#10 Younès Belhanda (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Pas tercihinde fernandonun belhandadan daha zararlı olmasına rağmen fernandoyu değil belhandayı eleştirmen. Fernandonun yaptığı 3 hata var hepsi gole sebeiyet verebilirdi.
Fernando bugüne kadar üst düzey performans göstermiş bi oyuncu. Bu ona hata yapma lüksü vermese bile kendisini eleştirme hususunda daha anlayışlı davranmamı sağlayabilecek bi durum. Belhanda ise bugüne kadar hayal kırıklığına neden olmuş bi oyuncu. Gayet normal eleştirmem.

Evet. Pas haricinde verimsiz, hatta direk zararliydi. Nötr olmayan nedir?

SM-N920I cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Adamın konusuna direk negatif yorumla giriyorsun. "9 milyonluk topçu değil" diyorsun. Nötr olmak bu mu?

Olumlu veya olumsuz görüşünü belirtebilirsin. Ama olumsuz görüş bildirip sonra "nötr'üm" demen çelişkili olan.

Takıksın bu adama belli yani. Ama o zaman "nötr'üm" deme en azından. Kendinle çelişiyorsun çünkü.

Sent from my iPhone 6 using Tapatalk

Son düzenleme:
Adamın konusuna direk negatif yorumla giriyorsun. "9 milyonluk topçu değil" diyorsun. Nötr olmak bu mu?

Olumlu veya olumsuz görüşünü belirtebilirsin. Ama olumsuz görüş bildirip sonra "nötr'üm" demen çelişkili olan.

:asd2: Ciddi misin? Nötr olarak olumlu yorum da yapabilirim, olumsuz da. Nötr olmak budur zaten. Olanı söylemek.

Takık falan değilim, Belhanda hakkındaki yorumlarımı araştır.

Bellhande Sneijderin attigi ara paslari atiyor, ustune kosuyor ve rahat rahat 2. kisiyi geciyor.

:asd2: Ciddi misin? Nötr olarak olumlu yorum da yapabilirim, olumsuz da. Nötr olmak budur zaten. Olanı söylemek.

Ya sadece adamın negatif yönünden bahsedip nötr'üm demen saçmalık. Olumlu ve olumsuz yönünden bahsedip şuanlık nötr'üm desen tamam. Normali bu zaten. Türkçe dersi verdirmeyin zorla

Takıksın bu adama. Ağzınla kuş tutsa yine hoşuna gitmeyecek. Ama en azından çelişkili davranma yani.

Ya sadece adamın negatif yönünden bahsedip nötr'üm demen saçmalık. Olumlu ve olumsuz yönünden bahsedip şuanlık nötr'üm desen tamam. Normali bu zaten. Türkçe dersi verdirmeyin zorla

Takıksın bu adama. Ağzınla kuş tutsa yine hoşuna gitmeyecek. Ama en azından çelişkili davranma yani.

Çelişki yok ki. Dediğim gibi, nötr olarak olumlu yönünü de söyleyebilirim, olumsuz da. "Nötr"ün anlamı bu. Ders vermek istiyorsan buyur. Ki maç konusunda da golden sonra hemen tebrik ettim.

9 milyonluk top oynamadı şu ana kadar. İyi yönleri de var kötü de. Burda herhangi bi takıklık yok. Yanlış düşündüğümü söyleyebilirsin ama takık olduğum uydurmadan ibaret. Çıkıp da olmayan bişeyden bahsetmedim, yahut olan pire kadar bi olumsuzluğu deve yapmadım.

Kariyerinin özeti herhalde. Yine insiyatif almaktan kaçınıp, saklanıyor. İç sahada iş yapacak gibi.

Çelişki yok ki. Dediğim gibi, nötr olarak olumlu yönünü de söyleyebilirim, olumsuz da. "Nötr"ün anlamı bu. Ders vermek istiyorsan buyur. Ki maç konusunda da golden sonra hemen tebrik ettim.

9 milyonluk top oynamadı şu ana kadar. İyi yönleri de var kötü de. Burda herhangi bi takıklık yok. Yanlış düşündüğümü söyleyebilirsin ama takık olduğum uydurmadan ibaret. Çıkıp da olmayan bişeyden bahsetmedim, yahut olan pire kadar bi olumsuzluğu deve yapmadım.

Bu şekilde olumlu ve olumsuz yönlerini belirtip nötr'üm demende bir problem yok. Çünkü her iki ihtimali de belirttikten sonra nötr olduğunu belirtiyorsun. Doğru olan da bu zaten. Ama sadece olumsuz konuşup nötr'üm demen olmaz. Örnek vermek gerekirse,

Doğru Örnek (olumlu + olumsuz düşünce)
X: "Kız çok güzel ama beyinsiz. Nötr'üm."
Y: "Anladım."

Yanlış Örnekler(yalnız olumlu veya yalnız olumsuz düşünce)
X: "Kız çok güzel. Nötr'üm."
Y: "Güzelse neden nötr'sün?"

X: "Kız beyinsiz. Nötr'üm."
Y: "Beyinsizse neden nötr'sün, mal mısın?"

Örnekte de görüldüğü gibi yalnız tek bir düşünceni yazıp nötr olduğunu belirtirsen karşı tarafta merak uyandırıyorsun ve açıklama yapman gerekiyor. Ama olumlu ve olumsuz düşünceni aynı cümlede belirtirsen doğru bir cümle ile oluşturmuş olursun.

Bu şekilde olumlu ve olumsuz yönlerini belirtip nötr'üm demende bir problem yok. Çünkü her iki ihtimali de belirttikten sonra nötr olduğunu belirtiyorsun. Doğru olan da bu zaten. Ama sadece olumsuz konuşup nötr'üm demen olmaz. Örnek vermek gerekirse,

Doğru Örnek (olumlu + olumsuz düşünce)
X: "Kız çok güzel ama beyinsiz. Nötr'üm."
Y: "Anladım."

Yanlış Örnekler(yalnız olumlu veya yalnız olumsuz düşünce)
X: "Kız çok güzel. Nötr'üm."
Y: "Güzelse neden nötr'sün?"

X: "Kız beyinsiz. Nötr'üm."
Y: "Beyinsizse neden nötr'sün, mal mısın?"

Örnekte de görüldüğü gibi yalnız tek bir düşünceni yazıp nötr olduğunu belirtirsen karşı tarafta merak uyandırıyorsun ve açıklama yapman gerekiyor. Ama olumlu ve olumsuz düşünceni aynı cümlede belirtirsen doğru bir cümle ile oluşturmuş olursun.

TURK DİL KURUMU

"3. kim. Yansız. 4. mec. Tarafsız, yansız"

Tarafsız bir kişi, bahsedilen bir konu hakkında olumlu yahut olumsuz görüş belirtebilir.

TURK DİL KURUMU

"3. kim. Yansız. 4. mec. Tarafsız, yansız"

Tarafsız bir kişi, bahsedilen bir konu hakkında olumlu yahut olumsuz görüş belirtebilir.

Tarafsız değilsin işte ben de ondan bahsediyorum sana. Tarafsız olman için kötü yönünün yanında iyi yönünü de belirtmen lazım. Sen sadece kötü yönünden bahsedip nötr'üm diyorsun. Olmaz. Olamaazzz.

Biraz daha oyuna katılması lazım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt