#10 Younès Belhanda (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
2018 olmadan once umarim bu Sneijder-Belhanda kiyaslamasi sona erer, biraz ileri bakmayi ogrenelim artik. Gecmiste kalan seyleri guzel hatirla ama surekli gundeme getirmeyelim derim. Artik olmayan seyleri konusacagimiza, elimizde olan seyleri konusalim.

Klasik 10 numara gozuyle Belhanda'yi izleyenler zaten o bakisla onu hic bir zaman begenemezler, o daha cok 9.5 numara gibi oynuyor. Orta saha da gorursun, zaman zaman defanstan gelip top alir, gider forvet'in yanina ve gol aramaya calisir. O hareketli bir oyuncu ve surekli kopru olur pas trafiginde. Muazzam bir oyuncu degildir ama faydali bir oyuncudur. Daha da faydali olacagini dusunuyorum yeter ki bu sekilde oynamaya devam etsin. Bu takimda zaten ancak boyle oyuncular basarili olabilir, yoksa sahsen Sneijder'i cok severim ama bu oynadigimiz futbol'a uymayacagini biliyorum artik.

DHnlsT-XgAEHa3d.jpg

Niye kaldiramazmis yahu. Sen futbolcunu yazin iyi hazirlarsan zimba gibi olur, bu Sneijder icin de gecerli baska oyuncu icin de.

Bizde 30 yasindan sonra her topcuya tempoyu kaldiramaz diye bakiliyor. Sen dogru yükleme dogru yaz kampi ile her futbolcuyu fit yaparsin, Selcuku bile fit yaparsin ama adam futbolu tamamen bitirmis kafada ona cözüm bulamazsin.

Son 2 senede takimin genelinde tempo eksikligi ve fiziki yetersizlik vardi. Gecen yaz kampinda en fit adamlardan birisi Sneijder di, taki bizim kondisyoner kovulana kadar. Ondan sonra hepsi saldi kendini 9.aydan itibaren falan sezon icinde herkesin fazla kilosu falan vardi bunun haberi dahi yapilmisti kisin.

Selçuk ve diğer yerliler niye zımba gibi olmuyor peki?Bunun 30 yaş üstüyle alakası yok,futbolcu vardır İbra gibi oynar/oynamaya çalışır futbolcu vardır bazı şeyleri yapamaz artık,gerek mental kapasitesi gerek fiziksel kapasitesi.Sneijder'in şu anki tempomuza ben ayak uydurabileceğini sanmıyorum.Herkes mücadele ediyor çünkü,kötü oynayanlar/çok fazla yanlış tercihler yapanlar hala var Linnes,Tolga falan ama kimseye mücadele etmiyor diyemezsin takımda.Sneijder 2015-2016'nın ikinci yarısından beri istikrarlı bir şekilde düşüşte fiziksel ve mücadele gücü anlamında.Kalsa hala asist yapabilirdi yüksek istatistiklere ulaşabilirdi adamın özelliği arapas ve şut zaten.Ancak oynadığımız futbol anlamında tempoya ayak uyduramayacağı çok aşikar.İsimlere takılıp kalmamalıyız artık.

2018 olmadan once umarim bu Sneijder-Belhanda kiyaslamasi sona erer, biraz ileri bakmayi ogrenelim artik. Gecmiste kalan seyleri guzel hatirla ama surekli gundeme getirmeyelim derim. Artik olmayan seyleri konusacagimiza, elimizde olan seyleri konusalim.

Klasik 10 numara gozuyle Belhanda'yi izleyenler zaten o bakisla onu hic bir zaman begenemezler, o daha cok 9.5 numara gibi oynuyor. Orta saha da gorursun, zaman zaman defanstan gelip top alir, gider forvet'in yanina ve gol aramaya calisir. O hareketli bir oyuncu ve surekli kopru olur pas trafiginde. Muazzam bir oyuncu degildir ama faydali bir oyuncudur. Daha da faydali olacagini dusunuyorum yeter ki bu sekilde oynamaya devam etsin. Bu takimda zaten ancak boyle oyuncular basarili olabilir, yoksa sahsen Sneijder'i cok severim ama bu oynadigimiz futbol'a uymayacagini biliyorum artik.

Altina imzami atiyorum

İşte mükemmel bir GSC Moderatoru. +1905

Göbekli portakaldan sonra çok iyi geldi di mi rengim.

Muratcım Sneijder ayrı Belhanda ayrı.

Sneijder göbekli olsa bile bu takıma yaptığı katkıyı yok sayamayız. Büyük oyuncu, büyük Galatasaraylı

fekkaat

Belhanda bir aşktır, yaşarsın onu, hissedersin.. Çok iyi geldi..

Belhanda ve Sneijderi kiyaslamak dogru degil.
Benim gozumde Belhanda cok faydali bi takim oyuncusu. Savunma,Dribling ,Calim, Kilit pass, Hava topu ne ararsan var.

Gecen sezon takimimizin tek bi beyni vardi --> Sneijder. O olmadan kazanamiyorduk.
Simdi ise 7-8 cekirdekli Multi Processor takimimiz var :D Ozet budur

Son düzenleme:
Topsuz oyunda mücadele = Var
Yetenek = Var
Duran Top ve Orta Kesme = Var

Çabuk disiplinden kopma = Var
Konsantrasyon kaybı= Var

törpüleyip yeteneklerini gösterirse çok daha iyi olabilir ama artistlik yapacağım diye oynarsa şu an en zayıf halka.

Belhanda ve Sneijderi kiyaslamak dogru degil.
Benim gozumde Belhanda cok faydali bi takim oyuncusu. Savunma,Dribling ,Calim, Kilit pass, Hava topu ne ararsan var.

Gecen sezon takimimizin tek bi beyni vardi --> Sneijder. O olmadan kazanamiyorduk.
Simdi ise 7-8 cekirdekli Multi Processor takimimiz var :D Ozet budur
HT önemli renktaş.

Biraz daha oyuna konsantre olup maçtan kopmaz ise Belhanda bu ligi sallar rahat tek başına maçı koparabilecek bir adam ...

Belhanda'yı ben geriye gelip top almayı sevmeyen bir tarzı var sanıyordum ki beni yanılttı; muhtemelen dün fernando ve maicon'dan sonra topla en cok bulusan oyuncudur. Sürekli geriye gelip pas dagıtıyor. Ofansif orta saha olarak görülen bir oyuncunun hem geriye gelip pas dagıtması, hem top tutması, hem de ikili mücadelelerden kacmayıp prese katılması icin muazzam dayanıklılıga sahip olması gerekir. Yine söylüyorum, Belhanda ligin üzerinde bir oyuncu. Bu adamın 30-40 milyonlara elit kulüplere gidememesinin tek sebebi patlayıcı kuvvetinin olmaması. Ne topla bir anda hızlanabiliyor, ne de zımba gibi sutlar cıkarabiliyor. Cok pres yapan forvetlerin son vuruslarda gücsüz kalmaları nedeniyle bitiriciligi düsük olur tezinden hareketle, belki de, bu isleri yapamamasının temel sebebi savunma icin harcadıgı enerjidir.

alex ten sonra gördügüm en kaliteli duran topcu. serdar aziz yerinde pepe falan olsa gol krallıgına oynardı.

yüksek stoper şart, hem kaliteli hemde duran toplarda basarılı. duran top cok ciddi silah gercekten, 11 kisi defans yapan osmanlı'yı duran top ile actık. osmanlı keza baska sekil gol atamazdı.

Basit oynayacagim diye stoperlere tek pas yapmayi birakmasi lazim. Önü bombosken bile bazen gereksiz yere geriye oynuyor. Bu kalitede bir oyuncuya yakismiyor bunlar.

Top tekniği müthiş oyun zekasıda öyle.Her an maçın içinde geriye çok yardım ediyor ara sıra oyundan kopar gibi olsada sahaya herşeyini veren bir adam.Lincoln elano sneijder misimovic ten falan çok daha iyi ve bence sneijderi cebinden çıkarır her konuda.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt