Artı olarak gönderildiği güne kadar mesaj yazmadı forumda pusuda bekledi gitmesini. O gün ortaya çıktı yine. Bi göbek atmadığı kalmıştı o gün.

sent via GSC

Sevgili can , bana durup durup satasmana ve bu huyundan vazgecsen de baskalarina da yapmaya baslamana ragmen yine de bir alman disiplini ile algilari acik biri oldugunu dusunuyorum

Doneklik su sekilde olur . Ben derim ki , o gunlerde oyleydi fakat simdi boyle . Ama sartlar aynidir . Ben o gun dediklerimi bugun de diyorum . Gitmeliydi

Cunku dursunun sacma sapan takim kadrosu , beden egitimi ve kompleksli ya da kumarbaz hoca secimleri , 3 sezonluk ucreti bir senede verme ile zarar verdigi dusuncesindeydim , bugun de bu degismis degil

Necati zamaninda gitti 2007 ydi sanirim , 56 puanla ligi bitirmistik ama 2011 de 4 sene sonra geldi ciddi katki verdi

Sneijder gittigi 1 sene olmus olabilir ama hem sportif hem idari hem yonetimsel acidan ciddi degisiklikler oldu

Eger kendi de biraz degisip ciddiye alirsa , yeni ve iki tarafi da memnun edecek bir rakam ve sureli sozlesme ile gelmesine kim neden itiraz etsin ?

Bal gibi de döneklik bu, istediğin kadar kurtarmaya çalış sevgili sinan.

sent via GSC

Yusuf yeter . Burasi sinan bilgin ne dedi de alinti yapalim basligi degil

Benim bir onemim yok . Sen konu hakki da yorumunu yap , baskasinin yorumuyla prim yapmaya calisma , uyariyi aldin hala uzatiyorsun

Sana gelen elestiri konu ile ilgili degil baskasinin yorumuna satasmayla ugrasmandandi

Gitmesini isteyebilir fakat bunu butun transfer donemi boyunca, gunlerce, sayfalarca anlatan kisi nasil olur da 6 ay sonra fikrini degistiriyor? Acikcasi bana tuhaf geliyor.

Neyse sen besiktas mac konusunda yazdigin gibi kendisini "savunmaya" devam et ihtiyaci vardir. Bizim anladigimiz dilden de konusmaya devam et bakalim. Gonderme yapacaksan acik acik alinti yap su an yaptigin gibi, baska konulardan gonderme yapma, saygisizlik etmeyelim.

Yani fikrini degistirmis degil, sartlar degisti, bunu demek istiyorum. O an Sneijder'in gitmesini istemesiyle su an gelmesine sicak bakmasi bagimsiz iki dusunce, cunku sartlar butunuyle farkli.

Bu konuda "savunma"min tek sebebi hicbir uyeye durduk yere troll, donek denmemesini istemem. Sizin anladiginiz dilden konusmaktan kastini anlamadim.

Bal gibi de döneklik bu, istediğin kadar kurtarmaya çalış sevgili sinan.

sent via GSC

Yani bir oyuncunun farkli sartlar varken verimsiz oldugunu dusunmek , ve sonrasinda ayrilmasini , maddi manevi yuk oldugunu dusunmek

Fakat bir seyler degisince yeniden katki alinabilecegini soylemek yanlis oyle mi ?

Bir dusunceye takik kalip yuz yillarca oyle dusunmek lazim ?

O zaman tudor gelirken 90% olumlu yorumlar vardi , senden baskalarina boyle donek monek yorumu gormedim

nasıl alacaksın ? vücudu futbolu bırakmış adamın sahada iki tur koşsa ardından yürümeye başlar. jübilesini yapsa yeridir

Bu baska , evet bu risk var ama orada da teknik ekibe bu risk yonetimi konusunda guveniyorum

Fakat buna ragmen risk yoktur diyemem . Cunku imza attiktan sonra mahkumsun

O yuzden 1+1 ve makul rakamlarda bir sozlesme hem seyirci hem de oyun kalitesi acisindan fayda saglayabilir

Hepimiz sneijder gitsin ama belhanda icin gidicektiyse kalsaydi dedik , ki bunu dursun ve tudor a ragmen dedik , bugun terim gibi bir adam var .

Evet haklisin prim yapmak icin yorum yapiyorum. Cok ihtiyacim vardi.

Gercekleri yuzune vurunca hazmedemedin galiba. Sıkıntı yok, ben uzatmayim diyorum devam ediyorsunuz. Ha bundan sonra da her zaman oldugu gibi goze batan bir yorum gordugumde saygi cercevesinde yorum yapmaya devam edecegim. Doneklik, trolluk yok bende.

Bu baska , evet bu risk var ama orada da teknik ekibe bu risk yonetimi konusunda guveniyorum
risk gerçekleşme ihtimali var olan durumlar için kullanılan bir kelimedir. wesley ise istese de faydalı olamaz artık . bir defa sağlam bir kampa alacaksın acı çekecek kilo verecek irade gösterecek. ligimiz fiziki yeteneğin önde olduğu bir lig. bunu kesinlikle yapmak zorunda . peki her şey bunla bitiyor mu ? bitmiyor. adam artık çalışan değil işletme sahibi bir patron . aklının bir yerinde sürekli clup olacak . kendini tam veremeyecek.

açıkçası çok da sallamayacak. şu şartlarda dönmesi sahada yuhalanmasından başka şey getirmez. keşke verimli olacağına ihtimal olsa da hazırlık kampından sonra belhanda yerine monte edilse keşke . ama bu ütopik bir hayal.

@Fatih Işık

Malesef bu bahsettigin senaryo da gerceklesebilir . Bilemiyorum ama ben karar verici olsam sneijder ile gorusur ve o istegi gorursem denerdim

Öncelikle fikir ayrılığı yaşadığınızda birbirinize girdili çıktılı, sokmalı çıkartmalı vs. mesajlar yazmak size yakışmıyor arkadaşlar. Sizinle aynı fikirde olmayan insanlara düşüncelerinizi aktarırken nezaket sınırları içinde kalmaya, argüman kullanmaya ve sözlerinizi karşınızdakinin kalbine değil beynine yöneltmeye gayret gösterin derim.

Konudaki bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi Sneijder 3 şartlar gelebilir:
1. Yıllık ücreti 1 milyon Euro olacak şekilde 1+1'lik bir sözleşmeyle (Sneijder Haziran'da 34 yaşında oluyor).
2. Yazın tatil yapmamak şartıyla (kamp öncesini de Florya'da geçirmeli, ki bu, Galatasaray forması ve futbol için döndüğünü gösterir)
3. Arkasında Fernando-Ndiaye ve kanatlarda Garry-Emre Mor gibi yardıran iki kanat olması şartıyla

Peki dibe vuran performansına rağmen Sneijder'in gelmesi neden mantıklı?
1. Mali olarak çok kritik bir durumdayız ve kadro derinliğimiz yok. İyi bir 10 numara alsak bile sakatlık, ceza, formsuzluk durumunda ciddi sıkıntı çekeriz. Sneijder zaman zaman 11'de de başlayabilir, kulübeden grip öne geçtiğimiz maçlarda topu ilerde tutmamızı sağlayabilir yada gole ihtiyacımız olan anlarda skoru değiştirebilir.
2. Oynadığı pozisyon gereği yaşından kaynaklı fizik/kondüsyon handikaplarını oyun görüşü, kilit paslar (özellikle öne geçtiğimiz maçlarda kontra ataklarda), etkin duran top kullanma becerisi ve uzaktan şut yeteneğiyle kompanse edebilir.
3. Takımdaki lider ve winner oyuncu eksiğini giderebilir, ki takımımızın muazzam mental sorunları var.
4. Sneijder en son CL'de parladığımız dönemlerde Avrupa futbolunun gündemindeydi ve 3 yıldır sönen ışığı tükenmek üzere. Başarılarla dolu kariyerine parlak bir son verebilmesi ve faal futbolu bırakırken pozitif izler bırakabilmesi için Galatasaray ve Terim son şansı.
5. Taraftarla herşeye rağmen güzel bir bağı var.
6. Fatih hoca varken kulüpte haddini aşan inisiyatifler almayı aklından bile geçiremez. Galatasaray'da otoritesizliğin kol gezdiği kabus günleri tarihe karıştı. Bekleneni veremediğinde de Fatih hoca biletini keser.

Ha böyle bir transfer gerçekleşir mi? Hiç sanmıyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:
XenForo bayağı iyiymiş, bazı avelleri komple yok sayabiliyorsunuz. Forum yönetimini bu kararlarından dolayı tebrik ediyorum.

Konuya gelecek olursak da futbolcu olarak dönmesin, son dönemdeki fiziki durumu bile artık bizim ligdeki "üst düzey maçları" bile kaldıramayacak durumdaydı. Gerçi fiziği olduğu halde ofansif olarak yerini dolduramayan leşler var takımda. Keşke iyi ayrılsaydık da bu iğrenç durumlar hiç yaşanmasaydı.

Sinan Bilgin'in bu konuda son yazdıklarına bir çok yönden katılıyorum ve ayrıca dikkatimi çeken bazı hususları da ilave etmek istiyorum.

Dursun Özbek yönetiminde olan yapı da Mustafa Denizli gibi tecrübeli bir hoca bile yerli futbolcu çetesinin sabotajları ve o dönem ki mali tablo transferin durması yüzünden başarılı olamadı. Biraz dikkat edersek bugün Mustafa hocanın tavsiyesi ile takıma kazandırılan iki oyuncu Linnes ve Donk da son dönem de takıma katkı veren oyuncular.

Dikkatimi çeken başka bir nokta da Sinan Bilgin arkadaşımızın son seçimli genel kurul öncesi sonuç önceden belli gidip oy kullansam ne olur açıklamalarını da iyi hatırlıyorum ve sonrasında da Dursun Özbek'in seçimi kaybettiğini.

Sonuç da kendi tasarrufudur saygı duyarım, fakat Dursun Özek'den bu kadar şikayet eden biri olarak da inşallah önümüzde ki seçimli genel kurul da gereğini yapmasını da temenni ederim.

Edit : Ayrıca Dursun Özbek yönetimi kalmış olsaydı Fatih hocanın bu durumdaki performansı ne olurdu bu da başka bir soru işareti.

Ücret indirimine ok demesine rağmen yollandıysa çok büyük hata edilmiş.

Sinan Bilgin'in bu konuda son yazdıklarına bir çok yönden katılıyorum ve ayrıca dikkatimi çeken bazı hususları da ilave etmek istiyorum.

Dursun Özbek yönetiminde olan yapı da Mustafa Denizli gibi tecrübeli bir hoca bile yerli futbolcu çetesinin sabotajları ve o dönem ki mali tablo transferin durması yüzünden başarılı olamadı. Biraz dikkat edersek bugün Mustafa hocanın tavsiyesi ile takıma kazandırılan iki oyuncu Linnes ve Donk da son dönem de takıma katkı veren oyuncular.

Dikkatimi çeken başka bir nokta da Sinan Bilgin arkadaşımızın son seçimli genel kurul öncesi sonuç önceden belli gidip oy kullansam ne olur açıklamalarını da iyi hatırlıyorum ve sonrasında da Dursun Özbek'in seçimi kaybettiğini.

Sonuç da kendi tasarrufudur saygı duyarım, fakat Dursun Özek'den bu kadar şikayet eden biri olarak da inşallah önümüzde ki seçimli genel kurul da gereğini yapmasını da temenni ederim.

Edit : Ayrıca Dursun Özbek yönetimi kalmış olsaydı Fatih hocanın bu durumdaki performansı ne olurdu bu da başka bir soru işareti.

Sneijder ile ilgili yazdiklarima katilmaya da bilirsin ama dayandirdigim mantik , kalkip da onceden soylediklerimi tekrarlamaktan daha onemli diye dusunuyorum

Dursun ozbek in hem de rahatca secimi kazanacagini dusunuyordum cunku hep soylerim genel kurulun secim refleksini filan olcebilen birisi degilim . O secimde oy da kullandim zaten , uye olup alakasiz takilanlardan getirdigim de oldu 2-3 de olsa

Ama yurt disinda bir isim filan olursa ne Gs secimi ne ulkenin secimleri olur aklimda . Her seyin onceligi var

Lan hala gobek diyen kamiller var.
Zeka sorununuz yoksa dursun doneminde sakatlanan ve sakatlik sonrasi geri donen oyuncularin kilo farklarini incelemesi yeterli olur.
1-sabrinin sakatlik sonrasi gobekli donmesi
2-podolskinin sakatlik sonrasi gobekli donmesi
3-sneijderin sakatlik sonrasi kisa donemde gobeklenmesi
4-sinanin sakatlik sonrasi yaglanip hizini kaybedecek seviyede donmesi

Ouncuya degil bu oyuncularin kisa surede yaglanip donmesine vesile olan saglik ve teknik ekibine focus yapin derim.
Hemen hemen sakatlanan tum futbolcularda ayni bokun olmasi mantikli geliyorsa gobek yapti diye algi kasmaya devam edebilirsiniz.

Geri
Üst Alt