Birkaç şey de ben söylemek istiyorum.
Talisca'yı alıcı gözüyle ilk kez Lyon maçında seyrettim. Hayran kaldım adama. Talisca'nın cok özel meziyetleri var. Herkes sutlarını ön plana çıkarıyor ama herif oyunun yönünü muazzam degistiriyor. Ters toplar bu kadar güzel mi atılır kardesim? 1.90 boyu var ama boyuna göre acayip atlet. Cogu kisi ezberden "talisca cok zayıf biraz fizigini gelistirmeli" diyor da adam kas yüklemesi yaparsa siser bu sefer atletizminden kaybeder. O boyu sayesinde hava topu da alabiliyor. Topla gidebiliyor. Alex gibi 2. forvet olabiliyor. Batalla'da da var mesela 2. forvet olabilme özelligi ama Sneijder'de bu yok mesela. Tabi Batalla ve Talisca'nın, Sneijder ve Alex kadar futbol zekaları yok. Bu meziyetlere sahip bir oyuncu bu ligde her sezon şayet sakatlık yasamazsa ~15 gol atar. Bir de unuttugunuz bir sey var, Talisca'nın ayagı kırıldı ve 2-3 ay oynayamadı. Zaten ligde suana kadar 19 maca cıkmıs adam. O yokken Senol Oguzhan'ı forvet arkasına cekmis bjk afallamıstı baya, maclarını hep tek farkla, hakem itelemesiyle kazanıyordu.
Sneijder Talisca'dan 10 yaş daha büyük. 33 yaşına geldi artık. Bu sezon hic hazırlanmamıs, bunun kondisyoner ile bir ilgisi de olabilir ama tek sorun kondisyoner degil. Profesyonelce davranmayıp yağlanmıs resmen. Bu yüzden biraz sert orta sahalarla, markaj ile karsılastıgı zaman oyundan kayboluyor, siniyor. Hic etkili olamıyor. Fiziksel zaafiyetinden dolayı yapmak istediklerini yapamayınca da sinirleniyor ve bu sefer mental olarak da etkileniyor.Ha, Akhisar - Alanya - Bursa gibi orta sahaları kevgir olmus helva gibi yenen rakiplere karsı rahatlıkla top alıp dönebildiginden istedigi pasları atabiliyor. Bu da onun 13 asiste ulasmasının en büyük nedeni lakin bu istatistik sizi aldatmasın yani, yanıltıcı. 33 yasına gelmis Batalla da Sneijder'in yerine bizde oynasa en az 10 asist yapardı yani. Yasin, Bruma, Podolski ile oynuyor adam. İstedigin forvet arkasını getir bu ligde bu hücum hattı ile bilhassa zayıf rakiplere karsı resital sunar. Yerden yere vurulan Selcuk, Sneijder'in arkasında oynamasına ragmen bizde her sezon ~ 10-15 gol & asist yapıyor mesela ama biz yine de rakamlara aldanmayıp elestiriyoruz onu degil mi? Sneijder böyle sorunları kariyeri boyunca yasadı. Sanılanın ve söylenilenin aksine oldukca profesyonel ve ortama adapte olabilen biri degil. TD'lerin arkasında konuşan, hocalarla sorunlar yasayan, kendine bakmadıgı acıkca belli olan, Melo'nun gönderilmesinde imzası olanlardan biri Sneijder degil miydi? Cok kaprisli bir oyuncu. Riekerink'in göreve getirilmesinin, De Jong'un alınmasının mimarı da Sneijder'di. Ama adam kendisinin getirttigi hocayla bile hazırlanmamıs sezona.
Velhasıl kelam, gelecek sezon 33 yasında olacak. Kendisini adam gibi hazırlayacak, Tudor kalacaksa kapris yapmayacak ve problem yaratmayacaksa gelecek sezon da 10 numaramız olsun. Yoksa o aldıgı 5 milyon euroyu afedersiniz bi tarafına soksun.