Bende Sneijder süper demedim zaten, sneijder bu degil. Ama buna ragmen bu kadar katki vermis. Duran toplar neden ikide bir elestirirlir anlamiyorum, duran toptan atilan goller sayilmiyor mu? Adamin degerlendirilemeyen asisti kadar gollük pasi var, hemde bu kötü hali ile. Örnek verdigin dybala, daha yeni yeni pisiyor, dur bekle böyle devam ederse ne paralar kazanacak. Eger Sneijderin yerine daha iyisi alinacaksa gitmesine zerre üzülmem ama bu yönetim yerine yerli bir cöp alinca ayni nasil melonun pesinden aglaniyorsa sneijderinde pesinden aglanacak. SeniTalisca ile karsilastirdi demedim zaten, burda devamli talisca ile karsilastiriyor diye yazdim.

zaten boşuna yoruyoruz bence kendimizi çünkü gitmeyecek

Ben söyle düsünüyorum, Sneijder öyle cabuk harcanacak bir adam degil. Evet fazla para aliyor ama burada Dursun denen hiyara da laf atmak lazim, Sneijder yeni transfer olmadi zaten takimdaydi sen hangi akil ile kontratini ayni kondisyonlar ile uzatirsin, hele hele imza parasini tekrardan ödeyerek.

Dedigim gibi Sneijder cabuk harcanacak adam degil. Vücut olarak cok hirpalanmis cok kötü bir halde, yazin hatirlayin kamp döneminde en fit gözüken oyunculardan biriydi sonra ne halt olduysa takimin kondisyonerini kovdular gerizekalilar. Ondan beri de ne Sneijder de ne takimin geri kalani beklenilen ve istenilen forma ulasamadi. Tek Bruma ve Yasin vardi ama bu adamlar da zaten fit herifler, öyle Sneijder gibi Selcuk gibi Eren gibi vücut formlarindan düsecek kisiler degiller.

Fiziki acidan cöküs insani mental acidan da etkiler. Fiziki yetersizlik SNeijderin yapmak istediklerini de etkiliyor, birsey deniyor olmuyor sinirleniyor oyundan düsüyor vs.

Ben hala Sneijder gibi bir klas futbolcunun dogru ve adam akilli bir kamp dönemi ile kendini bulacagina cani gönülden inaniyorum. 32 yasindaki adami dede ilan ettiniz, yerlere göklere sigdirilamayan Atiba 34 yasinda. Sen takimi calistirmazsan böyle olur tabi, gecen bir analiz vardi takimin yarisindan fazlasinin kilo sorunlari oldugunu ortaya koymuslardi.
Sezon basinda kondisyoner mi gönderilir Allah askina bu nasil bir gerizekaliliktir.

Dedigim gibi ben Sneijder'in buradaki genel düsüncelerin aksine "misyonun" bitmedigini düsünüyorum. Bizde ayakta duracak hali olmayan 35'lik Hamit gitti Darmstadt da it gibi kosuyor.

Bir de millet diline dolastirmis büyük maclarda varlik gösteremiyor diye. Pardon da biz Basaksehir,Trabzon,Besiktas, Fener maclarinda kac gol atmisiz da toplamda bütün faturayi bu adama kesiyorsunuz. Gecen burada biri vardi bir de her maca 0 gol 0 asist diye yazmis, böyle karsilastirma mi olur yahu. Senin takimin toplamda 3 gol atmis 8 tane "büyük" olarak nitelendirdigimiz maclarda. Bu durumda Sneijder'e majör payin yüklenmesi de güzel gercekten.

Neyse ya ne halt yiyorsaniz yiyin. Melo'ya da yasli masli diyordunuz. Anyayi konyayi görürsünüz yakinda yine. 30 yasini gecen herkes cöp oluyor bizde direkt.

Talisca dediğin adam bu sezon bizde olsa belki de şampiyonluğa oynuyor olurduk Talisca ile alıp veremediğiniz nedir bilmiyorum adam fıstık gibi oynuyor işte.Sneijder zamanında iyiydi yaşlanınca fizik olarak bitti.Rakipler 1 adamı markaja gönderince hiç bir etkinliği kalmıyor.Kalan tekniği de orta sahası zayıf Bursa/Adana gibi takımlara iş yapıyor.Bize geldiğinde 2 sezon maks verim alıp sonra artan şiddetle formu düştü.Bu durumunda bu maaşla takımda kalması sadece Galatasaray'a zarar verir.

Hangisinin kac para ettigi veya bonservis rakami, opsiyon ucretleri gibi yoruma kapali rakamsal gostergeler ile cevap versen zaten yeterli olur

talisca asiste gerek birakmiyor zaten , kendi pisirip kendi yiyor , takimini en kritik maclarda kendi yarattigi frikikleri kendi gole cevirerek zaten defalarca kurtardi

taliscanin bizce savunulmaya ihtiyaci yok zaten , yaptigin yorumlara verilen cevaplarda zaten buram buram kiskanclik var , hissediyorsundur

o yuzden ben fikrimi degistirdim , sneijder ve selcuk daha da uzun zamanlar kalsinlar , 3-4 unculukleri iyice maden yapalim , ben de gider adada bedava viski yudumlarim bu taraftara mustehak , baksana bu performansa senelik 8-9 milyon euro odenen sneijder ile selcukta suc yokmus , sorun onlarda degil etrafindakilerdeymis

Talisca dediğin adam bu sezon bizde olsa belki de şampiyonluğa oynuyor olurduk Talisca ile alıp veremediğiniz nedir bilmiyorum adam fıstık gibi oynuyor işte.Sneijder zamanında iyiydi yaşlanınca fizik olarak bitti.Rakipler 1 adamı markaja gönderince hiç bir etkinliği kalmıyor.Kalan tekniği de orta sahası zayıf Bursa/Adana gibi takımlara iş yapıyor.Bize geldiğinde 2 sezon maks verim alıp sonra artan şiddetle formu düştü.Bu durumunda bu maaşla takımda kalması sadece Galatasaray'a zarar verir.
Benim Talisca ile bir derim yok ve hayir tek bir oyuncu ile sampiyon falan olamazsin. Benim derdim burda Taliscanin göklere cikarilmasi, adami bes alti macta izledim sutlari ve bir kac uzun pasi disinda hic bir ekstra numarasini göremedim. Lyon macinda özellikle ikinci macin son atmis dakikasinda seninde deyimin ile böyle oyuncularin böyle önemli macta maci koparmasi gereken talisca sahada yoktu, en net pozisyona girdi onuda bombos pozisyonda amatörce harcadi. Ikide bir Talisca ile karsilastiriliyor ama bakiyorsun istatistikleri bir birine yakin, taliscanin bile ligde büyük takimlara karsi iki golü var bunlardan biri bize karsi sansa attigi gol bir tanede trabzonspor ki benim gözümde trabzon büyük takim degil. Evet Sneijder kötü ama bu hali ile böyle bir katki vermis ve eger yerine bu yönetim daha iyisini alabilecekse zerre üzülmem ama yerine bir cöp alininca ayni melonun pesinden agladigimiz gibi aglayacagiz.

Hangisinin kac para ettigi veya bonservis rakami, opsiyon ucretleri gibi yoruma kapali rakamsal gostergeler ile cevap versen zaten yeterli olur

talisca asiste gerek birakmiyor zaten , kendi pisirip kendi yiyor , takimini en kritik maclarda kendi yarattigi frikikleri kendi gole cevirerek zaten defalarca kurtardi

taliscanin bizce savunulmaya ihtiyaci yok zaten , yaptigin yorumlara verilen cevaplarda zaten buram buram kiskanclik var , hissediyorsundur

o yuzden ben fikrimi degistirdim , sneijder ve selcuk daha da uzun zamanlar kalsinlar , 3-4 unculukleri iyice maden yapalim , ben de gider adada bedava viski yudumlarim bu taraftara mustehak , baksana bu performansa senelik 8-9 milyon euro odenen sneijder ile selcukta suc yokmus , sorun onlarda degil etrafindakilerdeymis
Bu yorumlardan bazilari bana ait, Taliscayi neden kiskanayim anlamis degilim? Besiktasa ne basari kazandirmis? Su anda görünen besiktasin tek kazanabilecegi kupa sampiyonluk kupasi, ben ise bu kupayi 20 kere kazanmis takimin taraftariyim. Talisca önce bir takimini sampiyonlar ligi gruplarindan cikarsin, yada Real Madride elenme korkusunu yasatsin ondan sonra buyursun gelsin kiskanayim. Divan üyesiyim diyorsun, bir nevi bu islerin icindesin ama sen bile sneijder gibi bir adamin hangi basarilari kazanarak o maas seviyesine geldigini göz ardi ediyorsun. Asil biraz yazilanlarda ki detaylara baksaniz, ben dahil sneijderi seven herkes sneijderin formsuz oldugunu söylüyor. Ama buna ragmen yaptigi katki ortada ve yerine daha iyisini alamayacak bir yönetim herkesce malum.

Son düzenleme:
Peki Sneijder Bjk'de olsaydi?

Su anda belki de Avrupa Ligi sampiyonluguna kosuyorlardi, stsl coktan bitmisti.

3 5 kendini bilmezin saldırısına ugrayan altın portakal,seni savunacagiz arslanim

Babelin yada Oğuzhanın yerine oynayacaksa belki ama Taliscayı keseceksen bence ekstra bir puan getirmez.
Heleki duran topları Sneijder kullanacaksa bir 6 puan az yaz kardeş.

P9

3 5 kendini bilmezin saldırısına ugrayan altın portakal,seni savunacagiz arslanim
Buda yanlis, tek tek oyuncular savunulmamali, takimin genel basarisi önemli.
Sneijder su anda formsuz, her ne kadar bu hali ile bile katki vermis olsada.
Iki tane kilit nokta var, kendini toparlar mi, bunu yapabilecegini bu sezon basi kampinda gösterdi ama daha önemli ve ikinci nokta yönetim yerine kimi alabilir?

Şüphesiz ki Talisca'nın yedeği olurdu.

Sneijder, duzgun oyun plani olan, gorevlerinin belli oldugu takimlarda her turlu faydali olur.

Bizim takim bitik, her yonuyle. Taraftar yönetim takim. 2012'deki gibi kaliteli ekibi ve atmosferi, coskuyu saglayabilsek su an bu baslik altinda cok farkli seyler yazilirdi eminim.

Şüphesiz ki Talisca'nın yedeği olurdu.
afedersin ama b.k olurdu, adamin bu les takimda, bu kötü formsuz hali ile bile talisca kadar katkisi olmus, bir o kadarida harcanmis, rakamlar kabak gibi ortada.
Allah askina gidin birer talisca formasi alinda rahatlayin ne taliscaymis arkadas, takimini avrupa liginde lyona karsi 2-1 gibi bir skorun rövansinda yari finale cikaramayan adam süper ligde costu diye göklere cikariliyor.

Son düzenleme:
Bazıları güncel sezon yerine 13/14 sezonu maçlarının tekrarlarını izliyor herhalde.Bu kadar savunmanın başka açıklaması olamaz.

Sneijder bjk'de olsaydi su an muhtemelen kendisini futbol tanrisi ilan etmislerdi, Hagi ile kiyasliyorlardi.

Bjk cer cop'den bile faydalanabiliyor. Necip bile katki sagliyor. Biz de ise world class futbolcular verimsiz kaliyor. Birseyler eksik bizde bir kac sezondur, en bastan yonetimden taraftara kadar her sey yanlis, her sey eksik.

Bazıları güncel sezon yerine 13/14 sezonu maçlarının tekrarlarını izliyor herhalde.Bu kadar savunmanın başka açıklaması olamaz.
Yoo bu sezonun maclarini izliyorum ve defalarcada yazdigim gibi formsuz ve kötü durumda oldugunu kabul ediyorum, ama bu verdigi katkiyi yok saymaz, düsün bu hali ile bile.
Bende bu hali böyle devam edecekse gönderilmesi taraftariyim ama sen yönetime daha iyisini alabilecekleri konusunda güveniyormusun? Ben güvenmiyorum, büyük bir ihtimalle bu yönetimin sneijderin yerine alacagi adam sezonu üc asist ile tamamlayacak kalitede olacaktir.

Biraz istatistiklere bakayım dedim, Sneijder cidden o kadar da kötü mü, Talisca ne kadar iyi vs. Bizim maçlar hariç ligi nadiren seyrediyorum.

Ligde en az 15 maça çıkmış olup, en çok kilit pas veren isimler maç başına 2.7 ile Sneijder, Ekici ve Lens. Ve maç başına bu (yanılmıyorsam), 90 dakika başına değil. Yani sonradan girdiği 3 maç da hesaba katılmış burda.

Sneijder aynı zamanda maç başına 0.3 ile ara paslarında da 1. sırada duruyor. (Talisca 0.2 ile 2.liği paylaşıyor bikaç isimle, Özyakup da dahil)

Asistler belli zaten, Sneijder 13 ile ilk sırada. 13 asistin 3'ü frikikten gelmiş, kornerden asisti yok. 6 orta, 2 ara pas, 3 "diğer" (nedir bilemiyorum). Talisca'nın ligde 2 asisti var, ikisi de "diğer" kategorisinde yer bulmuş.

İlginç şekilde ligin Visca ve Cenk Tosun'dan sonra en çok şut çeken ismi Talisca. 19 maçta 76 tane şut çekmiş, 52 tane ceza sahası dışından, 2 tane altı pastan, 22 tane ceza sahası içinden. Talisca'nın Sneijder'a kıyasla şutu gole çevirme oranı çok çok daha iyi, ama Bruma'dan kötüymüş.

Talisca bu lig için oldukça iyi bir topçu ama etrafında da bizdekilye kıyaslanamayacak kadar güzel bi takım var. Yıllardır beraber oynamış bi iskelet. Etrafında hareketli takım arkadaşları var, bizdeki gibi rakip stoperlerin içine gömülen forvet veya orta yuvarlak dışına adım atmayan orta sahalarla oynamıyor. Devamlı rakibin dengesini bozabilen takım arkadaşları var. Böyle bi takımda da doğal olarak çok daha rahat pozisyon yaratabiliyor kendine. Talisca kesinlikle yetenekli bi oyuncu ama bulunduğu takım ona avantaj sağlıyor.

Sneijder orda olsa çok daha verimli olurdu (bize kıyasla, Talisca'ya değil), görmezden gelmeye gerek yok. Bu dandik takımda, berbat sezonda bile 2.7 kilit pas ortalamasına ulaşmış, Beşiktaş gibi futbol oynayabilen bir takımda kim bilir kaç asist/gole ulaşırdı. Evet gayet formsuz, olması gerektiği kadar iyi de değil, aldığı para da fazla. Ancak ben abartıldığı kadar kötü olduğuna inanmıyorum.

Yine de gitmeli. Bizim şu an ihtiyacımız olan veya kaldırabileceğimiz bi oyuncu değil.

Gözünü nefret bürümüş adamlar için analiz yapmaya gerek yok Talha.

tapatalk

Ben sunu sormak istiyorum madde madde .

1- talisca sneijder in , sneijder taliscanin aldigi parayi alsa yorumlar ne olurdu ?

2- sneijder ve talisca bugunku ile birebir ayni performansi verseler ama bjk ile biz siralamada tam tersi olsaydik ne olurdu

3- en onemlisi bu , eger sneijder istatistiklerini ben gol uzerinden verdigimde bana kizilacagi yerde , ileride istatistigin sneijder lehinde olanlarini kendilerinin de kullanacagini o gunden dusunenler olabilseydi nasi olurdu acaba

4- son olarak , Gsaray , trabzon ve gencler maclari gibi sikintida skorlu giden maclarda taliscanin calim atip faul alip , o faulu de direk gole cevirmesini , benficaya son saniye , lyona 2 tane gibi gol performanslarini sneijder yapmis olsaydi biz burada sneijderi kucumsesek komik olmaz miydi ?

Geri
Üst Alt