#10 Younès Belhanda (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Belhanda bastan beri dedigim gibi olma yolunda hizlica ilerliyor. Fena patlicak elimizde. Evet topa karsi oyunu iyi, ofansif anlamda ise kötü.

Ya Belhanda'nın performansını iyi bulmazsın anlarım. Bugün ben de tatmin olmadım da, bu oyun anlayışında 33'lük Wesley ilk yarı bitmeden pestili çıkar yahu. Unutun artık adamı. Bitti gitti. Bu oyun şablonunda Wesley o-y-n-a-y-a-m-a-z. Ölüsü 17 asist yaptı deniyor, e iyi o zaman arkadaşım Burak'ı niye gönderdik biz? Selçuk'a niye sövüyorsunuz? İstatistikse istatistik.

Hiç mi Belhanda'yı daha önce izlemediniz anlamak güç. Bu adam hiçbir zaman takıma şeflik yapan, takımı yönlendiren, çok iyi şutları veya pasları olan bir adam olmadı. Belhanda günümüz futbolunun gerekliliklerini taşıyan, oyunun iki yönünü de oynayabilen, fizik gücü yüksek, bileklerine hakim, dar alanlardan rahatlıkla çıkabilen, kolaylıkla adam eksiltebilen, defansif katkısı üst düzey, 8 numara özellikleri taşıyan, şutları ve pasları çok iyi olmasa da bu konularda da belirli bir kalitesi olan ''komple'' bir 10 numaradır.

Wesley'in en büyük silahları neler(di)? Müthiş şutları, oyun görüşü ve pasları değil mi. Geçen sene görüldü ki artık o eski şutları da yok.

Wesley hiçbir zaman çabuk, takım defansına katkısı olan veya çalım atabilen bir oyuncu değildi. En iyi dönemlerinde bile. Ama o zamanlar bunları yaşının etkisiyle belirli ölçüde de olsa yapabiliyordu. Şimdi ise keskin bi düşüş var.

Günümüz futbolunda böyle tek meziyetli oyunculara yer yok artık. Wesley belki de aktif futbol oynayan tek örneği. Böyle tek bir oyuncunun üstüne takım sistemi kurma işi bitti artık.

Belhanda'dan beklentilerinizi iyice tartın, eleştirisini dozajında yapın. Belhanda'yı Wesley ile değil, Belhanda'yı kariyer patlamasını yaptığı Montpellier'deki performansına kıyaslayarak iyi veya kötü veya vasat diyin.

Son düzenleme:
Belhanda Sneijder gibi bir futbol ilahinin yerini elbette tutamaz. Ama artik Sneijder yok, bunu kabullenelim once. Belhanda var artik ve onu sonuna kadar desteklemeliyiz.

Adamı kötü oynasa da bir güzel eleştirsek diye çok kişi var. Dilerim kısa zamanda kapakları takacak. Her oyuncu hemen her gittiği takıma adapte olamayabilir. Siz okul değiştirirken, şehir değiştirirken bile zorluk çekiyorsunuz. Bu adam ülke değiştirdi beyler ülke. Sosyal ortamı, yaşayış biçimi, yemek alışkanlığı vs herşey değişti. Daha önce oynamadığı potansiyeli olan bir kulübe, ortama geldi. Bir de böyle düşünün. Annesinin yanından ayrılıp şehir dışına okumaya gidemeyenler gelmiş adama sallıyor. Takımla kaynaştıkça daha da iyi olacaktır. Mücadele ediyor mu ediyor? Sadece toplu pozisyonlarda hala bir koordinasyon sorunu var. Bu da zamanla aşılır

F8331 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Tombik portakal'in fanlari gitsin Nice maçlarini izlesinde gorsun adam dökülüyor orda be.

Su adama biraz sahip çiksaniz performansinida ikiye katlar. Geldigi gunden beri ayni elestiriler...ezikmisiniz beyler? Yapici elestiri her turlu yapilmali ama saha içinde yaptiklarini görmezden gelip 'elimizde patliyacak' demek fenerlinin yapacagi istir.

Belhanda aslında oynadığımız oyunda ciddi bir başrole sahip.Hem kilit pasları atabilen bir oyun merkezi,hem defansta meziyetli hemde yanındaki oyunculara yük bindirmiyor.Dün Gomise enfes bir asist yapmış olabilirdi veya çok güzel bir gol atabilirdi ama bunlar olmadığı için oyun içinde yaptığı birçok başarılı işi görmezden gelmek gerekmiyor.

Çok fazla beklentim yoktu gelmeden 3-4 maçını izlemiştim,aynı şekilde oynuyor 8 numara gibi.Çok fazla gol assist beklemeyin köprü gibi düşünün bu adamı,pas istasyonu görevini yapıyor statik değil.

Belhanda family

DIJM1uuXcAAFtEB.jpg

DIGs6CKXoAI5SLM.jpg

Belhanda'ya ben hala güveniyorum. Sneijder bu sistemde oynayamazdı. Pres,Tempo istiyoruz ama hala Sneijder diyoruz. Geçen seneki sistemde 15 tane asist yaptı Wesley. O oyunu istiyorsak kalabilirdi.

Belhanda çok daha koşucu,tempolu bir isim.

Sezon boyunca böyle mi yapacaksiniz yaw

Adam gitmis hala söyle olsa böyle olsa diyorsunuz

Fazla beklenti yaratanlar kendi içlerinde hayal kırıklığına uğrayacaklar.

Hagi sneijder devirleri kapandı artık yeni sisteme geçtik bu adamdan sneijder'in yaptığı işleri beklemek sadece hayalcilik. Farklı bi görevi var onu layıkıyla yerine getirsin tamamdır fazla büyütmemek lazım bazı şeyleri.

TapaTalK

Çok söze gerek yok olmasa da olur. Koşan adam çok bunun için 10 milyon vermeye gerek yoktu.

Belhanda'ya ben hala güveniyorum. Sneijder bu sistemde oynayamazdı. Pres,Tempo istiyoruz ama hala Sneijder diyoruz. Geçen seneki sistemde 15 tane asist yaptı Wesley. O oyunu istiyorsak kalabilirdi.

Belhanda çok daha koşucu,tempolu bir isim.
pres ve tempolu bir sistemde sneijder cli aldi
hollanda ile de wcde final oynadi
belhanda dünyanin en iyi takiminda oynasa bile hicbir zaman sneijder kadar bir maca etki edemeyecektir

Gesendet von meinem SM-G955F mit Tapatalk

belhadanin oyun stili heyecan verici ama bu kadar da kasmayin savunmak icin
vasat üstü oynuyor simdilik
öyle ahim sahim degil
ilerde ne olur bilmiyoruz ama simdilik fiyat performans olarak yetersiz

Gesendet von meinem SM-G955F mit Tapatalk

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt