Sinan Bilgin
Cezalı
- 30 Aralık 2010
- 25.064
- 5.014
- 1.588
hangi ucluydu , terimin aralarinda kaka yi isterim dedigi ,biri sneijder digeri diego muydu
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Ben her sorunun cevabini vermeye calisirim, iyi takip etmemissin.hakan baskalarini bilemem , fakat benim senle yasadigim sorunun temelinde su var .. sen kendince bir seyler anlatiyorsun , lanet olsun ki kabul edeyim bir cogu macta ozellikle de stadyumda aklima gelen seyler
ayagina top geliyor , 20 metre yaninda adam yok , zoru deniyor ,yetenek de bir yere kadar ,kaptiriyor , simdi bu adam mi suclanmali diyorum kendi kendime
neden solda hapis diyorum , sonra bir TD si var buranin ,o oyle yap diyorsa adam da onu yapar diyorum
bak bunlari sen de anlatiyorsun ... sorun burada degil zaten
ben sana bir soru sordugumda katiyen o soruya yanit alamiyorum ,yok istatistigim elestiriliyor , baska yerden giriliyor .. soru cok basit , bu adam 20 macta 50 sut atmis , bunu istatistik sitelerinden goruyorum tek tek saymadim
sneijder tipinde bir adamin 50 kere kaleyi deneyip 1 gol bile atamamasini aciklarken kendi sundugun gerekceleri tek ve kesin sebep olarak goruyor musun ?
https://i.ytimg.com/vi/98GuWmzY4kw/hqdefault.jpgAlinti yapmadan tartismakta yeni moda oldu, kafam corba oldu kim kime sapliyor ayikamadim pek.
Verdigi ücret konusunda yanlis bir algi var yine Türkiye'de.
Aldigi paranin hakkini vermedigini nasil ölcüyoruz arkadas, kim belirliyor. Bana göre ciddi sekilde sacmalik. Bale 100 milyondu diye sürekli altinda kaliyor, ne yapacakti 100 milyon diye 10 gol mü atacakti adam (bir macta)? Fiyati kendisi mi verdiriyor, niye sürekli fiyat üzerinden degerlendirme yapiliyor.
Prestij ve piyasa degeri vardir. Bunun üstüne bir yatirim yaparsin. Tutar tutmaz, fayda saglar saglamaz farkli. Bu her sirkette böyledir, böyle isler.
Benim piyasa degerim yüksek ise sende verecegim performanstan bagimsiz bir rakam teklif edeceksin tabi. Bu gayet dogal.
Sneijder'i aliyorsun takima, bunu sadece sportif olarak görmemek gerekir. Zamaninda bunu Drogba örnegi ile de dile getirmistim. Bunun reklam boyutu var, prestij boyutu var.
Maddi olmayan, sportif olmayan degerler vardir her sirket icin. Bunun önemini anlamak lazim.
Senin rakam üzerinden yorumuna cevap olarak yaziyorum bunu.
Messi'ye gelince, görevini yerine getiremiyorsa, örnegin gol bölgesinde etkinlik, elestirilir elbette ama kalitesi tartisilmaz. Cogu kisinin anlamadigi nokta su; Sneijder en üst seviyede olmasa da görevini yerine getiriyor. Top tutuyor, oyunu tek paslarla hizlandiriyor, oyunun bölgesini degistiriyor, yeri geldiginde assist'te yapiyor ve oyuncularini oynatiyor. Kendi bölgesinde normal sekilde görevini yerine getiriyor yani. Messi gol bölgesinde etkili olacak, Sneijder kendi bölgesinde, yani orta saha'nin merkezinde.
Sizin yaptiginiz olay su; Muslera niye defansta kademeye girmiyor veya ceza sahasi disinda top kapmiyor mantigi.
@Sinan Bilgin
Mesele sorun yasamak degil. Karsima gelip aregümanli tartismak isteyen herkes ile adam akilli tartisirim tartismisligim da olmustur. O isimlerin kimler oldugu da belli, gayet normal tartisabiliyoruz, yeri geldiginde haklilik paylarini teslim ediyoruz.Sen bu uslupla tartis , zerre sikinti yasamayacagina eminim kimseyle . Bale ornegi benziyor ama o bonservisti , yani elbette oyuncunun klup degistirirken kendisine bicilen degerin altinda kalmasi durumu vardir ama kabahat denemez buna ,katiliyorum
Sneijder de kendisine 4,5 milyon euro veriliyor diye bunun altinda ezilecek adam degil . Kendine verilen para ile bonservis icin odenen baska bir sey . Mesela kimse seneler once 7,5 milyon bonservis verildi demez mesela .
Insanlar sunu istiyor . Bu adam 4,5 milyon aliyorsa , bu parayi ettigi konusunda konsensus olustugu icin aliyor. Ama onun da bu kadar uzun sure herkesce kabul edilmeye baslandigi olcude etkisiz olmamasi gerekir.
Sen sunu dersen katilirim . "beyler sneijder 3 asagi 5 yukari bu , siz bundan hagi lik bekliyorsunuz ,bulamayinca da cemkiriyorsunuz , sneijder senin takimin iyiyse sana ekstra katki verecek bir adamdir ama kalkip da sana tonla gol atip tek basina mac aldirmaz"
Buna inanirim , ama o zaman da su maddi durumda verdigim 4,5 a laf ederim . Mesela drogba ornegine de katiliyorum , adam geldi , 1,5 sene kaldi gitti , imaj da birakti , faydali da oldu ama love story nin uzatilmamasi gerektigini o donemde de herkes soyluyordu , sneijder ile biraz fazla zorluyoruz gibime geliyor , cunku dogru ya da yanlis ,beklenti farkli ve onu veremiyor
Bu arada bu beklentinin olusmasina biraz da sebep kendisi . Cunku ilk geldigi 1-2 sene hakkaten kendi basina da bir seyleri degistiren bir portresi vardi , biz ona alistik belki de
bu adam eskisi kadar yararli olmasada su an sahada biseyler deniyor mücadele ediyorRiekerinkin açıklamaları gösterdi.
Bu adam yatmaya devam edecek ama hoca oynamaya devam edecek.