#10 Younès Belhanda (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bütün maç rakip yarı sahada oynamamıza rağmen performansının tartışıldığını hatırlatayım. Yani böyle bir maçta bile üstünde hem fikir olunamıyor. Başlıktaki topu inşaata kaçan arkadaş ceza yediğine göre rahat rahat yazayım. Sneijder'i çok severim de geçen sene de aşırı eleştiriyordum kendisini. Eleştirdiğim nokta baskı yediğimiz çoğu maçta hiçbir fark yaratamaması, topun takımda kalmasını sağlayamaması gibi nedenlerdi. Belhanda'nın da bu farkı yaratacak bi adam olmadığı kabak gibi belli olduğu için ben de eleştirimi bu adama erkenden yaptım. Gerçekten baskı yediğimiz maçlarda nefes alamıyoruz çünkü bu farkı yaratacak adamımız yok takımda. Takımın sürekli tempo yaparak oynaması lazım bu da insan anatomisini aşar zaten. İçerde kolay puan vereceğinizi sanmıyorum ama özellikle deplasmanda biraz zor maçlarda bile çok zorlanacağız gibi. Siz modern 10 numara diyorsunuz da bu adamda 10 numara özellikleri bence yok, belki iyi bir 8 numara olur, orada deneyelim bişey demem. Çok basit pasları çoğu zaman atamıyor, en iyi dediğiniz bu maçta bile kaç kere oldu. Normalde bu topları eliyle atıyor gibi atması lazım.

DJ3lrLjWsAI1y61.jpg:large

iyiydi ama artık gollerini görmek istiyorum.tolga kazması bile 4 gol attı şimdiye kadar.

iyiydi ama artık gollerini görmek istiyorum.tolga kazması bile 4 gol attı şimdiye kadar.

aferin ula sergen çok doğru yorum olmuş

bu kadar aktif şekilde hücum yapan takım içerisinde silik gözükmesi kabul edilebilir değil

bir de kötü 1 takım olsak demek ki topa dokunmadan maçı bitirecek

Maç boyu hiç çalımı yok ne anasını satayım? Sırtı dönük dönerek rakibin belini kırıp Tolga'ya pas attığı, Tolga'nın ise vurmakta geciktiği pozisyon ne? 20. dakikadan sonra ilk yarının sonuna kadar etkiliydi. İkinci yarı Feghouli girince de oynamaya başladı. Gomis'e ilk golün asistini yaptı. İkinci golde Serdar'a ortayı açan adamdı. Geçen yıl Sneijder'i savunmak için asistin asistini yapıyor falan diyordunuz mesela, Belhanda bu sezonki her golün içinde yani.

Belhanda için, daha doğrusu ofansif orta sahalar için çok zor bir sistemde oynuyoruz. Neden? Geçen yıllardaki gibi ezberci ama mıymıntı bir sistem yok. Sneijder topu aldığında solunda Bruma'nın top istediğini bilip ezbere pas atıyordu ama Belhanda'nın o şansı yok. Temposu yüksek, akan oyunlarda, hele ki Garry, Tolga, Ndiaye gibi yüksek teknik kapasite yerine enerjiyle oynayan oyuncularla oynuyorsanız, mevkiniz de sizden yaratıcılık, tek top istiyorsa, pas hatası yapmanız çok normal. Ndiaye'de daha geride olmasına rağmen Belhanda kadar pas hatası yapıyor. Yapmaması mümkün değil çünkü. Bizim göbekliyi Belhanda yerine koyun, bu sistemde Belhanda'nın yarısı kadar anca oynardı. Belhanda'yı da geçen yılki kadroya koyun, atardı kendisini sola doğru, sezonu da 5 gol 10 asistle falan tamamlardı. Belhanda şuanda sahipsiz topları kazanıyor, ikili mücadeleden kaçmıyor, top çalıyor, pres yapıyor; ayrıca kendisinden yüksek tempoda seyreden akan oyunda, enerjisi tekniğinden daha yüksek oyunculara organizatörlük edilmesi isteniyor. O yüzden, biraz daha zaman, biraz daha sabır, biraz daha anlayış..

aferin ula sergen çok doğru yorum olmuş

bu kadar aktif şekilde hücum yapan takım içerisinde silik gözükmesi kabul edilebilir değil

bir de kötü 1 takım olsak demek ki topa dokunmadan maçı bitirecek

gol bölgesinde dolaşmalı tolga gibi.korkak bu konuda.

yalnız ilk yarıda o topla dönüşü,rakibin belini kırışı ve pası müthişti tolgaya

Son düzenleme:
Biraz adil olun yaw

Adam 2 golde katkısı oldu, sürekli dikine oynadı, oyunu açtı, mücadele etti

Gomisle beraber galibiyette büyük payı var

Buna rağmen durmadan bok atmaya çalışıyorsunuz

Fenerlilerden betersiniz anasını satayım

Maç boyu hiç çalımı yok ne anasını satayım? Sırtı dönük dönerek rakibin belini kırıp Tolga'ya pas attığı, Tolga'nın ise vurmakta geciktiği pozisyon ne? 20. dakikadan sonra ilk yarının sonuna kadar etkiliydi. İkinci yarı Feghouli girince de oynamaya başladı. Gomis'e ilk golün asistini yaptı. İkinci golde Serdar'a ortayı açan adamdı. Geçen yıl Sneijder'i savunmak için asistin asistini yapıyor falan diyordunuz mesela, Belhanda bu sezonki her golün içinde yani.

Belhanda için, daha doğrusu ofansif orta sahalar için çok zor bir sistemde oynuyoruz. Neden? Geçen yıllardaki gibi ezberci ama mıymıntı bir sistem yok. Sneijder topu aldığında solunda Bruma'nın top istediğini bilip ezbere pas atıyordu ama Belhanda'nın o şansı yok. Temposu yüksek, akan oyunlarda, hele ki Garry, Tolga, Ndiaye gibi yüksek teknik kapasite yerine enerjiyle oynayan oyuncularla oynuyorsanız, mevkiniz de sizden yaratıcılık, tek top istiyorsa, pas hatası yapmanız çok normal. Ndiaye'de daha geride olmasına rağmen Belhanda kadar pas hatası yapıyor. Yapmaması mümkün değil çünkü. Bizim göbekliyi Belhanda yerine koyun, bu sistemde Belhanda'nın yarısı kadar anca oynardı. Belhanda'yı da geçen yılki kadroya koyun, atardı kendisini sola doğru, sezonu da 5 gol 10 asistle falan tamamlardı. Belhanda şuanda sahipsiz topları kazanıyor, ikili mücadeleden kaçmıyor, top çalıyor, pres yapıyor; ayrıca kendisinden yüksek tempoda seyreden akan oyunda, enerjisi tekniğinden daha yüksek oyunculara organizatörlük edilmesi isteniyor. O yüzden, biraz daha zaman, biraz daha sabır, biraz daha anlayış..

:k19:

Takım savunmasına katılmayan üst düzey futbolcu mu kaldı da birkaç pozisyonda rakibe müdahele edebildi diye dibiniz düşüyor?, ki o bakımdan bile hala yetersiz. Dripling-çalım-pas-takıma liderlik etme özelliği de beni hiç tatmin etmedi şu ana kadar...

Yapılan transferlerden f/p itibariyle en içime sinmeyenler Belhanda ve Maicon idi. Maicon gün geçtikçe toparlıyor ancak Belhanda endişelerimi gidermekten hala çok uzak...Top ona geldiğinde arkadaşlarının ve biz taraftarların güven duyması lazım, bu kadar basit ve gereksiz top kaybı yapan ofansif orta saha oyuncusunun performansı başarılı addedilemez...

ilk yarıda adamı sırtı dönükken geçip tolgayı attığı pasta mest olmayan gsli değildir çok net

gayed iyi oynadı ne istiyorsunuz belhandadan anlamadım
İşte o anlarda ki oyununu daha geniş bir zaman dilimine yayması. İlk yarının ikinci bölümünde ki oyunundan bahsediyorum, bu bahsettiğin pozisyon yanlış hatırlamıyorsam o dilimde oldu. Biz böyle oynadıkça rakip zaten pek gelemiyor o yüzden defansif katkısı güzel bir ekstra ama bu oyunu oynadığımız sürece olmazsa olmaz değil. Bize lazım olan o ilk yarının ikinci bölümünde ki oyununu genele yayması, sonuçta yapabildiğini gösterdi.

MHA-L29 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Cok cok basit pas hatasi yapiyor. Nasil olacak boyle emin degilim. Yaptıgı her pas hatası da oyle kritik ki her seferinde kontra yiyoruz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt