bu argumanini masaya yatirirdik , eger kalsin sabri , umut deseydim yerli sevici de denebilirdi , ben sneijderin artik hem yaslandigini , hem captan dustugunu , bireysel katkisinin da kalmadigini , bu asamadan sonra daha da sifirlanmadan degeri ,bari degerlendirilip satilmasini savundum

baskalarinin aksini savunmasina asla zirva demedim etmedim , size dedim ki karsidakine saldirmadan tartisalim , ama siz bunu yapamiyorsunuz .. simdi ben de bu tip kelimelerle devam edeyim ve konu sneijder ve yonetimden , sinan emir hakana mi donsun ?

burasi forum , sen baska , o baska , egemen baska ,suha baska sinan baska dusunecek ki ortada tartisilacak bir sey olsun

maclarin hasilati 1 milyon TL civarinda , sneijder senelik 5 milyon euro aliyor , 15 maci kendi basina kazandirsa ancak fito olurlar ,sen buna 1-2 mac dedin , ben ona ragmen bu maddeye sacmaliyorsun tarzinda yaklasmadim

fikirler uyusmayabilir .

Bu sene performansı geçen seneye oranla kötü ve bu performansın kötü olmasında takımın da çok büyük katkısı var.Yanına hiç bi zaman iyi bi takım kurulmadı.Ona rağmen geçen sene Muslera'yla birlikte bizi şampiyon yaptılar.Şuan rakiplerimizle dalga geçerek 4. yıldız muhabbetini yapabiliyorsak bu adamlar sayesinde.Ayrıca takımın sezon başında ne kadar kötü çalıştığını da oyuncuların performansındaki ve kondisyon düşüklüğünden görebiliyoruz.İyi bir teknik direktörle ve yanına Melo gibi savaşan oyuncuları koyarsak Sneijder üst düzey katkı vermeye devam edecektir.

mevzuyu maliyette noktalamis olsan ok de su milli takim ve sneijderin performansi zirvalarina gulmemek elde degil
bu boktan takimda sneijderin sac bas yolmak harici yapabilecegi pek birsey yoktur. sonucta rakipler de gerizekali degil, cikan takima 3 saniye bakinca Galatasaray'i nasil durduracaklarini anliyolar

Eger soylemlerim sadece sneijderi hedef alsaydi Emir , o zaman bu argumanini masaya yatirirdik , eger kalsin sabri , umut deseydim yerli sevici de denebilirdi , ben sneijderin artik hem yaslandigini , hem captan dustugunu , bireysel katkisinin da kalmadigini , bu asamadan sonra daha da sifirlanmadan degeri ,bari degerlendirilip satilmasini savundum

ben de yaptigin savununun gecersizligini ortaya koymaya calistim, ne var bunda.

sneijder henuz 31-32 yasinda, bir 10 numara icin tam kivaminda. captan dusmesi sadece bir itibarsizlastirma soylemi, kisisel nefretin/cekememezligin vb temelli. bireysel katkisi hususuna da 50 kere degindim, saha ici futbolun dinamiklerini bilmiyorsun. sneijder'i satip kasaya girecek 5-10 milyonun da gs'yi kurtaracagini zannedecek kadar afallar durumdasin. kisacasi, neresinden tutsam elimde kaliyor.

baskalarinin aksini savunmasina asla zirva demedim etmedim , size dedim ki karsidakine saldirmadan tartisalim , ama siz bunu yapamiyorsunuz .. simdi ben de bu tip kelimelerle devam edeyim ve konu sneijder ve yonetimden , sinan emir hakana mi donsun ?

zirvaliyorsun ama..

burak yilmaz'in, selcuk inan'in konularina girip satir satir elestiri yazdigini goremedim. var mi? senin niyetin/derdin belli. ben sahsen, hic bir akli basinda GS'linin, sneijder'i gondermek istemesini kabul etmem. isteyen varsa da kendi cehaletlerinde bogulabilirler, benim sorunum degil.

burasi forum , sen baska , o baska , egemen baska ,suha baska sinan baska dusunecek ki ortada tartisilacak bir sey olsun

e tartisiyoruz iste.

maclarin hasilati 1 milyon TL civarinda , sneijder senelik 5 milyon euro aliyor , 15 maci kendi basina kazandirsa ancak fito olurlar ,sen buna 1-2 mac dedin , ben ona ragmen bu maddeye sacmaliyorsun tarzinda yaklasmadim

fikirler uyusmayabilir .

1 milyon tl olur mu, reklami var, havuz geliri var, store satislari var, bilmemnesi var. kaldi ki, sneijder sirf kendi formasindan cikariyordur zaten parasini. ve 15 maci kendi basina kazandirsa mi dedin, yanlis mi okudum?

daha ne kadar abuklayacaksin merak ediyorum acikcasi. ama bana gore senin niyetin belli.

Yazılanları görünce, Burak Yılmaz'ın en formda zamanında ona yaptığım eleştirilere karşı milletin bana yazdıkları aklıma geldi. O zamanlar benimle dalga geçenler 2 sene sonra en büyük Burak düşmanı oldular :D
Bizim takımın yerlileri hep çöptü zaten, onu bir kenara koyalım. Gelelim Sneijder'e; bariz kötü oynuyor bu sezon, 2 adım ötesine düzgün pas atamamaya başladı ve ayağına gelen her topu kaybediyor. Sneijder elbette takımın en değerli oyuncusu ama artık gönderilmesi lazım. Saçma sapan konuşmayın, turşusunu mu kuracaksınız yaşlandı artık. Sneijder'i satarsın, aynı paraya başka değerli bir oyuncu alırsın. Ha bu yönetim onu yapabilir mi; hayır tabi ki. Bu ayrı bir konu.

Son düzenleme:

fikirler uyusmayabilir .

____________________________________________________________________________________________________________________
rızzıkçı hamit mesajı begendi..

Ben kendim ve suha adina bir hatali oldugumuzu dusundugum konuyu duzeltmek istiyorum , diger elestirilerim baki kalmak uzere yaslilik konusundaki sozumu geri aliyorum , dogrudur 31-32 yas ,yasli demek degildir, bilakis olgun demektir ..

Bir oyuncudan tek basina oyunu kazanmasini beklemek 90larda falan kaldi diye saniyordum ben.

Megerse hala bu zihniyette olanlar varmis hala.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt