#10 Younès Belhanda (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sneijder ile 4 sezona basladik, bir kere sampiyon olduk. Sampiyon oldugumuz sene 3 assist yapti, takimi sampiyon yapti denildi. Istatistikleri yüksek iki oyuncumuz ise, yerin dibine sokuluyordu o dönemler. Iyiki bir 15 assist yapti. Assist konusunda 5 sene icinde, zaten bir kere cikti cift hanelere. Sanki her mac anadolu takimlarina gol ve assist yapiyormus gibi algi kaldi ortada.
Şampiyon olduğumuz dönemde çok fazla kritik golü vardı ilk geldiği devrede de şampiyonluğa katkı verdi Drogba ile.

Giden gitti de itin şeyine sokmanın manası yok.

Hayır onu geçtim sende mi bu gereksiz kıyaslamalara giriyorsun ne gerek var yav.

Yasin'in müthiş gol attığı maç. Hani şu suratına bakmadığımız adamın yıldızlaştığı, orta sahada Hamit'in oynadığı maç. Geçen sezona bakalım istersen. İlk 6 sıradaki takımlara karşı Wesley Sneijder: 9 maç, 0 gol, 1 asist.
Geçen yıl bahsettiğin takımlara karşı 4lüye karşı özellikle 8 maçta 1 puan aldık yanlış kıstas yapıyorsun.

ne sneijdermiş arkadaş sneijder sevsin sizi

belhanda kötü oynuyor yazmamak için önce sneijder giderken kötüydü yazıp durun anca

kıt herifler

Bana martaval okuma. Şampiyon olduğumuz sene sanki sağında solunda Dünya Karması vardı. Küfür ettiğimiz Yasin soldaydı, orta sahada Selçuk vardı, sağ bekte Sabri oynadı, ileride küfürle kovaladığımız Burak oynuyordu. Yedekte Umut vardı sonra. Bu saydığım adamların öyle ekstra bir performansları da yoktu ayrıca. Sadece Yasin'in performansı çok ekstraydı ancak aynı Yasin geçen sene de attığı gollerle ön plana çıkmıştı. 17 asistin çoğunun duran toptan olduğunu, büyük maçlarda tempoyu kaldıramadığını, fizik olarak bittiğini bile göremediniz hiçbir zaman Sneijder'in. Şu anki takımda tempoyu kaldırabilir miydi ? Kaldıramazdı.

o sene takim gayet iyidi yani bir bütün olarak
sahada kimin ne yaptigini biliyordun
böylece sneijder de ön plana cikabildi
benim takimdan kastim bu yoksa boktan oyuncular oldugunu ben de biliyorum
gecen sezon öyle bir takim yoktu sahada

su anda ise hem iyi kaliteli oyuncular var ve sahada ne yaptigini bilen bir takim var
ona ragmen bu cok fit güclü olan belhandayi görüyoruz müthis oynuyor valla

yani onu gec yok kaldiramazdi yok bilmem ne
sezon öncesi kampi yemis fit bir sneijder su takimda net takimin en kilit oyuncusu olurdu
hic bosuna kendinizi kandirmayin yani

bize top cambazi degil zeki hizli düsünen bir 10 numara lazim
bu isim de belhanda olmayacak gibi

Bugün diğer maçlara nazaran daha iyiydi. Zamanla daha iyi olacaktır. Ama beklenileni yine karşılamayacaktır. Çünkü herkesin aklında tek bir oyuncuya dayalı bir sistem var ama takımımızın sistemi öyle değil.

Kimisi de ön yargıyla yaklaşıyor. Sneijder, geldiği devre arasında önünde Burak ve Drogba olmasına rağmen yarım sezonda asisti yoktu. Sonrasında verdiği katkıyı hepimiz biliyoruz. O yüzden biraz sabırlı olunmalı.

Bu ''Topa karşı performans'' nedir yaw?. Almanca bir deyim olsa gerek, ilk sende gördüm, açar mısın?...

Belhanda bir maçta 3 kez ikili mücadele kazanıyorsa Alex de 2 kez kazanırdı, abartıyorsun. Ancak Alex baskı altında olmadan hemen hiç top kaybı yapmazdı, Belhanda ise bomboş durumda 3-5 m yanındaki adama bile pas atarken zorlanabiliyor, zamanlama/yön/şiddet bakımından...

Bunca yıldır futbol izlerim, Alex kadar çevre kontrolü becerisine sahip birini görmedim; Belhanda bu bakımdan vasat sayılır oynadığı mevki bakımından...

Fatih Terim´in topun oldugu yer bizim icin pozisyon, diye bir sözü vardir. Almanya´da futbol, topun olmadigi yerde oynandigi savunulur. O yüzden 10 yillarca kimse cözemedi, bu almanlar turnavalarda nasil, hangi yetenekli, bu kadar etkilidir diye... Ister senin bos alan kosularin olsun, yada rakibe olan baskin olsun. Futbolcular genelde 1 dakika, bilemedin 1.5, yada 2.5 dakika ile oynarlar top ile. Macin neredeyse tümünde ise, topsuz alanda oynarlar.

Alani daraltiyoruz, sonra biri topu kazandiriyoru, sonra pozisyona giriyoruz. Yada müdahaleden sonra top direk yine, bize dönüyor.

Bu hem savunmayi rahatlatiyor, hemde rakip sahada kapilan toplar, en etkili hücum silahlaridir futbolda. Cünkü rakip D-Organize yakalanir. Ayni zamanda rakipler her defansinda D-Organize bir sekilde hücum ettigi icin, defansimiz hic zorlanmiyor.

Top rakipteyken, takim halinde, rakibe dogru yönelmektir. Bu sekilde pas alanlari daraltip, rakibin top yapmasini zorluyorsun, bunun üzerine bir de topa karsi pres uyguluyoruz.

Bunu yapmak cok ciddi efort sarf etmek demektir. Belhanda´da bu rolü simdiye kadar iyi oynuyor, Ndiaye´de, Gomis´de, Tolga´da ve bunu cok basarili yapiyoruz. Cünkü ileride gecen sezon mesela hic top kapamazken, bu sene sürekli oralarda top kapip, hücum sansi üretiyoruz, ve goller buluyoruz. Ayni zamanda defansin isi baya bir rahatliyor. Yani bu takim hala duran toplardan gol yiyor, ama defans bunun disinda hic zorlanmiyor bile mac boyunca. Bu da hücum oyuncularin, eforundan kaynaklaniyor.

Bu elbette ki hücum verimini ve effektifligini düsürür bir takimin. Ndiaye´nin golü yok, assisti yok, Fernando keza öyle. Hücuma cok az katiliyorlar, ama bu görevlerinden dolayi kaynaklaniyor.

Topsuz alanda iyi olmayan takim, cok kaliteli olsa bile, süperligde bile cok zor sampiyon olur. Ki bir cok kaliteli takim, bu eksikliklerden dolayi, genellik ile sezon sonunu görememistir.

Yani bu takima, bir tane dahi olsa, topa karsi oynamayan oyuncu zarardir. Umarim yönetim cildirip, bu tarz bir transfer yapmaz kis aylarinda.

Maçı izleyemedim özeti izledim o yüzden yine net bir yorum yapamıyorum lakin diğer maçlara nazaran daha efektif bir oyun ortaya koymuş gibi görünüyor, yorumlardan anladığım kadarı ile en azından maçın ilk yarısı için bu söylenebilir sanırım. İlk goldeki asisti ve ikinci golde arka direğe kestiği top çok iyi lakin bu ikisinden de iyi olanı ilk yarıda topla beraber müthiş bir şekilde dönüp Tolga'ya yaptığı muazzam servisti lakin işte o pası attığın adam Tolga olunca o güzelim asist telef oluyor. Yani Galatasaray'da oynayan bir oyuncu o pası aldığında ya golü atacak ya da attıracak artık bu işin başka bir yolu yok. Hiçbirini yapamıyorsan da tasını tarağını toplayıp gideceksin. Umutlar Buraklar Yasinler Sinanlar vs... yıllarca az mı telef ettiler bunun gibi güzelim asistleri :red: Bu tarz pozisyonlarda bari şu takımda saç baş yolmayalım artık ya lütfen. Rodrigues'in de yediği çok pozisyon var maalesef. Rodrigues kalite olarak gerçekten Galatasaray seviyesinde bir oyuncu olsa ilk yarı en az 1 golü vardı ama atamamış. O gollerden birini bulsa maç ilk yarıdan kopacak belki 4 - 5 olacak.

Velhasıl kelam bu maçtaki performansını kimisi beğenmiş kimisi beğenmemiş lakin bir gerçek var ki diğer maçlara nazaran daha efektif oynamış belli. Bu da bir gelişmedir. Umarım önümüzdeki maçlarda üzerine koyarak devam eder. Belhanda & Feghouli ikilisinin hatta özellikle Belhanda'nın bu sezon göstereceği performans şampiyonluk yolunda belirleyici olacaktır. İkisinden de beklentim çok yüksek.

Gomis, Mariano, Fernando, N'Diaye, Maicon gibi transferler ise beklentileri karşılamış ve sezon içerisinde belli bir standardın altına düşmeyecekler gibi görünüyor. Bu konuda bir sıkıntı yok. O yüzden gözler bundan sonra Belhanda & Feghouli ikilisinin üzerinde olacaktır. Onlar da ritmini bulursa bu sezon güle oynaya olmasa da şampiyon oluruz inanıyorum.

o sene takim gayet iyidi yani bir bütün olarak
sahada kimin ne yaptigini biliyordun
böylece sneijder de ön plana cikabildi
benim takimdan kastim bu yoksa boktan oyuncular oldugunu ben de biliyorum
gecen sezon öyle bir takim yoktu sahada

su anda ise hem iyi kaliteli oyuncular var ve sahada ne yaptigini bilen bir takim var
ona ragmen bu cok fit güclü olan belhandayi görüyoruz müthis oynuyor valla

yani onu gec yok kaldiramazdi yok bilmem ne
sezon öncesi kampi yemis fit bir sneijder su takimda net takimin en kilit oyuncusu olurdu
hic bosuna kendinizi kandirmayin yani

bize top cambazi degil zeki hizli düsünen bir 10 numara lazim
bu isim de belhanda olmayacak gibi

Şampiyon olduğumuz son senedeki takımın bir bütün olarak iyi olduğunu kabul etmiyorum. Yerli tayfası Hamza geldikten sonra form tuttu. Ayrıca bazı futbolcuların ekstra performansları oldu. İyi bir takım yoktu kısacası. Form tuttukları bu dönemde, şansımız da yaver gitmesi sonucu şampiyon olduk. Takım oyunu, iyi futbol diyorsan eğer Beşiktaş bizden 10 defa daha haketmiştir şampiyonluğu o sene. Ortada çok iyi bir takım veya iskelet yoktu. Olsa zaten takip eden sezonlarda bu belli olurdu. Beşiktaş'ın kadro iskeleti, iyi oyunu Bilic döneminden beri sürüyor. 2015'den bu yana adamların stabil iyi oyunları var. İkinci söylediğin şeye de kısmen katılmıyorum. Geçen sene takım yoktu diyorsun, o konuda haklısın ama bunu da tamamen tabelaya bakarak söylüyorsun. Ben de tabelaya bakarak diyorum ki; biz o kadroyla bile 20 hafta şampiyonluk mücadelesi verebildik. Kırılma anı Kayseri maçı olmuştu hatırlarsan. Yenebilseydik eğer puan farkını 2'ye indirecektik ve takdir edersen Beşiktaş'la da maçımızı içerde yapacaktık. Sneijder'in kötü performansının etrafındaki futbolcularla, takım oyunuyla ilgisinin olmadığını düşünüyorum. Elbette çevresinde daha kaliteli ayaklar ve iyi bir takımda çok iyi performans gösterme kapasitesine sahip ancak bireysel performansını ve fiziksel düşüsünü gözardı edemeyiz.

Son düzenleme:
herkes 10 numara yazıyorda bu cocuk 10 numara oyuncusu degil ki :) forma numarası haric 10 numarayla alakası yok.

Şampiyon olduğumuz dönemde çok fazla kritik golü vardı ilk geldiği devrede de şampiyonluğa katkı verdi Drogba ile.
Giden gitti de itin şeyine sokmanın manası yok.
Hayır onu geçtim sende mi bu gereksiz kıyaslamalara giriyorsun ne gerek var yav.

Sneijder´in neredeyse her sezon 15 assist yapiyordu algisina karsi bu ki, Ndiaye ve Fernando´da simdiye kadar Selcuk Inan´in tek basina ürettigi istatistikleri üretemedi. Nekadar kisir bir tartisma oldugunu ortaya koyuyorum. Ve sneijderin toplam istatistiklerine bakarsak da, ortalama olarak belhanda cok fazla gerisinde degildir skor katkisi konusunda.

14/15 sezonunu özellik ile örnek veriyorum, istatistik olarak düsük, ama takimin sampiyon oldugu, ve belkide en iyi performansini verdigi en, oynadigi en iyi sezondu. Attigi gollerden bagimsiz, sol kanadi iyi yönetiyordu. Ayni zamanda kosu randimani da ileriye dogru iyi idi o sene.

Sneijder bizde son iki sene, futbolcu gibi degildi. Diger serüvenini ayri tutuyorum. Ama topu kontrol etmek icin, 3-4 metre geri kacmak zorunda kalan bir oyuncu, bitiktir.

Belhanda elestirilerine OK, bunu geldiginden beri yaziyorum. Ama futbolun temel olaylarini yapamayacak kadar fizigi gerilemis bir oyuncu ile kiyaslayarak degil. Öyle bir tempoda oynuyoruz ki su an, 11/12 sezonunda bile bukadar yüksek randiman vermiyordu oyuncular. Sneijder bu düzenin adami degil, hele ki son hali ile.

Son düzenleme:
Sneijder giderken üzülmüştüm. Ancak Belhanda artık o armayı taşıyıp terletiyor. Farkli isim farklı cisim, bizim için 10'u o taşıyor sabır ve destek taraftarıyım.

Fatih Terim´in topun oldugu yer bizim icin pozisyon, diye bir sözü vardir. Almanya´da futbol, topun olmadigi yerde oynandigi savunulur. O yüzden 10 yillarca kimse cözemedi, bu almanlar turnavalarda nasil, hangi yetenekli, bu kadar etkilidir diye... Ister senin bos alan kosularin olsun, yada rakibe olan baskin olsun. Futbolcular genelde 1 dakika, bilemedin 1.5, yada 2.5 dakika ile oynarlar top ile. Macin neredeyse tümünde ise, topsuz alanda oynarlar.

Alani daraltiyoruz, sonra biri topu kazandiriyoru, sonra pozisyona giriyoruz. Yada müdahaleden sonra top direk yine, bize dönüyor.

Bu hem savunmayi rahatlatiyor, hemde rakip sahada kapilan toplar, en etkili hücum silahlaridir futbolda. Cünkü rakip D-Organize yakalanir. Ayni zamanda rakipler her defansinda D-Organize bir sekilde hücum ettigi icin, defansimiz hic zorlanmiyor.

Top rakipteyken, takim halinde, rakibe dogru yönelmektir. Bu sekilde pas alanlari daraltip, rakibin top yapmasini zorluyorsun, bunun üzerine bir de topa karsi pres uyguluyoruz.

Bunu yapmak cok ciddi efort sarf etmek demektir. Belhanda´da bu rolü simdiye kadar iyi oynuyor, Ndiaye´de, Gomis´de, Tolga´da ve bunu cok basarili yapiyoruz. Cünkü ileride gecen sezon mesela hic top kapamazken, bu sene sürekli oralarda top kapip, hücum sansi üretiyoruz, ve goller buluyoruz. Ayni zamanda defansin isi baya bir rahatliyor. Yani bu takim hala duran toplardan gol yiyor, ama defans bunun disinda hic zorlanmiyor bile mac boyunca. Bu da hücum oyuncularin, eforundan kaynaklaniyor.

Bu elbette ki hücum verimini ve effektifligini düsürür bir takimin. Ndiaye´nin golü yok, assisti yok, Fernando keza öyle. Hücuma cok az katiliyorlar, ama bu görevlerinden dolayi kaynaklaniyor.

Topsuz alanda iyi olmayan takim, cok kaliteli olsa bile, süperligde bile cok zor sampiyon olur. Ki bir cok kaliteli takim, bu eksikliklerden dolayi, genellik ile sezon sonunu görememistir.

Yani bu takima, bir tane dahi olsa, topa karsi oynamayan oyuncu zarardir. Umarim yönetim cildirip, bu tarz bir transfer yapmaz kis aylarinda.

Top rakipteyken alan kapatmak yeni bir şey değil, yeni bir bakış açısı bile değil...

Empati yapıyorum; rakip defans ya da orta saha oyuncusu olsam, karşımda Alex olacağına Belhanda olsun isterim, net. ''Acaba Belhanda pres yapar da kayarak topu kapar mı?'' endişesi ''Alex şeytanı topu aldığında ne yapar acaba'' dan çok daha tercih edilesi durumdur. Uzatmaya gerek yok, Alex hayranlığımı değiştiremezsin, senin de herhangi bir konuda farklı bir düşünceye ikna edilemeyeceğin malum...

Top rakipteyken alan kapatmak yeni bir şey değil, yeni bir bakış açısı bile değil...
Empati yapıyorum; rakip defans ya da orta saha oyuncusu olsam, karşımda Alex olacağına Belhanda olsun isterim, net. ''Acaba Belhanda pres yapar da kayarak topu kapar mı?'' endişesi ''Alex şeytanı topu aldığında ne yapar acaba'' dan çok daha tercih edilesi durumdur. Uzatmaya gerek yok, Alex hayranlığımı değiştiremezsin, senin de herhangi bir konuda farklı bir düşünceye ikna edilemeyeceğin malum...

Yeni birsey olmadigini Jupp Heyneckes´e sorarsin koca Mustafa kardesim. Fizik kapasitesi oyuncularin gittikce yükseliyor, yükseldikce de topsuz alanda oyun daha da büyük deger kazaniyor.
Alex gibi futbolculari, iki adim atip geciyorsun, cükü üzerine bile gelmiyorlar. Tehdit bile degiller. Seytani olsa ne yazar.

Alex'in abartılmış bir futbolcu olduğu kanısındayım, yani şimdi yalan yok tamamen objektif baktığımı iddia edemem lakin kendimi buna zorladığımda çıkan sonuç bu, bence abartılmış bir futbolcu.

İyi futbolcu tamam ama Hagi ile aynı kategoriye konacak veya efsaneleştirilecek bir isim değil bana göre. Burada kimseyi hedef alarak yazmıyorum genel olarak Türkiye'deki genel kabule istinaden yazıyorum. Müthiş istatistikleri var ama ne hikmetse bu istatistikler sadece Türkiye sınırları içinde geçerli. Bence efsane olmanın baş şartı avrupa başarısı olmalı, çünkü gerçek rekabet orada.

Bugün 10 üzerinden 7'lik oynadı bence, yeteneği var evet ama daha etkin olmalı oyun içerisinde.Attığı paslar muhteşemdi.

SM-G955F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt