#10 Wesley Sneijder (ESKİ KONU)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
hangi ucluydu , terimin aralarinda kaka yi isterim dedigi ,biri sneijder digeri diego muydu

kaka konusu da açıldı hakan pis dalacak

diego zaten hic bir sey vermedi , sneijder biraz haksiz cikardi terimi ilk zamanlarinda ama kaka olaymis iyiymis hakkaten , o donemde imkansizdi tabi

ben yine de bilal kisa diyorum .

hakan baskalarini bilemem , fakat benim senle yasadigim sorunun temelinde su var .. sen kendince bir seyler anlatiyorsun , lanet olsun ki kabul edeyim bir cogu macta ozellikle de stadyumda aklima gelen seyler

ayagina top geliyor , 20 metre yaninda adam yok , zoru deniyor ,yetenek de bir yere kadar ,kaptiriyor , simdi bu adam mi suclanmali diyorum kendi kendime

neden solda hapis diyorum , sonra bir TD si var buranin ,o oyle yap diyorsa adam da onu yapar diyorum

bak bunlari sen de anlatiyorsun ... sorun burada degil zaten

ben sana bir soru sordugumda katiyen o soruya yanit alamiyorum ,yok istatistigim elestiriliyor , baska yerden giriliyor .. soru cok basit , bu adam 20 macta 50 sut atmis , bunu istatistik sitelerinden goruyorum tek tek saymadim

sneijder tipinde bir adamin 50 kere kaleyi deneyip 1 gol bile atamamasini aciklarken kendi sundugun gerekceleri tek ve kesin sebep olarak goruyor musun ?
Ben her sorunun cevabini vermeye calisirim, iyi takip etmemissin.

50 sut atip gol olmamasi üzücü bir durum. Ama bu kötü, ölmüs, gödnerilmeli, ahlaksiz anlamina mi geliyor? Gelmiyor, bir kere görevi farkli oldugunu JOR bile acikladi. Sen mesela Modric'e farkli görev verdikten sonra neden gol atamiyorsun hesabi yapamazsin. Sneijder Modric'ten daha ofansif olsa bile verilen göreve göre gol üzerinden elestiri yapilmamali.

Sneijder hic cok golcü bir oyuncu olmadi zaten. Daha cok pasa dayali takimda oynar, o ayri konu ama, bizim seviyemizi asar bu tip anlayislar. Türkiye'de yok bu.

Ayrica o 50 sutlari hangi sartlar altinda atmis onlara da bakmak lazim. Örnegin gecen sezon takim rezil durumdaydi. Orda oyuncularin konsantrasyonu ve mac icinde skordan dolayi sinirden dolayi yanlis sut tercihleri olmustur, gereksiz yerden pozisyon üretmiyoruz diye sut atmistir. Simdi her sutunu hatirlamiyorum elbette.

Ama bu tip istatistiklere ciplak sekilde güvenmemek gerekir, sartlarini bilmek gerekir. Yine de gol atmamasi normal degil diyorum.

Benim de sorum basit: Gol olmamasina ragmen bu adam takimin en önemli, en kreatif ve en kaliteli oyuncusu degil mi?

Oraya buraya gitmeye gerek yok, sen Sneijder'in is ahlakini bile sorguladin. Bu büyük bir saygisizlik. Sneijder kariyeri boyunca en üst seviyede görevini yerine getirmis ve hic sorun yasamamistir. Biraz en azindan adama saygi gösterin bu konuda.

Is ahlaki olmayan kisi RVP'dir, idmana bile cikmiyor cikamiyor. Sen ayni sepete koydun Sneijder'i.

Üstüne yetmiyormus gibi Alex ile kiyasladin. Bu da büyük saygisizlik. Yabanci liglerden uzman alip Alex daha iyi desen kusura bakma ama adama gülerler. Türkiye Ligine göre mi oyuncular degerlendiriliyor? Alex Türkiye'de top kostururken Sneijder en üst seviyelerin en önemli oyuncusu olmus. Bu kariyer ve kalite belirler, Türkiye'de atilan goller degil.

Son düzenleme:
ben futbolculuk yetenegi olarak kiyaslamam , sneijder bir seyi daha iyi yapiyordur alex baska seyi .. ama bizim bir transferden bekledigimiz nedir ? veya daha uc ornekler vereyim , messi yi alsan ama verim alamasan ne hissedersin ?

alex ile sneijderi , oynadiklari klube verdikleri katki olarak dusundum ve bana alex daha fazla etkili geliyor . buradan fenerlilik manasi mi cikar , ayni soruyu alex ile ne bileyim , elano hakkinda da sorsan yine alex derim .. bu soruyu bir GS veya FB li harici birine sormak lazim

ornek , anelka veya diego , belki kariyer olarak sasa ilic ten cok ondedir , ama bana ilic faydali olmus abi , bana ne kariyerinden

carlos geldi buraya ,adam frikik canavari olarak geldi ,geri pas atar gibi serbest vurus kullanmaya basladi , real madriddeyken canli iddialar dururdu .

kiyaslama yaparken hagi cok seyde cok oyuncunun gerisinde kalabilir ,ispanyada tutunamadi denebilir ama bize ve brescia ya verdiklerini belki malum 9 no lu forvet vermistir son 25 senede bir de ..

sneijder ise total sureye baktiginda ona verilen ucret katkisinda degil , bunun sebebinin bir kismi kendindendir bir kismi baska sebeplere baglidir ama yemek doyurmuyor iste , vurguladigimiz bu

bunlari soylerken ben sneijderin yanina her daim selcuk u da , umutu da sabriyi de ekliyorum .. kiyas olarak degil , degisiklik ihtiyaci olarak

Alinti yapmadan tartismakta yeni moda oldu, kafam corba oldu kim kime sapliyor ayikamadim pek.

Verdigi ücret konusunda yanlis bir algi var yine Türkiye'de.

Aldigi paranin hakkini vermedigini nasil ölcüyoruz arkadas, kim belirliyor. Bana göre ciddi sekilde sacmalik. Bale 100 milyondu diye sürekli altinda kaliyor, ne yapacakti 100 milyon diye 10 gol mü atacakti adam (bir macta)? Fiyati kendisi mi verdiriyor, niye sürekli fiyat üzerinden degerlendirme yapiliyor.

Prestij ve piyasa degeri vardir. Bunun üstüne bir yatirim yaparsin. Tutar tutmaz, fayda saglar saglamaz farkli. Bu her sirkette böyledir, böyle isler.
Benim piyasa degerim yüksek ise sende verecegim performanstan bagimsiz bir rakam teklif edeceksin tabi. Bu gayet dogal.

Sneijder'i aliyorsun takima, bunu sadece sportif olarak görmemek gerekir. Zamaninda bunu Drogba örnegi ile de dile getirmistim. Bunun reklam boyutu var, prestij boyutu var.
Maddi olmayan, sportif olmayan degerler vardir her sirket icin. Bunun önemini anlamak lazim.

Senin rakam üzerinden yorumuna cevap olarak yaziyorum bunu.

Messi'ye gelince, görevini yerine getiremiyorsa, örnegin gol bölgesinde etkinlik, elestirilir elbette ama kalitesi tartisilmaz. Cogu kisinin anlamadigi nokta su; Sneijder en üst seviyede olmasa da görevini yerine getiriyor. Top tutuyor, oyunu tek paslarla hizlandiriyor, oyunun bölgesini degistiriyor, yeri geldiginde assist'te yapiyor ve oyuncularini oynatiyor. Kendi bölgesinde normal sekilde görevini yerine getiriyor yani. Messi gol bölgesinde etkili olacak, Sneijder kendi bölgesinde, yani orta saha'nin merkezinde.

Sizin yaptiginiz olay su; Muslera niye defansta kademeye girmiyor veya ceza sahasi disinda top kapmiyor mantigi.
@Sinan Bilgin

Son düzenleme:
"Aldigi paranin hakkini vermedigini nasil ölcüyoruz arkadas, kim belirliyor. Bana göre ciddi sekilde sacmalik. Bale 100 milyondu diye sürekli altinda kaliyor, ne yapacakti 100 milyon diye 10 gol mü atacakti adam? Fiyati kendisi mi verdiriyor, niye sürekli fiyat üzerinden degerlendirme yapiliyor."

150milyon yuroluk kadroya 50milyonluk top oynatmak gibi bişey bu o,O

Kadro ayri, bireysel performans ayri. Takim oyunundan bahsediyoruz.

Bu yüzden hic yerinde degil dedigin.

Gesendet von meinem C6903 mit Tapatalk

Olm her defa yeni bir bomba patlatip güldürüyon lan ne adamsin :D

Gesendet von meinem C6903 mit Tapatalk

Verdigi ücret konusunda yanlis bir algi var yine Türkiye'de.

Aldigi paranin hakkini vermedigini nasil ölcüyoruz arkadas, kim belirliyor. Bana göre ciddi sekilde sacmalik. Bale 100 milyondu diye sürekli altinda kaliyor, ne yapacakti 100 milyon diye 10 gol mü atacakti adam (bir macta)? Fiyati kendisi mi verdiriyor, niye sürekli fiyat üzerinden degerlendirme yapiliyor.

Prestij ve piyasa degeri vardir. Bunun üstüne bir yatirim yaparsin. Tutar tutmaz, fayda saglar saglamaz farkli. Bu her sirkette böyledir, böyle isler.
Benim piyasa degerim yüksek ise sende verecegim performanstan bagimsiz bir rakam teklif edeceksin tabi. Bu gayet dogal.

Sneijder'i aliyorsun takima, bunu sadece sportif olarak görmemek gerekir. Zamaninda bunu Drogba örnegi ile de dile getirmistim. Bunun reklam boyutu var, prestij boyutu var.
Maddi olmayan, sportif olmayan degerler vardir her sirket icin. Bunun önemini anlamak lazim.

Senin rakam üzerinden yorumuna cevap olarak yaziyorum bunu.

Messi'ye gelince, görevini yerine getiremiyorsa, örnegin gol bölgesinde etkinlik, elestirilir elbette ama kalitesi tartisilmaz. Cogu kisinin anlamadigi nokta su; Sneijder en üst seviyede olmasa da görevini yerine getiriyor. Top tutuyor, oyunu tek paslarla hizlandiriyor, oyunun bölgesini degistiriyor, yeri geldiginde assist'te yapiyor ve oyuncularini oynatiyor. Kendi bölgesinde normal sekilde görevini yerine getiriyor yani. Messi gol bölgesinde etkili olacak, Sneijder kendi bölgesinde, yani orta saha'nin merkezinde.

Sizin yaptiginiz olay su; Muslera niye defansta kademeye girmiyor veya ceza sahasi disinda top kapmiyor mantigi.
@Sinan Bilgin

Sen bu uslupla tartis , zerre sikinti yasamayacagina eminim kimseyle . Bale ornegi benziyor ama o bonservisti , yani elbette oyuncunun klup degistirirken kendisine bicilen degerin altinda kalmasi durumu vardir ama kabahat denemez buna ,katiliyorum

Sneijder de kendisine 4,5 milyon euro veriliyor diye bunun altinda ezilecek adam degil . Kendine verilen para ile bonservis icin odenen baska bir sey . Mesela kimse seneler once 7,5 milyon bonservis verildi demez mesela .

Insanlar sunu istiyor . Bu adam 4,5 milyon aliyorsa , bu parayi ettigi konusunda konsensus olustugu icin aliyor. Ama onun da bu kadar uzun sure herkesce kabul edilmeye baslandigi olcude etkisiz olmamasi gerekir.

Sen sunu dersen katilirim . "beyler sneijder 3 asagi 5 yukari bu , siz bundan hagi lik bekliyorsunuz ,bulamayinca da cemkiriyorsunuz , sneijder senin takimin iyiyse sana ekstra katki verecek bir adamdir ama kalkip da sana tonla gol atip tek basina mac aldirmaz"

Buna inanirim , ama o zaman da su maddi durumda verdigim 4,5 a laf ederim . Mesela drogba ornegine de katiliyorum , adam geldi , 1,5 sene kaldi gitti , imaj da birakti , faydali da oldu ama love story nin uzatilmamasi gerektigini o donemde de herkes soyluyordu , sneijder ile biraz fazla zorluyoruz gibime geliyor , cunku dogru ya da yanlis ,beklenti farkli ve onu veremiyor

Bu arada bu beklentinin olusmasina biraz da sebep kendisi . Cunku ilk geldigi 1-2 sene hakkaten kendi basina da bir seyleri degistiren bir portresi vardi , biz ona alistik belki de

Sen bu uslupla tartis , zerre sikinti yasamayacagina eminim kimseyle . Bale ornegi benziyor ama o bonservisti , yani elbette oyuncunun klup degistirirken kendisine bicilen degerin altinda kalmasi durumu vardir ama kabahat denemez buna ,katiliyorum

Sneijder de kendisine 4,5 milyon euro veriliyor diye bunun altinda ezilecek adam degil . Kendine verilen para ile bonservis icin odenen baska bir sey . Mesela kimse seneler once 7,5 milyon bonservis verildi demez mesela .

Insanlar sunu istiyor . Bu adam 4,5 milyon aliyorsa , bu parayi ettigi konusunda konsensus olustugu icin aliyor. Ama onun da bu kadar uzun sure herkesce kabul edilmeye baslandigi olcude etkisiz olmamasi gerekir.

Sen sunu dersen katilirim . "beyler sneijder 3 asagi 5 yukari bu , siz bundan hagi lik bekliyorsunuz ,bulamayinca da cemkiriyorsunuz , sneijder senin takimin iyiyse sana ekstra katki verecek bir adamdir ama kalkip da sana tonla gol atip tek basina mac aldirmaz"

Buna inanirim , ama o zaman da su maddi durumda verdigim 4,5 a laf ederim . Mesela drogba ornegine de katiliyorum , adam geldi , 1,5 sene kaldi gitti , imaj da birakti , faydali da oldu ama love story nin uzatilmamasi gerektigini o donemde de herkes soyluyordu , sneijder ile biraz fazla zorluyoruz gibime geliyor , cunku dogru ya da yanlis ,beklenti farkli ve onu veremiyor

Bu arada bu beklentinin olusmasina biraz da sebep kendisi . Cunku ilk geldigi 1-2 sene hakkaten kendi basina da bir seyleri degistiren bir portresi vardi , biz ona alistik belki de
Mesele sorun yasamak degil. Karsima gelip aregümanli tartismak isteyen herkes ile adam akilli tartisirim tartismisligim da olmustur. O isimlerin kimler oldugu da belli, gayet normal tartisabiliyoruz, yeri geldiginde haklilik paylarini teslim ediyoruz.

Anlasamadigim kisiler ise 4-5 asagi yukari hep ayni isimler. Ve bu isimler zamaninda benimle tartismada argüman kullanmayip 'ya sen biliyorsun hehehehe' gibi sacmaliklar yazan, populist konusan isimler.

Bunlari zerre ciddiye aldigim yok. Bir tartisma icinde argümani kalmayinca 'ya hehehe sen biliyorsun, sen Mourinho'sun' diyenleri kimse ciddiye almaz almamali normal sartlarda. Ama bunlarin acisi o kadar büyük ki, benimle her tartisanin mesajlarini likeliyorlar hakli veya haksiz olsa bile. Kendilerini böyle tatmin ediyorlar.
Yine tartismayi akilli sekilde devam ettiremeyince 'sen böyle demistin söyle yapmistin' gibi sidik yarislarina giriyorlar cogu.

Kaldi ki bu tip hesap mevzularina girsek en mahsumu ben cikarim onlarin arasinda. Herkes yanilir veya yanilmaz. Ama ben 10 konu üzerine 3 kez yanilmisken o belirli kisiler 10 konudan 9unda yanilmistir. Ama ben bu tip mevzulara pek önem vermiyorum iste. Mesajlar mevcut, cidden dürüst sekilde merak edenler varsa girip baksinlar zamaninda kimler ne yazmis, ne önermis, hangi konularda hakli cikmis fln. Ben burda Hamza'nin ilk gününde konusmasindan sonra yerli sevici ve yabanci düsmani diyince, Dursun'nun ilk konusmasindan sonra yanlis tercih oldugunu yazinca bana yerli düsmani fln deniliyordu.

Ayrica cogu kisiler zaten mac fln izlemeden yorum yapip ahkam kesiyor. 1-2 hafta önce Semih konusunda show yapanlar girsin bugün yine bizlere anlatsinlar bakalim neymis bu Semih? O gün hakliymis gibi ahkam kesmeyi biliyordular.

Diger normal sekilde tartistigim isimlerle bugüne kadar zerre sIkIntI yasamadim. Dedigim gibi cogu konularda onlara hak bile verdim. Sorun burda adam akilli tartismak, mantikli seyler söylemek. Cavanda stoper oynasin diyen biriyle ben tartismam hakli sekilde.

Hagi ile kiyaslamasi yine dogru degil. Hagi Sneijder'e göre daha ofansif bir oyuncu.

Türkiye'de yillardir söyle bir algi var: Gol atamayinca forvet suclu, gol yiyince stoperler hatali. Bunu yillardir anlatiyorum ve son derece yanlis. Diger faktör ve etkenler gram sorgulanmiyor.
Sneijder'i de gol istatistiklerinden dolayi övmemek veya elestirmemek gerekir, mevzu bu. Skorer 10 numara profili yok bir kere, hic olmamistir.

Zorlama konusunda da yeri geldiginde katilirim. Ama an itibariyle katilmam mümkün degil.

Yine diyorum, senin takimin ne ki Sneijder icin zorluyorsun densin? Her mevkide cok iyi oyunculara sahipmis ama sadece Sneijder sIrItIyormus gibi algi var ve bu dogru degil. Sneijder yine bu formuna ragmen en verimli oyuncu. Bu kulüp 15 yildir birsey veremeyen Sabri de israr ediyor, birakalim da bir kac ay Sneijder'de israrci olalim ki olunacak bir durum bile yok.

O senin dedigin geldiginde kendi basina bir seyler degistiren döneminde bile ben o günler 'Sneijder in skora etki etmeyecek dönemleri gelecek, orda kimse bos yere elestirmesin, su an ki formunu ekstra olarak görün' demistim. Cünkü Sneijder bu, yillardir izliyoruz, özellikleri cok farkli.

Ben mesela Sneijder'in bu takim'a trabsferini bile yanlis bulabilirim, cünkü maksimum katki alacak bir düzen bile yoktu ve hala yok.

Dün Tuna da yazmisti, bende yazmistim: Millet yabanci ligleri izleyip 'vay canina adamlarin kurdugu pas trafigine, hizina bir bakin' diyorlar.. Bizde Sneijder'in iste o yabanci liglerde oynanan oyun adina önemli özelliklere sahip oldugunu anlatinca, assistin assistinden bahsedince 'yavv ne sacmaliyorsun' deniliyor. Bu bir baska celiski.

Yeri gelir assist yapan oyuncu övülmez, dogru kosu yapip o gol atan oyuncuya alan yaratan, ama gol atamayan forvet övülür. Bu tip seyleri görmek gerekir futbolda. Bu tip seyler türk futbolunda gram tartisiliyormu? Takim savunmasi dedigimiz konulara giriliyormu?

Öyle bir hal almis ki durum, stoperlerin en ufak calim veya hata yapma lüksü yok. Oysa ki en üst düzey stoperler inanilmaz hatalar yapiyorlar.

Neyse daha fazla uzatmaya gerek yok.

Sneijder bu takimin en önemli oyuncusudur. Sanssiz bir dönem gecirebilir. Ama herkesten önce Sneijder icin sabir göstermek en dogrusu olur. Tekrarliyorum ama Wesley Sneijder'den bahsediyoruz, siradan bir oyuncudan degil.

Son düzenleme:
Riekerinkin açıklamaları gösterdi.

Bu adam yatmaya devam edecek ama hoca oynamaya devam edecek.

Sneijder'in uzun zamandır formu çok düşük...(Hollanda'nın avrupa şampiyonasına gidememesinden beri bence) sıkça sakatlanıyor eğer teklif gelirse vedalaşılıp 433e dönmeliyiz....b2b orta saha oyuncu ön planda artık...Werder'e giden Delaney gibi Badou Ndiaye gibi isimlere ihtiyacımız var artık

Ben genelde bir oyuncu ile ilgili katkisini degerlendirirken o oyuncuya suc bulmam . Sneijder ,umut gundogan gibi ayak tenisi oynamiyor herhalde , tabi ki calisacak edecek . Ama verimlilik de bir kistastir . Ben dususu surekli baska etkilere baglamaya karsiyim .

Mutlaka diger etkenler de vardir , ama mancini zamanindaki takim anlayisi ile su anki arasinda bu kadar akla kara olmasini gerektirecek farklar yok

Evet bir adamin drogbayla oynamasi vardir umutla oynamasi vardir . Ama bir de bir adamin yuzdesi vardir .. Mesela eskisi kadar kaleyi dusunerek oynatilmiyora katilirim , ama buna ragmen 50 kez sut atabilmis olmasina karsin onun ismindeki bir adamin 0 gol kaydetmesi de sadece takimla veya bicilen rolle olculemez

Benim bu adamda gordugum hani youtube da var ya , yavaslatma ozelligi , 1.25X filan gibi .. Onla benzestiriyorum , herseyi ayni sekilde yapiyor ama yavas yapiyor , veya eskisi hizinda degil

Mesela melonun pasinda fenere attigi bir gol vardi ,veya tekte kopenhag a attigi , mancini zamanlari . bir de son ts macinda benzer yerden cektigi sut defanstan dondu .. pozisyonlar bire bir ayni degil ama adamin nedense karar vermesi mi , aksiyona gecmesi mi , bir seyi yavaslamis sanki ..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt