Orhan Terzi
Ulubatlı Souness
- 17 Aralık 2008
- 33.949
- 27.204
- 3.013
@Emir
Ben bir mesajimda deseydim ki , sneijder atilsin edilsin , o zaman bu elestirilerini kabullenirdim ,fakat ortada ciddi bir maddi meblag var. Bugun Burak 2 milyon euro kazaniyor olsaydi, veya 1-2 milyonluk bir teklif alsaydi , o zaman Burak satilir miydi , hayir. ..
sneijder'a odenen mebla, kulubumuzun bir turk ligi kulubu olmasi hasebiyle, olagandir. sunun surasinda da sneijder'a odenen, 2 adet macin hasilatidir, ve bu para galatasaray statusundeki gibi bir kulubun boyle bir oyuncuyu kadroda tutmak icin odemesi gereken miktardir. nitekim, sneijder'in varligi sadece saha ici dinamiklere iliskin bir hadise degil.
yilmaz'i ise, muhim olan elden cikartmak idi, degil 7 milyon, bedavaya da gonderilebilirdi, ha kar ettik iyi oldu, o ayri.
Her oyuncuyu ,istisnasiz olarak aldigina verdigine gore degerlendirmek lazim . Eger senin dedigin takim yapilanmasinin kurulabilecegi yonunde bir hissiyatim olsa , Sneijder de bu pastanin kremasi olur , ama yakin zamanda boyle bir olasilik yok.
boyle bir olasilik var, sadece boyle bir olasiligin materyalize olmasini engelleyenler var.
Oncelikle zaten kabul edilmesi gereken sey bu , biz ancak bjk gibi adim adim tekrar 2-3 senede hayata biraz biraz doneriz , bu surecte de hic bir yuksek maliyetli adamla yola devam etmemiz mumkun degil
sneijder yuksek maliyetli bir oyuncu degil.
yuksek maliyetli oyuncu donk, selcuk inan, tarik camdal, sabri, chedjou, nam-i diger, sokaga atilan para. bildigin gibi, bu ve turevi zevatin avrupada kazanacaklari para sezon basi 300-500.000 euroyu gecmez.
Mumkun olmamasinin sebebi de tam da senin soyledigin sebepten . Cunku Sneijderin etrafini onun kalitesine yakin adamlarla donatmamiz mumkun degil ,bu asla olmayacak, lutfen bu hayali unutun , Aysal vs gelse dahi olmaz bu. Soz konusu degil , kurallar ortada, boyle bir yatirim yapmamiz olanak disi.
o halde seni avrupa futbolunu biraz daha yakindan takip etmeye davet ediyorum. kucuk butcelerle kurulan muazzam takimlari azicik irdele, yapilanma nedir gozlemle, ben sana git barcelona'dan adam al demiyorum ki..
Haliyle tek cikar yol , eldeki halen ise yarar ,umut verenlerden bir cikis beklemek ,bu olmazsa, bu sezonun ikinci yaridaki hali , bir gidim belki daha iyi olarak 2-3 sezon daha devam edecektir. Pollyanna cilik bize bir sey kazandirmaz. Durumumuz bu.
durumumuz, futbola ilisigi olmayan bir yonetime sahip olmamiz. taraftarin sesi forumunda "dursun ozbek neden kulubumuzun baskani yapilmistir" adli basligi oku ornegin, devaminda neden bir sezonda 3.5 hoca degistirdigimizi anlayabilirsin.
Ve yine senin soyledigin sebeplerden dolayi Sneijder satilsaydi iyiydi dedim . Aynisini Melo icin soylemiyorum , Muslera icin de . Cunku bunlar cogunlukla uzerlerine dusen isi ,takim kotu de olsa bireysel olarak yapan adamlar. Fakat Sneijder bu sezon ,takimla senkronu zaten yok ama bireysel olarak da hic bir sey yapmadi . Yani adamin sutu yok , yukarida yine biri yazmis
yok canim, nasil sutu yok, abartma.
belirttigim gibi, sneijder'in bireysel performansi, bu sezonki tabloya bagintisiz, takima bagintili.
Maclari stadyumdan izledigim icin ben spikerleri dinlemiyorum ama adamin dedigi ile birlestirirsek ,evet , aynen oyle, sneijder ve topu kaybetti ,sneijder faul bekliyor, sneijderin attigi uzun top ve top volkana kadar geliyor seklinde bir derbi gecirdi , sakatti vs konusu degil ,bu sezon boyunca bireysel hic bir hamlesini gormedim, galiba rizeye 4-3 yenildigimiz ve konyayi yendigimiz maclardaki katkisi son oldu , ondan sonra bir sey goremedik.
Ulkemize gelen yabancilarin ,sadece Sneijder degil , genel tavri bu , takim coktukce, kendi yapabilecekleri bireysel katkinin da cok altina dusuyorlar, Sneijder gibi bir adamin ,oyunda oyun ici etkinligi olmasa bile , gecen seneki bazi maclarda yaptigi gibi 2-3 sut 1 gol , tuh be korner diyecegimiz hamleleri olmaz mi ?
Ayrica evet Sneijder bu sene berbat otesi ,takim da oyle , o da oyle demek bu kadar mi zor ?
ayni ifadeleri tekrar etmek luzumsuz, bakis acisi hatali, buyuk resmi gormuyorsun. "berbat otesi" turevi itibarsizlastirma politikalarin ise sneijder gibi bir karaktere etki edecek turden degil, demagoji iste bildigin.
sonuc itibariyle, sorun sneijder degil
yonetimdir. YONETIM.
Son düzenleme: