#10 Younès Belhanda (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
sakat oynadi diyorlardi bunun etkisi vardir belkide umarim ilerde düzelir
toptan kaçıyor çünkü adam bunda bizim çöplerinde etkisj var tabi
Hiç olumlu düşünmüyorum bu adam hakkında. Nice sistem takımı oradaki performansına kanmamalı kimse. Favre hocam taştan bile verim alabilecek bir adam.

Daha çok mesela Schalke daki performansını değerlendirmek ve baz almak lazım onlar bize benzeyen bir kulüp. Kaos ve sorunlar hiç bitmiyor.

sent via GSC

Yahu ben dahil herkes zaten maçı izledi. Ne yaptığını, neler yapmadığını, neler yapamayacağını az çok belli etti. Kime neyi anlatmaya çalışıyorsun sen? Laflara bak laflara. Futbol sadece top ayaktayken oynanan bir oyun değilmiş. Bunu diyen adamın profilinde Wesley olması ayrı komedi.

Birileri bu adamı her övdüğünde veya her iyi oynadığında bazılarının bi tarafına batacak anladığım kadarıyla. Güzel, bana uyar...

bu gereksiz asabiligin sebebi nedir acaba? benim soyledigim mesajda bi yanlislik yok. belhandanin mac icinde dokuldugunu iddia eden arkadasimiza videoda zaten belhandanin topla bulustugu anlarin yer aldigini anlatmissin ben de futbolun bundan ibaret olmadigini soylemisim. belhandadan birtakim beklentilerim var benim kendisine guvenim de var ama macin ozellikle ilk yarisinda saklandigi da ortada. profilimde Galatasaraya hizmet etmis basarili olmus ve taraftarlarca sevilmis bi oyuncunun resminin yer almasi komikse git antuda anlat bu derdini. gorunuse gore batan neyse sana cok fena batiyor ki ordan burdan nem kapiyorsun ve sacma salak cikarimlar yapiyorsun.

Sneijder'in yerini dolduramaz ama kesinlikle kotu futbolcu degil, suan sadece Sneijder gittigi icin millet ona salliyor, yaptigi hersey buyutuluyor.

Sneijderın yerine alındı diye abartılı şekilde eleştiriliyor

Yazık

Umarım iş yapar ama pek bir ekstrası yoktu ve en önemlisi kafasını kaldırmadan pas verip orta açıyor, bunların çoğuda rakibe gidiyor.

Bu Ateş üfleyerek sönmez

Adam sırf Wesley yerine oynadığı için, daha tek maçtan (ki kötü oynamadı) saçma sapan bi şekilde yerden yere vurulmaya başlandı bile. Komiğime giden bu. :)

Adam sırf Wesley yerine oynadığı için, daha tek maçtan (ki kötü oynamadı) saçma sapan bi şekilde yerden yere vurulmaya başlandı bile. Komiğime giden bu. :)
peki madem kötü oynamadı, ne yaptı? Gelişine verdiği pasların çoğu rakibe gitti, oyunu hızlandırama dı. Kaleye şutu yok, kilit bir pası yok, hatırladığım kadarıyla yerini bulan iki orta dışında hiç bişey yok. Aksine bir iki kere sorumluluk alması gerekirken topu TOLGAYA geri yuvarladı.

Bu Ateş üfleyerek sönmez

peki madem kötü oynamadı, ne yaptı? Gelişine verdiği pasların çoğu rakibe gitti, oyunu hızlandırama dı. Kaleye şutu yok, kilit bir pası yok, hatırladığım kadarıyla yerini bulan iki orta dışında hiç bişey yok. Aksine bir iki kere sorumluluk alması gerekirken topu TOLGAYA geri yuvarladı.

Bu Ateş üfleyerek sönmez
Hiç inisiyatif almadı rakiplerin arasına saklandı çoğu zaman.

Evet sakatlık etkilemiş olabilir ama bunu tamamen sakatlığa bağlamak da saçmalık olur adam haftalarca sakat değildi kısa süreli bir sakatlık yaşadı sonuçta sadece.

sent via GSC

bu adam bjkye gelse , şenolun altında 1 sene çalışsa burda yeni adama utanmadan laf atanlar eminim dilleyecek yer arardı

Sneijder fedailerin kuyruk acısı yüzünden moreli bozulmaz inş

yatmaya gelip gelmedigi lig baslayinca belli olur

sneijderin sidikli donu olamayacak 1 adam olacagi da kesindir

Moreli değil bozulsa zaten morali bozulur.

Ama fazla takıyorsunuz Selçuka ne küfürler ediliyor adamın şeyinde bile değil. Millet salak zaten buna ne diye küfür ediyorlar onu da çözemedim ama diğer yandan açıkçası fazla salladığını sanmıyorum o sosyal medyadaki tepkileri.

sent via GSC

Fas milli takımında Ziyech tezahuratı yapıyorlar burada Sneijder tezahuratı yapıyorlar

Onlarla mı ugraşsın top mu oynasın anasını satayım

Son düzenleme:

Bu Ateş üfleyerek sönmez
Adamın attığı pasların yarısı tekrar adama döndü maçta hocam, bu leş ordusuyla yapabileceğini yaptı. Wesley için de aynı şeyi söylüyorsunuz 2 senedir. İyi takım kurulursa Wesley iş yapar. Takımın kötü olması, kimsenin bireysel performansı hakkında yorum yapamayacağımız anlamına gelmiyor elbette ki. Wesley nasıl bu berbat takımda son 2 senedir rezalet ise, Belhanda'nın bu berbat takımda bireysel performansı gayet iyiydi maçta.

Wesley'i 2 senedir görüyoruz, izliyoruz. Neler yaptığını, neler yapamadığını. Selçuk nasıl fizik olarak bitik ise, Wesley'in de ondan aşağıda kalır yanı yoktu. Ayakta duramıyordu. Fiziki açıdan bitmişti. Zaten hızlı bir oyuncu değildi, şimdi fizik de gidince el frenine dönmüştü.

Ha Wesley ne kadar kötü ve formsuz olursa olsun, her an maçı çevirebilecek bir isim. Yaşı, formsuzluğu, fiziki açıdan bitmiş olması asist veya gol atmasına engel değil. Wesley gibi adamlar bu kilit pasları her yaşta, her durumda atabilir gözü kapalı. Ama iş bundan ibaret değil. 17 asist yapmasını sürekli örnek gösteriyorsunuz, ancak takıma verdiği zararı göz arda ediyorsunuz. Birazdan yazacağım Burak örneği birebir uyuyor.

Her zaman örnek veriyorum ve vermeye devam edeceğim:
Yasin her sene 10 gol ortalaması ile oynuyor mu? Evet.
Selçuk? O da aynı Wesley gibi her sene gol ve asist sayısı olarak bir orta saha için iyi sayılabilecek skor yapıyor mu? Evet.
Peki, bizde her sene 20 küsür gol atan Burak? Oynadığı süre içerisinde; bu adamın nasıl oyun performansımızı sabote ettiğini anlatmama gerek yok ama gene de yazayım.

Bu adamlara niye hergün sövüyorsunuz? Madem her şey istatistik ise, bu adamlara tek laf edilmemesi gerekiyor?
20 küsür gol atan Burak'a söverken, millet o sene 12 gol atan Elmander'e niye methiyeler diziyor? Adam önde öyle bir basıyordu ki o yaşına rağmen, defans oyuncularını hataya zorluyordu. Yeri geliyor orta sahaya kadar gelip, orta sahayı rahatlatıyordu. Kendi 12 gol atmıştı belki ama, o sene Melo Selçuk ikilisi inanılmaz skor yapmıştı. Kanat oyuncularımız gene skora iyi bir şekilde katkı vermişti. Takım defansını çok rahatlatıyordu. Etrafına top indiriyordu, servis yapıyordu, top saklıyordu... O seneki inanılmaz oyunumuzun tek sebebi elbette ki Elmander değildi. Ama Elmander bu makinenin önemli dişlilerindendi.

Burak ne yapıyordu peki?
Servis yapabilme? Yok. Top indirebilme? Yok. Top saklama? Yok. Takım defansına katkı? Yok. Burak'ın topa el bombası muamelesi yapmasından dolayı, kaybettiği toplar yüzünden durmadan kontra atak yiyorduk. Takım eğer iyi oynuyorsa, sırıtmıyordu fazla. Ama eğer takım kötü ise, defoları çok net ortaya çıkıyordu.

Toparlayayım, demek istediğim şu:
Her şey istatistik değil. İsimler değişince bütün algınız da değişiyor. Bunu hepiniz biliyorsunuz. Selçuk nasıl zamanında katkı verdiyse ve şimdi gitmesini istiyorsak ben de aynı şeyi 2 senedir kötü olan Wesley için istiyorum. Tamamen aynı olay. Sadece isim farklı, hal böyle olunca kredisi de sonsuza kadar sürüyor sizin yanınızda elbette ki.

Belhanda konusuna tekrar döneyim: Belhanda tarz olarak Wesley ile uzaktan yakından alakası yok. Siz istiyorsunuz ki Wesley gibi çıkıp takımı yönetsin (yönetmeye çalışsın daha doğrusu), şeflik yapsın. Belhanda hiçbir zaman böyle bir oyuncu değildi. Bunu gene çok iyi biliyorsunuz. Bu sizin yaptığınız resmen balıktan uçmasını beklemekten öte değil.

Hele hele daha takıma geleli bu kadar kısa süre olmuş ve sakatlıktan çıkmış biri için, hiç mantıklı bir önerge değil. Wesley'in de ilk geldiği zamanları biliyoruz...

Özetleyeyim çok uzadı:
İsimler değişince bütün algınız değişiyor. Bknz: Burak ve Selçuk. Siz istediğiniz kadar yok bunlarla ne alakası var diyip kabul etmeyin. Tamamen aynı olay...

Son düzenleme:
Onur bunlari ben yazdigimda karsiligi kufur ve hakaret oluyor , bakalim sana nasil bir hitabetle veya uslupla cevap verecekler

Onur bunlari ben yazdigimda karsiligi kufur ve hakaret oluyor , bakalim sana nasil bir hitabetle veya uslupla cevap verecekler

Ne var ki Onur'un yorumunda? Aynisi bende dusunuyorum. Adam sakatliktan sonra maca cikmis ve bana gore oyle forum'da abartildigi kadar kotu de oynamadi.

Maicon'u da ilk macta yerden yere vurdular, ikinci macta ovmeye basladilar :D

Uzun uzun yazmışsın eline sağlık da bu adamın alınması tamamen saçmalık. Hele hele o paralara. Bizi ileri taşıyacak bir adam değil.

sent via GSC

Bu Ateş üfleyerek sönmez

Bu kilit pas diye geciyor kenk...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt